نمک حمام چه فوایدی دارد؟

اصطلاح نمک‌حمام به کلیه مواد حلال در آب گفته می‌شود که شامل مواد معدنی جامد و مناسب برای استحمام است. این مواد به تمیزی بیش‌تر پوست...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نمک حمام چه فوایدی دارد؟


بعد از یک روز طولانی، گرفتن یک حمام گرم و اضافه کردن نمک‌های مخصوص تجربه فوق‌العاده‌ای است که می‌توانید با آن خستگی پاهایی را که تمام روز مجبور به ایستادن بوده‌اند، یا گرفتگی عضلات ناشی از پشت میزنشینی طولانی را برطرف کنید.


سابقه استفاده از نمک‌های مختلف و روش‌های استخراج آن اولین بار 2700  سال بعد از میلاد، در چین منتشر شد.

سقراط دوستان خود را تشویق می‌کرد تا از نمک دریا در درمان بیماری‌های مختلف استفاده کنند و بیماران خود را داخل آب دریا ببرند.

 

نمک حمام چیست؟

اصطلاح نمک‌حمام به کلیه مواد حلال در آب گفته می‌شود که شامل مواد معدنی جامد و مناسب برای استحمام است. این مواد به تمیزی بیش‌تر پوست کمک کرده، استحمام را دلپذیرتر کرده، پاک‌کننده مواد آرایشی بوده و فواید پزشکی دارند که با توجه به خواص مواد معدنی طبیعی موجود در چشمه‌های آب‌گرم تولید می‌شوند.

این نمک ها شامل سولفات منیزیم، کلرید سدیم (نمک‌طعام)، جوش‌شیرین (بی‌کربنات سدیم)، بوراکس و غیره هستند.

معمولا به نمک‌حمام رنگ، اسانس و روغن اضافه می‌شود و در طول استفاده کف کرده، حالت جوشان به خود می‌گیرد.

اکثر ما از اهمیت آهن و کلسیم برای سلامت بدن آگاهیم، ولی در مورد منیزیم چطور؟

منیزیم دومین عنصر فراوان در سلول‌ها و چهارمین یون مثبت در بدن است که به تنظیم بیش از 325 آنزیم کمک کرده و نقش مهمی در عملکرد بدن نظیر کنترل ماهیچه، تولید انرژی و حذف سموم دارد.

قبلا تصور می‌شد که منیزیم، فقط از بروز حمله قلبی جلوگیری می‌کند، اما اکنون دانشمندان دریافته‌اند این ماده موجب بهبودی سندرم پیش از قاعدگی، فشار خون بالا، آریتمی های قلبی، آسم و سنگ‌های کلیوی نیز می‌شود.

منیزیوم، نقش کلیدی در عملکرد سالم گردش خون و قلب دارد و در همکاری و هماهنگی سلول‌های عصبی و ماهیچه‌ای دخالت دارد و بدین ترتیب برای تمام سیستم عصبی مهم است، مثلا تحریک و تهییج و برانگیختگی اعصاب و ماهیچه‌ها را محدود می‌کند. از آنجا که منیزیوم در روده کوچک جذب می‌شود، جذب آن از طریق کلسیم به شدت بهبود می‌یابد.

منیزیوم همچنین برای اطمینان از به مصرف رسیدن صحیح کلسیم ضروری است. با این حال مصرف بیش از حد کلسیم می‌تواند موجب دفع منیزیوم از طریق ادارار شود.

ضعف، گیجی، گرفتگی عضلات، کاهش اشتها، تهوع، خرابی دندان‌ها، اختلالات دستگاه گوارش، ریزش مو، بیماری‌های قلبی، سکته، پوکی استخوان، ورم و درد مفاصل، ناراحتی‌های‌های گوارشی، بیماری‌های مربوط به استرس و خستگی مزمن جزو علائم کمبود منیزیوم هستند.

داروهای مدر که در درمان فشار خون استفاده می‌شوند، مصرف الکل، برخی از آنتی بیوتیک ها و دیگر داروها می‌توانند باعث ایجاد کمبود منیزیوم شوند.

سبزیجات و دانه‌های روغنی از منابع خوب منیزیوم هستند.

متاسفانه اکثر ما دچار کمبود منیزیوم هستیم، حال آن که نمک‌های‌ حمام دارای مقادیر قابل توجهی منیزیم و سولفات هستند که به ‌راحتی از طریق پوست جذب می‌شوند و از جمله راحت‌ترین راه‌های تامین این عنصر است.

