تیپ شخصیتی ENFJ
ENFJ ها افرادی مردم دار و مردم دوست هستند که در دنیایی از احتمالاتِ مربوط به سایر انسان ها، زندگی می کنند. آن ها بیشتر از هر تیپ شخصیتی دیگری توانایی برقراری ارتباط با دیگران را دارند و به خوبی با مردم ارتباط برقرار می کنند. ENFJ ها دیگران را درک می کنند و به خواسته های آنان توجه دارند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ :
شنبه 1397/07/28 ساعت 08:49
زینب شاه مرادی - مرکز یادگیری تبیان
- شخصی گرم، صمیمی، همراه، همدل، حمایت کننده و مسئولیت پذیر هستید.
- به خوبی عواطف، خواسته ها و نیازهای سایر انسانها را درک میکنید.
- در همه انسان ها ظرفیت رشد و پرورش می بینید و دوست دارید به آنها کمک کنید تا به بهترین خود تبدیل شوند.
- به خوبی می توانید مانند یک مربی، یاری دهنده سایر انسان ها برای رشد و تعالی باشید.
- دیگران اغلب از همراهی و هم صحبتی با شما احساس خوبی دارند.
- نسبت به انتقادات و تحسین های دیگران پذیرا هستید و از بازخورد آن ها با خوشرویی استفاده میکنید.
- فردی اجتماعی و خوش مشرب هستید که به خوبی می توانید گروهی از افراد را مدیریت کنید.
- در گروه ها اغلب می توانید الهام بخش و انگیزه دهنده سایرین باشید.
📌 شرح خصوصیات تیپ شخصیتی ENFJ
ENFJ ها افرادی مردم دار و مردم دوست هستند که در دنیایی از احتمالاتِ مربوط به سایر انسان ها، زندگی میکنند. آن ها بیشتر از هر تیپ شخصیتی دیگری توانایی برقراری ارتباط با دیگران را دارند و به خوبی با مردم ارتباط برقرار می کنند. ENFJ ها دیگران را درک میکنند و به خواسته های آنان توجه دارند.
علاوه بر این آنها استعداد زیادی در رشد و پرورش افراد دارند. علاقه مندی اصلی ENFJ ها ابراز محبت و حمایت از دیگران است و در کنار آن سعی میکنند به دیگران احساس خوبی منتقل کنند.
تمرکز اصلی آن ها روی فهمیدن، حمایت کردن و انگیزه دادن به دیگران است. آن ها به برآورده شدن خواسته های دیگران کمک می کنند و با این کار احساس رضایت درونی عمیقی را تجربه می کنند.
همان طور که گفتیم، ENFJ ها مهارت های ارتباطی قوی دارند، به همین دلیل تواناییِ این تیپ در متقاعد سازی و تاثیر گذاری روی دیگران هم بالاست. ENFJ ها می توانند دیگران را مجاب کنند تا کاری که از آن ها انتظار دارند را انجام دهند.مهارت متقاعد سازی در ENFJ ها به قدری بالاست که انگار آن ها به ذهن افراد نفوذ میکنند و واکنش دلخواه خود را از دیگران دریافت میکنند. انگیزه های درونی ENFJ ها در چنین مواردی اغلب غیر خودخواهانه است اما ENFJ هایی که کمتر رشد یافته اند گاهی این توانایی را برای گمراه کردن دیگران به کار میبرند.
ENFJها به قدری روی روابط و شرایط بیرونی متمرکز هستند که بسیار مهم است که زمانی را برای تنهایی و خلوت با خود در نظر بگیرند. خلوت گزینی برای برخی از ENFJ ها با دشواریهایی همراه است زیرا آنها معمولاً به خود سخت میگیرند (توجه و ملایمتی را که نست به دیگران دارند، از خودشان دریغ میکنند) و به همین دلیل به محض تنها شدن، اسیر افکار منفی میشوند.
به همین دلیل بسیاری از آنان به این نتیجه می رسند که باید از تنها ماندن اجتناب کرد و فعالیت هایی را انجام می دهند که شامل تعامل و ارتباط با دیگران است.
ENFJها ترجیح می دهند مسیر زندگی و اولویت های خود را بر اساس نیازهای دیگران تعریف کنند و در نتیجه از نیازهای شخصی خودشان غافل میشوند. این ماهیت و سرشت تیپ شخصیتی آنهاست که نیازها و اولویت های دیگران را بالاتر از احتیاجات خودشان قرار دهند.
اما برای اینکه این امر حالت افراط گونه پیدا نکند و آنان برای کمک به دیگران خود را قربانی نیازهای بقیه نکنند، لازم است که ENFJها نسبت به خواسته ها و نیازهای خودشان هم آگاه باشند.
ENFJها به راحتیِ سایر تیپ های برونگرا در اجتماعات شرکت نمیکنند و نسبت به در میان جمع قرار گرفتن محافظه کاری بیشتری دارند (البته نه به اندازه درون گرایان). اگرچه آن ها به احتمال زیاد اعتقادات راسخی دارند اما در صورتی که احساس کنند اعتقادات شخصی آنها دارد در رشد و پرورش دادن دیگران (چیزی که ENFJ از آن انگیزه میگیرد) مداخله ایجاد میکند از بیان صریح اعتقادات شان خودداری خواهند کرد.
علاوه بر این به دلیل آن که عمیق ترین علاقه مندی آن ها در این است که سبب ساز تغییرات مثبت در دیگران شوند، سعی میکنند تا با هر فردی، به شیوه همان فرد ارتباط برقرار کنند. به همین دلیل در ارتباط با هر کس شکل متفاوتی به خود میگیرند و شیوه واحدی در تعامل با دیگران ندارند.
چنین خصیصه ای در ENFJ ها هرگز به این معنی نیست که این تیپ فاقد یک موضع و دیدگاه مشخص میباشد. آنها دیدگاه و طرز فکر صریح و روشنی داشته و قادرند آن را با شفافیت و ایجاز تمام به دیگران ابراز کنند. چنین افکاری تنها در صورتی که آن قدرها شخصی و خصوصی نباشند با دیگران در میان گذاشته میشوند.
افراد با تیپ ENFJ حتی درصورتیکه در جمع شلوغی باشند گاهی ممکن است احساس تنهایی کنند، تمایل آن ها به فاش نکردن خود واقعی و درونی شان نیز میتواند به این احساس تنهایی دامن بزند.
مردم عاشق ENFJ ها هستند و از بودن در کنار آنها لذت میبرند، ENFJ ها نیز حقیقتاً مردم را درک کرده و به آن ها مهر میورزند. معمولا اعتماد به نفس از این افراد تراوش میکند، آنها در اغلب اوقات پر انرژی، با روحیه، فعال و پر از پتانسیل برای انجام دادن کارها هستند. آن ها اغلب توانایی انجام چند کار مختلف را دارند و در کارهایی که به آن علاقه داشته باشند عالی عمل میکنند.
ENFJ ها به نظم توجه ویژه ای نشان می دهند، آن ها می خواهند امور در دنیای بیرون کاملاً منظم باشد و برای برقراری نظم و ساختار تلاش زیادی می کنند و در پی آن هستند تا هرگونه در هم ریختگی را بر طرف نمایند. آنها خصوصاً در مورد نظم در خانه های شان بسیار حساس و سخت گیرند.
تیپ شخصیتی ENFJ در محیط کار و در جایگاهی که باید با مردم در ارتباط باشد به خوبی از عهده انجام کار برمیآید. آنها طبیعتاً برای کار در مجامع و سازمانهای مردمی ساختهشده اند. مهارت شگفت آور آنها در برقراری ارتباط با دیگران و درک این که چه کاری باید انجام شود تا به نفع دیگران باشد و آنها را راضی و خوشحال کند، از ENFJها مشاورینی ذاتی می سازد. آنها از این که در کانون توجه باشند لذت می برند و در مشاغل و موقعیت هایی که بتوانند الهام بخش و راهبر دیگران باشند، مانند معلمی بسیار خوب ظاهر میشوند.
ENFJ ها علاقهای به ارزیابی مسائل بر مبنای منطق خشک و خالی را ندارند. آنها معمولا دوست دارند مسائل را به طور شخصی و با در نظر گرفتن تاثیر تصمیمات روی احساسات خودشان و سایرین، تحلیل کنند و در شرایطی که مجبور به استفاده از دلیل و منطق، بدون در نظر گرفتن فاکتورهای انسانی شوند احساس ناراحتی میکنند.
بهعبارت دیگر آنها دوست دارند ماهیت گزنده افکار منطقی را با وارد نمودن عناصر بشری و عاطفی تلطیف کنند. آنها در دنیایی از احتمالات زندگی میکنند و این احتمالات عمدتا متمرکز روی سایر انسان ها و عزیزان ENFJهاست. به همین دلیل هم هست که افراد با تیپ شخصیتی ENFJ به هماهنگ کردن برنامهریزیهایشان با نیازهای دیگران توجه بیشتری دارند تا به کسب دستاوردهای شخصی. در حالی که آنها زمان حال را خسته کننده و خالی از شور میبینند، از فکر کردن به آینده و رخدادهای احتمالی آن به وجد میآیند.
افراد با این تیپ شخصیتی موهبت ویژهای در برقراری روابط دوستانه با دیگران دارند و در صورتی که بتوانند از این موهبت در راستای خدمت رسانی به دیگران و برآورده نمودن نیازهای آنان استفاده کنند، احساس بسیار خوبی خواهند داشت زیرا بالاترین رضایت آنها درک نیاز سایرین و کمک کردن به دیگران است. تیپ شخصیتی ENFJ با درک شهودی نیازهای دیگران و توام نمودن آن با علاقه صادقانه ای که به تمام انسان ها دارند، اعتماد و دلگرمی خاصی را در دیگران پدید میآورند به طوری که حتی خود دار ترین افراد نیز نزد آنها احساس امنیت نموده و افکار و احساسات واقعی خود را با آن ها در میان میگذارند.
در بحث روابط، ENFJ ها به شدت نیازمند برقراری روابطی عمیق، صمیمانه و نزدیک هستند و تمام تلاش خود را برای نیل به این هدف و حفاظت از آن بکار میگیرند، آن ها در صورت قرار گرفتن در یک رابطه، برای طرف مقابل خود شریکی قابل اعتماد و وفادار خواهند بود.
ENFJهایی که بعد احساسی شخصیت خود را به درستی رشد نداده باشند، در تصمیم گیری ها دچار مشکل میشوند و از همین رو در تصمیم گیری های شان به افرادی متکی و وابسته به دیگران تبدیل خواهند شد. اگر آنها تواناییهای شهودی (N) خود را رشد نداده باشند، به احتمال زیاد موفق به دیدن احتمالات نخواهند شد و مسائل را به سرعت و بر اساس نظامهای ارزشی مورد پذیرش عموم قضاوت خواهند نمود، بدون اینکه حقیقتاً موضوع را به درستی موشکافی و تحلیل کرده باشند. ENFJ هایی که به جایگاه و نقش اصیل و حقیقی خود در زندگی پی نبردهاند، نسبت به انتقاد و سرزنش بسیار حساس و آسیب پذیر هستند و از عذاب وجدان و احساس گناه شدید رنج خواهند برد، آنها دائماً در نگرانی هستند و خود را بابت همه چیز سرزنش میکنند.
در مجموع ENFJ ها افرادی گرم و صمیمی، مهربان و دوست داشتنی و با بینشی عمیق نسبت به دیگران هستند و میدانند چگونه به دیگران انگیزه بدهند. توانایی ویژه آن ها در قدرشناسی از نقاط قوت هرکس و تلاش برای رشد دادن آن وقتی با اشتیاق آنان برای کمک به دیگران ترکیب می شود از ENFJ ها افرادی به واقع ارزشمند میسازد، اما آنها در کنار کمک به دیگران نباید به نیازهای خویش بی توجه باشند.
به عنوان فردی با تیپ شخصیتی ENFJ اولین کارکرد شما یک کارکرد بیرونی است که توسط آن با امور بر اساس احساسی که نسبت به آن ها دارید یا اینکه چقدر با نظام ارزشی شما سازگار هستند برخورد میکنید (Fe). دومین کارکرد شما درونی است، به کمک این کارکرد، شما اطلاعات محیط اطراف را به صورت شهودی دریافت میکنید (Ni).
📌 خصوصیات شغلی تیپ شخصیتی ENFJ
اگر شما فردی با تیپ شخصیتی ENFJ هستید، خصوصیات و ویژگی های کلی زیر میتواند در مورد شما صادق باشد:
- صادقانه از هم کلامی با افراد لذت میبرید.
- برای احساساتِ دیگران ارزش و اهمیت قائل اید.
- به نظم و ساختار اهمیت فراوانی میدهید.
- برای هماهنگی و توافق، ارزش قائل اید و قادرید به خوبی آن را ایجاد کنید.
- مهارت های ارتباطی بالایی دارید و به خوبی با دیگران ارتباط برقرار می کنید.
- از تحلیل و منطقِ خشک و غیر شخصی بیزارید.
- قابلیت های سازمانی بالایی دارید.
- افرادی وفادار و صادق هستید.
- قوه خلاقیت و ابتکار غنی و پرباری دارید.
- از تنوع و چالش های نو و آزموده نشده استقبال می کنید.
- کمک کردن به دیگران به شما احساس رضایت درونی می بخشد.
- روحیه بسیار حساسی نسبت به مورد انتقاد واقع شدن دارید.
📌 مشاغل مناسب برای تیپ شخصیتی شما میتواند شامل موارد زیر باشد:
- معلم، مدرس
- مشاور
- روان درمانگر
- مددکار اجتماعی
- مبلغ مذهبی، روحانی
- نماینده فروش
- منابع انسانی
- سیاستمدار
- نویسنده
- معلم
- مدیر
📌 نقاط ضعف و قوت تیپ شخصیتی ENFJ
به عنوان فردی با تیپ شخصیتی ENFJ نقاط قوت شما شامل موارد زیر است:
- از مهارت های ارتباطی بالایی برخوردارند.
- نسبت به انگیزه ها و ذهنیاتِ درونی انسان ها آگاهی درونی و ذاتی دارند.
- افرادی انگیزه دهنده و الهام بخش هستند و دیگران را در طی نمودن مسیر پیشرفت شان یاری میکنند.
- آنها بسیار خونگرم و مهربان هستند و به دیگران تائید و تحسین لازم را میدهند.
- دیگران از بودن در کنار آن ها لذت میبرند زیرا آنان را افرادی خوشصحبت، گرم و صمیمی و خوشبین مییابند.
- در مسائل مالی و مدیریت پول خوب عمل میکنند.
- بعد از شکست در یک رابطه عاطفی قادرند روالِ عادی زندگی خود را از سر بگیرند. (اگرچه اغلب خود را سرزنش میکنند).
- آن ها در روابطِ خود افرادی متعهد و وفادار هستند که به دنبالِ روابطِ پایدار و طولانی مدت میگردند.
- به دنبال ایجاد موقعیت های «برد-برد» هستند.
- مشتاق اند که نیازها و احتیاجاتِ دیگران را برآورده سازند.
📌 به عنوان فردی با تیپ شخصیتی ENFJ نقاط ضعف شما شامل موارد زیر است:
- ممکن است نتوانند فاصله مشخصی با دیگران حفظ کنند و این امر برای سایرین آزار دهنده باشد.
- گاه ممکن است گرایش به کنترل کردن شریکِ خود داشته باشند.
- ممکن است در برخی موارد برای رسیدن به اهدافِ خود رفتاری نمایشی داشته باشند.
- به نیازهای شخصی خود به اندازه کافی توجه نمیکنند.
- با عقاید و نظراتی که با باورهای شخصیِ آنان در تضاد است مخالفت میکنند.
- گاهی اوقات نسبت به رفتارهای درست و مقبول اجتماعی ناآگاه هستند.
- به شدت نسبت به اختلاف و تعارض شکننده و حساس هستند. معمولا سعی میکنند از مواجهه با اختلافات دوری کنند.
- معمولا به هنگام تیره و تار شدن روابط، خودشان را مقصر میدانند.
- در این صورت به سرزنشِ خود می پردازند اما بر عکس وقتی همه چیز خوب پیش میرود قدردانیِ لازم را از عملکرد خود به عمل نمیآورند.
- نظام ارزشی قدرتمندِ آنها باعث میشود که به شکلِ سفت و سختی به باورهای شان پایبند باشند.
- گاهی اوقات ممکن است سازش و انعطافِ مورد نیاز در روابط را از خود نشان ندهند.
- ممکن است آنقدر به هنجارها و آدابِ اجتماعی وفادار باشند که گاهی موضوعات را از فیلتر «درست یا غلط» بودن عبور ندهند.
مطالب مرتبط:
تیپ شخصیتی ENFP
تیپ شخصیتی INFJ
تیپ شخصیتی INFP
منبع: http://typeshenasi.com
- به خوبی عواطف، خواسته ها و نیازهای سایر انسانها را درک میکنید.
- در همه انسان ها ظرفیت رشد و پرورش می بینید و دوست دارید به آنها کمک کنید تا به بهترین خود تبدیل شوند.
- به خوبی می توانید مانند یک مربی، یاری دهنده سایر انسان ها برای رشد و تعالی باشید.
- دیگران اغلب از همراهی و هم صحبتی با شما احساس خوبی دارند.
- نسبت به انتقادات و تحسین های دیگران پذیرا هستید و از بازخورد آن ها با خوشرویی استفاده میکنید.
- فردی اجتماعی و خوش مشرب هستید که به خوبی می توانید گروهی از افراد را مدیریت کنید.
- در گروه ها اغلب می توانید الهام بخش و انگیزه دهنده سایرین باشید.
📌 شرح خصوصیات تیپ شخصیتی ENFJ
ENFJ ها افرادی مردم دار و مردم دوست هستند که در دنیایی از احتمالاتِ مربوط به سایر انسان ها، زندگی میکنند. آن ها بیشتر از هر تیپ شخصیتی دیگری توانایی برقراری ارتباط با دیگران را دارند و به خوبی با مردم ارتباط برقرار می کنند. ENFJ ها دیگران را درک میکنند و به خواسته های آنان توجه دارند.
علاوه بر این آنها استعداد زیادی در رشد و پرورش افراد دارند. علاقه مندی اصلی ENFJ ها ابراز محبت و حمایت از دیگران است و در کنار آن سعی میکنند به دیگران احساس خوبی منتقل کنند.
تمرکز اصلی آن ها روی فهمیدن، حمایت کردن و انگیزه دادن به دیگران است. آن ها به برآورده شدن خواسته های دیگران کمک می کنند و با این کار احساس رضایت درونی عمیقی را تجربه می کنند.
همان طور که گفتیم، ENFJ ها مهارت های ارتباطی قوی دارند، به همین دلیل تواناییِ این تیپ در متقاعد سازی و تاثیر گذاری روی دیگران هم بالاست. ENFJ ها می توانند دیگران را مجاب کنند تا کاری که از آن ها انتظار دارند را انجام دهند.مهارت متقاعد سازی در ENFJ ها به قدری بالاست که انگار آن ها به ذهن افراد نفوذ میکنند و واکنش دلخواه خود را از دیگران دریافت میکنند. انگیزه های درونی ENFJ ها در چنین مواردی اغلب غیر خودخواهانه است اما ENFJ هایی که کمتر رشد یافته اند گاهی این توانایی را برای گمراه کردن دیگران به کار میبرند.
ENFJها به قدری روی روابط و شرایط بیرونی متمرکز هستند که بسیار مهم است که زمانی را برای تنهایی و خلوت با خود در نظر بگیرند. خلوت گزینی برای برخی از ENFJ ها با دشواریهایی همراه است زیرا آنها معمولاً به خود سخت میگیرند (توجه و ملایمتی را که نست به دیگران دارند، از خودشان دریغ میکنند) و به همین دلیل به محض تنها شدن، اسیر افکار منفی میشوند.
به همین دلیل بسیاری از آنان به این نتیجه می رسند که باید از تنها ماندن اجتناب کرد و فعالیت هایی را انجام می دهند که شامل تعامل و ارتباط با دیگران است.
ENFJها ترجیح می دهند مسیر زندگی و اولویت های خود را بر اساس نیازهای دیگران تعریف کنند و در نتیجه از نیازهای شخصی خودشان غافل میشوند. این ماهیت و سرشت تیپ شخصیتی آنهاست که نیازها و اولویت های دیگران را بالاتر از احتیاجات خودشان قرار دهند.
اما برای اینکه این امر حالت افراط گونه پیدا نکند و آنان برای کمک به دیگران خود را قربانی نیازهای بقیه نکنند، لازم است که ENFJها نسبت به خواسته ها و نیازهای خودشان هم آگاه باشند.
ENFJها به راحتیِ سایر تیپ های برونگرا در اجتماعات شرکت نمیکنند و نسبت به در میان جمع قرار گرفتن محافظه کاری بیشتری دارند (البته نه به اندازه درون گرایان). اگرچه آن ها به احتمال زیاد اعتقادات راسخی دارند اما در صورتی که احساس کنند اعتقادات شخصی آنها دارد در رشد و پرورش دادن دیگران (چیزی که ENFJ از آن انگیزه میگیرد) مداخله ایجاد میکند از بیان صریح اعتقادات شان خودداری خواهند کرد.
علاوه بر این به دلیل آن که عمیق ترین علاقه مندی آن ها در این است که سبب ساز تغییرات مثبت در دیگران شوند، سعی میکنند تا با هر فردی، به شیوه همان فرد ارتباط برقرار کنند. به همین دلیل در ارتباط با هر کس شکل متفاوتی به خود میگیرند و شیوه واحدی در تعامل با دیگران ندارند.
چنین خصیصه ای در ENFJ ها هرگز به این معنی نیست که این تیپ فاقد یک موضع و دیدگاه مشخص میباشد. آنها دیدگاه و طرز فکر صریح و روشنی داشته و قادرند آن را با شفافیت و ایجاز تمام به دیگران ابراز کنند. چنین افکاری تنها در صورتی که آن قدرها شخصی و خصوصی نباشند با دیگران در میان گذاشته میشوند.
ENFJ ها از بسیاری جهات افرادی ابراز کننده و صریح هستند اما توجه عمده آنها روی حمایت از دیگران و ارائه پاسخی مناسب به نیازهای آنهاست و به همین دلیل گاه ممکن است قید ابراز صریح عقاید خود را بزنند. در صورت ایجاد تناقض بین باورهای شخصی و خدمت به دیگران، به احتمال بسیار زیاد ENFJ کمک به دیگران را انتخاب خواهد کرد.
افراد با تیپ ENFJ حتی درصورتیکه در جمع شلوغی باشند گاهی ممکن است احساس تنهایی کنند، تمایل آن ها به فاش نکردن خود واقعی و درونی شان نیز میتواند به این احساس تنهایی دامن بزند.
مردم عاشق ENFJ ها هستند و از بودن در کنار آنها لذت میبرند، ENFJ ها نیز حقیقتاً مردم را درک کرده و به آن ها مهر میورزند. معمولا اعتماد به نفس از این افراد تراوش میکند، آنها در اغلب اوقات پر انرژی، با روحیه، فعال و پر از پتانسیل برای انجام دادن کارها هستند. آن ها اغلب توانایی انجام چند کار مختلف را دارند و در کارهایی که به آن علاقه داشته باشند عالی عمل میکنند.
ENFJ ها به نظم توجه ویژه ای نشان می دهند، آن ها می خواهند امور در دنیای بیرون کاملاً منظم باشد و برای برقراری نظم و ساختار تلاش زیادی می کنند و در پی آن هستند تا هرگونه در هم ریختگی را بر طرف نمایند. آنها خصوصاً در مورد نظم در خانه های شان بسیار حساس و سخت گیرند.
تیپ شخصیتی ENFJ در محیط کار و در جایگاهی که باید با مردم در ارتباط باشد به خوبی از عهده انجام کار برمیآید. آنها طبیعتاً برای کار در مجامع و سازمانهای مردمی ساختهشده اند. مهارت شگفت آور آنها در برقراری ارتباط با دیگران و درک این که چه کاری باید انجام شود تا به نفع دیگران باشد و آنها را راضی و خوشحال کند، از ENFJها مشاورینی ذاتی می سازد. آنها از این که در کانون توجه باشند لذت می برند و در مشاغل و موقعیت هایی که بتوانند الهام بخش و راهبر دیگران باشند، مانند معلمی بسیار خوب ظاهر میشوند.
ENFJ ها علاقهای به ارزیابی مسائل بر مبنای منطق خشک و خالی را ندارند. آنها معمولا دوست دارند مسائل را به طور شخصی و با در نظر گرفتن تاثیر تصمیمات روی احساسات خودشان و سایرین، تحلیل کنند و در شرایطی که مجبور به استفاده از دلیل و منطق، بدون در نظر گرفتن فاکتورهای انسانی شوند احساس ناراحتی میکنند.
بهعبارت دیگر آنها دوست دارند ماهیت گزنده افکار منطقی را با وارد نمودن عناصر بشری و عاطفی تلطیف کنند. آنها در دنیایی از احتمالات زندگی میکنند و این احتمالات عمدتا متمرکز روی سایر انسان ها و عزیزان ENFJهاست. به همین دلیل هم هست که افراد با تیپ شخصیتی ENFJ به هماهنگ کردن برنامهریزیهایشان با نیازهای دیگران توجه بیشتری دارند تا به کسب دستاوردهای شخصی. در حالی که آنها زمان حال را خسته کننده و خالی از شور میبینند، از فکر کردن به آینده و رخدادهای احتمالی آن به وجد میآیند.
افراد با این تیپ شخصیتی موهبت ویژهای در برقراری روابط دوستانه با دیگران دارند و در صورتی که بتوانند از این موهبت در راستای خدمت رسانی به دیگران و برآورده نمودن نیازهای آنان استفاده کنند، احساس بسیار خوبی خواهند داشت زیرا بالاترین رضایت آنها درک نیاز سایرین و کمک کردن به دیگران است. تیپ شخصیتی ENFJ با درک شهودی نیازهای دیگران و توام نمودن آن با علاقه صادقانه ای که به تمام انسان ها دارند، اعتماد و دلگرمی خاصی را در دیگران پدید میآورند به طوری که حتی خود دار ترین افراد نیز نزد آنها احساس امنیت نموده و افکار و احساسات واقعی خود را با آن ها در میان میگذارند.
در بحث روابط، ENFJ ها به شدت نیازمند برقراری روابطی عمیق، صمیمانه و نزدیک هستند و تمام تلاش خود را برای نیل به این هدف و حفاظت از آن بکار میگیرند، آن ها در صورت قرار گرفتن در یک رابطه، برای طرف مقابل خود شریکی قابل اعتماد و وفادار خواهند بود.
ENFJهایی که بعد احساسی شخصیت خود را به درستی رشد نداده باشند، در تصمیم گیری ها دچار مشکل میشوند و از همین رو در تصمیم گیری های شان به افرادی متکی و وابسته به دیگران تبدیل خواهند شد. اگر آنها تواناییهای شهودی (N) خود را رشد نداده باشند، به احتمال زیاد موفق به دیدن احتمالات نخواهند شد و مسائل را به سرعت و بر اساس نظامهای ارزشی مورد پذیرش عموم قضاوت خواهند نمود، بدون اینکه حقیقتاً موضوع را به درستی موشکافی و تحلیل کرده باشند. ENFJ هایی که به جایگاه و نقش اصیل و حقیقی خود در زندگی پی نبردهاند، نسبت به انتقاد و سرزنش بسیار حساس و آسیب پذیر هستند و از عذاب وجدان و احساس گناه شدید رنج خواهند برد، آنها دائماً در نگرانی هستند و خود را بابت همه چیز سرزنش میکنند.
در مجموع ENFJ ها افرادی گرم و صمیمی، مهربان و دوست داشتنی و با بینشی عمیق نسبت به دیگران هستند و میدانند چگونه به دیگران انگیزه بدهند. توانایی ویژه آن ها در قدرشناسی از نقاط قوت هرکس و تلاش برای رشد دادن آن وقتی با اشتیاق آنان برای کمک به دیگران ترکیب می شود از ENFJ ها افرادی به واقع ارزشمند میسازد، اما آنها در کنار کمک به دیگران نباید به نیازهای خویش بی توجه باشند.
به عنوان فردی با تیپ شخصیتی ENFJ اولین کارکرد شما یک کارکرد بیرونی است که توسط آن با امور بر اساس احساسی که نسبت به آن ها دارید یا اینکه چقدر با نظام ارزشی شما سازگار هستند برخورد میکنید (Fe). دومین کارکرد شما درونی است، به کمک این کارکرد، شما اطلاعات محیط اطراف را به صورت شهودی دریافت میکنید (Ni).
📌 خصوصیات شغلی تیپ شخصیتی ENFJ
اگر شما فردی با تیپ شخصیتی ENFJ هستید، خصوصیات و ویژگی های کلی زیر میتواند در مورد شما صادق باشد:
- صادقانه از هم کلامی با افراد لذت میبرید.
- برای احساساتِ دیگران ارزش و اهمیت قائل اید.
- به نظم و ساختار اهمیت فراوانی میدهید.
- برای هماهنگی و توافق، ارزش قائل اید و قادرید به خوبی آن را ایجاد کنید.
- مهارت های ارتباطی بالایی دارید و به خوبی با دیگران ارتباط برقرار می کنید.
- از تحلیل و منطقِ خشک و غیر شخصی بیزارید.
- قابلیت های سازمانی بالایی دارید.
- افرادی وفادار و صادق هستید.
- قوه خلاقیت و ابتکار غنی و پرباری دارید.
- از تنوع و چالش های نو و آزموده نشده استقبال می کنید.
- کمک کردن به دیگران به شما احساس رضایت درونی می بخشد.
- روحیه بسیار حساسی نسبت به مورد انتقاد واقع شدن دارید.
📌 مشاغل مناسب برای تیپ شخصیتی شما میتواند شامل موارد زیر باشد:
- معلم، مدرس
- مشاور
- روان درمانگر
- مددکار اجتماعی
- مبلغ مذهبی، روحانی
- نماینده فروش
- منابع انسانی
- سیاستمدار
- نویسنده
- معلم
- مدیر
📌 نقاط ضعف و قوت تیپ شخصیتی ENFJ
به عنوان فردی با تیپ شخصیتی ENFJ نقاط قوت شما شامل موارد زیر است:
- از مهارت های ارتباطی بالایی برخوردارند.
- نسبت به انگیزه ها و ذهنیاتِ درونی انسان ها آگاهی درونی و ذاتی دارند.
- افرادی انگیزه دهنده و الهام بخش هستند و دیگران را در طی نمودن مسیر پیشرفت شان یاری میکنند.
- آنها بسیار خونگرم و مهربان هستند و به دیگران تائید و تحسین لازم را میدهند.
- دیگران از بودن در کنار آن ها لذت میبرند زیرا آنان را افرادی خوشصحبت، گرم و صمیمی و خوشبین مییابند.
- در مسائل مالی و مدیریت پول خوب عمل میکنند.
- بعد از شکست در یک رابطه عاطفی قادرند روالِ عادی زندگی خود را از سر بگیرند. (اگرچه اغلب خود را سرزنش میکنند).
- آن ها در روابطِ خود افرادی متعهد و وفادار هستند که به دنبالِ روابطِ پایدار و طولانی مدت میگردند.
- به دنبال ایجاد موقعیت های «برد-برد» هستند.
- مشتاق اند که نیازها و احتیاجاتِ دیگران را برآورده سازند.
📌 به عنوان فردی با تیپ شخصیتی ENFJ نقاط ضعف شما شامل موارد زیر است:
- ممکن است نتوانند فاصله مشخصی با دیگران حفظ کنند و این امر برای سایرین آزار دهنده باشد.
- گاه ممکن است گرایش به کنترل کردن شریکِ خود داشته باشند.
- ممکن است در برخی موارد برای رسیدن به اهدافِ خود رفتاری نمایشی داشته باشند.
- به نیازهای شخصی خود به اندازه کافی توجه نمیکنند.
- با عقاید و نظراتی که با باورهای شخصیِ آنان در تضاد است مخالفت میکنند.
- گاهی اوقات نسبت به رفتارهای درست و مقبول اجتماعی ناآگاه هستند.
- به شدت نسبت به اختلاف و تعارض شکننده و حساس هستند. معمولا سعی میکنند از مواجهه با اختلافات دوری کنند.
- معمولا به هنگام تیره و تار شدن روابط، خودشان را مقصر میدانند.
- در این صورت به سرزنشِ خود می پردازند اما بر عکس وقتی همه چیز خوب پیش میرود قدردانیِ لازم را از عملکرد خود به عمل نمیآورند.
- نظام ارزشی قدرتمندِ آنها باعث میشود که به شکلِ سفت و سختی به باورهای شان پایبند باشند.
- گاهی اوقات ممکن است سازش و انعطافِ مورد نیاز در روابط را از خود نشان ندهند.
- ممکن است آنقدر به هنجارها و آدابِ اجتماعی وفادار باشند که گاهی موضوعات را از فیلتر «درست یا غلط» بودن عبور ندهند.
مطالب مرتبط:
تیپ شخصیتی ENFP
تیپ شخصیتی INFJ
تیپ شخصیتی INFP
منبع: http://typeshenasi.com
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت