خودتان نقاش خانه تان باشید

براي ايجاد نماي سنگ روي ديوار يا هر سطح ديگري تكنيك‌هاي زيادي در پتينه وجود دارد؛ در اين مطلب به آموزش يكي از اين تكنيك‌ها كه در حقيقت تلفيقي از چند تكنيك ساده پتينه است مي‌پردازيم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

خودتان نقاش خانه تان باشید


برای ایجاد نمای سنگ روی دیوار یا هر سطح دیگری تكنیك‌های زیادی در پتینه وجود دارد؛ در این مطلب به آموزش یكی از این تكنیك‌ها كه در حقیقت تلفیقی از چند تكنیك ساده پتینه است می‌پردازیم.

لوازم مورد نیاز:

- قلم‌موی رنگ سایز بزرگ

- رنگ روغنی به رنگ كرم

- خط‌كش

- مداد

- نوار چسب

- رنگ اكرلیك به رنگ‌های قهوه‌ای مایل به زرد، سفید و زرد اخرایی

- صافی

- فرچه مخصوص پتینه

- اسفنج طبیعی

- قلم‌موی مویی

- پارچه كتان تمیز

- قلم‌موی نازك هنری

نحوه اجرای كار:

1. كل سطح دیوار را با قلم‌موی بزرگ و با رنگ كرم رنگ‌آمیزی كنید و اجازه دهید خشك شود.

2. به ارتفاع یك متر از سطح زمین، حاشیه‌ای افقی روی دیوار به پهنای 5/6 سانتی‌متر با كمك خط‌كش و مداد رسم كنید.

3. فاصله بین دو خطی كه با مداد مشخص كردید را با نوار چسب بپوشانید.

4. فرچه مخصوص پتینه را به مقداری از رنگ‌های قهوه‌ای مایل به زرد آغشته كنید و رنگ را روی دیوار به صورت ضربه‌های آرام بنشانید.

5. اسفنج را به مقداری رنگ سفید آغشته كنید و روی دیوار به آرامی ضربه بزنید. توجه داشته باشید كه این كار را باید به صورت یكنواخت در سراسر دیوار اجرا كنید.

6. در حالی كه رنگ‌ها هنوز خیس هستند با ضربه‌های قلم‌موی مویی، رنگ ها را روی سطح پخش كرده و با هم ادغام كنید.

7. اسفنج تمیزی را به رنگ زرد اخرایی آغشته كنید و مانند مرحله 5، تكنیك اسفنج را روی دیوار اجرا كنید.

8. با یك پارچه كتان تمیز، رنگ‌های اضافی سطح را بگیرید و اجازه دهید رنگ دیوار كاملا خشك شود.

9. چسب‌های داخل خط را كنده و بار دیگر با مداد و خط‌كش خط‌های افقی دیگری در فاصله دو خط اولیه رسم كنید.

10. با قلم‌موی مویی و با رنگ سفید، روی خط‌ها را سایه روشن بزنید و خط مدادها را بپوشانید.

11. برخی از خطوط را با رنگ قهوه‌ای و فاصله بین خطوط را با رنگ اخرایی رنگ‌آمیزی كنید طوری كه طرح مقداری برجسته به نظر برسد

روش راه‏راه (Dragging)

این تکنیک معمولاً با استفاده از یک قلم‏موی دکوراتیو که موهای بلندی دارد، انجام می‏شود. با توجه به عکس‏ها می‏خواهیم این شیوه کار را به دو روش افقی و عمودی آموزش دهیم. پس، قسمت بالای دیوار را به روش عمودی و قسمت پایین را به روش افقی اجرا خواهیم کرد. برای اجرای این روش به جز قلم موی موبلند که اصطلاحاً قلم‏موی «درگینگ‏» نامیده می‏شود، به یک خط‏کش و مداد نیز نیاز داریم.

شکل1:  ابتدا با کمک مداد و خط‏کش یک خط افقی در نیمه دیوار می‏کشیم. سپس یک قلم‏موی معمولی مخصوص نقاشی دیوار را- نظیر آنچه در تصویر می‏بینید- در رنگ مورد نظر می‏زنیم و از بالای دیوار تا سر خط افقی را به ضخامت 20 تا 25 سانتی‏متر به سرعت رنگ می‏کنیم.

شکل2:  با سرعت قلم‏‏موی در گینگ را که از قبل کمی آن را مرطوب کرده‏ایم، برداشته و در یک دست می‏گیریم. سپس آن را در بالاترین نقطه از قسمت رنگ شده گذاشته و کف دست دیگر را روی آن می‏گذاریم و کمی فشار می‏آوریم. هم زمان با فشار اعمال شده، قلم را به دست پایین می‏کشیم، تا به خط مورد نظر برسیم.

شکل3:  با قلم معمولی دوباره تکه دیگری را تا بالای خط رنگ می‏کنیم.

شکل4:  به وسیله قلم‏موی در گینگ تمیز اما مرطوب، به همان شیوه قبلی قلم را روی قسمت رنگ شده به حرکت در می‏آوریم. دو روش قبل را آنقدر در کنار هم ادامه می‏دهیم تا تمام سطح بالای خطی که کشیده‏ایم پر شود.

شکل5: یک ابر یا دستمال را مرطوب کرده و زیر خط کشیده شده، می‏کشیم و به این ترتیب جای رنگ اضافی رد شده از خط را پاک می‏کنیم.

شکل6:  همین روش اجرای کار را در قسمت پایین خط نیز به حالت افقی تکرار می‏کنیم.

روش قلم‏زنی خشک (Dry Brushing):

در این روش از حداقل رنگ استفاده می‏شود،چرا که نوک قلم به رنگ آغشته شده، سپس آنقدر در جهات مختلف بر سطح مورد نظر کشیده می‏شود تا دیگر هیچ رنگی در آن باقی نمانده باشد. این تکنیک شباهت زیادی به روش رنگ‏‏شویی (Colourwashing) دارد، با این تفاوت که در این روش قلم‏ها با فاصله بیشتری بر سطح کشیده می‏شوند و بافت واضح‏تری در کار ایجاد می‏کنند. اجرای این روش حالتی روستایی و ناسوده بر سطح دیوار پدید می‏آورد. این روش را، می‏توانید هم به صورت تک رنگ و هم به صورت دو رنگ اجرا کنید.

قلم‏زنی خشک تک رنگ:

شکل1:  نوک قلم را در رنگ مورد نظر خود زده، همانند شکل آن را در جهات مختلف بکشید و تا جایی که رنگ در قلم هست این کار را ادامه دهید.

شکل2:  کارتان را هم‏چنان ادامه دهید و فقط وقتی دوباره قلم را در رنگ بزنید که می‏بینید دیگر از حرکت قلم شما هیچ‏اثری بر سطح نمی‏افتد. دقت کنید که رنگ زمینه از لا به لای اجرای شما مشخص باشد.

شکل3: می‏توانید کار را در همین حد نگه دارید و به همین اندازه رهایش کنید؛ هم‏چنین می‏توانید بیشتر قلم بزنید. این، بستگی به سلیقه شما دارد. در صورت ادامه کار، همانند تصویر، اجرای شما نرم‏تر جلوه می‏کند و رنگ زمینه در زیر اجرای شما محوتر خواهد شد.

قلم‏زنی خشک دو رنگ:

در روش دو رنگ، همان‏طور که در مشکل می‏بینید، از یک رنگ دوم نیز بهره خواهیم گرفت.

شکل1:  زمانی که رنگ اول کاملاً خشک شد، از رنگ دوم استفاده خواهیم کرد. روش کار دقیقاً مانند روش تک رنگ است.

شکل2: از رنگ بیشتری کمک گرفته، بدین ترتیب بر انسجام کار می‏افزاییم.

شکل3:  پس از اجرا، از کار فاصله گرفته، از دور به اجرای خود نگاه می‏کنیم و اگر احساس کردیم بعضی جاها کم‏رنگ‏تر هستند و یا بعضی فواصل بیشتر از حد بر جا مانده است، دوباره در آن نقاط از روش قلم‏زنی استفاده می‏کنیم.

دقت داشته باشید که قلم‏زنی بیش از حد باعث روی هم آمدن جای قلم‏ها شده، در نتیجه اجرای شما را یکدست و محو می‏سازد. بنابراین از کشیدن بیش از اندازه قلم بر روی سطح خودداری ورزید.

نکته مهم‏تر اینکه در این روش به هیچ‏وجه رنگ خود را رقیق نمی‏کنیم و رنگ را با همان غلظت اولیه به کار می‏گیریم. به همین دلیل است که به روش قلم‏زنی، صفت «خشک» اضافه شده است.

 

فرآوری: فهیمه کهتری

بخش خانواده ایرانی تبیان


منابع:

نشریه منزل

ایران آذین

 

مطالب مرتبط :

شمع قارچی شکل بسازید

تزیین هندوانه برای کدبانو ها

گل آرایی مثلث نما

روبان دوزی اینترنتی

با شیوه ای نو زیبایی بیافرینید

در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت