تبیان، دستیار زندگی

کمک باکتری ها به پایدار کردن جو کره زمین

به تازگی به واسطه پژوهش های انجام گرفته مشخص شده است که گروهی بزرگ از موجودات و آبزیان بسیار ریز اقیانوسی به پایداری جو زمین کمک می کنند. این باکتری ها که Pelagibacter نام دارند، فراوان ترین ارگانیسم های روی زمین محسوب می شوند به طوری که در هر قاشق چای خوری از آب دریا، یک و نیم میلیون باکتری از این نوع وجود دارد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
کمک باکتری ها به پایدار کردن جو کره زمین
طبق بررسی های انجام شده توسط دکتر استیو جیووانونی و دکتر جینگ سان از دانشگاه دولتی اورگان و تیمی از پژوهش گران دانشگاه ایست آنجلیا، آن ها مشاهده کردند که گروهی از باکتری های بسیار ریز و فراوان مقدار بسیار زیادی گاز دی متیل سولفید که با محیط زیست سازگار می باشد را تولید می کنند.در مرحله بعد این گروه از پژوهش گران به بررسی این باکتری ها از نظر ژنتیکی پرداختند تا بتوانند ژن های تولید کننده گاز دی متیل سولفید را بیابند.

اما این که این باکتری ها چگونه در پایدار کردن جو کره زمین تاثیر درد؟
برای پاسخ به این پرسش ابتدا باید بدانیم که گاز دی متیل سولفید چگونه تولید می شود. پلانکتون های دریایی مقدار زیادی ترکیب dimethylsulfoniopropionate تولید می کنند و باکتری های Pelagibacter این ترکیب را می شکنند و آن را تبدیل به گاز دی متیل سولفید می کنند. این گاز علاوه بر تحریک تشکیل ابر با افزایش قطرات ابر، از ورود نور خورشید به درون آب جلوگیری می کند به این ترتیب سبب تعدیل در آب و هوای جو زمین می شود.

مطالب مرتبط:
تضعیف میدان مغناطیسی زمین
زمین و همسایه های آن
وقتی زمین می لرزد

مرکز یادگیری تبیان، تنظیم: زینب شاه مرادی
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت