نا گفته ها در باب پوشاک

برای ایجاد درخشندگی و برق بیشتر در كفشهای چرمی قبل از واكس زدن كفش را كاملا با وازلین چرب كنید و سپس واكس بزنید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ناگفته ها در باب پوشاک

چند نكته سودمند در مورد كفش:

 كفش نو را اولين بار در يكروز خشك و آفتابي بپوشيد زيرا در اين صورت لايه اي از خاك و سنگريزه بصورت پوششي تخت كفش را فرا مي گيرد که مقاومت آن را در برابر آفتاب و رطوبت افزايش مي دهد.

قبل از مشورت با سازنده كفش از نصب تخت اضافي به زير كفش يا زدن پاشنه اضافي ضخيم پرهيز كنيد زيرا تعادل كفش را بر هم مي زند و پا را خسته مي كند.

پس از باز گشت به خانه گرد و خاك كفشهاي خود را پاك كنيد. واكس زدن باعث درخشندگي و دوام رويه كفش مي شود.

كفشهايي كه از جنس پلاستيك است به ويژه كفش کودكان را مي توانيد با يك پارچه نمدار پاك كنيد سپس واكس بزنيد.

كفشها را بعد از هر بار پوشيدن در معرض هوا قرار دهيد و به اصطلاح آنها را باد دهيد و داخل ان روزنامه قرار دهيد. روزنامه نه تنها عرق و رطوبت داخل كفش را به خود جذب مي كند بلكه به منزله قاب مناسبي شكل كفش را حفظ مي كند.

اگر كفشهاي شما خيس شده است هرگز آنها را جلوي بخاري خشك نكنيد زيرا ممكن است سفبدك بزند و آثاري مانند شوره روي آن ظاهر شود. بهتر است مقداري روزنامه باطله درون آنها بگذاريد پس آنها را در مكاني كه جريان هواي كافي وجود دارد قرار دهيد.

 هيچگاه لكه هاي گل و لاي را به وسيله كارد از روي كفش نتراشيد.

به محض اينكه ساييدگي در پاشنه كفش مشاهده شد پيش از آنكه به كلي از بين برود آن را تعمير كنيد اين امر به طول عمر كفش مي افزاييد و بهتر است قبل از پوشيدن کفش نو يك پاشنه نازك لاستيكي به آن زنيد تا پاشنه اصلي ساييده نشود.

 چرم كفش را اگر خشك شده است ميتوانيد با استفاده از واكس بي رنگ نرم كنيد.

براي پاك كردن آثار چربي از روي كفش چرمي گوشه پارچه اي را استون ماليده و روي لكه چربي بماليد.

براي ايجاد درخشندگي و برق بيشتر در كفشهاي چرمي قبل از واكس زدن كفش را كاملا با وازلين چرب كنيد و سپس واكس بزنيد.

 از سيب زميني خام در نگهداري و پاكيزگي كفشها استفاده هاي گوناگوني به عمل مي آيد: اگر سطح خارجي كفش فرزند شما بد جوري ساييده شده و به اصطلاح رنگ و روي آن رفته است و واكس نمي گيرد ابتدا يك تكه سيب زميني خام روي آن بماليد سپس واكس بزنيد ،چنان براق خواهد شد كه انگار تازه آن را خرديداري كرده ايد.

 براي نرم كردن چرم كفشهايي كه زياد گران قيمت نيستند كافي است دو سيب زميني تميز و خراشيده شده درون هر لنگه كفش قرار دهيد و بگذاريد تمام شب بماند.

 لباس :

لباسهاي تيره رنگ پس از مدتي استفاده يا بر اثر بكار بردن اتوي داغ برق مي اندازد كه در نتيجه آن لباس كهنه به نظر مي رسد. جهت رفع اين مشكل مي توان روشهاي زير را بكار برد:

پارچه نخي و گره داري را مانند حوله نخي درون سركه داغ (خالص و بدون آب ) فرو ببريد سپس آن را بچلانيد آنگاه اين پارچه را محكم روي محلي كه برق افتاده بماليد. برق لباس بر طرف خواهد شد.

براي جلوگيري از برق افتادن احتمالي در آينده بخاطر بسپاريد كه هيچگاه اتوي داغ را مستقيما روي پارچه نگذاريد بلكه بهتر است ابتدا درجه اتو را متناسب با نوع پارچه تنظيم كرده و هميشه پارچه نخي نازك و تميزي روي لباس انداخته سپس اتو بزنيد، فشار اتو را نيز متناسب با نوع پارچه در نظر داشته باشيد.

بر طرف كردن چروك لباس بدون اتو :

هنگام مسافرت جهت بر طرف كردن چروك لباس، لباسها را در حمام برده به ميله پرده حمام آويزان كنيد سپس شير آب گرم را باز كنيد تا از طريق دوش حمام جاري شود در حمام را بسته بخار درون حمام باعث خواهد شد كه چين و چروك لباس باز شود.

رام کردن چين سمج:

هر گاه از درز لباس يا خط اتو يا خط دم شلوار رنج ميبريد و مي خواهيد آن را صاف كنيد از سركه سفيد استفاده كنيد ،براي اين كار يك قطعه اسفنج را به مقداري سركه آغشته كنيد روي پارچه و محل تا خوردگي بزنيد سپس با يك اتوي گرم آن را اتو كنيد.

وقتي مي خواهيد پارچه شلواري را از نوع جين و غيره بلند كنيد و بيش از هر چيز نگران خط دم پاي آن هستيد ،مي توانيد از همين روش استفاده كنيد البته چينهاي كهنه بر اثر فرسودگي دم پا خط سفيدي بر جا مي گذارد كه آن هم قابل حل است براي اين منظور جوهر آبي ثابت را با مقداري آب مخلوط كنيد. داخل جوهر آنقدر آب بريزيد تا همرنگ پارچه جين شود سپس با يك قلم موي كوچك روي خط سفيد لبه شلوار بماليد بگذاريد خنك شود. خط سفيد بر طرف خواهد شد.

لباس نچسب :

براي كاستن از شدت الكتريسيته اي كه باعث چسبيدن لباس مي شود يك چوب رخت را كه داراي پوشش عايق است بين لباس خود و زير پوش نايلون خود به گردش در آوريد اين عمل الكتريسيته را خارج نموده و تا حدي از چسبيدن جلوگيري خواهد كرد. يا مي توانيد زير پوش خود را به منزله آستر لباس اصلي آهار بزنيد تا از چسبيدن لباس جلو گيري كند.

براي پاک کردن لکه لباس مقداري پودر تالك كه همان پودر بچه است روي لكه بپاشيد و با دست روي آن بماليد تا پودر به لكه جذب شود.

دوختن درز لباس :

براي آنكه درز لباس را راحت تر بدوزيد يك تكه صابون خشك و سفت روي آن بماليد با اين روش سوزن خياطي به راحتي درون پارچه فرو رفته و به آسانب آنرا خواهد دوخت.

 

منبع: نسيم رضوان

 

مقالات مرتبط

پيراهن مبل و صندلي

قبل از اتو کشي خوانده شود

نکات طلايي خانه داري

خانه داري مبتکرانه

آشنايي با پارچه ها

در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت