چرا بعضیها بیشتر احساس سرما می کنند؟
چرا بعضیها بیشتر احساس سرما می کنند؟
با جریان پیدا نکردن خون در کل بدن، اندام ها به خصوص دست و پا سردتر می شود. در برخی موارد علت احساس سرما، نازک شدن لایه چربی زیر پوست است که حرارت بدن را ذخیره می کند.
دمای طبیعی بدن افراد مختلف است. دمای بدن برخی افراد به طور طبیعی بالا و برخی افراد پایین است.
به طور کلی احساس سرما در زنان از مردان بیشتر است. همچنین افراد مسن نسبت به جوان ترها بیشتر احساس سرما می کنند، زیرا افراد مسن دمای بدن پایین تری دارند، اما در این زمینه موارد دیگری نیز وجود دارد که باید در نظر گرفت.
با بالا رفتن سن، دیواره های رگ های خونی انعطاف پذیری خود را از دست می دهد، در نتیجه گردش خون ضعیف تر می شود. با جریان پیدا نکردن خون در کل بدن، اندام ها به خصوص دست و پا سردتر می شود.
در برخی موارد علت احساس سرما، نازک شدن لایه چربی زیر پوست است که حرارت بدن را ذخیره می کند.
بیماری های نهفته مانند اختلالات تیروئید (که در تنظیم دمای بدن اختلال ایجاد می کند)، فشار خون بالا و یا حتی دیابت نیز احساس سرما ایجاد می کند.
گروه دیگری که همیشه احساس سرما می کنند، زنان هستند. جالب است بدانید، نتایج بررسی ها نشان می دهد، دمای بدن زنان نسبت به مردان بالاتر است، اما دست و پای آن ها سردتر از مردان است.
طی بررسی ها مشخص شد، دمای متعادل دست مردان اختلاف سه درجه ای با دمای دست زنان دارد. اما علت این امر چیست؟
به نظر می رسد بدن زنان برای گرم تر نگه داشتن اعضای حیاتی باید سخت تر کار کند. در نتیجه این فعالیت، حرارت اندام های تحتانی کاهش می یابد.
باید دانست که مردان نسبت به زنان عضلات بیشتری دارند و زنان چربی بیشتر، در حالی که عضله گرما ایجاد می کند و چربی، گرما را ذخیره می کند.
برخی قادرند سرما را خیلی خوب تحمل کنند. نتایج تحقیقات نشان می دهد که اسکیموها بر خلاف دیگران دارای جثه ریز و پرتر هستند، از این رو بدن می تواند دمای درونی خود را بهتر حفظ کند.
کوتاه بودن دست و پا باعث می شود خون رسانی در بدن روند سریع تری داشته باشد، از این رو گرمای بدن حفظ می شود.
7 علت احساس سرمای بیشتر
از جمله عواملی که باعث می شود یک فرد بیشتر از بقیه احساس سرما کند عبارتند از:
1- کم کاری تیروئید: غده تیروئید روند سوخت و ساز بدن را کنترل می کند و در صورت کم کاری تیروئید، فرد بیشتر وقت ها احساس سرما می کند. به طور معمول کم کاری تیروئید در نیمی از بیماران با آزمایش خون تشخیص داده نمی شود. اگر با وجود طبیعی بودن نتیجه آزمایش، هنوز هم با مشکل روبرو می باشید، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید.
2- کمبود آهن: آهن برای انتقال اکسیژن به سلول ها و تامین انرژی لازم است. کمبود آهن نیز سبب احساس سرما می گردد. از پزشک خود بخواهید برای شما آزمایش خون فریتین بنویسد. فریتین، سلول پروتئینی خون است که دارای آهن است. این آزمایش کمک می کند تا پزشک بفهمد بدن شما چه مقدار آهن ذخیره دارد.
با مصرف مواد غذایی سرشار از آهن از جمله گوشت قرمز، جگر و قرص آهن، میزان آهن بدن خود را افزایش دهید.
3- کمبود خواب: با کمبود خواب، سیستم عصبی که در تنظیم دما به بدن کمک می کند، دچار مشکل می گردد و در نتیجه احساس سرما می کنید.
4- گردش ضعیف خون: اگر دچار درد دست می باشید، یا در دستتان احساس مور مور می کنید، ممکن است به بیماری نشانگان «رینود» مبتلا شده باشید. این بیماری زمانی رخ می دهد که رگ ها و مویرگ ها منقبض شوند و گردش خون به اندام های انتهایی را محدود کند. مصرف منیزیم این علایم را تسکین می دهد.
5- عفونت قارچی: عفونت قارچی کاندیدا (Candida) آن قدر روی سیستم دفاعی بدن استرس وارد می کند که سبب اختلال در عملکرد غده هیپوتالاموس می گردد. علاوه بر احساس سرما، سندروم روده تحریک پذیر و سینوزیت نیز علامت دیگر این عفونت قارچی است. برای از بین بردن این قارچ ها از محصولات پروبیوتیک (باکتری های مفید) استفاده کنید و میزان مصرف قند را کمتر کنید.
6- استرس: مشکلاتی مانند طلاق و یا از دست دادن شغل سبب استرس می گردد و روی هیپوتالاموس و به تبع آن غده تیروئید تاثیر می گذارد. بنابراین برای مقابله با این وضعیت همیشه به موضوعاتی که دوست دارید، فکر کنید و همچنین از قرار گرفتن در موقعیت های استرس زا بپرهیزید.
7- بیش از حد ضعیف شده اید: لاغری بیش از حد و نداشتن چربی کافی، فرد را به احساس سرما مستعد می کند. همواره سعی کنید وزن سالم و طبیعی خود را حفظ کنید.
فرآوری: نیره ولدخانی
بخش سلامت تبیان
منابع:
روزنامه خراسان
ممتاز نیوز
مطالب مرتبط: