سخنان رئیس جمهور با رسانه ملی

جراحي اقتصادي حتي در روز آخر دولت نهم هم انجام مي‌شود
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مشروح گفت‌وگوی رئیس جمهور ر با رسانه ملی

احمدی‌نژاد:جراحی اقتصادی حتی در روز آخر دولت نهم هم انجام می‌شود

 

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی شركت كرد و در ابتدای این گفتگو در پاسخ به سوال مجری پیرامون مسله هسته‌ای گفت: موضوع هسته‌ای ایران در بستری گسترده است و باید با توجه به آن بستر مسائل را حل كرد.

رئیس جمهور افزود: 30 سال است كه دشمنان با هدف متوقف كردن ملت ایران تلاش می‌كنند، آنها نه مخالف جنگند و نه مخالف سلاح هسته‌ای زیرا خود پرچمدار آن هستند.آنها مخالف این هستند كه ملت ایران با سابقه تمدنی خود به الگویی از موفقیت در سطح جهان دست یابند.

احمدی‌نژاد افزود: مخالفان می‌خواستند با فشار و تبلیغات از كشور ما امتیاز كسب كنند اما با درایت رهبری و هوشیاری ملت، ایستادگی انجام شد كه یكی از پرافتخارترین ایستادگی‌های تاریخ ایران است كه حتی به نسبت ملی شدن صنعت نفت صدها برابر بزرگتر بود.

محمود احمدی‌نژاد در ادامه سخنان خود اظهار داشت: جهت‌گیری‌های جدید در ایران موجب شد تا روند فعالیتهای هسته‌ای تغییر یابد و اكنون نیز در مرحله مذاكره هستیم، آنها از ما درخواست تعلیق كردند اما پاسخ آنها روشن است.

محمود احمدی نژاد در ادامه تصریح كرد:اكنون در یكی از بهترین شرایط بین‌المللی در 30 سال اخیر هستیم و دشمنان می دانند كه راهی را كه در پیش گرفته‌اند اشتباه است و بهترین راه گفت‌وگو است، خود آنها نیز می‌دانند كه باید حقوق ملت ایران را به رسمیت بشناسند.

رئیس جمهور ارائه بسته پیشنهادی از سوی كشورمان را افتخار دیگری عنوان كرد و گفت: برای رفع نگرانی‌های دنیا از جمله خلع سلاح هسته‌ای، بحث چالش‌های اقتصادی جهان پیشنهادهایی ارائه دادیم. به اذعان خود آنها نیز بسته پیشنهادی ایران جامع است.

وی افزود: قرار است كه جلیلی در سفری به اروپا گفتگوهایی در زمینه بسته پیشنهادی داشته باشد كه محور مذاكرات جلیلی و سولانا مشتركات 2 بسته خواهد بود. ما آماده گفتگو با همه كشورها به جز رژیم صهیونیستی كه آنرا مشروع و انسانی نمی‌دانیم، هستیم البته به شرط گفتگوی برابر و بدون پیش شرط.

رئیس جمهور در پاسخ به سئوال مجری در خصوص جایگاه بین‌المللی كشورمان و میزان توفیق دولت در بهره‌گیری از این جایگاه با بیان اینكه موفقیت‌ها را نباید به پای دولت نوشت بلكه باید به حساب مردم گذاشت، گفت: دولت قطره‌ای از اقیانوس ملت است، اكنون افكار عمومی دنیا یكپارچه طرفدار ایران است، اكنون در هر جای دنیا اقشار گوناگون می‌گویند كه حق با ایران است و دستاورد ایران این بود كه مبانی و ناكارآمدی و ظالمانه بدون این نظم جهانی آشكار شد و از سویی نیازی جدید برای شكل گرفتن نظمی تازه مبتنی بر عدالت ایجاد شد.

احمدی‌نژاد در ادامه با بیان اینكه دستاورد ویژه ملت ایران و منطقه نحوه استفاده از این فضا و نحوه برخود با چالش‌های این منطقه است بیان داشت: موضوع ما طی سالهای اخیر همواره تدافعی بود و این موضع سقف زمانی داشت كه در نهایت به پرداخت امتیاز منجر می‌شد اما با تغییر سیاستی كه در ایران اتخاذ شد این معادله تغییر كرد و سیاست‌ فعالانه موجب شد تا خطرها را از مرزهای خود به خانه آنها ببریم.

وی افزود: اكنون به لطف خدا این اتفاق افتاده و هر دولتی كه در آمریكا برسر كار آید ناچار خواهد شد كه به مشكلات درونی خود بپردازد و چاره‌ای جز سازش و تعامل درست با ایران ندارد. امروز مسائل اجتماعی و اقتصادی آمریكا در حال انفجار است.

رئیس جمهور در خصوص آزمایش‌های موفقیت امیز موشك‌های شهاب نیز گفت: جنجال‌های آمریكا به 2 دلیل است اول اینكه شخص بوش می‌خواهد در ماههای آخر عمر دولت خود سر و صدایی كند و هم برای این است كه در مذاكرات بتوانند دست بالا را بگیرند اما با این اقدام كشور ما دست بالا را گرفت و آزمایش این موشك‌ها تنها دست گرمی بود و تمام توان دفاعی كشور ما را نشان نداد.

رئیس جمهور محمود احمدی‌نژاد در ادامه گفت‌وگوی زنده تلویزیونی درخصوص رفتار نامناسب برخی كشورها با مسافران ایرانی تصریح كرد: قریب به اتفاق كشورهای دنیا به مردم ایران احترام می‌گذارند ولی در صورت مشاهده رفتارهای نامناسب توسط برخی كشورها دولت ایران نیز رفتار متقابل با اتباع آنها را در پیش خواهد گرفت.

وی تاكید كرد: جهت‌گیری دولت ایران رفت‌وآمد با سهل‌ترین شرایط است ولی برخی از دولت‌ها از ورود ایرانیان به داخل كشورشان هراس دارند چرا كه ایرانیان همواره حامل فرهنگ و ادب بوده‌اند.

به گفته رئیس‌جمهور، كشور ایران در سال‌های گذشته پیشرفت بسیاری خوبی در خصوص جذب گردشگر داشته و میزان خروجی از كشور نیز افزایش یافته است.

رئیس جمهور در بخشی از سخنان خود با اشاره به مسافرت به 40 كشور دنیا خاطرنشان كرد: در همه این كشورها تعداد ایرانیان بسیار زیاد است و استقبال خوبی توسط آنها از دولت صورت می‌گیرد.

احمدی‌نژاد در خصوص انگشت‌نگاری از اتباع ایرانی توسط برخی از كشورها گفت: تقریبا تمام كشورهای دنیا اعم از ایران برای اجرای این طرح برنامه‌ریزی كرده‌اند ولی ایران در این خصوص سخت‌گیری نمی‌كند.

رئیس جمهور تاكید كرد: برخورد اكثر كشورهای دنیا با اتباع ایرانی خوب و مناسب است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه فرهنگ و علوم این حوزه را به چند دسته تقسیم كرد و گفت: بحث ورزش یكی از بخش‌های فرهنگی است كه در 2 سال و نیم گذشته شاهد پیشرفت‌های بسیار خوبی در این حوزه بوده‌ایم.

رئیس جمهور افزود: در این مدت ورزشكاران كشورمان به اندازه 10 سال گذشته مدال رنگی كسب كردند و همچنین در این مدت با امكانات موجود بسیاری از اهداف برنامه 20 ساله در بخش ورزش محقق شد.

رئیس جمهور با اشاره به رشد تصاعدی تولید و تنوع كتاب در كشور خاطرنشان كرد: در نمایشگاه كتاب علی‌رغم افزایش قیمت كتاب‌ها تعداد بازدید كنندگان و میزان خرید آنها افزایش یافت.

به گفته وی در بخش فیلمسازی كشور همواره شاهد مشكلاتی بوده كه ریشه آن فرهنگی نیست ولی در مجموع تولید در این بخش نیز با افزایش همراه بوده است.

احمدی‌نژاد فضای عمومی فرهنگی كشور را بسیار خوب و سالم توصیف و تصریح كرد: جوانان و زنان و مردان كشور در شرایط كنونی واقعا سالم‌ترین جوانان در دنیا هستند.

وی با بیان اینكه دولت سرمایه‌گذاری خاصی در یك سری از فعالیت‌های فرهنگی - معنوی نكرده است، گفت: در ارتباط با تمدن و فرهنگ طی سالهای گذشته فعالیت‌های بی‌نظیری انجام شده و در این مدت برای اولین بار فرهنگ و تمدن ایران اسلامی به كتاب‌های درسی راه یافت.

وی افزود: دولت در بخش فرهنگ برون‌مرزی نیز فعالیت بسیار خوبی داشته و نمایشگاهها و خانه ایرانیان در اكثر كشورهای دنیا با مشخصه‌های خاص محبت، خانواده و احترام به بزرگتر در حال تشكیل است.

وی بخش دیگری از مشخصه‌های این فرهنگ را تبیین مراسم محرم، اعتكاف، عزاداری سیدالشهدا و عید نوروز عنوان كرد و گفت: در سه سال گذشته تعداد كشورهایی كه عید نوروز را جشن می‌گیرند سه برابر شده است.

