تبیان، دستیار زندگی

عوارض صافی کف پا و چگونگی درمان آن

هر چند عده‌ای از افرادی که صافی کف پا دارند دچار ناراحتی خاصی نیستند؛ اما عده‌ای دیگر این‌قدر خوش‌شانس نیستند. صافی کف پا می‌تواند درد ایجاد کند و حتی باعث عدم ثبات در قوزک پا و دفرمه شدن پا شود. این عارضه می‌تواند بر طرز راه‌رفتن اثر بگذارد و با اختلالی که ایجاد می‌کند باعث مشکلات زیادی در راه‌رفتن شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
صافی کف پا
بعضی از بچه‌ها بدون قوس طبیعی در کف پا متولد می‌شوند و اگر به رد پای کسی که کف پای صافی دارد نگاه کنید، قوسی که انتظار دارید را در قسمت داخلی کف پا نخواهید دید.
هر چند عده‌ای از افرادی که صافی کف پا دارند دچار ناراحتی خاصی نیستند؛ اما عده‌ای دیگر این‌قدر خوش‌شانس نیستند. صافی کف پا می‌تواند درد ایجاد کند و حتی باعث عدم ثبات در قوزک پا و دفرمه شدن پا شود. این عارضه می‌تواند بر طرز راه‌رفتن اثر بگذارد و با اختلالی که ایجاد می‌کند باعث مشکلات زیادی در راه‌رفتن شود.


هدف از قوس کف پا چیست؟

پاهای شما ابزارهایی به‌دقت طراحی شده هستند که کمکتان می‌کنند راه بروید، بدوید، ورزش و بازی کنید؛ پاهای شما در طول زندگی‌تان شما را حمل می‌کنند و این طرف و آن طرف می‌برند. هدف از قوس کف پا این است که پاهای شما بتوانند وزن بدنتان را در وضعیتی متعادل تحمل کنند و هنگام راه‌رفتن و دویدن، شما را به سمت جلو سوق دهند. قوس کف پای شما ترکیبی از عضله، تاندون‌ها و رباط‌ها و استخوان‌هاست.
صحبت در مورد قوس کف پا کمی پیچیده است؛ زیرا کف پای شما در واقع مجهز به سه قوس یا انحناست:
. قوس طولی داخلی
. قوس طولی خارجی
. قوس عرضی
وقتی این قوس‌ها با هم به‌درستی کار می‌کنند شما می‌توانید به‌راحتی راه بروید، بپرید و بدوید؛ چون این قوس‌ها به‌عنوان ضربه‌گیر عمل می‌کنند.
چرا یک نفر ممکن است این قوس‌ها را نداشته باشد؟ شاید؛ مثلاً شما به‌صورت مادرزادی از اول قوس کف پا نداشتید یا اینکه کف پایتان به‌مرور و طی سال‌ها در اثر آسیب یا ضربه یا داشتن یک سری عوارض مثل دیابت، فشارخون بالا و آرتریت صاف شده است. همچنین چاقی می‌تواند باعث شود قوس کف پایتان از بین برود. در زمان بارداری نیز این اتفاق می‌تواند بیفتد.

علت صافی کف پای شما هر چه که باشد، دچار مشکلاتی خواهید شد:

. درد در ناحیه قوس پا یا پاشنه پا
. کمردرد
. پادرد
. تورم قسمت پایین و داخلی پا
. بی‌حسی در کف یا مچ پا
. خستگی پا
. پینه پا
. همرتو یا انگشت چکشی
. انحراف شست پا یا بونیون
. درد جلوی ساق یا شین اسپلینت
صافی کف پا علاوه بر این مشکلات می‌تواند باعث پرونیشن بیش از حد شود که زمانی است که وقتی راه می‌روید یا می‌دوید، مچ پاهایتان به سمت داخل متمایل می‌شود. این چرخش همچنان ادامه پیدا می‌کند و حرکات شما دچار اختلال می‌شود. این شرایط می‌تواند اثرات و عوارض جدی برای کیفیت زندگی‌تان داشته باشد و حتی ممکن است کم‌کم فعالیت‌های خود را محدود کنید و تمایل به بی‌تحرکی داشته باشید. این خود نیز ریسک انواع بیماری‌ها مانند دیابت و بیماری قلبی را افزایش می‌دهد.
مشکلات ناشی از صافی کف پا، متعددند اما درمان‌ها و راهکارهایی وجود دارند که می‌توانند درد، عدم تعادل و عدم تمایل شما به تحرک را کاهش بدهند.

درمان صافی کف پا

اگر صافی کف پاهایتان درد و ناراحتی برایتان ایجاد نمی‌کند به درمان نیازی ندارید.
برای صافی کف پا در مواردی که درد و ناراحتی ایجاد می‌کند، پزشک این توصیه‌ها را خواهد کرد:
. کفی برای ساپورت قوس پا (ابزارهای اورتوپدیک): این کفی‌ها یا ساپورت‌های غیرتجویزی می‌توانند به کاهش درد ناشی از صاف بودن کف پا کمک کنند. گاهی شاید نیاز به قالب‌گیری و ساختن کفی مخصوص شما باشد. این ابزارها صافی کف پا را برطرف نمی‌کنند؛ اما اغلب، علائم را کاهش می‌دهند.
. تمرینات کششی: برخی از افرادی که صافی کف پا دارند دچار کوتاهی تاندون آشیل نیز هستند. تمرینات مخصوص کشش این تاندون می‌توانند مفید باشند.
. فیزیوتراپی: صافی کف پا معمولاً منجر به آسیب‌هایی در دونده‌ها می‌شود. فیزیوتراپیست می‌تواند تمریناتی برای تقویت عضلات و تاندون‌های کف پا به شما بدهد و راهنمایی‌تان کند تا وضعیت راه‌رفتنتان را اصلاح کنید.

سبک زندگی و راهکارهای خانگی

اگر صافی کف پا باعث درد کمی برایتان می‌شود می‌توانید این راهکارها را امتحان کنید:
. استراحت کنید: از انجام فعالیت‌هایی که دردتان را تشدید می‌کنند پرهیز کنید. بیشتر به فعالیت‌هایی بپردازید که کم شدت هستند؛ مانند پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و شنا. فعالیت‌هایی که پرش و دویدن دارند مناسب شما نیستند.
. داروها: داروهای مسکن بدون نسخه مثل ایبوپروفن و ناپروکسن می‌توانند کمکتان کنند.
. کاهش وزن: کاهش وزن اضافی می‌توانند فشار وارد بر کف پاهایتان را کاهش دهد.
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.