چه كساني در ابن بابويه مدفونند؟
چه كسانی در ابن بابویه مدفونند؟
مقبره شیخ صدوق
شیخ صدوق در سال 381 هجری، پس از یك عمر، افتخار خدمتگذاری مكتب اهل بیت عصمت و طهارت علیه السلام، در حدود سن هفتاد سالگی چشم از جهان فروبست. پیکر پاکش در میان غم و اندوه مردمان در نزدیکی مرقد مطهر حضرت عبدالعظیم مدفون گردید.
آرامگاه وی در شهرری، نزدیك مرقد مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی رضوان الله تعالی علیه، در مكانی مصفا قرار گرفته است. ابن بابویه نخستین گورستان شهرری و دومین گورستان تهران است که بسیاری از مشهورترین چهرههای ایران در آن دفن هستند.
آرامگاه شیخ صدوق، دارای بقعه و بارگاهی است كه در عین سادگی، از شكوهی روحانی برخوردار است و مردم به زیارت آنجا میروند و بدان تبرك میجویند و به واسطه آن بزرگوار، حوائج خود را از خداوند عزوجل درخواست مینمایند و مكرر دیده شده است به خاطر مقام و منزلت وی نزد خداوند و اهل بیت علیهم السلام، زائرین قبر مطهرش، از فیض زیارت او و بركات قبر شریفش بهره مند گردیدهاند و حوائج خود را از خداوند گرفتهاند و حكایات و داستانهایی بسیار در این باره نقل شده است.
بسیاری از مردم به منظور پناه بردن به خدمتگزاری از آستان مقدس اهل بیت علیهم السلام و ایمن شدن از عذاب الهی، اموات خود را اطراف مرقد مطهر او دفن نمودهاند و بدین گونه قبرستان وسیعی در اطراف مرقد مطهر او پدید آمده است كه علما و زُهاد بسیاری نیز در این قبرستان مدفونند.
از جمله آنان:
1 - شیخ محمد حسین زاهد تهرانی كه در تهران به تقوا و زهد و پارسائی، مشهور و زبانزد همگان بود و به این صفت سرآمد روزگار خویش بود و هنوز شاگردان متقی و پارسای وی در تهران و دیگر شهرستانها در قید حیات به سر میبرند.
2- میرزا ابوالحسن حكیم متخلص به جلوه، عالم زاهد با تقوا، كه مجلس درسش مرجع خاص و عام بوده است.
3- میرزا لطفعلی نصیری، ملقب به صدر الافاضل، دانشمندی فاضل و از مشاهیر علم و تقوی در قرن چهاردهم هجری بوده است.
4- میرزا طاهر تنكابنی، از علمای معروف تهران بوده است.
5- سید محمد تنكابنی (صاحب كتاب ایضاح الفوائد) كه مراتب قداست و زهد و تقوای وی زبانزد خاص و عام میباشد.
6- مرحوم شیخ رجبعلی نكوگویان معروف به خیاط، كه از اوتاد و اتقیأ و از سالكین الی الله زمان خود بود.
7- مرحوم جهان پهلوان تختی.
8- مرحوم علی اكبر دهخدا نویسنده و پژوهشگر ایرانی و گردآورندهٔ لغتنامه دهخدا
9- دكتر سید حسین فاطمی که از ۱۳۳۰ تا ۱۳۳۲ در دولت دكتر مصدق وزیر امور خارجه ایران بود.
10- رحیم موذنزاده اردبیلی گوینده اذان ایرانی مشهور و تاریخی جهان اسلام در آواز بیات ترک است.
11- میرزاده عشقی، شاعر دوران مشروطیت، روزنامهنگار و نویسنده ایرانی.
12- شهدای 30 تیر سال 1331 ؛ حادثهی حماسی و بزرگ قیام مردمی كه مردم در حمایت از آیتالله كاشانی به خیابانها آمدند و عده ای به شهادت رسیدند.