هر راهی که برای تغذیه کودکتان انتخاب میکنید، چه شیرخشک و چه شیر مادر، یا ترکیبی از هر دو، مهمترین کار این است که کودک بهخوبی و بهاندازه کافی تغذیه شود و ارتباط عاطفی قوی با او داشته باشید. پس احساس گناه را فراموش کنید!
یک تصمیم بزرگ که یک تازه مادر باید برای تغذیه کودکش بگیرد این است که به فرزندش شیر خودش را بدهد یا شیر خشک. هر کدام ممکن است طرفداران و یا مخالفان خود را داشته باشد. تنها چیزی که مهم است این است که: کدام انتخاب واقعا مناسب شما و کودکتان است؟
لیست غذاهایی که نباید در دوران شیردهی مصرف کنید آنقدرها که فکر میکنید طولانی نیست. چرا؟ زیرا غدد تولید شیر و سلولهای تولیدکننده شیر میتوانند تنظیم کنند چه مقدار از چیزهایی که میخورید و مینوشید از طریق شیر شما به کودک منتقل شود.
خوشبختانه لیست غذاهایی که نباید در دوران شیردهی مصرف کنید آنقدرها که فکر میکنید طولانی نیست. چرا؟ زیرا غدد تولید شیر و سلولهای تولیدکننده شیر میتوانند تنظیم کنند چه مقدار از چیزهایی که میخورید و مینوشید از طریق شیر شما به کودک منتقل شود.
بیشتر مادران شیرده میتوانند انواع و اقسام غذاها را بخورند بدون اینکه تأثیر منفی بر کودک شیرخوارشان بگذارد. اما هر کسی شرایط متفاوتی دارد. اگر متوجه شدید نوزادتان بعد از اینکه غذای بخصوصی را میخورید، بیقرار و بیخواب میشود، پس باید با مشورت پزشکتان بررسی کنید چه چیزی در رژیم غذاییتان ممکن است عامل این موقعیت باشد.
شیر مادر، سالمترین شروع زندگی برای کودک است. شیر مادر، مواد مغذی، انرژی و ایمنی موردنیاز کودک برای رشد و قویشدن و سالم و باهوش بودن را به کودک میدهد.
تغذیه درست کودک با شیر مادر نیاز به زمان و تمرین دارد و داستان شیردهی هر مادری متفاوت است. اما یک ویژگی مشترک و همیشگی در تمامشان وجود دارد: شیر مادر، سالمترین شروع زندگی برای کودک است. شیر مادر، مواد مغذی، انرژی و ایمنی موردنیاز کودک برای رشد و قویشدن و سالم و باهوش بودن را به کودک میدهد.
تغذیه کودک با شیر مادر عالی است و پزشکان توصیه میکنند در شش ماه اول زندگی نوزادتان را فقط با شیر خودتان تغذیهاش کنید و سپس کمکم غذاهای جامد را به او معرفی کنید. توصیه بعدی این است که کودک تا دو سال شیر مادر بخورد. سازمان بهداشت جهانی نیز همین مدتزمان را توصیه میکند.
کمآبی برای هر فردی با هر سنی میتواند خطرات زیادی را به وجود بیاورد، اما نوزادان به واسطه اینکه بدن ظریف و ضعیفی دارند، علائم بیشتر و شدیدتری را بروز میدهند.
شیردهی تجربهای پُرفراز و نشیب است و خصوصا روزها و هفتههای اول شیردهی سختیهای بیشتری دارد اما با تمرین و تلاش راحتتر خواهد شد. مشکلات شیردهی طبیعیاند؛ اما اگر بدانید انتظار چه چیزی را باید داشته باشید و چه زمانی به کمک نیاز دارید میتوانید از پس مشکل بربیایید.
شیر مادر تضمینکنندهی رشد و تکامل نوزاد است و حتی میتواند تعیینکنندهی کیفیت مکانیسمهای دفاعی بدن کودک در سالهای بعدی زندگی او باشد، بنابراین مؤلفهای اساسی در وضعیت سلامت کودک است.
شیر مادر، سالمترین غذا برای کودک است. مطالعات بیشماری نشان دادهاند که شیر مادر دارای تمام مواد مغذی مورد نیاز کودک طی اولین مرحله از زندگی اوست. تغذیهی کودک با شیر مادر ارتباط کاملاً نزدیک و مستقیم با عملکرد درست سیستم ایمنی کودک دارد.
زمانی که تغذیه با شیر مادر، زندگی مادر یا کودک را تهدید میکند یا وقتی که احتمال انتقال داروی مصرفی مادر از طریق شیر به کودک وجود دارد، باید از تغذیه با شیر مادر خودداری کرد.
قدرت و شگفتی شیر مادر فقط این نیست که تازه مادر را بعد از زایمان به وزن و اندام سابقش برمیگرداند، بلکه خاصیتی جادویی از نظر بیولوژیکی، روحی و روانی، هم برای مادر و هم برای کودک دارد.
برخی از زنان در طول بارداری به دیابت بارداری مبتلا میشوند. در این مطلب میتوانید با امکان شیردهی در صورت ابتلا به دیابت بارداری و همچنین مزایای شیردهی برای مادر و نوزاد با وجود ابتلای مادر به دیابت بارداری آشنا شوید.
بهترین تغذیه برای نوزاد زودرس، شیر مادر خودش است. در ادامه این مطلب با ضرورت شیر مادر برای نوزادان زودرس، چگونگی شیردهی به نوزاد زودرس و راهکارهای رفع مشکلات شیردهی به نوزاد زودرس آشنا خواهید شد.
شیر مادر علاوه بر این که تمام ویتامینها و مواد مغذی مورد نیاز کودک شما را در شش ماه اول زندگی تأمین میکند، سرشار از موادی است که برای مبارزه با بیماریها از کودک محافظت میکند. کارشناسان توصیه میکنند تغذیۀ نوزاد به خصوص در شش ماه اول منحصراً و فقط با شیر مادر انجام شود، زیرا هیچ چیز جایگزین شیر مادر در طول این شش ماه نیست.