نقش پُرز در بروز آسم
یکی از علل شناخته شده ی آسم و آلرژی به ویژه در کودکان، حشرات ذره بینی به نام مایت یا حیره هستند. این موجودات در میان پُرزهای فرش، موکت، رختخواب، مبل هایی که پوشش پارچه ای دارند و حتی اسباب بازی های پُرزدار زندگی می کنند.
تمیز کردن مرتب موکت و فرش خصوصا اتاق خواب کودکان با جاروبرقی و شستن ملحفه ها هر هفته با آب داغ یا قرار دادن آن ها در معرض نور آفتاب مفید است.
ملحفه هایی که برای پوشش تشک، لحاف یا بالش کودکان به کار می رود بهتر است از جنس غیر قابل نفوذی مثل پلی استر باشد و حتی الامکان باید از پشم و پَر حیوانات برای رختخواب کودکان استفاده نشود. نگه داشتن دمای اتاق در حد 20 درجه و اجتناب از رطوبت بیشتر از 50 درصد نیز توصیه می شود.
پنجره های اتاق خواب کودک باید رو به آفتاب باشد تا ساعاتی از روز آفتاب به داخل اتاق بتابد. آلودگی هوا از علل تشدید علائم آسم است بنابراین توصیه می شود زمانی که هوای شهرها آلوده است افراد بیمار تا حد امکان از منزل خارج نشوند، پنجره ها را ببندند و در خانه ها از دستگاه های تهویه با فیلترهای مناسب استفاده نمایند.
مو، پَر، ترشحات و فضولات حیوانات خانگی و همه ی سوسک های خانگی می توانند از عوامل ایجاد آسم و آلرژی باشند و باید از محیط زندگی پاک شوند. کولر، دستگاه بخور و سایر وسایلی که رطوبت تولید می کنند، مکان مناسبی برای رشد قارچ ها هستند و می توانند زمینه ساز آسم و آلرژی شوند. این وسایل نیز باید مرتب تمیز شوند. دود سیگار از علل ایجاد عفونت های تنفسی، آسم و عامل تشدید کننده علائم تنفسی بیماران است. بنابراین به هیچ عنوان نباید در کنار کودکان سیگار کشید.
دکتر رضا کریمی - متخصص بیماری های داخلی
جام جم
اگر می خواهید با پزشکان سایت مشورت کنید، اینجا را کلیک کنید
برای شرکت در بحث های انجمن سایت مرتبط با بهداشت و سلامت، اینجا را کلیک کنید
*مطالب مرتبط:
علایم آسم اوایل صبح و عصرها تشدید می شود
کودکان مبتلا به آسم را از ورزش کردن منع نکنیم
بیماران آسمی در دندانپزشکی چه کنند؟
چرا آسم کودکان، در بزرگسالی دوباره عود میکند
بخش تغذیه و سلامت تبیان