مقابله با آنفلوآنزا در مدارس
مقابله با آنفلوآنزا در مدارس
آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی بسیار مسری است که به سرعت از شخصی به شخص دیگر از طریق سرفه و عطسه منتقل میشود. آنفلوآنزا میتواند به سرعت در کلاس درس، بین افراد خانواده و در محیطهایی که افراد ارتباط نسبتا نزدیکی با هم دارند، انتشار یابد.
طیف این بیماری بسیار گسترده است و از یک عفونت بدون علامت تا یک بیماری شدید و حتی مرگ متغیر است.
علایم بیماری آنفلوآنزا شامل تب ناگهانی، لرز، درد عضلانی، سردرد، بیاشتهایی، سرگیجه، احساس خستگی، سرفه، گلودرد و آبریزش بینی است.
در هر فصل، ویروس آنفلوآنزا 23 تا 48 درصد از دانشآموزان را درگیر میکند.
این بیماری بسیار مسری است و تا 50 درصد باعث غیبت دانشآموز از مدرسه میشود. شیوع آنفلوآنزا در مدرسه باعث وحشت خانوادهها و عقب ماندن دانشآموز از دروس میشود. غیبت از مدرسه نه تنها برای دانشآموز مضر است، بلکه باعث غیبت والدین از محل کار (به طور متوسط حدود 3 روز کاری) به علت پرستاری از فرزند بیمارشان میشود.
بر اساس بررسی جدید، بروز بیماری آنفلوآنزا در هر 100 دانشآموز، باعث 63 روز غیبت آنها از مدرسه و نیز 20 روز غیبت از محل کار برای والدین دانشآموز می شود و بیماریهای ثانویه ای را ایجاد می کند.
هر کودکی مستعد ابتلا به عفونت ویروسی آنفلوآنزا است، بنابراین لازم است این پیام به جامعه گفته شود که:
واکسن آنفلوآنزا امن و موثر است و باید از سن 6 ماه به بعد، برای همه افرادی که میخواهند خطر ابتلا به بیماری آنفلوآنزا یا مشکلات بعدی آن را کاهش دهند، تزریق شود.
پزشکان قبلا بر تزریق سالیانه واکسن در کودکان 6 ماهه تا 59 ماهه تاکید داشتند، ولی از سال گذشته سن تزریق واکسن آنفلوآنزا 6 ماه تا 18 سال شد.
واکسیناسیون کودکان بر علیه آنفلوآنزا ممکن است یک روش مفید برای حفاظت از بقیه ی افراد جامعه باشد.
اگر تمام افراد زیر 16 سال در مقابل آنفلوآنزا واکسینه شوند، این بیماری تا حد زیادی کنترل میشود. از طرف دیگر واکسیناسیون کودکان زیر 5 سال، میزان آلودگی به ویروس آنفلوآنزا را تا 70 درصد کاهش میدهد.
کودکان به دلیل اینکه قبلا با تعداد کمتری از ویروسهای آنفلوآنزا در تماس بوده اند، نسبت به بزرگترها در معرض ابتلا به عفونتهای آنفلوآنزایی بیشتری قرار دارند.
محققان به این نتیجه رسیدهاند که واکسیناسیون کودکان پیش دبستانی، منافع زیادی برای کودکان وهمچنین طیف وسیعی از جامعه خواهد داشت. از آنجا که انواع مختلفی از ویروس آنفلوآنزا در طول فصول مختلف سال وجود دارند، بنابراین واکسن آنفلوآنزای جدید قبل از شروع فصل آنفلوآنزا ساخته میشود تا در مقابل انواع احتمالی، ایمنی ایجاد کند.
مصونیت، دو هفته بعد از تزریق واکسن ایجاد میشود و تا 6 ماه این ایمنی ادامه دارد. این واکسن باعث ایجاد 70 تا 90 درصد ایمنی در افراد سالم میشود.
نسل جدید واکسنها که شامل قسمتهایی از ویروس کشته شده هستند (در مقابل واکسنهایی که شامل کل ویروس هستند) میتوانند باعث فعال شدن سیستم ایمنی بدن با کمترین عوارض جانبی شوند.
این نسل از واکسنها، Sub-Unit نامیده میشوند که تحت نام تجاری اینفلوواک (Influvac) ساخت کشور هلند به وسیله شرکت دارویی سالوی(Solvay) به بازار دارویی وارد میشوند. سوزن این واکسن طوری طراحی شده است که درد تزریق را کاهش میدهد.
*مطالب مرتبط:
آیا فرزندتان به واكسن آنفلوانزا نیاز دارد؟
10 نکته درباره واکسن آنفلوآنزا
تجویز سلیقهای واكسن آنفلوانزا
آنفلوآنزا و واكسیناسیون (قسمت اول) و ( قسمت دوم)
ویروس آنفلوآنزا در برکههای یخزده هم زنده میماند
برای درمان و مقابله با آنفلوآنزا چه باید بكنیم؟
باورهای غلط درباره سرماخوردگی كودكان
نکات مهم درباره واکسیناسیون کودکان
6 اشتباه رایج درباره آنفلوآنزای خوکی
مراقب شیوع آنفلوآنزای خوكی باشید