تیپ شخصیتی INFJ
INFJ ها افرادی آرام و مهربان، دلسوز، پیچیده و به شدت شهودی هستند. آن ها دارای قریحه هنری و افرادی خلاق هستند که در دنیایی از احتمالات و معانی مخفی زندگی می کنند. INFJ ها با اختصاص دادن تنها یک درصد از جمعیت آمریکا به خود، جزو نادرترین تیپ های شخصیتی می باشند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ :
دوشنبه 1397/07/30 ساعت 11:56
زینب شاه مرادی - مرکز یادگیری تبیان
- تقریبا در هر چیزی از جمله روابط انسانی، باورها و دارایی های تان به دنبال معنا و اشارات پر معنی هستید.
- انگیزه های دیگران را به خوبی درک می کنید و شهود عمیقی نسبت به انسان ها دارید.
- ممکن است گاهی دیگران را بهتر از خوشان بشناسید.
- اگر به چیزی عمیقا باور داشته باشید برای رسیدن به آن با جدیت تلاش می کنید.
- ایده اساسی شما در اغلب فعالیت های تان این است که دنیا را به محل بهتری برای زیستن تبدیل کنید.
- ارزش ها و باورهای عمیقی دارید و زندگی را بدون این ارزش ها بی معنی می یابید.
- به دنبال یافتن راهی برای کمک به تعالی انسان ها هستید.
- فردی هدفمند هستید و برای اجرا کردن اهداف و آرمان های تان بسیار مصمم و با انگیزه عمل می کنید.
📌 شرح خصوصیات تیپ شخصیتی INFJ
INFJها افرادی آرام و مهربان، دلسوز، پیچیده و به شدت شهودی هستند. آن ها دارای قریحه هنری و افرادی خلاق هستند که در دنیایی از احتمالات و معانی مخفی زندگی میکنند. INFJها با اختصاص دادن تنها یک درصد از جمعیت آمریکا به خود، جزو نادرترین تیپ های شخصیتی می باشند.
INFJها به نظم و هارمونی سیستم ها اهمیت زیادی میدهند، برای آن ها مهم است که امور در دنیای بیرون کاملا منظم، تعریف شده و سیستماتیک باشند. آنها وقت زیادی را صرف شناسایی روشهایی میکنند که دارای بیشترین کارایی برای انجام امور هستند و مدام در حال تعریف و بازتعریف اولویت های خود در زندگی هستند.
ذهن INFJها در یک فرایند ناخودآگاه و خودبخودی، اطلاعات را از محیط پیرامون به صورت شهودی و با درنظر گرفتن تصویر کلی دریافت می کند. آن ها بدون اینکه چندان درگیر جزئیات مسئله شوند، به طور شهودی کلیات مسئله را درک میکنند و میفهمند.
اگرچه قادر نیستند برای توضیح مسئله دلایلی با جزئیات فراوان ارائه کنند اما اغلب، فهم شان از موضوع درست است و خودشان هم این را می دانند. به همین دلیل آنها ایمان بسیار زیادی به دریافت های غریزی و شهودی خود از موضوعات و مسائل دارند، تا حدی که ممکن است از واقعیات دنیای بیرون فاصله بگیرند.
علاوه بر این، در صورتی که INFJ ها بین تصورات ذهنی شان، با واقعیت های دنیای بیرون، اختلافی مشاهده کنند، دچار تناقض و تشویش ذهنی میشوند. در نتیجه این آشفتگی ذهنی، INFJ ها در مقایسه با سایر تیپ های قضاوت کننده (J) از نظم و انضباط به نسبت کمتری برخوردار هستند و نمود بیرونی این بینظمی به عنوان مثال می تواند در میز کار نامرتب آنها جلوه کند.
افراد با تیپ INFJ بصیرت و هوشمندی شگفت انگیزی نسبت به افراد و موقعیت ها دارند. آنها برای بهتر فهمیدن مسائل انسانی، به احساسی که نسبت به افراد و موقعیت ها دارند اهمیت فراوانی میدهند.
آن ها این احساس را به طور شهودی و با دریافت باطنی شان ارزیابی می کنند و در نهایت از این طریق به درک بهتری از موقعیت می رسند. گاهی اوقات این دریافت های باطنی رنگ و بویی ماورایی به خود می گیرد به طوری که تعدادی از INFJ ها بیان کردهاند که در لحظاتی خاص، نسبت به نزدیکان خود احساس نگرانی عجیبی داشتهاند و بعدها متوجه شدند که آن فرد واقعا به دردسر افتاده.
مثلا تصادفی را از سر گذرانده. این تجارب جزو مواردی هستند که سایر افراد با تیپ های شخصیتی متفاوت ممکن است آن را چندان جدی نگیرند و یا حتی مورد تمسخر قرار دهند، اتفاقی که باعث میشود INFJها در اکثر موارد قید بیان صریح دریافت های باطنی خود و در میان گذاشتن آن با دیگران را بزنند و همین امر منجر به تبدیل شدن آنها به فردی تودار در اغلب اجتماعات میشود.
به طور کلی INFJ ها نسبت به خود درونی شان بسیار محافظهکار هستند و فقط برخی از احساسات و نقطه نظرات خود را تنها با افراد مورد اطمینان در میان میگذارند.
آنها افرادی عمیق و پیچیده هستند که حریم شخصی برای شان بسیار مهم است و همین موضوع درک نیازهای آنان را برای دیگران دشوار می سازد. افراد با تیپ شخصیتی INFJ ترجیح می دهند فاصله مشخصی را با دیگران حفظ کنند، به همین دلیل اغلب مرموز به نظر میرسند.
اما INFJ ها در کنار پیچیدگیهای ذاتی خود، افرادی گرم، صمیمی و مردم دار هستند. آنها در قلب نزدیکان و آشنایانی که استعدادهای خاص INFJها خصوصا دلسوزی آنها را قدر می دانند، جایگاه ویژهای دارند.
این تیپ برای احساسات و عواطف دیگران اهمیت زیادی قائل است و همواره در تلاش اند تا به کمک خوددار بودن و ملایمت ذاتی خویش به هیچ وجه عواطف دیگران را جریحه دار نکنند و آن ها را نرنجانند.
افراد با تیپ INFJ نسبت به کشمکش، درگیری، تنش و تعارض در روابط، به شدت حساس هستند و تحمل کوچک ترین درگیری را ندارند. اگر آنها در موقعیت های این چنینی قرار بگیرند، از صلح و صمیمیتی که در شرایط عادی دارند، فاصله می گیرند و نشانه های بروز خشم و عصبانیت در آن ها پدیدار می شود.
گرچه آن ها این خشم و عصبانیت را در اغلب موارد درون ریزی میکنند. درونریزی خشم در شرایط حاد استرسزا میتواند سلامت جسمانی INFJ را به مخاطره بیندازد.
INFJها به دلیل توانایی های شهودی خود در درک روابط، معانی و پدیدهها، به دریافت های باطنی و غریزی خود اطمینان زیادی دارند، این اطمینان زیاد ممکن است منجر به بروز رفتارهای لجوجانه و خودسرانه در آنها شود به طوری که به مرور زمان احتمال نادیده گرفتن آرا و نظرات دیگران توسط INFJها وجود دارد.
INFJها اغلب معتقدند حق با آن هاست، از سویی دیگر آنها افرادی کمالطلب هستند که همواره نسبت به استفاده از تواناییهای خود در تردید جدی به سر میبرند، آنها دائم به این فکر میکنند که آیا از همه استعدادهای بالقوه خود برای رسیدن به اهداف شان استفاده میکنند یا خیر.
به همین دلیل ممکن است گاهی اوقات به دلیل همین کمال طلبی آرامش و صلح درونی شان را از دست بدهند و همواره احساس کنند که برای ارتقا و پیشرفت خود و دنیای اطرافشان باید کاری بزرگتر انجام بدهند.
آنها نظام باورهای قدرتمند و منسجمی دارند و نیازمند زندگی کردن با قوانین و معیارهایی هستند که با نظام ارزشیشان سازگاری داشته باشد.
گرچه آنها از خود و از اطرافیان خود بخصوص اعضای خانواده شان انتظارات بعضا سنگینی دارند، اما در پارهای موارد بسیار ملایم و خوددار هستند. آنها در مقابل اصول و ایده آلهای شان هرگز حاضر به سازش نیستند.
از آن جایی که INFJ ها افرادی صبور، حمایتگر و فداکار هستند، لذا به طور ذاتی توانایی استعدادیابی و پرورش استعدادهای دیگران را دارند. این افراد قادرند دیگران را تا رسیدن به موفقیت همراهی کنند.
INFJها بعنوان والدین، عمیقا فرزندان خود را دوست میدارند و نسبت به ایشان احساس تعهد عمیقی دارند. INFJها در عین حال انتظارات بعضا زیادی از فرزندان خود دارند و آنها را وادار میکنند تا در بهترین شرایط ممکن قرار بگیرند.
به همین جهت ممکن است گاهی در برخورد با فرزندانشان و انتظاراتی که از آنها دارند خودرای و نامعقول به نظر برسند. اما به طور کلی فرزندان INFJ ها حمایتی فداکارانه و صادقانه از والدین خود دریافت خواهند کرد.
در محیطهای کاری برای INFJها حفظ استقلال شخصی اهمیت زیادی دارد. این افراد محیط هایی را ترجیح میدهند که بتوانند خلاقیت های خود را آزادانه بروز دهند. آنها عمدتا به هنر علاقه مند هستند.
علاوه بر این میتوانند در علوم پایه (فیزیک، ریاضی، شیمی و ..) نیز موفق عمل کنند زیرا می توانند از توانایی های شهودی خود به خوبی استفاده کنند. INFJ ها در کارهایی که خدمت رسانی برای رفاه عمومی در آنها مطرح است نیز موفق عمل میکنند.
این در حالی است که یکی از نقاط ضعف بالقوه این تیپ این است که در انجام کارهایی که شامل اطلاعات با جزئیات زیاد است چندان خوب عمل نمیکنند. آنها بطور معمول یا از انجام چنین کارهایی اجتناب میکنند یا اینکه در صورت انجام این کارها، در اثر توجه زیاد و وسواس گونه به جزئیات اصطلاحا از سوی دیگر بام به زمین می خورند تا آنجا که از قابلیت طبیعی خود برای دیدن نمای کلی (تصویر بزرگ تر) غافل میشوند. این تیپ باید تلاش کند تا در این زمینه تعادل را حفظ کند.
اولین مشخصه تیپ شخصیتی INFJ چگونگی دریافت اطلاعات میباشد، آن ها اطلاعات دنیای اطراف را بصورت شمی دریافت میکنند و آن را درونریزی میکنند (Ni). دومین کارکرد یک INFJ کارکرد احساسی است، به این معنی که آنها با وقایع و رویدادهای دنیای بیرون بر اساس ارزش های شخصی خود برخورد میکنند و تصمیمات و واکنش های خود را نسبت به وقایع، برون ریزی میکنند (Fe). برای این افراد مهم است که رویدادهای دنیای بیرون تا چه اندازه با نظام ارزشیشان سازگاری دارد.
📌 خصوصیات شغلی تیپ شخصیتی INFJ
اگر تیپ شخصیتی شما INFJ است خصوصیات و ویژگی های کلی زیر می تواند در مورد شما صادق باشد:
- به طور شهودی قادر به درک افراد و موقعیت ها هستید.
- ایده آل گرا و آرمانی می اندیشید.
- به شدت پایبند به اصول شخصی خود هستید.
- شخصی آرام ولی پیچیده و عمیق هستید.
- رهبران ذاتی با درون مایه های معنوی.
- نسبت به سایر افراد احساس همدردی و شفقت دارید.
- متمرکز به آینده هستید.
- مشتاق ارائه خدمات به سایر انسان ها.
- روابط صادقانه، عمیق و معنادار را ارزشمند میشمارید.
- نسبت به ابراز خودِ درونی تان بسیار خوددار و محافظه کارید.
- تمایلی به سروکار داشتن با جزئیات ندارید مگر آنکه پنداره درونی تان ایجاب کند.
- دائما و در هر چیز به دنبال معنا و ارزش میگردید.
- افرادی خلاق و دارای افق و پنداره بلند مدت هستید.
📌 مشاغل مناسب برای تیپ شخصیتی شما میتواند شامل موارد زیر باشد:
- مبلغ مذهبی
- معلم، مدرس
- پزشک
- دندانپزشک
- متخصص بهداشت و درمان
- روانشناس
- روانپزشک
- مشاور، مددکار اجتماعی
- هنرمند، موسیقی دان
- عکاس
- مراقبت از کودکان، متخصص توسعه مهارت های خردسالان
نقاط ضعف و قوت تیپ شخصیتی INFJ
📌 نقاط قوت تیپ شخصیتی INFJ شامل موارد زیر است:
- ذاتا افرادی خونگرم و صمیمی هستند
- خود را وقفِ ایجادِ رابطهای حقیقی و سرشار از معنا و مفهوم میکنند
- بسیار متوجه و مراقبِ احساسات و نیازهای عاطفیِ دیگران هستند
- مسئولیت ها و تعهدات شان را بسیار جدی می گیرند و به دنبال روابط طولانی مدت و پایدار هستند
- مهارت های ارتباطی بسیار قوی دارند (بیشتر مهارت های نوشتاری و کتبی)
- انتظاراتِ بالا و کمالطلبانهای از خود و دیگران دارند
- شنوندگانِ بسیار خوبی هستند و با دقت و حوصله به حرفِ دیگران گوش می دهند
📌 نقاط ضعف تیپ شخصیتی INFJ شامل موارد زیر است:
- معمولا خودِ واقعی شان را از دیگران پنهان می سازند مگر در شرایط خاص و در برابر معتمدین و نزدیکان شان
- معمولا نسبت به مسائل مالی و مدیریت پول عملکرد خوبی ندارند، آنها در انجام وظایفِ روزمره و روتین زندگی نیز چندان خوب عمل نمی کنند
- از اینکه مورد انتقاد واقع شوند متنفرند و نسبت به اختلاف و مشاجره بسیار آسیب پذیر هستند
- ممکن است در ترک و اتمام یک رابطه نامطلوب مشکل داشته باشند و نتوانند به راحتی و با قاطعیت از این نوع رابطه بیرون بیایند.
مطالب مرتبط:
تیپ شخصیتی ENFJ
تیپ شخصیتی ENFP
تیپ شخصیتی INFP
منبع: http://typeshenasi.com
- انگیزه های دیگران را به خوبی درک می کنید و شهود عمیقی نسبت به انسان ها دارید.
- ممکن است گاهی دیگران را بهتر از خوشان بشناسید.
- اگر به چیزی عمیقا باور داشته باشید برای رسیدن به آن با جدیت تلاش می کنید.
- ایده اساسی شما در اغلب فعالیت های تان این است که دنیا را به محل بهتری برای زیستن تبدیل کنید.
- ارزش ها و باورهای عمیقی دارید و زندگی را بدون این ارزش ها بی معنی می یابید.
- به دنبال یافتن راهی برای کمک به تعالی انسان ها هستید.
- فردی هدفمند هستید و برای اجرا کردن اهداف و آرمان های تان بسیار مصمم و با انگیزه عمل می کنید.
📌 شرح خصوصیات تیپ شخصیتی INFJ
INFJها افرادی آرام و مهربان، دلسوز، پیچیده و به شدت شهودی هستند. آن ها دارای قریحه هنری و افرادی خلاق هستند که در دنیایی از احتمالات و معانی مخفی زندگی میکنند. INFJها با اختصاص دادن تنها یک درصد از جمعیت آمریکا به خود، جزو نادرترین تیپ های شخصیتی می باشند.
INFJها به نظم و هارمونی سیستم ها اهمیت زیادی میدهند، برای آن ها مهم است که امور در دنیای بیرون کاملا منظم، تعریف شده و سیستماتیک باشند. آنها وقت زیادی را صرف شناسایی روشهایی میکنند که دارای بیشترین کارایی برای انجام امور هستند و مدام در حال تعریف و بازتعریف اولویت های خود در زندگی هستند.
ذهن INFJها در یک فرایند ناخودآگاه و خودبخودی، اطلاعات را از محیط پیرامون به صورت شهودی و با درنظر گرفتن تصویر کلی دریافت می کند. آن ها بدون اینکه چندان درگیر جزئیات مسئله شوند، به طور شهودی کلیات مسئله را درک میکنند و میفهمند.
اگرچه قادر نیستند برای توضیح مسئله دلایلی با جزئیات فراوان ارائه کنند اما اغلب، فهم شان از موضوع درست است و خودشان هم این را می دانند. به همین دلیل آنها ایمان بسیار زیادی به دریافت های غریزی و شهودی خود از موضوعات و مسائل دارند، تا حدی که ممکن است از واقعیات دنیای بیرون فاصله بگیرند.
علاوه بر این، در صورتی که INFJ ها بین تصورات ذهنی شان، با واقعیت های دنیای بیرون، اختلافی مشاهده کنند، دچار تناقض و تشویش ذهنی میشوند. در نتیجه این آشفتگی ذهنی، INFJ ها در مقایسه با سایر تیپ های قضاوت کننده (J) از نظم و انضباط به نسبت کمتری برخوردار هستند و نمود بیرونی این بینظمی به عنوان مثال می تواند در میز کار نامرتب آنها جلوه کند.
افراد با تیپ INFJ بصیرت و هوشمندی شگفت انگیزی نسبت به افراد و موقعیت ها دارند. آنها برای بهتر فهمیدن مسائل انسانی، به احساسی که نسبت به افراد و موقعیت ها دارند اهمیت فراوانی میدهند.
آن ها این احساس را به طور شهودی و با دریافت باطنی شان ارزیابی می کنند و در نهایت از این طریق به درک بهتری از موقعیت می رسند. گاهی اوقات این دریافت های باطنی رنگ و بویی ماورایی به خود می گیرد به طوری که تعدادی از INFJ ها بیان کردهاند که در لحظاتی خاص، نسبت به نزدیکان خود احساس نگرانی عجیبی داشتهاند و بعدها متوجه شدند که آن فرد واقعا به دردسر افتاده.
مثلا تصادفی را از سر گذرانده. این تجارب جزو مواردی هستند که سایر افراد با تیپ های شخصیتی متفاوت ممکن است آن را چندان جدی نگیرند و یا حتی مورد تمسخر قرار دهند، اتفاقی که باعث میشود INFJها در اکثر موارد قید بیان صریح دریافت های باطنی خود و در میان گذاشتن آن با دیگران را بزنند و همین امر منجر به تبدیل شدن آنها به فردی تودار در اغلب اجتماعات میشود.
به طور کلی INFJ ها نسبت به خود درونی شان بسیار محافظهکار هستند و فقط برخی از احساسات و نقطه نظرات خود را تنها با افراد مورد اطمینان در میان میگذارند.
آنها افرادی عمیق و پیچیده هستند که حریم شخصی برای شان بسیار مهم است و همین موضوع درک نیازهای آنان را برای دیگران دشوار می سازد. افراد با تیپ شخصیتی INFJ ترجیح می دهند فاصله مشخصی را با دیگران حفظ کنند، به همین دلیل اغلب مرموز به نظر میرسند.
اما INFJ ها در کنار پیچیدگیهای ذاتی خود، افرادی گرم، صمیمی و مردم دار هستند. آنها در قلب نزدیکان و آشنایانی که استعدادهای خاص INFJها خصوصا دلسوزی آنها را قدر می دانند، جایگاه ویژهای دارند.
این تیپ برای احساسات و عواطف دیگران اهمیت زیادی قائل است و همواره در تلاش اند تا به کمک خوددار بودن و ملایمت ذاتی خویش به هیچ وجه عواطف دیگران را جریحه دار نکنند و آن ها را نرنجانند.
افراد با تیپ INFJ نسبت به کشمکش، درگیری، تنش و تعارض در روابط، به شدت حساس هستند و تحمل کوچک ترین درگیری را ندارند. اگر آنها در موقعیت های این چنینی قرار بگیرند، از صلح و صمیمیتی که در شرایط عادی دارند، فاصله می گیرند و نشانه های بروز خشم و عصبانیت در آن ها پدیدار می شود.
گرچه آن ها این خشم و عصبانیت را در اغلب موارد درون ریزی میکنند. درونریزی خشم در شرایط حاد استرسزا میتواند سلامت جسمانی INFJ را به مخاطره بیندازد.
INFJها به دلیل توانایی های شهودی خود در درک روابط، معانی و پدیدهها، به دریافت های باطنی و غریزی خود اطمینان زیادی دارند، این اطمینان زیاد ممکن است منجر به بروز رفتارهای لجوجانه و خودسرانه در آنها شود به طوری که به مرور زمان احتمال نادیده گرفتن آرا و نظرات دیگران توسط INFJها وجود دارد.
INFJها اغلب معتقدند حق با آن هاست، از سویی دیگر آنها افرادی کمالطلب هستند که همواره نسبت به استفاده از تواناییهای خود در تردید جدی به سر میبرند، آنها دائم به این فکر میکنند که آیا از همه استعدادهای بالقوه خود برای رسیدن به اهداف شان استفاده میکنند یا خیر.
به همین دلیل ممکن است گاهی اوقات به دلیل همین کمال طلبی آرامش و صلح درونی شان را از دست بدهند و همواره احساس کنند که برای ارتقا و پیشرفت خود و دنیای اطرافشان باید کاری بزرگتر انجام بدهند.
افراد با این تیپ شخصیتی برای رشد و پیشرفت مداوم اهمیت زیادی قائل هستند و به همین دلیل زمان زیادی را صرف شادمانی و پایکوبی برای دستاوردهایشان نمیکنند و به محض رسیدن به یک هدف، به تنظیم هدف بعدی میپردازند.
آنها نظام باورهای قدرتمند و منسجمی دارند و نیازمند زندگی کردن با قوانین و معیارهایی هستند که با نظام ارزشیشان سازگاری داشته باشد.
گرچه آنها از خود و از اطرافیان خود بخصوص اعضای خانواده شان انتظارات بعضا سنگینی دارند، اما در پارهای موارد بسیار ملایم و خوددار هستند. آنها در مقابل اصول و ایده آلهای شان هرگز حاضر به سازش نیستند.
از آن جایی که INFJ ها افرادی صبور، حمایتگر و فداکار هستند، لذا به طور ذاتی توانایی استعدادیابی و پرورش استعدادهای دیگران را دارند. این افراد قادرند دیگران را تا رسیدن به موفقیت همراهی کنند.
INFJها بعنوان والدین، عمیقا فرزندان خود را دوست میدارند و نسبت به ایشان احساس تعهد عمیقی دارند. INFJها در عین حال انتظارات بعضا زیادی از فرزندان خود دارند و آنها را وادار میکنند تا در بهترین شرایط ممکن قرار بگیرند.
به همین جهت ممکن است گاهی در برخورد با فرزندانشان و انتظاراتی که از آنها دارند خودرای و نامعقول به نظر برسند. اما به طور کلی فرزندان INFJ ها حمایتی فداکارانه و صادقانه از والدین خود دریافت خواهند کرد.
در محیطهای کاری برای INFJها حفظ استقلال شخصی اهمیت زیادی دارد. این افراد محیط هایی را ترجیح میدهند که بتوانند خلاقیت های خود را آزادانه بروز دهند. آنها عمدتا به هنر علاقه مند هستند.
علاوه بر این میتوانند در علوم پایه (فیزیک، ریاضی، شیمی و ..) نیز موفق عمل کنند زیرا می توانند از توانایی های شهودی خود به خوبی استفاده کنند. INFJ ها در کارهایی که خدمت رسانی برای رفاه عمومی در آنها مطرح است نیز موفق عمل میکنند.
این در حالی است که یکی از نقاط ضعف بالقوه این تیپ این است که در انجام کارهایی که شامل اطلاعات با جزئیات زیاد است چندان خوب عمل نمیکنند. آنها بطور معمول یا از انجام چنین کارهایی اجتناب میکنند یا اینکه در صورت انجام این کارها، در اثر توجه زیاد و وسواس گونه به جزئیات اصطلاحا از سوی دیگر بام به زمین می خورند تا آنجا که از قابلیت طبیعی خود برای دیدن نمای کلی (تصویر بزرگ تر) غافل میشوند. این تیپ باید تلاش کند تا در این زمینه تعادل را حفظ کند.
اولین مشخصه تیپ شخصیتی INFJ چگونگی دریافت اطلاعات میباشد، آن ها اطلاعات دنیای اطراف را بصورت شمی دریافت میکنند و آن را درونریزی میکنند (Ni). دومین کارکرد یک INFJ کارکرد احساسی است، به این معنی که آنها با وقایع و رویدادهای دنیای بیرون بر اساس ارزش های شخصی خود برخورد میکنند و تصمیمات و واکنش های خود را نسبت به وقایع، برون ریزی میکنند (Fe). برای این افراد مهم است که رویدادهای دنیای بیرون تا چه اندازه با نظام ارزشیشان سازگاری دارد.
📌 خصوصیات شغلی تیپ شخصیتی INFJ
اگر تیپ شخصیتی شما INFJ است خصوصیات و ویژگی های کلی زیر می تواند در مورد شما صادق باشد:
- به طور شهودی قادر به درک افراد و موقعیت ها هستید.
- ایده آل گرا و آرمانی می اندیشید.
- به شدت پایبند به اصول شخصی خود هستید.
- شخصی آرام ولی پیچیده و عمیق هستید.
- رهبران ذاتی با درون مایه های معنوی.
- نسبت به سایر افراد احساس همدردی و شفقت دارید.
- متمرکز به آینده هستید.
- مشتاق ارائه خدمات به سایر انسان ها.
- روابط صادقانه، عمیق و معنادار را ارزشمند میشمارید.
- نسبت به ابراز خودِ درونی تان بسیار خوددار و محافظه کارید.
- تمایلی به سروکار داشتن با جزئیات ندارید مگر آنکه پنداره درونی تان ایجاب کند.
- دائما و در هر چیز به دنبال معنا و ارزش میگردید.
- افرادی خلاق و دارای افق و پنداره بلند مدت هستید.
📌 مشاغل مناسب برای تیپ شخصیتی شما میتواند شامل موارد زیر باشد:
- مبلغ مذهبی
- معلم، مدرس
- پزشک
- دندانپزشک
- متخصص بهداشت و درمان
- روانشناس
- روانپزشک
- مشاور، مددکار اجتماعی
- هنرمند، موسیقی دان
- عکاس
- مراقبت از کودکان، متخصص توسعه مهارت های خردسالان
نقاط ضعف و قوت تیپ شخصیتی INFJ
📌 نقاط قوت تیپ شخصیتی INFJ شامل موارد زیر است:
- ذاتا افرادی خونگرم و صمیمی هستند
- خود را وقفِ ایجادِ رابطهای حقیقی و سرشار از معنا و مفهوم میکنند
- بسیار متوجه و مراقبِ احساسات و نیازهای عاطفیِ دیگران هستند
- مسئولیت ها و تعهدات شان را بسیار جدی می گیرند و به دنبال روابط طولانی مدت و پایدار هستند
- مهارت های ارتباطی بسیار قوی دارند (بیشتر مهارت های نوشتاری و کتبی)
- انتظاراتِ بالا و کمالطلبانهای از خود و دیگران دارند
- شنوندگانِ بسیار خوبی هستند و با دقت و حوصله به حرفِ دیگران گوش می دهند
📌 نقاط ضعف تیپ شخصیتی INFJ شامل موارد زیر است:
- معمولا خودِ واقعی شان را از دیگران پنهان می سازند مگر در شرایط خاص و در برابر معتمدین و نزدیکان شان
- معمولا نسبت به مسائل مالی و مدیریت پول عملکرد خوبی ندارند، آنها در انجام وظایفِ روزمره و روتین زندگی نیز چندان خوب عمل نمی کنند
- از اینکه مورد انتقاد واقع شوند متنفرند و نسبت به اختلاف و مشاجره بسیار آسیب پذیر هستند
- ممکن است در ترک و اتمام یک رابطه نامطلوب مشکل داشته باشند و نتوانند به راحتی و با قاطعیت از این نوع رابطه بیرون بیایند.
مطالب مرتبط:
تیپ شخصیتی ENFJ
تیپ شخصیتی ENFP
تیپ شخصیتی INFP
منبع: http://typeshenasi.com
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت