ماجرای چله کلیمی چیست ؟

منظور از چله و چله نشینی، آن است که انسان چهل روز با مراقبت و مواظبت به یاد حق و ذکر و عبادت و توجه به او مشغول باشد و امور غیر ضروری و غیر لازم را که باعث پراکندگی خاطر و تفرقه فکر می گردد و در حد امکان ترک نماید و همه اندیشه و فکرش خداوند و یاد او و اطا
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ماجرای این «اربعین کلیمی» چیست؟ 


منظور از چله و چله نشینی، آن است که انسان چهل روز با مراقبت و مواظبت به یاد حق و ذکر و عبادت و توجه به او مشغول باشد و امور غیر ضروری و غیر لازم را که باعث پراکندگی خاطر و تفرقه فکر می گردد در حد امکان ترک نماید و همه اندیشه و فکرش یاد و اطاعت خداوند متعال باشد.


چله نشینی به این معناست که انسان در مدت چهل روز کمال مراقبت و توجه به خداوند را داشته باشد و سعی بلیغ در ترک گناهان و دوری از محرمات الهی داشته باشد و در این مدت با یاد الهی وذکر او و عبادت خالصانه شبستان وجودش را از نور و صفا لبریز سازد و زمینه تابش انوار الهی و درخشش آفتاب فطرت را در درون خویش فراهم آورد.

پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله، در حدیثی فرمودند: «مَن أخلَصَ لِلّهِ أربَعینَ صَباحا ظَهَرَت یَنابیعُ الحِكمَةِ مِن قَلبِهِ عَلى لِسانِ - هر كس چهل روز خود را براى خدا خالص كند چشمه‌هاى حكمت از قلب وى بر زبانش جارى مى‌شود / نهج الفصاحه ص 738»

الف –چله‌ای که موسوم به چله «موسوی» یا «چله کلیمی» است نیز ریشه در میقات حضرت موسی کلیم ‌الله علیه‌السلام دارد که در قرآن کریم آمده است و هیچ ربطی به «کلیمی‌ها یا یهودی‌ها» ندارد، چنانچه در یهودیت چنین چله‌ای وجود ندارد. زمان این چله، از از اول ذیقعده تا دهم ذی حجّه می‌باشد.

البته باید توجه داشت اگر چه کسی نمی‌تواند مثل ایشان چله نشینی کند، یعنی چهل روز بدون خوراک و آب و خوابیدن. اما در دستورات خودسازی طی یک چله را توصیه کرده‌اند و این ایام را «بهار چله نشینی» گفته‌اند.

ب – هدف اصلی از اربعین‌گیری یا چله‌نشینی که در تمام طول سال می‌توان انجام داد، تمرین چهل روز بریدن از تعلقات دنیوی است، چه رسد به دور شدن از حرام‌ها؛ باشد که این چهل روز سبب شود تا آن حسنه یا حسناتی که انسان پیشه کرده، ملکه‌ی او گردد. پس معنای آن چنین نیست که مثلاً کسی حتماً چهل روز به غاری رود یا در کنج خانه یا گوشه مسجدی عزلت بگیرد.

بلکه بحث، چهل روز اخلاص و بالتبع چهل روز مراقبت شدید است در انجام واجبات، ترک محرمات، دقت در لقمه‌ای که می‌خورد، حرفی که می‌زند، کاری که می‌کند و ... .

شاید اهمیت شناخت و توجه به توطئه کنترل ذهن (Mind control )، به ویژه برای جوانان عزیز این مملکت، کمتر از شناختن «چله موسوی یا چله کلیمی» نباشد. چرا که تولای بدون تبرا، نتیجه‌ای جز غفلت و هلاکت ندارد و در مسیر بندگی و رشد، آفت شناسی و دشمن شناسی ضرورتی اجتناب ناپذیر است

حکایت:

دوستی می‌گفت: در جوانی وقتی حدیث «مَن أخلَصَ لِلّهِ أربَعینَ صَباحا ...» را خواندم، گفتم این بهترین دانشگاه و حوزه است. تصمیم گرفتم تا چهل روز خود را برای خدا خالص کنم. در همان روز اول، بدون این که کاری کرده باشم، به محض نیت، خدای کریم حکمتی را به قلبم افاضه کرد که بر زبانم نیز جاری شده است و به شما می‌گویم. و آن این بود که: «پس تا به حال چه می‌کردی که اکنون تصمیم گرفتی خودت را برای خدا خالص کنی؟ آیا تا به حال عمداً و سهواً به شرک آلوده بودی؟! ...»

 

چله‌گیری یا اربعین‌گیری:

بیان شد که چله اختصاصی به این چله و این ایام ندارد، حتی الزام ندارد که جامع باشد؛ چقدر خوب، مفید و پرفیض است، اگر کسی قصد کند: چهل روز نماز اول وقت بخواند، چهل روز، اگر شده روزی یک آیه قرآن بخواند و 5 دقیقه راجع به آن فکر کند، چهل روز دروغ نگوید و غیبت را حتی نشنود، چهل روز به نامحرم نگاه نکند،  چهل روز حجابش را رعایت کند،  چهل روز، حتی شده روزی نیم ساعت، از محضر علما (حضوری یا با مطالعه کتاب و ...) بهره بگیرد، چهل روز رفتارش را با پدر، مادر، همسر، فرزندان، همسایه و دوستان اصلاح کند و ... .

