نسخه ای برایم بپیچید

شاید چنین احساسی بیشتر از آن که به جسم شما مربوط باشد به روح و روانتان بستگی داشته باشد شاید شما به یک تلنگر روحی نیاز داشته باشید. در واقع همان طور که ....
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نسخه اي برايم بپيچيد!

براي رهايي از آرامش روحي و كاستن سردرگمي، چه بايد كرد؟

آيا احساس کسالت و بيهودگي مي کنيد؟ شايد چنين احساسي بيشتر از آن که به جسم شما مربوط باشد به روح و روانتان بستگي داشته باشد شايد شما به يک تلنگر روحي نياز داشته باشيد. در واقع همان طور که انرژي فيزيکي و جسماني شما حاصل رژيم غذايي سالم، ورزش و استراحت مناسب است، انرژي رواني هم از طريق زيستن به انواع روش هايي حاصل مي شود که به شما احساس اميدواري، اعتمادبه نفس، سرزنده بودن، عشق و نائل شدن به تمامي چيزهايي که دوست داريد، مي بخشند.

همه ما گاهي غمگيني، دلمردگي و كسالت روحي را در زندگي تجربه مي‏كنيم و شايد يكي از رموز نهفته در نظام آفرينش، براي بهره‏مندي و لذّت بردن بيشتر از لحظات زندگي، همين تجربه‏هاي ناخوشايند و كسالت‏هاي روحي باشد.

بيماري، امري ناخوشايند براي تمام انسان‏هاست؛ امّا براي پي‏بردن به ارزش سلامتي و استفاده لذت‌بخش از تندرستي و قدرداني و سپاس‌گزاري از آفريننده همه زيبايي‏ها، تذكر بسيار مهمي براي انسان است و به عبارت ديگر، براي پي‏بردن به ارزش هر نعمتي، ابتلا به فقدان آن، بهترين هشدار و مناسب‏ترين وسيله براي بيداري انسان و استفاده بهينه از نعمت‏هاي الهي است. بنابراين، بيماري و كسالت نيز يك نعمت است و اگر نگاه ما به زندگي و حوادث آن اين‏گونه باشد، به طور كلي، همه چيز عوض خواهد شد و فشارهاي روحي و افسردگي‏ها، تبديل به نشاط و شادابي مي‏شوند.

همه ما گاهي غمگيني، دل‌مردگي و كسالت روحي را در زندگي تجربه مي‏كنيم و شايد يكي از رموز نهفته در نظام آفرينش، براي بهره‏مندي و لذّت بردن بيشتر از لحظات زندگي، همين تجربه‏هاي ناخوشايند و كسالت‏هاي روحي باشد

مشكل اساسي و محور همه پريشاني‏هايي كه بر زندگي شما سايه‏ افكنده است و همه چيز را تيره و تار و سياه مي‏بينيد، نگرش منفي به زندگي، محيط اطراف و مهم‌تر از همه، نسبت به «خود» است. شما همواره روح و روان خود را آماج تيرهاي سهمگين تفكرات منفي و منفي‏نگري‏هاي خود قرار داده‏ايد و طبيعي است كه نتيجه اين، چيزي جز تخريب روحيه و از دست دادن نشاط و ابتلا به افسردگي و پريشاني نيست. پرسش اين است كه چرا خود را بدون دليل متهم مي‏كنيد؟ چرا دنيا و زندگي در آن را براي خود، زندان تصور مي‏كنيد؟ چرا خود را سردرگم و گرفتار پيچ و خم‏هاي زندگي مي‏كنيد؟ چرا خود را در بن‏بست تفكرات منفي قرار داده، آيه يأس مي‏خوانيد؟

همه اين سردرگمي‏ها، بن‏بست‏ها، نااميدي‏ها، خستگي‏هاي روحي و بالاخره افسردگي‏ها، ناشي از همين منفي‏بافي‏هايي است كه شايد از دوران نوجواني، به صورت ناخودآگاه، به دام آن گرفتار شده‏ايد!

اگر روشهاي زير را انجام دهيد کسالت ديگر در شما معنا نخواهد داشت. امتحان کردن روش هاي زير نه تنها ضرري ندارد بلکه بسيار هم مفيد است. پس زمان را از دست ندهيد و امتحان کنيد.

براي اين که به زندگي احساس بهتري ببخشيد و حسي جديد داشته باشيد بايد روش هايي را در زندگي به کار ببنديد. اين روشها عبارتند از:

- اجتناب از تنهايي؛ بكوشيد به جز مواقعي كه ضرورت دارد، در تنهايي قرار نگيريد. البته ذکر اين نکته ضروري به نظر مي رسد که از افرادي که مدام نق مي زنند و شاکي هستند يا اين که شما را درگير مشکلات شخصي خود مي کنند، حذر کنيد. بيشتر وقت خود را با افرادي سپري کنيد که به شما از خودتان احساس خوبي بدهند يا اين که به طريقي شما را احيا کنند و نيروي تازه اي ببخشند. به عبارتي ديگر با افرادي معاشرت کنيد که موج مثبت توليد مي کنند

با افكار منفي خود مقابله كنيد؛ يعني هر وقت اين افكار به شما هجوم آوردند، به هر صورت ممكن، خود را از چنبره آنها نجات دهيد؛ براي مثال، خود را به كاري مانند مطالعه يا هر كار ديگري كه امكان انجام آن براي شما هست، مشغول كنيد و نگذاريد ذهن شما جولانگاه افكار منفي باشد.

- به جنبه‏هاي مثبت خود فكر كنيد و بكوشيد آنها را در برگه‏اي به صورت فهرست‌وار بنويسيد.

-  به جاي اين كه به كمبودها، عيب‏ها و ناكامي‏هاي خود بينديشيد، به موفقيت‏ها و آن امكاناتي كه در زندگي از آن بهرمند هستيد، فكر كنيد . به عبارت ديگر، امكانات و شرايط زندگي ما مانند يک ليواني است كه بخشي از آن پُر است و بخشي خالي؛ به آن بخش پُر فكر كنيد و از آن بهره ببريد و غصه نيمه خالي را نخوريد. فرصت‏هاي زندگي را مغتنم بشماريد و از آن چه در آينده پيش خواهد آمد، نگران نباشيد.

-  با افراد شاداب، فعال، اجتماعي، متدين و در عين حال مثبت‏نگر، معاشرت كنيد و از افرادي كه وقتي با آنها مواجه مي‏شويد از زندگي شكايت مي‏كنند، دوري گزينيد.

-  ورزش را جزء ضروري‏ترين فعاليت‏هاي خود قرار داده، روزي حداقل نيم تا يک ساعت ورزش كنيد.

-  هر چه مي‏توانيد قرآن بخوانيد و از دعاهاي اهل‏بيت‏عليهم السلام، بهره بگيريد؛  البته سعي کنيد قرآن را با تأني و توجه به معنا تلاوت كنيد.

- از بيكاري و بي‏برنامگي بپرهيزيد و همه اوقات خود را به صورت منطقي پر كنيد.

- براي برنامه‏ريزي اوقات شبانه‏روزي، حتماً با يک مشاور گفت ‌و گو كنيد يا از دوستان موفق خود كمک بگيريد.

-  به تغذيه خود - به ويژه صبحانه - اهميت بدهيد و هيچ‏گاه بدون خوردن صبحانه، مشغول تحصيل يا مطالعه نشويد.

-  هر وقت احساس دلتنگي مي‏كنيد، حدود ده دقيقه دوش آب ولرم بگيريد و در صورت امكان، شنا كنيد.

- به مسائل معنوي - به ويژه نماز اول وقت - اهميت فوق‏العاده بدهيد.

- با توسل به اهل‏بيت‏ عليهم السلام از آنها بخواهيد كه شما را كمک كنند و همواره اميدوار به لطف و رحمت خدا باشيد.

  اگر از جمله افرادي هستيد كه دچار مشكل بزرگ كسالت شده‌ايد و دائما احساس بيهودگي مي‌كنيد سريعا براي درمان خود اقدام نماييد، اما اين بار نيازي نيست كه به پزشک و مشاور مراجعه كنيد چرا كه با رعايت همين اصول ساده و  در دسترس مي‌توان بر اين معضل فردي و اجتماعي غلبه نمود.

 

پرسمان- ابولقاسم بشيري

گروه خانواده و زندگي سايت تبيان- تنظيم و فرآوري: مريم عطاريان

مقالات مرتبط

هزاران چراي بيهوده

کسب با ارزش ترين ثروت دنيا

فرار نکنيم و انتخاب کنيم

خوشبختي بدون هزينه

آنچه شما خواسته ايد

راه تبديل ناکامي به کاميابي

آنها که در مشکل گم مي شوند

طرز پخت احساس خوب

بهترين راه سلامت روان

روحتان سرما خورده؟

کاربران محترم مي توانند مطالب خود ر اين زمينه را در بخش انجمنهاي تخصصي به بحث بگذارند.

مطالعه کتاب  10 راز براي کسب موفقيت و آرامش درون موجود در فروشگاه اينترنتي تبيان به شما کاربران محترم توصيه مي شود.

 

در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت