در روزهای امتحان چی بخوریم؟

چه در خرداد ماه که فصل امتحانات مدارس است وچه در مواقع دیگر سال، تقریباً هر روز شاهد یک امتحان هستیم، از امتحان کارشناسی ارشد گرفته تا امتحان دکترای تخصصی پزشکان. اغلب ما در روزهای نزدیک به امتحان و حتی روز امتحان، با عدم تمرکز و اضطراب...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

در روزهای امتحان چی بخوریم؟

چه در خرداد ماه که فصل امتحانات مدارس است وچه در مواقع دیگر سال، تقریباً هر روز شاهد یک امتحان هستیم، از امتحان کارشناسی ارشد گرفته تا امتحان دکترای تخصصی پزشکان.

اغلب ما در روزهای نزدیک به امتحان و حتی روز امتحان، با عدم تمرکز و اضطراب رو به رو می شویم، اما هیچ می دانید که می توان با تغذیه ی مناسب همه ی این اضطراب ها را تا حدودی بر طرف کرد؟

نکته ی مهمی که باید افراد به آن توجه کنند، آن است که در ایام درس خواندن از تغذیه ی متعادل، متنوع و متناسبی برخوردار باشند.

فعالیت فکری

همان طور که گفتیم، بسیاری از افراد تصور می کنند، فعالیت فکری چندان انرژی نیاز ندارد و به این دلیل، از ترس چاق شدن، یا کم غذا می خورند و یا حتی برخی از این افراد از رژیم های لاغری که قبل از درس خواندن از آنها پیروی می کرده اند نیز تبعیت می کنند و به غلط تصور می کنند که هیچ مشکلی به وجود نخواهد آمد.

نکته ی مهم آن است که فکر کردن نیز به انرژی بالایی نیازمند بوده و برای تمرکز فکری زیاد، باید انرژی فراوانی را دریافت کرد. از این رو، افرادی که به دلیل شرایط کاری یا برنامه ی درسی فشرده، فعالیت فکری بیشتری در مقایسه با افراد عادی دارند، باید از مواد غذایی پُر کالری (بهتر است غذاهایی باشند که در عین کالری فراوان، مواد مغذی بیشتری را نیز داشته باشند) استفاده کنند. به این دلیل، در این ایام گرفتن رژیم لاغری به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

مواد مغذی مورد نیاز

برخی از مواد مغذی بیشتر از بقیه، در این روزها مورد نیازند. اولین آنها ویتامین های گروه B هستند. این ویتامین ها در غلات، جگر ، گوشت ها و لبنیات بیشتر یافت می شوند. در این مواد علاوه بر این دسته از مواد مغذی، ترکیب دیگری به نام ساپونین نیز وجود دارد که هم ضد اضطراب بوده و هم آرام بخش است.

به علاوه می دانید که کم خونی یکی از دلایل عدم یادگیری و تمرکز است، اما به دلیل اهمیتی که این موضوع دارد، هرچه به آن پرداخته شود، کم است. کمبود آهن و ویتامین B12 هر دو این عارضه را به دنبال دارند که موجب کاهش قدرت یادگیری و تمرکز و حتی یادآوری مطالب در افراد می شود. به این دلیل است که در این دوران مصرف مرتب گوشت قرمز و ماهی به خصوص ساردین توصیه می شود، زیرا ساردین علاوه بر مواد یاد شده، سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 نیز هست که برای تقویت فعالیت های ذهنی مفید شناخته شده است.

علاوه بر موارد یاد شده، ترکیبی به نام استیل کولین در بدن به عنوان واسطه ی عملکرد سلول های مغز و اعصاب شناسایی شده است. از این رو، مصرف مواد غذایی که لیستین و کولین دارند، برای تأمین این ترکیب توصیه می شود. از منابع این ترکیبات می توان به تخم مرغ، جگر، بادام زمینی و لوبیای سویا اشاره کرد که از تخم مرغ و جگر در وعده های غذایی اصلی و از بادام زمینی و لوبیای سویا می توان در میان وعده ها استفاده کرد.

در میان سبزی ها نیز ریحان و نعناع به دلیل خواص ضد افسردگی و تقویت کنندگی سلول های سیستم عصبی، و کاهو به دلیل کلسیم ، پتاسیم و ترکیبی به نام لاکتوکاریوم در تسکین اضطراب بسیار مفید است. به این دلیل است که قبل از خواب، صرف مخلوط آب کاهو و آب سیب، البته در مقادیر مساوی، می تواند خواب راحتی را ایجاد کرده و آرامش بخش باشد.

*مطالب مرتبط:

نكاتی سودمند درباره تغذیه و بهداشت روانی در ایام امتحانات و آزمون ها

تغذیه مناسب زمان امتحانات

تغذیه دانش آموزان در دوران امتحان

تغذیه در دوران کنکور (1) و (2)

سوء تغذیه و تأثیر آن بر یادگیری در دانش آموزان 

غذاهای تقویت كننده حافظه (1) و (2) 

پنج توصیه غذایی برای افزایش هوش 

چند تمرین برای تقویت حافظه 

پنج راه برای تقویت قوای ذهنی 

چه چیزهایی باعث تقویت یا تضعیف حافظه می شود ؟ 

نقش لسیتین در مبارزه با فراموشی و تقویت حافظه 

 

در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت