آیتالله بهجت (ره) درباره ازخودگذشتگی علماء میفرماید: علماء و دانشمندان ما در اتاقهای مطالعه و حجرههایشان در تحصیل علوم دینی و معارف الهی خودکشی میکردند!
هر چند شیخ عباس قمی را به کتاب مفاتیحالجنان میشناسند و کسی آمار دقیق تیراژ این کتاب ارزشمند که چند میلیون از آن چاپ شده است را نمیتواند استخراج کند، ولی آنچه مسلم است هیچ مکان مذهبی در ایران و حتی برخی از کشورهای جهان خالی از این کتاب ارزشمند نیست.
هر وقت که برای رفتن به مسجد از خانه بیرون میآمدند، ابتدا میایستادند رو به قبله و به خدا با زبانی ساده میگفتند؛ «خدایا جوانان با امید میآیند آبروی مجتبی را نبری و کسی را دست خالی برنگردانی».
حضرت امام خمینی شاگرد فاضل خود یعنی حاجآقا مجتبی تهرانی را به جمعآوری فتاوا و تنظیم اولین نسخه از رساله عملیه و مناسک حج خویش مامور کردند که در همان ایام به چاپ رسید و در دسترس مقلدان قرار گرفت.
صالحی در پیام تسلیت خود آیتالله شاهرودی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را پل ارتباطی میان مراجع عظام تقلید نجف با امام خمینی(ره) در ایام آغاز نهضت اسلامی خواند.
تولیت حوزه علمیه باقرالعلوم گفت: از علل ماندگاری علما در قم این است که طلاب برای تحصیل علم و استادان حوزه برای تدریس به طلاب جذب قم میشود و دیگر اینکه اکثر مردم وجوهات شرعی خود را فقط به حوزههای قم پرداخت میکنند.
علامه طباطبایی معتقد است حقیقت عرفان به علی(ع) و اهل بیت(ع) برمیگردد، اما در جریان تاریخ عرفان دچار انحراف شده که منشأ این انحراف دوری از اهل بیت(ع) است.
خدمات شیخ مفید در راستای نشر مکتب تشیع در بسیاری موارد مخالفان را به خشم میآورد. یکی از این مواضع برپایی مناظرات بود. شیخ مفید از آن دسته علمایی است که در دوره عباسیان و در تختگاه بغداد برای دفاع از شیعه در بسیاری از مناظرات شرکت کرد.
کانون خبرنگاران نبأ ــ دفتر آیتالله العظمی سیدمحمد تقی مدرسی از مراجع معظم تقلید کربلای معلی با صدور پیامی ارتحال حجتالاسلاموالمسلمین شجاعی از خطبای با اخلاص تهران را تسلیت گفت.