نقش پدرها در تغذيه ي کودکان

پدران عزيز روزتان مبارک؛ شما علاوه بر اهميت فوق العاده اي که براي فرزندان و خانواده داريد، نقش بسيار مهمي در سلامت تغذيه اي آن ها داريد، زيرا انتخاب هاي غذايي شما در سلامت وزني فرزندانتان بسيار مهم است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نقش پدرها در تغذيه ي کودکان


پدران عزيز روزتان مبارک؛ شما علاوه بر اهميت فوق العاده اي که براي فرزندان و خانواده داريد،

نقش بسيار مهمي در سلامت تغذيه اي آن ها داريد، زيرا انتخاب هاي غذايي شما در سلامت وزني

فرزندان تان بسيار مهم است.


انتخاب هاي غذايي پدرها يک راهنما و يک الگو براي انتخاب غذاي بچه ها است.

مقاله اي که اخيراً در ژورنال آموزش تغذيه و رفتار به چاپ رسيده است بيان مي کند، ميزان تمايل پدر خانواده به استفاده از غذاهاي آماده و ديدگاه او در مورد وضعيت غذاي خانواده و وزن بچه ها تاثير بسزايي بر سلامت فرزندان شان دارد.

دکتر الکس مکنتاش استاد دانشگاه تگزاس بيان مي کند؛

پدراني که به زمان شام خوردن اهميت ويژه اي مي دهند و اين اهميت در چارچوب خانه و غذاي تهيه شده توسط مادر است، فرزندان سالم تري دارند تا پدراني که براي خوشحال کردن بچه ها يا هر دليل ديگري، مرتب به غذاي بيرون از منزل روي مي آورند.

 

در زمينه ي سلامت دوران کودکي نکات بسياري وجود دارد که بيان تعدادي از آن ها، اهميت نقش پدرها را روشن تر مي سازد.

 

چاقي دوران کودکي

چاقي عبارت است از  افزايش چربي هاي زائد بدن. کودکان در حال رشد قدي هستند از اين رو استفاده از BMI يا نمايه توده بدن شاخص مناسبي براي بيان ميزان چاقي کودکان نيست بلکه جدول خاصي وجود دارد که بر اساس قد محدوده وزن سالم را براي کودکان و نوجوانان سنين مختلف بيان کرده است. به عبارت ديگر در صورتي که وزن کودک 20 درصد بيشتر از وزن يک کودک سالم و متناسب هم قد خود باشد، او دچار چاقي است.

به منظور درمان چاقي کودکان اجراي رژيم هاي لاغري سخت درست نيست زيرا ممکن است او به مصرف غذاهاي پرکاري به صورت پنهاني روي بياورد

چاقي دوران کودکي يکي از مهم ترين مسائل پزشکي و بهداشتي است. چاقي تاثير زيادي بر کيفيت زندگي کودک دارد و خطر ابتلا به بيماري ها را افزايش مي دهد و همچنين باعث ايجاد مشکلات روحي و اجتماعي مي شود. احتمال بروز چاقي دوران بزرگسالي در کودکان چاق زياد است و همچنين خطر بيماري هايي مثل بيماري قلبي و سکته را افزايش مي دهد. در درمان چاقي کودکان، والدين نقش بسيار مهمي دارند.

 

نقش پدرها در جلوگيري از چاقي کودکان

مطالعه اي که در مدت 15 ماه، رفتار والدين کودکان چاق را مورد بررسي قرار داد، نشان داد به دليل علاقه ي آقايان به استفاده از فست فود ها، نقش پدرها در چاقي فرزندشان پر رنگ تر از نقش مادرها است. همچنين غذايي که پدر انتخاب مي کند نيز بر تمايل هاي غذايي کودک بسيار تاثير گذار است.

در اين مطالعه از بچه ها خواسته شد، غذاهايي را که هر روز مي خورند يادداشت کنند، خصوصا غذاهايي که در بيرون از منزل مصرف مي شدند.

ساندويچ هايي مانند همبرگر و سوسيس به علت دارا بودن چربي زياد بايد

با احتياط مصرف شوند. تنقلات بي فايده مانند چيپس و پفک را كمتر در

اختيار كودک خود قرار دهيد؛ زيرا اين گونه خوراكي ها حاوي كالري زياد و

مواد مغذي کمي هستند

در اين مطالعه از پدرها خواسته شد تا زمان بيشتري را با بچه ها سپري کنند و نکته ي جالب اينجا بود که پدرها تصور کرده بودند که "وقت گذراندن" بدين معنا است که بيشتر با بچه تفريح کنند. بدين ترتيب بيشتر به تنقلات و غذاهاي آماده روي آورده بودند.

پدرها نيز بايد اطلاعات کافي در زمينه ي تغذيه مناسب و انتخاب هاي غذايي سالم داشته باشند، بدين ترتيب هم مي توانند از سلامت غذايي که مصرف مي کنند اطمينان داشته باشند و هم تاثير غذاهاي پر چربي و مضر را براي اعضاي ديگر خانواده بيان کنند.

درمان چاقي کودکان

به منظور درمان چاقي کودکان اجراي رژيم هاي لاغري سخت درست نيست زيرا ممکن است او به مصرف غذاهاي پرکاري به صورت پنهاني روي بياورد. به علاوه بايد در نظر داشت چنين رژيمي ممكن است فاقد ويتامين ها و املاح معدني لازم براي رشد كودک باشد.

 

*براي کنترل وزن کودک يا نوجوان تان سعي كنيد هر ماه قد و وزن او را ياد داشت نموده و با كارت بهداشتي(منحني رشد كودک) تطبيق دهيد. البته انجام اين كار بايد با دقت زيادي صورت گيرد تا به صورت وسواس درنيايد. بهترين روش اين است كه كودک را نزد پزشک و متخصص ببريد و برنامه ي غذايي مناسبي را كه براي كودک توصيه مي كنند، رعايت كنيد.

 

* در ابتدا وعده هاي غذايي و غذاهاي مفيد در هر وعده را براي او شرح دهيد و به او يادآور شويد که هر روز بايد از تمام وعده هاي غذايي بهره مند شود. چنان چه كودک شما براي خوردن صبحانه اشتها نداشت، يک انتخاب سالم مانند مقداري نان و پنير را در اختيار او قرار دهيد تا هر زمان كه ميل داشت بخورد و از کيک ها و بيسکويت ها بپرهيزيد.

* عصرانه را که بهتر است ميوه باشد، جزء وعده هاي غذايي او به حساب آورده و تعداد وعده هاي غذايي را به چهار وعده افزايش دهيد.

* به كودک اجازه ندهيد تا هنگام تماشاي تلويزيون، تنقلات و خوراكي بخورد.

* ساندويچ هايي مانند همبرگر و سوسيس به علت دارا بودن چربي زياد بايد با احتياط مصرف شوند. تنقلات بي فايده مانند چيپس و پفک را كمتر در اختيار كودک خود قرار دهيد؛ زيرا اين گونه خوراكي ها حاوي كالري زياد و مواد مغذي کمي هستند.

* هر روز او را تشويق به انجام فعاليت بدني(مثل انواع ورزش ها) کنيد.

* مدت زمان تماشاي تلويزيون و بازي کامپيوتري يا ويدئويي را کاهش دهيد.

عاتکه موسوي

بخش تغذيه و آشپزي تبيان


مطالب مرتبط:

پيشگيري از چاقي کودکان

چرا کودکان چاق مي شوند؟

آن چه در انتظار کودکان چاق است

اگر کودک تان چاق است ...

درمان کودکان چاق با دارو و جراحي

چه کنيم تا کودکان مان چاق نشوند؟

آيا کودک شما چاق است؟

چاقي، قد بچه‌ ها را مي‌ خورد!

چاقي كودكان ، معضل قرن بيست و يک

علل چاقي دوران کودکي

روش هاي لاغر کردن کودک چاق

درمان چاقي کودکان

در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت