تبیان، دستیار زندگی
روزی روزگاری آمریكا» محصول سال 1984 آمریكا و ایتالیا است كه درسال 1984 در ژانر درام جنایی توسط سرجیو لئونه كارگردانی شده است ...
بازدید : 7152
زمان تقریبی مطالعه : 4 دقیقه

روزی روزگاری آمریكا

فیلم روزی روزگاری آمریكا

به‌انگیزه‌ی پخش «روزی روزگاری آمریكا»

ناگفته‌های فیلم پس از 24 سال

«روزی روزگاری آمریكا» محصول سال 1984 آمریكا و ایتالیا است كه درسال 1984 در ژانر درام جنایی توسط سرجیو لئونه كارگردانی شده است.

این فیلم عمدتا در فلاش بك یك گانگستر می‌گذرد و طی آن زندگی پیچیده گروهی جوان بررسی می‌شود؛ آنها كم‌كم گروهی تشكیل می‌دهند و به‌كارهای خلاف و زیرزمینی می‌پردازند.

** ناگفته‌های فیلم

در صحنه‌ای از فیلم «نودلز» (با بازی رابرت‌دنیرو) درحال تماشای تلویزیون است؛ او برنامه‌ای را می‌بیند كه به مصاحبه با شخصیتی به‌نام «جیمز كان‌وی» اختصاص دارد؛ این درحالی است كه دنیرو 6 سال بعد شخصیتی به‌نام جیمز كان‌وی را در فیلم «آدم‌های خوب» بازی كرد.

براساس اخبار منتشر شده، كلودیا كاردینال خود به سرجیولئونه پیشنهاد داده است كه نقش كارول را بازی كند. اما لئونه پیشنهاد وی را رد و تیوزدی ولد را جایگزین كاردینال كرد.

به نقل از جیمز وودز، رابرت دنیرو پیشنهاد داده كه برای وودز دندان‌های سفید و مرتبی كه نشان از تمول شخصیت «مكس» دارد خریداری شود؛ اما تهیه‌كننده به‌دلیل قیمت بالای دندان‌ها، پیشنهاد دنیرو را رد كرده است، در نتیجه دینرو به هزینه خود اقدام به خرید دندان می‌كند.

سرجیولئونه برای ساخت فیلم «روزی روزگاری آمریكا» از رمان هری‌گری با نام «آدمكش‌ها» الهام گرفته كه یك اتوبیوگرافی بوده است. با این حال لئونه در اوایل دهه 1970 موضوع كتاب هری‌گری را گسترش داده و بر جزئیات و عظمت آن افزوده است.

براساس اخبار منتشر شده سال‌ها طول می‌كشد تا سرجیولئونه بتواند حق رایت‌ كتاب هری‌گری را بخرد و فیلم خود را براساس آن بسازد. طرح اولیه فیلمنامه «روزی روزگاری درآمریكا» بیش از 400 صفحه بوده است.

«روزی روزگاری آمریكا» نخستین فیلم داستانی بود كه جنیفركانلی زمانی كه كودكی بیش نبوده در آن بازی كرده است. بازی دراین فیلم یك كارگردان ایتالیایی دیگر با نام داریوآرژنتو را تشویق می‌كند تا در فیلمش با نام «پدیده» (1985) كانلی را به بازی دعوت كند.

باوجود محدودیت‌هایی كه سرمایه‌گذارآمریكایی فیلم برای موریكونه (آهنگساز فیلم) ایجاد می‌كند، او یكی از بهترین موسیقی‌های فیلم را برای «روزی روزگاری آمریكا» رقم می‌زند؛ به‌نحوی كه برای ساخت موسیقی این فیلم نامزد دریافت جایزه اسكار می‌شود.

سرجیولئونه در پایان فیلمبرداری10 ساعت فیلم در اختیارداشته است كه پس از تدوین، 6 ساعت از آن را بیرون می‌كشد و در نهایت «روزی روزگاری آمریكا» با مدت زمان حدود 4 ساعت به نمایش در می‌آید.

با وجود آن كه مدت‌زمان «روزی روزگاری آمریكا» از 10 ساعت به حدود 4ساعت می‌رسد، اما لئونه تنها فكر می‌كرده كه 45 دقیقه از فیلم نیاز به حذف داشته است.

وقتی رابرت‌دنیرو، الیزابت مك‌گاورن را برای خوردن شام به بیرون می‌برد، هتل پرزرق و برق در ونیز قرار داشته است؛ این درحالی است كه جاده‌ای كه آنها سوار برماشین به سمت خانه در آن حركت می‌كردند، در نیوجرسی قرارداشته است.

بازیگر كه در پایان فیلم توی آشغال‌ها می‌افتد، جیمز وودز نیست، بلكه شخص دیگری است كه بخوبی شبیه او گریم شده است.

در اواسط نگارش فیلمنامه (اوایل دهه 1970) قرار بوده است كه ژرارد دپاردیو نقش‌ «مكس» یا «نودلز» را بازی كند؛ بنا به گفته دپاردیو حدود 200 بازیگر دیگر نیز برای ایفای نقشهای مختلف فیلم تست شدند.

برای آمادگی هرچه بیشتر برای ایفای نقش «نودلز»، دنیرو درخواست كرده كه ملاقاتی خصوصی با یكی از گانگسترهای قدیمی با نام میرلنسكی داشته باشد كه شخصیت نودلز هم تا حدودی برمبنای این كاراكتر خلق شده بود؛ اما این درخواست دنیرو در آن زمان رد شد.

طبق قرارداد منعقد شده میان لئونه و سرمایه‌گذاران، «روزی روزگاری آمریكا» باید در مدت‌زمان 2ساعت و 45 دقیقه ساخته می‌شد؛ اما در تدوین نهایی فیلم 4 ساعته شد. بنابراین تهیه‌كنندگان لئونه را مجبور كردند كه دو ساعت دیگر از فیلم كم كند؛ با این حال «روزی روزگاری آمریكا» با مدت زمان كامل در اروپا پخش شد.

چند روز قبل از نمایش فیلم «روزی روزگاری آمریكا» درسال 1984، تریت ویلیامز باخبر شد كه نسخه 2 ساعته فیلم به‌نمایش درمی‌آید؛ اوشنیده بود كه در نسخه كوتاه‌شده، هیچكس متوجه وقایع نمی‌شود براین اساس سینمایی «روزی روزگاری آمریكا» هیچ اقبالی در جشنواره‌های هنری و گیشه به‌دست نیاورد و نامزدی در بخش‌های مختلف جشنواره اسكار هم نداشت. پس از آن وقتی نسخه چهارساعته «روزی روزگاری آمریكا» در قالب نوار كاست و DVD وارد بازار شد، فیلم به‌لحاظ تجاری موفقیت كسب كرد و مورد توجه منتقدان نیز قرار گرفت.

سرجیولئونه پیش ازآنكه در سال 1989 براثر حمله قلبی فوت كند، قصد داشت فیلم دیگری درباره محاصره لنینگراد با بازی رابرت‌ دنیرو كارگردانی كند.

در نگارش فیلمنامه «روزی روزگاری آمریكا» 6 نویسنده كه یكی از آنها خود لئونه بوده‌است، با هم همكاری داشته‌اند؛ اما نگارش فیلمنامه اصلی به‌نام لئوناردو بنونوتی ثبت شده است.

** نكاتی درباره ساخت فیلم

برای ساخت سینمایی «روزی روزگاری آمریكا» 30 میلیون دلار هزینه شد؛ این فیلم پس از 894 بار نمایش در آمریكا 241 هزار دلار برای سازندگانش به‌بار آورد.

فیلمبرداری «روزی روزگاری آمریكا» 14ژوئن 1982 آغاز شد و تا 22 آوریل 1983 به‌طول انجامید؛ مراحل فنی فیلم نیز نزدیك به یك‌سال طول كشید.

منبع : ایسنا

نظر - پاسخ
UserName
عدد زیر را وارد کنید
کد تایید
نظرات کاربران
بیشتر