نمک حمام به باز شدن منافذ و پاکیزگی پوست، رفع عرق و دفع مواد سمی از بدن کمک می‌کند، در برطرف شدن خشکی پوست، نرمی و ارتجاع آن موثر است

مزایای استفاده از نمک حمام

نمک‌ها می‌توانند با اسانس‌های معطر خود، در احساس آرامش و رفع تنش‌ها مفید واقع شوند.

اضافه کردن مقدار کمی نمک به آب، جریان خون را بهبود می‌بخشد.

استفاده از نمک‌های حمام به کسانی که دارای پشت‌دردهای عضلانی، ورم مفاصل، کشیدگی عضلات هستند و به کسانی که طی ورزش آسیب دیده‌اند، پیشنهاد می‌شود. نمک‌ها در تسکین درد، سفتی و گرفتگی عضلات پا و ساق‌ها فوق‌العاده‌اند.

نمک حمام به باز شدن منافذ و پاکیزگی پوست، رفع عرق و دفع مواد سمی از بدن کمک می‌کند، در برطرف شدن خشکی پوست، نرمی و ارتجاع آن موثر است.

نمک‌ها موجب بهبودی ناراحتی‌های شایع مانند نیش حشرات، جوش‌های سطحی و پینه پاها می‌شوند و در درمان بیماری‌های پوستی جدی‌تر نظیر جراحات ورزشی، آسیب‌های پوستی پای ورزشکاران، اگزما و ترمیم پوست آسیب دیده تاثیر می‌گذارند.

نمک‌های با کیفیت، جای جوش‌ها را نیز از بین می‌برند.

نمک‌های حمام نه تنها برای جسم، بلکه برای ذهن هم مفیدند. آن‌ها می‌توانند به درمان بسیاری از بیماری‌ها و ایجاد آرامش کمک کنند و استرس را از بین ببرند.

نمک‌هایی که با اسانس خوشبو ترکیب شده باشند، تاثیر رایحه درمانی نیز دارند. بوی تسکین‌دهنده و خوشایند آن‌ها باعث آرامش و تمدد اعصاب می‌شود. این نمک‌ها به آرامش پایان روز و در نتیجه، داشتن خواب راحت شبانه کمک می‌کنند.

نمک حمام خاصیت لایه‌برداری دارد. اگر نمک را با یک لیف خیس روی زانوها و آرنج بمالید و بعد از آبکشی، به حمام معمولی ادامه دهید، متوجه تاثیر پاک‌کنندگی آن خواهید شد.

نمک‌ها در رنگ‌های و اشکال مختلف، از نرم تا شیشه‌ای موجودند. می‌توانید انواع مختلف آنها را جداگانه مصرف کنید، یا برای رسیدن به نتیجه و بوی دلخواه، آن‌ها را با هم ترکیب کنید.

ارزش امتحان کردن را دارد که تنها با ریختن کمی نمک حمام در آب، به نتایج فوق‌العاده و باورنکردنی آن برسید.

 

به طور خلاصه نمک ‌حمام دارای خواص زیر است:

- تسکین درد عضلات و مفاصل

 - لایه‌بردار: از بین برندن سلول‌های مرده، بازسازی سلول‌های جدید

- جوان‌کننده

- شاداب‌کننده

- مرطوب‌کننده

- نرم‌کننده

- روشن‌کننده

- رفع کننده بوی بد بدن و ایجاد رایحه‌های ملایم و خوشایند

- ایجاد حس آرامش

- رفع کننده درد

- رفع کننده تیرگی و کبودی پوست

 

طرز استفاده از نمک حمام

- دمای آب وان را گرم، نه خیلی داغ که باعث قرمزی پوست شود، انتخاب کنید.

- دو پیمانه از نمک را داخل آب وان حل کنید و 12 دقیقه با آرامش درون آن قرار بگیرید تا متوجه شل شدن عضلات و مفاصل شوید.

- سه بار در هفته با این روش حمام کنید.

- افراد باردار بهتر است قبل از استفاده از نمک حمام، با پزشک خود مشورت کنند.

فرآوری : زهره لطیفی

بخش سلامت تبیان


منابع :

 پارسی طب

آفتاب

سیمرغ

پزشکان بدون مرز

در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت