تبیان، دستیار زندگی

درمان خانگی اسید معده

زمانی که ترشح اسید در معده بیش‌ازحد معمول شود، معده حالت اسیدی پیدا می‌کند، این افزایش اسید معده سبب ریفلاکس معده می‌شود.
بازدید : 1909
زمان تقریبی مطالعه : 6 دقیقه
اسید معده
ترشحات زیاد اسید معده باعث نفخ معده، درد معده، بوی بد دهان و مشکلات آزاردهنده زیادی می‌شود. اما در مواقع زیادی با پرهیز غذایی می‌شود، اسید معده تا حدودی کنترل کرد.   


اسیدی بودن معده می‌تواند به خاطر فاصله‌ی طولانی بین وعده‌های غذایی، خالی بودن معده یا  اینکه مصرف بیش‌ازاندازه چای، قهوه، سیگار یا الکل باشد.  زمانی که ترشح اسید معده بیشتر‌ از حد معمول شود، فرد بیمار دچار سوزش سر دل می‌شود.

نشانه‌های بیماری ریفلاکس معده:

محصولات لبنی در برخی مواقع باعث کاهش ریفلاکس اسید معده می‌شوند. به همین دلیل افرادی که به بیماری ریفلاکس اسید معده دچار هستند می‌توانند هر روز کمی ماست ساده میل کنند و در صورت لزوم می‌توانند برای شیرین کردن مزه آن کمی عسل به ماست اضافه کرده و نوش جان کنند.


- سوزش سردل
- مزه‌ی ترش در دهان
- مشکل در بلع
- درد قفسه‌ی سینه
- گلودرد
- صدای خشن
- سرفه‌ خشک
- حس داشتن توده‌ای در گلو
- بالا آوردن و قی کردن غذا یا اسید

درمان‌های خانگی کاهش اسید معده

برگ ریحان: خواص آرام‌بخش و ضد نفخ این برگ باعث می‌شود تا که مشکل اسیدی بودن معده فرد بعد از مدت کمی از بین برود. برای درمان از طریق برگ ریحان هر نشانه‌هایی از نفخ معده احساس کردید چند برگ ریحان بخورید و یا ۳ الی ۴ برگ ریحان را در یک فنجان آب جوشانده و بعد  و اجازه دهید تا خوب دم بکشد. هرروز به‌طور مرتب از این جوشانده مصرف کنید تا بهبودی کامل معده این کار را ادامه دهید.
 
رازیانه: بعد از خوردن غذا می‌توانید تخم رازیانه را جوشانده و میل کنید این کار از اسیدی شدن معده جلوگیری کرده و بهبود سلامت معده شما کمک می‌کند. چای رازیانه خاطر داشتن  فواید زیاد، به‌سلامت و شادابی دستگاه گوارش کمک می‌کند. این چای به‌خاطر داشتن روغن‌‌های موجود در گیاه رازیانه برای سوءهاضمه و نفخ  نیز مفید است.

دارچین: این ادویه‌ی پرخاصیت، نوعی ضد اسید معده‌ی طبیعی است. دارچین با بهبود فرآیند هضم و جذب غذا، معده‌ی را آرام می‌کند. برای درمان اسیدی شدن معده و بهبود عفونت‌های دستگاه گوارش، چای دارچین بخورید، زیرا دارچین منبعی از مواد مغذی است و خواص زیادی برای سلامتی بدن دارد.

مراقبت و درمان‌های خانگی این بیماری باعث می‌شود، تا فرد مجدداً دچار ریفلاکس اسیدی معده نشود.



آب‌دوغ: آب‌دوغ در طب سنتی هندی جزو مواد مفیدی برای بدن و ذهن محسوب می‌شود.  بنابراین پس از خوردن غذای سنگین یا پُرادویه دچار ازدیاد اسید معده شدید، مصرف داروهای ضد اسید معده را کنار گذاشته و به‌جای آن یک لیوان آب‌دوغ بنوشید. آب‌دوغ دارای اسید لاکتیک بوده و باعث می‌شود تا اسید معده به حالت طبیعی  خود بازگردد. برای به دست آوردن نتیجه‌ی بهترمی توانید مقداری فلفل سیاه یا ۱ قاشق چای‌خوری پودر برگ گشنیز را هم به آب دوغ اضافه کنید.

شکر زرد: شکر زرد به دلیل داشتن منیزیم فراوان باعث تقویت روده شده و برای هضم غذا نیز بسیار  مفید است، شکر زرد باعث می‌شود سیستم گوارشی شما طبیعت قلیایی‌تری پیداکرده، به همین دلیل اسید معده کم می‌شود. بعد از صرف هر وعده‌ی غذایی  شکر زرد  شکر  مصرف کنید تا از فواید آن بهره‌مند شوید. ازآنجاکه شکر زرد به حفظ دمای طبیعی بدن کمک می‌کند و باعث خنک شدن معده می‌شود، نوشیدن شربت شکر(شکر زرد حل شده در آب یخ) در تابستان توصیه می‌شود.

میخک: در طب چینی با استفاده از گیاه می‌توان مشکلات گوارشی را درمان کرد. گیاه میخک خاصیت ضد نفخ دارد، بنابراین از به وجود آمدن گاز معده در دستگاه گوارشی جلوگیری می‌کند. در هنگام پخت‌وپز غذاهایی که نفاخ هستند(لوبیا، نخود و...) می‌توانید از میخک استفاده کنید. حتی می‌توانید برای درمان اسیدی شدن معده و رهایی از بوی بد دهان  از میخک و هل(ساییده شده)استفاده کنید.

زیره‌ سبز: دانه‌های زیره‌ سبز برای از بین بردن اسید معده بسیار مؤثر است، و به هضم غذا نیز کمک می‌کند و همچنین باعث تسکین درد معده می‌شود. مقداری زیره‌ سبز را بود دهید و آن را به‌صورت پودر آسیاب کنید. پودر زیره سبز را با یک لیوان آب مخلوط کرده بوداده، یا یک قاشق چای‌خوری دانه‌ی زیره‌ سبز را در یک فنجان آب جوش بخیسانید و بعد از هر وعده‌ی غذایی میل کنید.
اسید معده

زنجبیل: زنجبیل مزایای زیاد برای سلامتی انسان دارد. زنجبیل به‌صورت طبیعی باعث تسکین معده می‌شود و به کاهش تولید اسید معده کمک می‌کند. این گیاه خواص گوارشی و ضدالتهابی فوق‌العاده‌ای دارد. برای خنثی کردن اسید معده می‌توانید مقدار کمی از زنجبیل تازه را برش زده و با یک لیوان آب بجوشانید و آب آن را بعد از خنک شدن بنوشید. چای زنجبیل به‌همراه کمی عسل، بهترین نوع چای برای افرادی است که دچار ریفلاکس اسید معده هستند.

شیر سرد: شیر در تثبیت اسید معده‌ی(البته کسانی که دچار مشکل عدم تحمل لاکتوز نیستند) مؤثر است. کلسیم از تشکیل اسید در معده جلوگیری می‌کند و شیر نیز سرشار از کلسیم است به همین دلیل به درمان اسید معده کمک می‌کند. البته باید از شیر کم‌چرب یا بدون چربی استفاده کرد، زیرا چربی موجود در شیر علائم ریفلاکس اسید معده را تشدید می‌کند

سرکه‌ی سیب: گاهی ریفلاکس معده به‌دلیل کم بودن اسید معده به‌ وجود می‌آید. در این حالت می‌توان از سرکه‌ سیب استفاده کرد. ۱ الی ۲ قاشق چای‌خوری سرکه‌ی سیب را در یک فنجان آب مخلوط کرده و آن را یک یا دو بار در روز بنوشید.

آب نارگیل: با نوشیدن  آب نارگیل،pH اسیدی بدن شما قلیایی می‌شود. آب نارگیل به تولید موکوس و مخاط(این مخاط از معده در برابر اثرات مضر تولید بیش‌ازحد اسید محافظت می‌کند) در معده کمک می‌کند. ازآنجایی‌که آب نارگیل مملو از فیبر بود و همان‌طور که می‌دانید فیبر در درمان دستگاه گوارش بسیار مؤثر است و فیبر موجود در آب نارگیل باعث می‌شود تا از اسیدی شدن دوباره معده جلوگیری شود.  

موز: این میوه دارای ویژگی‌های مفید بسیاری است زیرا موز حاوی آنتی‌اسیدهای طبیعی بوده و به‌عنوان سپری در مقابل ریفلاکس اسیدی معده عمل می‌کند. مصرف روزانه یک موز، ساده‌ترین روش درمان خانگی برای رهایی از اسیدیته‌ شدن معده است. برای درمان و جلوگیری از اسیدی شدن مجدد معده سعی کنید هر روز یک موز بخورید.  

ماست: محصولات لبنی در برخی مواقع باعث کاهش ریفلاکس اسید معده می‌شوند. به همین دلیل افرادی که به بیماری ریفلاکس اسید معده دچار هستند می‌توانند هر روز کمی ماست ساده میل کنند و در صورت لزوم می‌توانند برای شیرین کردن مزه آن کمی عسل به ماست اضافه کرده و نوش جان کنند.

نکته مهم: مراقبت و درمان‌های خانگی این بیماری باعث می‌شود، تا فرد مجدداً دچار ریفلاکس اسیدی معده نشود.

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .
0 نظر - 0 پاسخ
UserName
عدد زیر را وارد کنید
کد تایید
نظرات کاربران ( انتشاریافته:0 ,در حال بررسی :0 )
بیشتر