آيا روسيه از تحريم نفتي ايران استقبال مي کند؟

هر چند در ايران به سبب ذهنيت تاريخي بدعهدي هاي روسيه تا پيش از اين در خصوص روابط با اين کشور بدبيني وجود داشته است اما همکاري دو کشور در پرونده سوريه و مبارزه با تروريسم صفحه جديدي از همکاريها و نقش آفريني هاي مشترک منطقه اي و بين المللي را گشوده که زمينه روابط استراتژيک دو کشور را فراهم کرده است و مقام هاي دو کشور در صددند در اين مسير تلاش نمايند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
به گزارش تبیان به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، روابط ايران و روسيه در سال هاي اخير به ويژه پس از همکاري دو کشور در مبارزه با تروريسم در سوريه و استفاده روسيه از آسمان ايران براي حمله موشکي به مواضع داعش در خاک سوريه وارد مرحله جديدي شده است و مقام هاي کشور با نگاه به فرصت ها و تهديدهاي مشترک سعي دارند روابط خود را در همه زمينه ها ارتقا داده و به روابطي استراتژيک و راهبردي دست يابند.

هر چند در ايران به سبب ذهنيت تاريخي بدعهدي هاي روسيه تا پيش از اين در خصوص روابط با اين کشور بدبيني وجود داشته است اما همکاري دو کشور در پرونده سوريه و مبارزه با تروريسم صفحه جديدي از همکاريها و نقش آفريني هاي مشترک منطقه اي و بين المللي را گشوده که زمينه روابط استراتژيک دو کشور را فراهم کرده است و مقام هاي دو کشور در صددند در اين مسير تلاش نمايند.

از نگاه کارشناسان روس براي مسکو داشتن روابط استراتژيک با تهران بيشتر از ايران به نفع روسيه است و با توجه به نزديکي ناتو به مرزهاي روسيه، درصورت قرار گرفتن ايران در بلوک غرب، اين روسيه است که ممکن است با فروپاشي روبرو شود. به عنوان مثال اگر همکاري روسيه و ايران در زمينه مبارزه با تروريسم در سوريه نبود اکنون آسياي ميانه جولانگاه هزاران تروريست داعشي و تکفيري بود که از سوي امريکا و متحدانش براي نابودي روسيه سازماندهي مي شدند.

ضمن اينکه روسيه با کمک ايران بود که توانست در خاورميانه حضور پيدا نمايد و با نقش آفريني در منطقه و به کمک ايران يکجانبه گرايي امريکا را به چالش کشيده و بار ديگر در نظم بين المللي نقش آفرين باشد.

اکنون اهميت داشتن روابط استراتژيک براي روسيه روشن و در سفر ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه به تهران هم بر اين نکته تاکيد شده است اما با اين حال در چند روز گذشته دو گزارش از سياست هاي نفتي روسيه منتشر شده که در صورت درستي با روح اين تلاش ها در تضاد است و مي تواند دوباره ذهنيت بي اعتمادي به روسيه را بارور نمايد.

خبر دوم مربوط به اظهار نظر حسین کاظم‌پور اردبیلی، نماینده ایران در سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک است که با اشاره به تلاش‌های عربستان و روسیه برای تولید بیشتر نفت و جبران کاهش صادرات ایران گفت که این کشورها بازار نفت را به «گروگان» گرفته‌اند.


خبر اول اينکه به گزارش رويترز، اواخر هفته گذشته ریک پری، وزیر انرژی آمریکا پس از دیدار با همتای روس خود در مسکو گفت، باید عربستان و روسیه را به دلیل افزايش توليد نفت براي پرکردن جاي خالي ايران تحسين کرد.

اگر اين خبر درست باشد در واقع روسيه از سياست هاي يکجانبه دولت ترامپ و موفقيت اين سياست ها در تحريم يکجانبه ايران وخروج از برجام حمايت کرده است که قابل انتظار تهران نيست و اين انتظار مي رود که چنين اقداماتي از سوي دشمنان اجرا شود نه دوستان، والبته پيامدهاي چنين اقداماتي در صورت موفقيت ترامپ وگردش تهران به سمت غرب مي تواند به زيان روسيه تمام شود.

روسيه بايد درک نمايد که دوره استفاده از کارت ايران براي امتياز گرفتن از غرب تمام شده است و افکار عمومي در ايران به خوبي رفتار روس ها را رصد مي نمايند. خبر دوم مربوط به اظهار نظر حسین کاظم‌پور اردبیلی، نماینده ایران در سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک است که با اشاره به تلاش‌های عربستان و روسیه برای تولید بیشتر نفت و جبران کاهش صادرات ایران گفت که این کشورها بازار نفت را به «گروگان» گرفته‌اند. البته رسانه هاي غربي از جمله بي بي سي نيز با استفاده از اين دو خبر در روزهاي گذشته به شدت تلاش کرده اند که ميان تهران و مسکو شکاف ايجاد نمايند و هر چند رجب صفروف مدير مرکز مطالعات ايران معاصر در روسيه اين خبرها را تکذيب کرده است اما قطعا حفظ سهميه ايران در بازار است که مي تواند واقعيت ها را به نمايش بگذارد.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت