تبیان، دستیار زندگی

رژیم غذایی برای جلوگیری از گسترش آبله مرغان

آبله‌مرغان بیماری مسری است که از طریق تماس پوستی و ترشحات تنفسی، ممکن است از فردی به فرد دیگر منتقل شود. این بیماری، بیماری عفونی و واگیردار است و ممکن است افراد در هر سنی دچار این بیماری شوند. این بیماری خیلی نگران‌کننده نیست و تا زمانی که برای فرد مشکلات جدی را به وجود نیاورده است می‌توان آن را به‌راحتی درمان کرد.
بازدید : 24051
زمان تقریبی مطالعه : 7 دقیقه

آبله مرغان

برای جلوگیری از گسترش این بیماری، بهتر است با رژیم غذایی این بیماری آشنا شوید.

 آبله‌مرغان به رژیم غذایی خاصی نیاز ندارد ولی ممکن است مصرف بعضی از غذاها این بیماری را شدت بخشد و یا هم‌چنین از شدت این بیماری بکاهد.

 پزشکان توصیه کرده‌اند غذاهایی که ویتامین ث دارند مانند برو کلی، کلم پیچ، فلفل، توت‌فرنگی، کیوی و مواد غذایی نظیر اسفناج و پیاز خاصیت هیستامینی دارند را بیشتر استفاده کنید.

برخلاف بسیاری از بیماری‌ها که فرد با ابتلا به آن ممکن است اشتهایش کور شود، آبله‌مرغان به این صورت نیست و فرد دچار بی‌اشتهایی نمی‌شود. پس بهتر است رژیم غذایی مناسبی را برای خود در نظر بگیرد.

 

خوراکی‌هایی که ارزش غذایی بالایی ندارند و بی‌فایده هستند را از رژیم غذایی خود حذف کنید. این‌ها هم مانند خوراکی‌های ترد باعث می‌شوند سرعت درمان کم شوند.
بهتر است فرد از غذاهای ضدویروسی استفاده کند. آبله‌مرغان چون یک بیماری ویروسی است پس برای درمان آن، مصرف غذاهای ضدویروسی توصیه می‌شود. خوراکی‌های ضدویروسی مانند سیر و زردچوبه، اولین خوراکی‌های رژیم غذایی آبله مرغان هستند. همچنین با یک نوشیدنی حاوی ویتامین ث که به‌عنوان یک ضدویروس قوی است و همچنین نوشیدنی که روی دارد می‌توانید با این بیماری مقابله کنید.

آبله‌مرغان یک ویروس ساده نیست. این بیماری یک ویروس تب‌خال است که به زونای آبله‌مرغان هم شناخته می‌شود. بعضی از مواد خوراکی هستند که این ویروس تب‌خال را تحریک می‌کنند و برخی مواد خوراکی، این ویروس را از تحرک بازمی‌دارند.

زمانی که سطح اسیدآمینه آرگنین در خون نسبت به اسید آمینه دیگری به نام لیزین، بالا باشد، ویروس‌های تب‌خال رشد می‌کنند، به همین دلیل بهتر است خوراکی‌هایی که حاوی لیزین هستند را مصرف کنید، این خوراکی‌ها شامل ماست، ماهی، گوشت، پنیر و تعدادی از میوه‌ها می‌شود.
ماست و ماهی

ماست: باعث می‌شود پروبیوتیک طبیعی سیستم ایمنی بدن تقویت شود.

ماهی: ماهی‌های چرب، امگا ۳‌های ضدالتهابی سودمند را دارا می‌باشد.

گوشت: گوشت گاو، بره، بوقلمون، مرغ، بهتر است گوشت حیوانی را استفاده کنید که در مرتع رشد کرده است.

مصرف پنیر و شیر طبیعی و محلی هم می‌تواند در کاهش بیماری مؤثر باشد.

 

غذاهای سرد در آرام کردن دردهای دهان بسیار مفید است. مثلاً قبل از مصرف ماست آن را در یخچال نگه‌داری کنید تا بتوانید ماست را، سرد میل کنید و مقداری از دردهای دهان کم شود.
میوه‌ها: میوه‌های هسته‌دار مانند انبه، زردآلو، آووکادو، و انبه هندی، سیب، گلابی، انجیر و آناناس می‌تواند در کاهش بیماری ابله مرغان مؤثر باشند.

 برخی از سبزیجات و میوه‌ها تأثیری بر ویروس ندارند ولی برخی از آن‌ها را باید از رژیم غذایی آبله‌مرغان حذف کرد:

آجیل و دانه، این خوراکی‌ها بدترین نرخ لیزین آرگنین را دارا می‌باشند. همچنین غلات مانند گندم و جو برنج، توفو، همچنین میوه‌هایی مانند انگور، بلوبری، گریپ‌فروت و پرتقال و آب این میوه‌ها، کافئین، شکلات، پیاز و سیر. البته پیاز و سیر به دلیل این‌که خاصیت آنتی‌هیستامین و ضدویروسی دارند، مقدار کم آن را می‌توان در رژیم غذایی این بیماری قرار داد.

 یکی دیگر از روش‌هایی که باید در رژیم غذایی آبله‌مرغان قرار داد، آب‌رسانی به بدن است. آب‌رسانی به بدن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. برای این کار، آب، آب نارگیل و بستنی چوبی خانگی، عملکرد خوبی دارند. این کار را بهتر است زمانی انجام دهید که داخل دهان هم جوش درآورده است. مصرف آب و شربت‌های خانگی مناسب است تا کم‌آبی بدن در طول بیماری آبله‌مرغان جبران کند.
میوه

یکی دیگر از روش‌های رژیم غذایی آبله‌مرغان، کاهش هیستامین است. جوش‌های آبله‌مرغان با خارش همراه است. ولی اگر بدن خود را خارش دهید، جوش‌ها ممکن است عفونت کنند. پس بهتر است ناخن‌های خود را کوتاه کنید. برای این مورد گاهی ضدهیستامین‌ها مفید است و می‌توانید خوراکی‌های حاوی مواد ضدهیستامینی را در رژیم غذایی آبله‌مرغان خود قرار دهید. خوراکی‌هایی که سرشار از ویتامین ث هستند مانند سوپ، کلم، فلفل، انبه هندی، کیوی و توت‌فرنگی. همچنین می‌توانید از ویتامین ث موجود در سوپ کلم، سیب، اسفناج، و پیاز هم استفاده کرد. افرادی که به بیماری آبله‌مرغان مبتلا شده‌اند، توصیه می‌شود که روزی یک عدد سیب بخورند.

همچنین برای رژیم غذایی ابله مرغان باید از خوراکی‌هایی استفاده کرد که سلامت پوست را به همراه دارد و به‌این‌ترتیب می‌تواند از ماندگاری جای جوش‌ها جلوگیری کند.

این خوراکی‌ها شامل میوه‌هایی بار رنگ‌های روشن و سبزیجات هستند که ویتامین ث، آ و ای دارند، همچنین خوراکی‌هایی مانند گوشت گاو و بره، اسفناج، قارچ و مارچوبه که سلامت پوست را به همراه دارد، و همچنین برای دریافت چربی‌های سالم باید از روغن‌زیتون، آووکادو و ماهی چرب استفاده کنند.

 افراد مبتلا به بیماری بعدازاینکه بیماری را پشت سر گذراندند، برای کاهش جوش‌ها بهتر است از نارگیل و روغن گل رز استفاده کنند.

 

 

آبله‌مرغان یک ویروس ساده نیست. این بیماری یک ویروس تب‌خال است که به زونای آبله‌مرغان هم شناخته می‌شود. بعضی از مواد خوراکی هستند که این ویروس تب‌خال را تحریک می‌کنند و برخی مواد خوراکی، این ویروس را از تحرک بازمی‌دارند.
روغن نارگیل، خواص ضد باکتری، ضد قارچ و ضدویروسی را دارد. پس بهتر است چه با غذا و چه جدا، حتماً از آن استفاده کرد.

غذاهای سرد در آرام کردن دردهای دهان بسیار مفید است. مثلاً قبل از مصرف ماست آن را در یخچال نگه‌داری کنید تا بتوانید ماست را، سرد میل کنید و مقداری از دردهای دهان کم شود.

 بهتر است سیر را هم به رژیم غذایی خود اضافه کنید. چون هم قدرت درمانی بالایی دارد و هم به‌عنوان یک آنتی‌بیوتیک طبیعی می‌تواند از بیماری پیشگیری کند. سیر را هم می‌توان به‌صورت خام مصرف کرد هم به‌صورت رنده شده و هم در سوپ به آن اضافه کرد.

بهتر است خوراکی‌های شیر و تند و اسیدی را از برنامه غذایی خود حذف کنید. اگر در دردهان هم جوش وجود داشته باشد این مواد خوراکی، موجب تحریک آن‌ها می‌شود. باید توجه داشته باشید که خوراکی‌های شور باعث می‌شود آب بدن کم شود.

کسانی که به بیماری آبله‌مرغان مبتلا شده‌اند از عرق شاطره کاسنی، آب خرفه به همراه سکنجبین، انواع آش‌ها و سوپ‌ها، آب لیموشیرین، هندوانه، اسفرزه، آب سیب، خاک شیر، تخم شربتی به دلیل طبع خنک و معتدل آن استفاده کنند. چون باعث می‌شود عوارض آبله‌مرغان را کم کند و تب را پایین آورد. همچنین سدر و ماست به همراه شاتره و گل ختمی را مخلوط کنند و حدود یک ساعت بر روی پوست قرار دهند و این، موجب کاهش خارش و حساسیت در فرد می‌شود.

خوردن لیموترش تازه و جوشانده عناب، ناشتا به مدت 21 روز برای درمان این بیماری بسیار مفید است.

بهتر است تا زمانی که به بهبودی کامل دست نیافته‌اید، غذاهای سرخ‌شده، سنگین، فست فودها، غذاهای بودار و محرک دوری‌کنید. و غذاهای ترد را هم فراموش کنید چون این مواد خوراکی باعث التهاب می‌شوند و سرعت درمان بیماری را کم می‌کنند.

 همچنین خوراکی‌هایی که ارزش غذایی بالایی ندارند و بی‌فایده هستند را از رژیم غذایی خود حذف کنید. این‌ها هم مانند خوراکی‌های ترد باعث می‌شوند سرعت درمان کم شوند.

مصرف این مواد غذایی تا حدی می‌تواند از این بیماری بکاهد ولی شخص مبتلا به بیماری آبله‌مرغان بهتر است با دیدن علائم این بیماری در بدن خود به پزشک مراجعه کند و با استفاده از دارو، بیماری خود را درمان کند.
آبله مرغان


نکات بهداشتی:

 چند نکته بهداشتی وجود دارد که فرد مبتلا به این بیماری باید آن‌ها را رعایت کند ازجمله: توصیه می‌شود که دست‌های خود را به‌طور مرتب بشویید چون باعث می‌شود از انتشار ویروس جلوگیری کند. همچنین ناخن‌های خود را کوتاه کنید تا احتمال درد و عفونت ناشی از خارش جوش‌ها را کم کنید. همچنین به بهداشت شخصی فرد بیمار و سایر اعضای خانواده، اهمیت دهید. سعی کنید از پتو، حوله، لباس، ظروف فردی که مبتلا به بیماری ابله مرغان شده است استفاده نکنید.

گاهی یک دوش فوری برای کاهش دمای این بیماری مفید است. فردی که دچار ابله مرغان می‌شود، دمای بدنش بالا می‌رود و تب می‌کند، باید توجه داشت که دمای بدن را پایین بیاورید و بدن را خنک نگه‌دارید چون گرما و عرق بدن، باعث می‌شود خارش بدن را زیاد کند.
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .
0 نظر - 0 پاسخ
UserName
عدد زیر را وارد کنید
کد تایید
نظرات کاربران ( انتشاریافته:0 ,در حال بررسی :0 )
بیشتر