 

چله‌گیری واتس‌آپی:

شاید اهمیت شناخت و توجه به توطئه کنترل ذهن (Mind control)، به ویژه برای جوانان عزیز این مملکت، کمتر از شناختن «چله موسوی یا چله کلیمی» نباشد. چرا که تولای بدون تبرا، نتیجه‌ای جز غفلت و هلاکت ندارد و در مسیر بندگی و رشد، آفت شناسی و دشمن شناسی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

چله‌ی موسوی یا چله کلیمی یا اسم‌های دیگر آن، مثل اربعین کلیمی و ...، مطلب و مبحث جدیدی نیست. نه تنها همه علما و عرفا به آن عمل کرده و به دیگران توصیه می‌کردند، بلکه حتی پدر بزرگ‌ها و مادر بزرگ‌های ما نیز بدان عمل می‌نمودند و بسیار از جوانان نیز به آن همت می‌گمارند.

اما ناگاه، واژه‌ ی «چله کلیمی»، در واتس آپ مطرح می‌گردد و یک عده سریعاً آن را برای اعضای گروه خود می‌فرستند و یکدیگر را دعوت می‌کنند که بیایید با هم چله کلیمی بگیریم، در حالی که یک عبادت کاملاً فردی است و کار گروهی نیست. و البته اغلب نیز چله‌ای نمی‌گیرند، فقط لفظ «چله‌ی کلیمی» را دائم تکرار می‌کنند.

به غیر از آن که قصد اصلی، فرافکنی لفظ «کلیمی» بوده است [و طراحان اصلی می‌دانند که مردم عموماً نمی‌دانند که این چله هیچ ربطی به «یهودی یا کلیمی» ندارد]، مقصد اصلی تمرین توطئه‌ای جهانی به نام «کنترل ذهن» می‌باشد که به آن (Mind control) می‌گویند. و البته تکنولوژی و شبکه‌های اجتماعی مانند: فیس بوک – تویتتر – واتس آپ – وایبر و ...، بهترین، سریع‌ترین و ارزان‌ترین امکان برای تحقق این هدف و آزمایشات گوناگون است.

این که جوانان دغدغه سلوک و رفتن راه کمال داشته باشند خیلی خوب است اما این دغدغه باید از روی آگاهی باشد از روی دانش باشد، از روی اراده و خلوص نیت باشد و اینکه ما به ناگهان یک موجی راه بیندازیم و چیزی را نشر دهیم که خود هم از آن آگاهی نداریم یک کار بیهوده و لغو است

و البته یک عده هم مصرانه، مشتری حرف مفت هستند و به هیچ وجه حاضر نیستند که رد یا تکذیب آن را بشنوند و قبول کنند:

«وَمِنَ النَّاسِ مَن یَشْتَرِی لَهْوَ الْحَدِیثِ لِیُضِلَّ عَن سَبِیلِ اللَّهِ بِغَیْرِ عِلْمٍ وَیَتَّخِذَهَا هُزُوًا أُولَئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ مُّهِینٌ» (لقمان، 6)

ترجمه: و برخى از مردم كسانى‏اند كه سخن بیهوده را مى‏خرند تا [مردم را] بى‏هیچ دانشى از راه خدا گمراه كنند و آیات الهى را به ریشخند گیرند براى آنان عذابى خوار كننده خواهد بود.

 

چله نشینی به حرف نیست

آثار چله نشینی بستگی کامل به زمینه های موجود در انسان و اراده و توجه و همت و اخلاص او دارد که به حسب افراد از شدت و ضعف برخوردار است ولی به هر حال در این مدت، قلب انسان نورانی و با صفا می گردد و مطالب ظریف و عالی معنوی و معارف دین را بهتر و عمیق تر می فهمد و درک می کند و زمینه برای عروج معنوی و تعالی روح انسان فراهم می گردد.

این که جوانان دغدغه سلوک و رفتن راه کمال داشته باشند خیلی خوب است اما این دغدغه باید از روی آگاهی و دانش باشد، از روی اراده و خلوص نیت باشد و اینکه ما به ناگهان یک موجی راه بیندازیم و چیزی را نشر دهیم که خودمان هم از آن آگاهی نداریم یک کار بیهوده و لغو است، می گویند اگر می خواهی ملتی و جامعه ای را بسازی اول خودت را بساز و ای کاش ما بیاموزیم که اول از خودمان شروع کنیم و اگر شده یک قدم کوچک برای اصلاح خودمان برداریم بعد شروع کنیم به ارشاد و آگاه کردن دیگران.

فرآوری: محمدی

بخش اخلاق و عرفان اسلامی تبیان


منبع:

سایت ایکس شبهه

سایت پرسمان

 

مطالب مرتبط:

سه دستور العمل برای خود سازی

در چله گرفتن چه اعمالی باید انجام داد؟

نقش عدد چهل در زندگی بشر

7 کلید اصلی خودسازی

مراحل خودسازی بزرگان

 

صوت مرتبط:

تشرف حضور

 راهبرد تقوی در خودسازی

ضرورت خودسازی

طرح کلی خودسازی (١)

طرح کلی خودسازی (٢)

 

فیلم مرتبط:

خودسازی در انسان

اصلاح و خودسازی

تزکیه نفس

 

در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت