اگر یکی از والدین زمینه اضطرابی داشته باشه یا به یکی از اختلالات اضطرابی مثل پنیک، اضطراب اجتماعی یا اضطراب فراگیر مبتلا باشه احتمال حضور اضطراب در کودکان وجود خواهد داشت. گاهی هم خلق کودک خلق حساسیه، کودکان خجالتی، نگران، ترسان و حساس نسبت به اضطراب آسیبپذیرتر هستن.
اتکا به هوش مصنوعی میتواند منجر به کاهش مهارتهای تحلیلی و انعطافپذیری شناختی شود. تحقیقات نشان داده است که اعتماد بیش از حد به ابزارهای هوش مصنوعی باعث کاهش درگیری افراد در تفکر انتقادی میشود.
برای خیلی از ما، دیدن دوستی که با بحران روحی دستوپنجه نرم میکند دشوار و سخت است؛ اما نکته مهم این است که رفتارهای اشتباه حتی از سر محبت میتوانند وضعیت را بدتر کنند. این گزارش برای دوستانی است که نگران رفیق افسردهشان هستند و میخواهند به درستی از این چالش عبور کنند.
به تعویق انداختن کارها یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد بهویژه در دوران پرمشغله و استرسزا با آن مواجه میشوند. این رفتار، که بهطور طبیعی به نظر میرسد فرد را از فشار کارهای سنگین نجات میدهد، در واقع نتایج منفی زیادی بهدنبال دارد که تأثیرات آن بر زندگی فردی و حرفهای عمیق است. اما چرا اینطور میشود و چه عواملی سبب میشود که این رفتار به یک چرخه بیپایان تبدیل شود؟
احساساتی مثل غم، خشم، حسرت، ترس و اضطراب بخش طبیعی زندگی هستند، اما سرکوب آنها میتواند عواقب منفی داشته باشد. در این گزارش به بررسی اثرات منفی سرکوب این احساسات میپردازیم
اگه عاشق حس هیجانانگیزِ سوختن زبون و اشکریختن سر غذا هستی، امروز مال خودته! روز جهانی غذای تند، بگو کدوم غذای تند رو بیشتر دوست داری؟ غذاهای تند فقط یه طعم نیستن، یه سبک زندگیان! حس هیجان، انرژی و حتی سلامتی. تحقیقات میگن فلفل باعث افزایش سوختوساز بدن میشه، ضد افسردگیه و کلی حال خوب بهت میده.
همیشه لازم نیست برای یه شام خاص، کلی هزینه کنی یا دنبال مواد اولیه عجیبوغریب باشی. با کمی خلاقیت و ترکیب مواد ساده میتونی به شام خوشمزه درست کنی که همه رو شگفتزده کنه. اینجا چند ایده جذاب برات داریم که با همون چیزایی که تو خونه داری، میتونی به شام رویایی درست کنی.
تا حالا شده تو یه موقعیت سخت قرار بگیری و ندونی چی بگی؟ یا از خودت بپرسی واقعاً این حرفی که شنیدی درسته؟ اینجا دقیقاً جاییه که تفکر انتقادی به کارت میاد یه مهارت خیلی مهم که هم توی تصمیمگیری کمک میکنه و هم توی فهمیدن درست و غلط چیزهایی که میشنوی یا میبینی دکتر زینب الهی، مشاور خانواده در این باره توضیحات مهمی رو میگه.
در تاریکی همراه خوب باش؛ این گزارش برای دوستانی همراه و مراقب نوشته شده که نگران حال رفیق افسردهشان هستند اما نمیدانند چطور از این چالش سخت به سلامت عبور کنند و...
کودکان امروز در دنیایی پر از امکانات و فرصتها رشد میکنند، اما یکی از ضروریترین نیازهای تربیتی آنها شنیدن کلمه ساده اما مؤثر نه است. این واژه نه تنها محدودیتهایی تعیین میکند، بلکه پایهای برای رشد شخصیتی، اجتماعی و هیجانی کودکان فراهم میکند.
۳۵ درصد از کودکان ۷ تا ۱۲ سال و ۸۹ درصد از نوجوانان ۱۳ تا ۱۸ ساله در حال حاضر تلفنهای هوشمند شخصی خود را دارند. این آمار باعث نگرانیهای جدی درباره امنیت آنلاین و حریم خصوصی آنها شده و انتشار آزادانه اطلاعات و تصاویر شخصی کودکان در فضای مجازی، زمینه سوءاستفاده را فراهم کرده.
در زندگی روزمره، گاهی خود را قربانی شرایط بیرونی میدانیم: مشکلات اقتصادی، فشارهای کاری، یا حتی روابط خانوادگی. این طرز فکر، مکانیزمی ذهنی است که به ما اجازه میدهد از مسئولیت فرار کنیم و نقش ضعف را بپذیریم. اما این الگو چه تأثیری بر زندگیمان دارد؟
والد بودن در دنیای مدرن چالشی بیپایان است. چگونه میتوان کودکی مستقل تربیت کرد، در حالی که امنیت او حفظ شود؟ بین عشق، نگرانی و تلاش برای انجام درستترین کارها، والدین همواره با تصمیمات دشواری روبهرو هستند.
اگر قرار است برنامهای برای بچهها بچینید دهید، حتماً با خودشون هم مشورت کنید تا درباره روز، ساعت و مکان برنامه به توافق برسید. بچهها در این حالت احترام گذاشتن به حقوق همدیگر را یاد میگیرند و با دیدن اینکه مورد احترام قرار گرفتهاند، عزتنفسشان بالا میرود.