طی سالها نه مردان بدون مشکل در ایران زندگی کردند و نه مردان حاکم ابتدا مسائل مردان را حل کردند. اما نکته اینجاست که هیچ نهادی در ایران مسائل مردان را پیگیری نکرده است.
اگر پدر و مادرمون سنشون کمی بالا رفته باشه یا اگر دچار بیماریهایی مثل دیابت پیشرفته، بیماریهای تنفسی مزمن، ضعف سیستم ایمنی و ... باشن این روزا احتمالا کمی نگرانیم.
این روزها که هم مدرسهها تعطیل شده و به خاطر پیشگیری از ابتلا به ویروس جدید کرونا نمیشه بچهها رو جاهایی مثل پارک و خونه پدربزرگ و مادربزرگ یا جاهایی دیگه برد، نگه داشتنشون توی خونه برای برخیها شده معضل.
تحقیقات دانشمندان و پزشکان در مورد قدرت مرموز موسیقی، آنها را به این نتیجه رسانده که گوش دادن به موسیقی و لالایی در نوزادان با تحریک امواج مغز باعث ایجاد آرامش در آنها میشود. مطالعات دیگر حاکی از آن است که قرار گرفتن در معرض لالایی و موسیقی، فوایدی در پیشرفت مهارتهای ادراکی دارد که این امر بر زبان و تواناییهای ادبی تأثیر میگذارد. همچنین مطالعات اخیر نشان داده که موسیقی بر رشد جسمی، عاطفی و معنوی نوزادان و کودکان مؤثر بوده و رشد شناختی و حسی را تقویت میکند.
کودکان زیادی را دیدهاید که حاضر نیستند تنهایی در اتاقشان بخوابند و اصرار دارند که در کنار والدینشان بمانند. این موضوع یکی از عوامل مهمی است که باعث ایجاد مشکلاتی در روابط زوجین میشود؛ از طرفی نگرانی والدین در رابطه با اینکه ممکن است کودک بترسد یا مبادا مشکلاتی برای او پیش بیایید، باعث میشود تا بسیاری از مادران در کنار کودکشان بخوابند اما چگونه میتوان کودکان را بهتنهایی خوابیدن عادت داد؟
در محافل امروزی خبرهای ناگوار و شایعات زیادی شنیده میشود. رسیدن این اخبار به گوش کودکان میتواند بر روی روحیه آنها تاثیرات منفی و جبرانناپذیری بگذارد. برای اینکه بدانیم در چنین مواقعی با فرزندانمان چطور باید برخورد کنیم با دکتر مهسا ساداتی روانشناس کودک و نوجوان صحبت کردهایم.
اشتغال زنان همواره موافقان و مخالفانی دارد و با این وجود روزبهروز شاهد افزایش زنان شاغل هستیم. عدهای زیادی از زنان اشتغال را لازمه عزتمندی و ارزشمندی اجتماعی، کمک به اقتصاد خانواده، استقلال مالی، فرار از تنهایی و... میدانند و حاضرند سختی و استرسهای حاصل از اشتغال را به جان بخرند؛ در مقابل عدهای همچنان مخالف اشتغال زنان هستند و معتقدند اشتغال زنان با مدیریت داخلی خانه و تربیت فرزندان در تعارض است.
سیسمونی هم مانند جهیزیه قصهی پر غصهای دارد که تهیه آن تا مدتها خانوادهها را در وضعیت بد معیشتی قرار میدهد. گاهی خانوادهها وسایلی را میخرند که کودک یکبار هم از آنها استفاده نمیکند. اینکه وسایل ضروری و غیرضروری سیمونی چیست و حذف وسایل غیرضروری تا چه حد میتواند به کمبود جای زوجین و جیب والدین کمک کند در این مطلب بررسی شده است.
این روزها که اکثر بچهها دارای سیسمونیهای آنچنانی و اتاقخوابهای مجزا هستند؛ بچهدار شدن در خانه یک خوابه برای زوجین زیادی به دغدغه و معضل تبدیلشده است. چه بسیار زوجهایی که بچهدار شدن را به خاطر کوچک بودن خانه به تعویق انداختهاند اما این مسئله با ایدههایی بهراحتی قابل حل است.
انجام ندادن تکالیف مشکلی است که اغلب باعث نگرانی و عصبانیت والدین میشود. والدین به دنبال راهحلی هستند تا فرزندشان را به انجام تکالیف تشویق کنند اما پیدا کردن یک روش ثابت برای تمام دانش آموزان کاری تقریباً مشکل است زیرا دانش آموزان دارای روحیه، استعداد و ذهنیات متفاوتی هستند؛ علاوه بر این، مشق ننوشتن بچهها اغلب دلایلی دارد که پی بردن به علت آن میتواند خود راهحلی برای رفع این مشکل باشد.
برای کمک به بچههای بیش فعال نیازی به خرید اسباب بازیهای گران قیمت یا مجموعههای گسترده لگو ندارید؛ حتی در موارد خفیف نیازی به مصرف دارو هم نیست زیرا بررسیها نشان داده است که برخی از فعالیتها و بازیها تأثیر مستقیمی در کاهش و یا درمان اختلال بیش فعالی دارد که در این مطلب آنها را مرور میکنیم.
یکی از نگرانیهای والدین، مشکلات گفتاری کودکان 2 ساله است. آنها فکر میکنند فرزندشان به خوبی رشد نکرده و دارای اختلالاتی است. اما برای حل این مشکل راهکارهای سادهای وجود دارد.
عدهای از مادران با مشاهده شوق و ذوق کودکشان به خاطر خرید وسایل مدرسه تصور میکردند فرزندشان عاشق مدرسه رفتن است و هیچ عکسالعمل منفی مثل ترس و اضطراب در کودکشان احساس نکردند اما در زمان اندک باقیمانده تا آغاز سال تحصیلی شاهد گریه و بیاشتهایی کودکشان شدهاند و حالا نمیدانند در این فرصت باقیمانده چگونه باید با کودک کلاس اولیشان برخورد کنند.
تغییر سبک زندگی مثل شاغل بودن مادران، آپارتماننشینی و خانههای کوچک، تمایل پایین والدین به تعدد فرزندان و رواج تکفرزندی موجب شده که کودکان برای چشیدن طعم بازی و لذت بودن با همسالان خود نیازمند به بودن در فضایی مثل مهدکودک باشند.
امروزه آپارتماننشینی و کمبود امکانات، روضههای خانگی را کمرنگتر از قبل کرده است و باعث شده تا مراسم عزاداری بیشتر در مساجد و حسینیهها برگزار شود. این در حالی است که بزرگان و علما به برگزاری روضه خانگی تأکید فراوان داشتند. برگزاری روضههای خانگی باعث افزایش رزق و روزی، ترویج سبک زندگی اسلامی، آگاه شدن از مشکلات دیگران و رفع گرفتاری آنها و... میشود.
دغدغه بسیاری از خانوادهها در ایام ماه محرم این است که چگونه میتوانند با فرزندان و کودکانشان در مجالس شرکت کرده تا فرزندشان با مکتب حسینی آشنا شده و خاطره خوبی از این مجالس برای آنها ماندگار شود.