بچه ها زود به آنفلوآنزای خوکی مبتلا می شوند
بچه ها زود به آنفلوآنزای خوکی مبتلا می شوند
مراقبت از کودک مبتلا به آنفلوآنزای خوکی
با سرد شدن هوا و باز شدن مدارس، آنفلوآنزای نوع A (خوکی) در بین مردم و به خصوص دانشآموزان شیوع بیشتری پیدا کرده است.
بچهها در برابر ابتلا به این بیماری بسیار آسیبپذیر هستند، بنابراین باید به خوبی از آنها مراقبت کرد تا دچار این بیماری نشوند و اگر مبتلا شدند، خیلی زود بهبود پیدا کنند.
توصیه هایی برای مراقبت:
1- دمای بدن کودک را اندازه بگیرید.
با قرار دادن دماسنج در دهان کودک، اگر دمای بدن او بیشتر از 5/37 درجه سانتیگراد بود، نشان میدهد تب دارد و بدن او در حال مبارزه با یک عفونت است.
هر 4 تا 6 ساعت یک بار، دمای بدن او را اندازه بگیرید.
قرار دادن دماسنج در دهان یا مقعد کودک، میزان تب را دقیقتر نشان می دهد. قرار دادن دماسنج در زیر بغل و استفاده از نوارهای اندازهگیری تب، دقیق نیستند و دمای صحیح بدن را نشان نمیدهند.
با تجویز پزشک از داروهای پایین آورنده تب مثل شربت استامینوفن استفاده کنید. اگر دمای بدن کودک بیش از 5/39 تا 40 درجه شد، حتماً به پزشک مراجعه کنید.
2- آب و مایعات کافی به کودک بدهید. اگر کودک چیزی نمیخورد، به زور به او ندهید، ولی به آرامی او را تشویق کنید تا نوشیدنیهایی خنک، مثل آب، آب میوه ، نوشابه، شربت و ... بنوشد.
دقت کنید چند بار در روز کودکتان ادرار میکند. اگر کودک خیلی کم به دستشویی رفت، نشان میدهد بدنش دچار کمآبی است و باید به قدر کافی مایعات بنوشد.
3- مراقب رفتار و حالات او باشید. شما کودک خود را میشناسید، اگر خیلی بیحال بود یا درد زیادی داشت، نشان میدهد بیماری او شدید است.
شما میتوانید بر اساس وضع سلامت عمومی و شخصی کودکتان، شدت بیماری را در او اندازه بگیرید. بعضی کودکان مدت بیماریشان طولانی است و بعضی کوتاه.
4- تا حد امکان شرایط راحتی و آرامش کودک خود را فراهم کنید.
اجازه دهید کودکتان تلویزیون ببینید یا کتاب بخواند. کودک شما هنگام بیماری، درد دارد، سرفه میکند و ممکن است دچار دل درد شدید نیز شود. این مشکلات، خوابیدن را برای او خیلی سخت میکند.
دستمال کاغذی، پتو، شربت سرفه و سایر لوازم مورد نیاز کودک را در نزدیکی او قرار دهید.
5- برای بهبودی بیماری کودکتان عجله نکنید. به محض خوب شدن حال کودکتان، او را به مدرسه نفرستید. کودک حداقل 24 ساعت قبل از رفتن به مدرسه، نباید هیچگونه تبی داشته باشد تا بچههای دیگر را نیز مریض نکند.
هشدارها:
* ساعاتی را که باید به کودک، دارو دهید یادداشت کنید تا دوز دارویی را فراموش نکنید یا اشتباهاً داروی زیادی به او ندهید.
* اگر کودک شما دچار آلرژی فصلی است یا سرفه مداوم دارد، او را نزد پزشک ببرید. شما نباید بگذارید، آنفلوآنزای کودکتان به ذاتالریه تبدیل شود.
* اگر دمای بدن کودک از 5/39 تا 40 درجه بالاتر رفت، حتماً به پزشک اطفال مراجعه کنید.
* اگر در مورد تغییر رفتار کودک خود نگران هستید، نیازی نیست به پزشک مراجعه کنید، شما بهتر از هر کسی کودک خود را میشناسید و میتوانید او را آرام کنید.
* اگر سن کودک شما کمتر از یک سال است، برای کسب راهنمایی و توصیههای لازم به پزشک اطفال مراجعه کنید.
*مطالب مرتبط:
4 ماده غذایی برای مقابله با آنفلوآنزای خوکی
وضعیت دارویی کشور در برابر آنفلوانزای خوکی
آنفلوآنزای نوع A (خوکی) در ایران
6 اشتباه رایج درباره آنفلوآنزای خوکی
مراقب شیوع آنفلوآنزای خوكی باشید
برای درمان و مقابله با آنفلونزا چه باید بكنیم؟
با فرزند تب دار خود چه كنیم (قسمت اول) و(قسمت دوم)