رئیس جمهور با اشاره به افزایش فعالیت‌های علمی در كشور حجم این فعالیت‌ها را در طول تاریخ ایران بی‌سابقه توصیف كرد و گفت: موسساتی كه بعضا اقدام به گزارشات منفی در خصوص وضعیت علمی ایران می‌كنند از اعتبار لازم برخوردار نیستند.

وی تصریح كرد: واقعیت این است كه دانشگاه علوم پزشكی ما در رده‌های بالای جهان قرار دارد سال گذشته بیش از 20 هزار نفر غیرایرانی برای درمان به ایران مسافرت كردند كه براساس پیش‌بینی‌های انجام شده این رقم در سالجاری به 60 هزار نفر افزایش پیدا خواهد كرد.

به گفته رئیس جمهور با پیشرفت سطح دانش و تكنولوژی در بخش پزشكی كشور و قیمت مناسبی كه این بخش دارد تا پنج سال آینده شاهد مراجعه بیماران از اروپا به داخل كشور خواهیم بود.

وی با بیان اینكه تمام دانشگاه‌های دنیا فارغ‌التحصیلان ایرانی را پذیرش می‌كنند و حتی برای جذب آنان نامه‌نگاری نیز انجام می‌دهند تصریح كرد: اگر دانشگاه‌های ما در رده پایینی قرار دارند پس از چگونه می‌توان این نامه‌نگاری‌ها را توجیه كرد.

وی بار دیگر تایید كرد موسساتی كه در گزارشات خود رده علمی ایران را پایین توصیف می‌كنند معتبر نیستند.

رئیس جمهور با بیان اینكه در اكثر كشورهای دنیا فعالیت‌های پژوهشی عمدتا در بخش خصوصی انجام می‌شود به اجرا این كار توسط بخش خصوصی در كشور اشاره كرد و گفت: این گام اول علمی در بسیاری از زمینه‌ها در حال انجام است و در كنار آن بخش دولتی نیز قراردادهای بسیار مناسبی به منظور انجام امور پژوهشی منعقد كرده است.

به گفته احمدی‌نژاد یك تا 4 درصد از بخش اقتصادی بودجه دولت و یك درصد از بخش عمومی بودجه دولت به پژوهش اختصاص یافته ضمن اینكه یك هزار و 200 میلیارد تومان نیز بطور مستقیم برای امور پژوهشی پیش‌بینی شده است.

وی تصریح كرد: ظرفیت پژوهشی كشور رشد طبیعی خود را در پیش گرفته و هم‌اكنون كشور در بسیاری از رشته‌ها در رتبه اول در منطقه قرار دارد و بسیار زودتر از موعد به اهداف چشم‌انداز دست پیدا خواهد كرد.

محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور در ادامه گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با اشاره به اهمیت و جایگاه مطبوعات گفت: متوسط فاصله زمان مصاحبه‌ها و صحبت‌ من با مطبوعات كشور كمتر از 45 روز است ارتباطات حرف اول را می‌زند و انسان‌ها با ارتباط زنده هستند، در واقع بستر جهانی شدن حقیقی انسان‌ها نیز همین امر است.

وی افزود: در برخی بخش‌ها به ویژه مناسبت‌های ملی، رسانه ملی بسیار خوب عمل كرده و نمره آن 20 است كه از جمله آن در طرح برخی مسائل بسیار خوب عمل كرده ولی در بحث پیگیری و عمق كارشناسی ضعیف بوده است.

نفت ما از ابتدای اكتشاف دست خود ما نبوده بلكه در اختیار دیگران بوده در مقطعی ملی شده و نشده است. پولی دست ملت از نفت می‌آمد كه دیگران برنامه‌ریزی می‌كردند و به تدریج این كار به بدنه سیستم اجرایی رفت و فرهنگ عمومی شد.

 

به گفته وی، برخی بخش‌ها به دنبال كار كارشناسی نیستند و تنها به دنبال ارضای عطش بیرونی می‌باشند، درحالی كه هرچه بحث ها بیشتر باز شود، ذهن‌ها نیز بازتر شده و كشور پیشرفت می‌كند كه به نفع همه است.

احمدی نژاد گفت: البته رسانه تنها صداو سیما نیست، مطبوعات نیز از جمله آن هستند كه در بعضی بخش ها بسیار خوب و برخی دیگر ضعیف عمل كرده‌اند. ما دولتی هستیم كه در برخی موارد حتی به ما فحش هم می‌دهند.

رئیس جمهور افزود: به عنوان مثال در روزهای اخیر در برخی سایت‌ها آورده شده كه براساس قانون سالانه 50 میلیارد تومان تنخواه در اختیار سران قوا است كه بر این اساس در حال حاضر 150 میلیارد تومان در اختیار رئیس جمهور طی سه سال اخیر بوده كه باید پیگیری شود. این درحالی است كه اساس این خبر دروغ بوده و از این نمونه‌ها می‌توان به برخی اخبار در مورد بورس اشاره كرد كه می‌گویند بورس با ركود و مشكل مواجه شده است.

وی افزود: این درحالی است كه بورس ما بهترین دوران خود را طی می‌كند و در مقایسه با بورس‌های دیگر دنیا كه در حال ورشكستگی‌ هستند عملكرد خوب و نمونه‌ای داشته است. بورس ما دائم در حال عرضه سهام و افزایش حجم معاملات و شاخص‌ها است كه بیانگر شرایط ایده‌آل برای بورس است. بر این اساس برخی اخبار منتشره از اساس دروغ بوده و این‌ها كار رسانه‌ای نیست بلكه ابزار انتقام‌جویی است.

رئیس جمهور یادآور شد: نفت ما از ابتدای اكتشاف دست خود ما نبوده بلكه در اختیار دیگران بوده در مقطعی ملی شده و نشده است. پولی دست ملت از نفت می‌آمد كه دیگران برنامه‌ریزی می‌كردند و به تدریج این كار به بدنه سیستم اجرایی رفت و فرهنگ عمومی شد.

به گفته وی، آنها به گونه‌ای طراحی كرده بودند كه ما نفت را بفروشیم، آنها از ما بخرند و دوباره محصولات آنرا به ما بفروشند. در حالی كه بهترین شرایط برای نفت این است كه هرچه نفت می‌فروشیم درآمد آنرا سرمایه‌گذاری كنیم و حداقل میزان فروش را داشته باشیم.

رئیس جمهور یادآور شد: آنچه فروخته نمی‌شود نیز به كالاهای افزوده بالاتر تبدیل شده و به درآمد ارزی تبدیل و به مصرف خارجی یعنی سرمایه‌گذاری در زمینه واردات برسد.

محمود احمدی نژاد گفت: متاسفانه از سال 1380 بانك مركزی مامور تامین بودجه دولت شده بود كه بدترین حالت ممكن برای درآمدهای نفتی محسوب می‌شود كه نتیجه آن فروش دلارهای نفتی در بازار و تبدیل آن به ریال می‌باشد. سالانه ما سعی كرده‌ایم این روند كاهش یافته و درآمدهای نفتی به سرمایه‌گذاری تبدیل شود.

رئیس جمهور یادآور شد: درحال حاضر با اجرای طرح تحول اقتصادی بخش مهمی از بودجه دولت از نفت جدا می‌شود كه با این كار هم نفت نجات پیدا كرده و به سرمایه‌گذاری تبدیل می‌شود و از سوی دیگر یكی از عوامل اصلی تورم كه ریال بدون پشتوانه است از بین می‌رود.

وی گفت: قیمت نفت هرچقدر هم كه تغییر كند دیگر به 8 دلار و حتی به كمتر از 100 دلار برنخواهد گشت دلیل اصلی افزایش قیمت نفت در حال حاضر همین تنش‌ها و سروصداهایی است كه توسط عوامل خارجی در منطقه ایجاد می‌شود كه توخالی است. این عوامل به راحتی نمی گذارند قیمت نفت پائین بیاید.

به گفته وی، باید برنامه داشته باشیم و نگذاریم درآمدهای نفتی صرف كارهای گذرا شود. بر این اساس مصرف جاری دولت را باید كاملا رها كرده كه در این راستا از 67 درصد وابستگی بودجه عمومی دولت به نفت در سه سال گذشته به 51 درصد كاهش یافته كه امسال كمتر نیز می‌شود و باید به سمت صفر شدن این نسبت حركت كنیم.

رئیس جمهور در ادامه گفت‌وگوی زنده تلویزیونی افزود:‌ حجم اقتصاد كشور مرتب در حال بزرگ شدن و رشد اقتصادی است، گرچه تورم نیز اتفاق افتاده و برای دهك‌های پایین اقتصادی مضر است.

وی افزود: امكان آسیب دیدن دو سه دهك پایین درآمدی در طرح تحول اقتصادی وجود داشت، ولی اكثریت دهك‌ها قدرت خریدشان افزایش پیدا می‌كند، البته در شرایط تورمی برنامه‌ریزی اقتصادی دچار مشكل می‌شود.

رئیس جمهور افزود: برخی می‌گویند پول حاصل از فروش نفت به حساب دولت وارد شده و دولت خرج كند، اما باید به صورت ارزی صرف واردات كالاهای سرمایه ای شود.

احمدی‌نژاد در ادامه تصریح كرد: وزارت بازرگانی از مهرماه سال گذشته نبض بازارهای جهانی را بررسی می‌كرد و روابط اقتصادی 50 سال گذشته را مورد بررسی قرار داد.

وی افزود: براساس بررسی انجام شده تغییرات قیمت در سطح جهان مستقیم به اقتصاد داخلی منتقل می‌شود و حداقل 80 درصد از تغییرات بیرونی در اقتصاد داخلی ظاهر می‌شود.

رئیس جمهور افزود: وزارت بازرگانی سال گذشته در مورد پیش‌بینی افزایش قیمت مواد غذایی هشدار داد و دولت تصمیم گرفت كالاهای اساسی مانند شكر، ذرت، گندم و دان مرغ وارد كشور شده و ذخیره شود.

احمدی‌نژاد افزود: در این زمینه با مجلس هفتم نشست مشتركی برگزار شد و ابتدا قرار بود لایحه 2 میلیارد دلاری برای واردات ارائه شود كه با وزیر جهاد كشاورزی صحبت كردم و از محل تولید داخل قسمتی تامین شده و رقم 2 میلیاد دلار را به 2/1 میلیارد دلار كاهش دادیم و با قید 2 فوریت تقدیم مجلس هفتم شد كه مجلس نیز 2 فوریت و یك فوریت طرح را تصویب نكرد و آن را در نوبت عادی رسیدگی قرار داد.

احمدی‌نژاد افزود: بعد از لایحه بودجه سال گذشته نیز این لایحه برداشت یك میلیارد و 200 میلیون دلاری برای واردات كالاهای اساسی و نهاده‌های تولید ارائه شد.

احمدی نژاد گفت: تورم جهانی به اقتصاد داخل منتقل شد، اما نمی‌توانستیم(به صرف تصویب نشدن لایحه) همه ذخایر استراتژیك را وارد بازار كنیم.

احمدی‌نژاد افزود: تاخیر در تصویب لایحه یاد شده باعث شد كه در بعضی جاها ضرر كرده و نهاده‌های مورد نیاز را گرانتر وارد كنیم و كالاهای مورد نیاز واردات هزار و 500 میلیارد تومان افزایش قیمت پیدا كرد.

احمدی‌نژاد در پاسخ به این شبهه كه برخی می‌گفتند، دولت بدون مصوبه مجلس نسبت به برداشت رقم مورد نظر اقدام كرده، گفت: اگر دولت می‌توانست برداشت كند ،چرا لایحه به مجلس تقدیم كرد.

رئیس جمهور افزود: در اسفند ماه بعد از رد شدن فوریت لایحه در مجلس به مقام معظم رهبری نامه‌ای نوشتم و ایشان فرمودند دولت ضرورت‌ها را اعلام كند و عملا این لایحه به نوروز رسید و در نهایت در مجلس هشتم به تصویب رسید.

رئیس جمهور افزود: همان كسانی كه سال گذشته به دولت انتقاد می‌كردند كه چرا واردات مواد غذایی افزایش یافته و دولت ذخیره می‌كند، اما از همان ابتدا ما پیش‌بینی افزایش قیمت مواد غذایی را داشتیم، اما نمی‌توانستیم آن را اعلام كنیم.

رئیس جمهور در مورد افزایش قیمت نفت افزود: این افزایش در اقتصاد كشور تاثیر می‌گذارد گرچه در كشورهای اروپایی از قیمت فروش نفت مالیات می گیرند و 70 درصد نصیب دولت‌ها می‌شود.

وی گفت: در شرایط امروز پدیده‌های اقتصادی كشورها بر یكدیگر اثر می‌گذارند و اگر ركودی در اقتصاد آمریكا رخ می‌دهد سپس به چین و اروپا نیز منتقل می‌‌شود.

رئیس جمهور در مورد كاهش وابستگی دولت به نفت گفت: 2 راه در این زمینه وجود دارد یكی كاهش هزینه‌های دولت و دیگری كاهش هزینه از درآمد‌های نفتی است كه در تحول اقتصادی اصل برداشت از درآمدهای نفتی كاهش می‌یابد.

محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور در ادامه گفت‌وگو زنده تلویزیونی با رسانه ملی در پاسخ به سوال مجری برنامه در خصوص بازگشایی دفتر حفاظت منافع امریكا در تهران گفت: مواضع ایران همواره روشن بوده و همواره تاكید كرده‌ایم كه جز رژیم صهیونیستی با همه كشورها در شرایط عادلانه، برابر و احترام‌آمیز گفتگو می‌كنیم. ما با عمل آنها و تجاوزگری آنها مخالف هستیم.

وی با بیان اینكه رژیم صهیونیستی مامور به ظلم و اشغالگری است تصریح كرد: من پارسال در امریكا هم گفتم كه حاضر به مناظره با رئیس جمهور امریكا هستم. در چند ماه آینده نیز اتفاقاتی رخ خواهد داد و شرایط به گونه‌ای خواهد شد كه آنها محتاج گفتگو با ایران می‌شوند. هم اكنون آنها اذعان دارند كه ما یك قدرت فرامنطقه‌ای هستیم البته قدرت كشور ما انسانی است.

احمدی نژاد افزود:‌ امریكا اكنون نیازمند گفتگو با ایران است و در خصوص دفتر حافظ منافع نیز هنوز درخواست رسمی ارائه نكرده‌اند و اگر درخواستی ارائه دهند با نگاه مثبت به آن می‌نگریم. ما از اینكه مردم دیگر كشورها به ایران بیایند یا مردم ایران به كشورهای دیگر بروند نگران نیستیم زیرا مردم ایران هركجا كه هستند محكم و هویت دار هستند.

رئیس جمهور در خصوص طرح تحول اقتصادی و هدفمند كردن یارانه ها و پرداخت نقدی آن گفت: هدفمند كردن یارانه ها كاری درست و در جهت عدالت و نفس دادن به اقتصاد است اما اگر بانك‌ها به موازات آن خوب عمل نكنند آثار آن صفر خواهد شد. زیرا اینها یك مجموعه اقتصادی هستند. 

وی با بیان اینكه همه صاحب نظران اقتصادی معتقدند كه طرح تحول اقتصادی یك مجموعه كامل است و دارای بخش‌های گوناگون است، اظهار داشت: آنچه كه زودتر دیده شد بخش هدفمند كردن یارانه ها است شاید به خاطر اینكه پیش از این برخی به گونه ای دیگر آن را مطرح می‌كردند كه می‌خواهیم به مردم پول بدهیم اما ما قصد داریم همه جوانب این طرح را اجرا كنیم و فكر می‌كنیم اگر بخشی را زمین بگذاریم همه طرح زمین می‌خورد. برای همین در بخش‌های بانكی مالیات و گمرك بحث‌های خیلی خوبی صورت گرفته است و به نتایج قابل قبول رسیده‌ایم و تقریبا كار در این مراحل نهایی شده است.

احمدی نژاد افزود: پرداخت یارانه‌ها به صورت‌های گوناگون است مثلا ممكن است در بخش صنعت به صورت غیرنقدی و در بخشی از گروه‌ها بصورت نقدی باشد.

وی تصریح كرد: از سود نفت سال‌ها عده‌ای بهره‌مند می‌شدند اكنون قصد داریم كه كسانی كه سال‌‌ها سهمی از نفت نبرده‌اند و شامل 7 دهك پائین جامعه می‌شوند طی چند سال قدرت خرید آنها چند برابر شود.

احمدی نژاد در ادامه گفتگوی تلویزیونی خود افزود: ابتدا باید كار اطلاعاتی دقیق برای شناسایی درك‌های جامعه صورت گیرد كه اكنون مركز آمار ایران در صدد این اقدام است و این اطلاعات بدست آمده پایه اقتصادی محسوب می‌شود كه دولت بر مبنای آن طرح خود را اجرا خواهد كرد.

رئیس جمهور در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با اشاره به برنامه دولت برای اجرای طرح تحول اقتصادی اظهار داشت: این طرح در حقیقت اجرای قانون برنامه بوده و حداقل 5/2 سال كار كارشناسی توسط دولت روی آن انجام شده است.

وی با تاكید بر انكه دولت باید یك اقدام كامل در این ارتباط انجام دهد درباره نرخ بالای تورم كشور گفت: باید برای اندازه‌گیری نرخ تورم رقم متوسط سال را در نظر بگیریم ضمن اینكه آیا تضمینی وجود دارد كه آینده اقتصاد جهانی بهتر از شرایط فعلی باشد.

رئیس جمهور تصریح كرد: موقعیت سیاسی و اقتدار اقتصادی ایران در دنیا بهتر می‌شود و باید با اجرای طرح تحولات اقتصادی بستر مناسب‌تری را برای این امر فراهم كنیم.

احمدی‌نژاد با اشاره به انتقاداتی كه در خصوص اجرای طرح تحولات اقتصادی صورت گرفته خاطرنشان كرد: اگر دولت سال اول فعالیت خود اقدام به این كار می‌كرد منتقدان آن را شتابزده توصیف می‌كردند و هم‌اكنون كه در سال سوم این كار انجام خواهد شد آن را انتخاباتی و سیاسی جلوه می‌دهند این در حالیست كه به گفته حامیان دولت اگر قرار بود دولت نگاه انتخاباتی داشته باشد نمی‌بایست در سال اخر فعالیت، خود را در معرض سختی قرار دهد.

وی تصریح كرد: سال گذشته نیز در بحث بنزین چنین انتقاداتی به دولت شد و هم‌اكنون نیز برخی در تریبون‌های مقدس دولت را به كم‌كاری متهم می‌كنند در حالیكه شرایط بسیار مناسبی توسط دولت نهم برای خصوصی‌سازی، سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های اقتصادی فراهم شده است.

احمدی‌نژاد افرادی را كه اجرای طرح تحولات اقتصادی را انتخاباتی می‌دانند افراد غرق در حزب و گروه توصیف كرد و گفت: اگر اینطور است اجازه بدهید دیگران رای بیاورند ولی حتی اگر یك روز از دولت نهم باقی مانده باشد این طرح باید اجرا شود.

وی تاكید كرد: دولت برای انجام این كار مستندات قانونی دارد و در قوانین متعدد بر هدفمند كردن یارانه تاكید شده است.

به گفته احمدی‌نژاد در نظام بانكی گمرك و مالیات تغییرات و اصلاحات جزئی در قانون انجام خواهد شد ولی در نظام توزیع كالا و بهره‌وری تكالیف قانونی وجود دارد و این بخش در سه مرحله اجرا خواهد شد.

رئیس جمهور به جلسات خود با روسای قوا، كارگروهی از مجلس و تعدادی از اقتصادانان كشور اشاره كرد و گفت: طی این جلسات برنامه‌ریزی‌های مفصلی برای اجرای طرح تحولات اقتصادی انجام شد و در مورد كلیات آن تفاهماتی حاصل شد.

احمدی‌نژاد ادامه داد: مرحله دوم اعلام فعالیت‌ها در این خصوص اعلام طرح‌های تفصیلی است كه در برخی از بخش‌ها آماده شده و از هفته آینده مطرح خواهد شد.

وی با بیان اینكه حدود 20 اقتصاددان بصورت دائم در حال بررسی ابعاد طرح‌های تفصیلی هستند گفت: این طرح‌ها بزودی در معرض عموم قرار خواهند گرفت.

احمدی‌نژاد با تاكید براینكه در مورد كلیات طرح اجماع كلی وجود دارد خاطرنشان كرد: زمان اجرا برای بخش‌های مختلف این طرح متفاوت است بطور مثال برای اجرای طرح هدفمند كردن یارانه‌ها یكماه و طرح اصلاح مالیات‌ها 3 تا 4 ماه زمان لازم است.

وی افزود: بخش اول هدفمند كردن یارانه‌ها در طول نیمه دوم آغاز می‌شود كه به پیشنهاد كارشناسان به منظور جلوگیری از تبعات منفی اجرای طرح، بخشی از آن را به سال بعد موكول خواهیم كرد.

به گفته احمدی‌نژاد برنامه‌های پیش‌بینی شده برای نظام گمرك نیز از ابتدای آذرماه شروع خواهد شد ولی برخی از قسمت‌های اصلاحی نظام بانكی احتیاج به زمان بیشتری دارد.

وی با اشاره به انتشار فرم‌های مخصوص جمع‌آوری اطلاعات اقتصادی خانوار تصریح كرد: در بخشی از این فرایند پیش‌بینی شده بود كه فرم‌ها توسط مساجد محل تایید شود ولی اینجانب امروز طی صحبتی كه با رئیس مركز آمار داشته‌اند خواستار لغو این پیشنهاد شدند تا برای مردم ایجاد زحمت مضاعف نشود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح كرد: بطور كلی دولت برای اجرای هفت پروژه برنامه‌های ویژه‌ای دارد و حدود ده وزارتخانه بطور مستقیم درگیر اجرای این پروژه‌ها هستند.

رئیس جمهور با اشاره به اتفاق نظر كلی در دولت پیرامون اجرای طرح تحولات اقتصادی تاكید كرد: هیچ اختلاف اساسی در این خصوص بین بخش‌های دولت وجود ندارد.

محمود احمدی‌نژاد در ادامه گفت‌وگو زنده تلویزیونی با رسانه ملی سیاست‌های كلی اصل 44 را مدل كامل اقتصادی كشور دانست كه در راستای اهداف سند چشم انداز با استفاده از طرح تحول اقتصادی به اصلاح ساختارهای موجود پرداخته می‌شود.

وی گفت: اگر این ساختارها اصلاح نشود، هزینه‌های زیادی را تحمیل می‌كند و نه تنها به اهداف سند چشم انداز نمی‌رسیم بلكه از آنها منحرف نیز می‌شویم. این ساختارها باید خوب كار كنند تا به اهداف مورد نظر برسیم.

به گفته وی، بخشی از مدل‌های مورد استفاده در طرح تحول در دل این ساختارها نظیر سیستم بانكی، مالیات و هدفمند كردن یارانه‌ها و غیره می‌باشد. در واقع الزامات تحقق سند چشم انداز اصلاح این ساختارها است كه با اصلاح آنها به اهداف موردنظر خواهیم رسید.به عبارت دیگر در جهت تحقق اهداف سند چشم انداز و براساس مدل اقتصادی اصل 44 ساختارها اصلاح می‌شود.

احمدی نژاد یادآور شد: با هدفمند كردن یارانه‌ها در واقع پول از جامعه جمع‌آوری می‌شود كه سیاستی ضد تورمی است و به تدریج در بخش‌های مختلف و دهك‌های مورد نیاز هزینه می‌شود. در واقع پول از جامعه جمع‌آوری كه حكم مالیات را دارد و خلق پول محسوب نمی‌شود كه این كار قدرت خرید دهك‌های مختلف اجتماعی را افزایش می‌دهد.

وی گفت: گام اول در اجرای طرح تحول اقتصادی تكمیل دقیق فرم‌هایی است كه در اختیار مردم گذاشته می‌شود و از همه جا قابل تهیه است این اطلاعات در پایگاه‌های مربوطه جمع‌آوری و از چندین پایگاه مختلف چك می‌شود.

احمدی نژاد افزود: بر این اساس اگر كسی اطلاعات غلطی را بدهد ممكن است بعداً‌ از دریافت خدمات آتی دولتی محروم شود. به عنوان مثال از تاریخ اول دی ماه كسانی كه به خرید و فروش ملك بپردازند باید مالیات آن را بدهند و كسی نمی‌تواند از زیر بار آن فرار كند.

به گفته رئیس جمهور، مردم در این مرحله اطلاعات دقیق ارائه كنند این اطلاعات معیار دریافت مالیات نیست بلكه معیار تشخیص صلاحیت دریافت یارانه ها و نحوه هزینه‌ آنها در دهك‌های مختلف است كه هرچه این اطلاعات دقیق‌تر باشد كار ما و مردم راحت‌تر می‌شود.

احمدی نژاد تصریح كرد: اولویت كار همكاری خوب مردم است و كسانی كه می‌خواهند واقعا از دولت كمك نقدی دریافت كنند این اطلاعات را دقیق ارائه كنند. نكته دوم در مسیر این تحول این است كه منافع برخی افراد قطعا به خطر می‌افتد كه این افراد ممكن است بخواهند با موج‌‌آفرینی تعادل موجود را به هم بزنند و اطلاعات غلط به مردم بدهند درحالی كه در هر مقطعی اطلاعات لازم به مردم داده می‌شود و چیز غیرعادی نیست.

رئیس جمهور در ادامه با انتقاد از افرادی كه اعداد غلط در مورد قیمت كالاهای مورد نیاز مردم بعد از حذف یارانه‌ها ارائه می‌دهند گفت: در حال حاضر كه دولت قیمت بنزین آزاد را لیتری 400 تومان عرضه می‌‌كند قیمت این فرآورده بر اساس اف.او.بی (فوب) خلیج فارس لیتری حدود 900 تومان است.

احمدی نژاد افزود: این خبر خوب را به ملت بدهم كه مهندسان ایرانی روش جدیدی برای تولید بنزین ابداع‌ كرده‌اند كه هزینه تمام شده تولید بنزین را بسیار كاهش می‌دهد.

وی افزود: با این روش جدید بنزین از نفت و برخی پس‌مانده‌های پالایشگاه درست می‌شود و اگر این طرح اجرا شود از سال آینده نیازی به واردات بنزین نخواهد بود.

احمدی نژاد در پاسخ به این سوال كه آیا طرح پرداخت نقدی یارانه‌ها به خانوار باعث افزایش جمعیت می‌شود افزود: برعكس این طرح در جهت كنترل جمعیتی است و امیدواریم وضع مردم آنقدر خوب شود كه خودشان بگویند یارانه نمی‌خواهند.

رئیس جمهور در پایان افزود: به زودی سخنگوی دبیرخانه تحول اقتصادی دولت مشخص و به مردم معرفی می‌شود.

در حاشیه رئیس جمهور از حیدری و عنادی وقتی سوال كرد شما چند فرزند دارید و حیدری گفت: هنوز مجرد است رئیس جمهور به خنده گفت: شما خجالت نمی‌كشید هنوز مجرد هستید و با مردم از طریق تلویزیون حرف می‌زنید؟

 

مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت