در عهد فتحعلی شاه قاجار در حدود 1238 هجری، مرقد شریف شیخ صدوق(ره) که در اراضی ری قرار دارد، از کثرت باران خراب شد. در این هنگام بود که پیکر سالم «رئیس المحدّثین» پس از 800 سال خودنمایی کرد.
اول شعبان 1266 سالروز رحلت علامه شهید آیت الله العظمی مرحوم شیخ محمد حسن نجفی معروف به صاحب جواهر است. آنچه می خوانید گوشه ای از زندگی پربار و سراسر افتخار این عالم ربانی است.
سیدجمال الدین اسدآبادی که هدف اصلی اش در تمام عمر، اتحاد اسلام و وحدت مسلمین بوده، در این راه همه عمر خود را صرف کرد و برای عزت و اعتلای اسلام هر طور که می توانست با استعمار مبارزه کرد.
غزالی نمونه ای از عالمان راستین و به دور از ریا و تزویر بود که بدون تحجر و ظاهر سازی و با جرات و شجاعت عقیده خودش را بیان می کرد و از اینکه روزی از آراء و نظرات علمی خودش پشیمان شود هیچ باکی نداشت.
آیت الله مرعشی می گوید: یک شب خیلی به حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) متوسل شدم تا در برزخ، مقام علامه مجلسی را به من نشان دهند. همان شب در خواب دیدم که به «قبرستان وادی السلام» رفتم، دیدم وادی السلام یک صحرای بی حّد و حصر است؛ مملو از عمامه!
میرزا محمدبن علی بن ابراهیم اِسْتَرابادی (د ۱۳ذیقعدة۱۰۲۸ق / ۱۲ اكتبر ۱۶۱۹م )، عالم و رجالی شیعی. نام جدش را تفرشی ،[۱] «كیل » ضبط كرده است . گویا امین استرابادی پیشوای اخباریه در تبیین طریقه اخباریه تحت تأثیر تعالیم ایشان بوده است .[۲]
طبق تقاضای کتبی علی بن بابویه که به وسیله ی حسین بن روح نوبختی نائب عالی قدر حضرت امام زمان ارواحنا فـداه به پیشگاه مقدس حضرت تقدیم داشته بود، امام علیه السّلام برای او دعا فرمودند و خداوند دو فرزند فقیه به وی موهبت کرد. (رجال نجاشی، صفحه 185)
صدرالدین سرانجام در ۱۰۵۰ هجری قمری چهارمین سفر عقلی خود را به پایان رساند: سفری از خلق به سوی حق؛ سفری به هستِ نیست؛ سفر مرگ، تا آن گونه که خود میخواست در بی زمانیِ مطلق و در شکوه تجرّد محض، جهان ذهنی خود را با جهان عینیِ فراسو یکسان ببیند. صدرالدین در ب
هنوز هستند کسانیکه او را نهتنها شیعه نمیدانند، بلکه اساسا مطالب عرفانی او را کفرآمیز تلقی میکنند، و بر معاندت وی با معارف شیعه اصرار دارند. شاید همین امر است که بحث در باب ابن عربی را جذاب و حساس میکند.
ابوحامد غزالى، از دانشمندان بزرگ اسلامى در قرن پنجم و ششم هجرى است. به سال 450 هجرى در توس زاده شد و پنجاه و پنج سال بعد (505 هجرى) در همان جا درگذشت. زندگانى شخصى و علمى امام محمد غزالى، پر از حوادث و مسافرت ها و نزاع هاى علمى است. وى برادرى داشت كه به ع
آنچه می خوانید حکایتی است شنیدنی درباره عالم برزخ علامه مجلسی که از کتاب گرانسنگ شذرة المعارف نوشته آیت الله شاه آبادی، استاد عرفان حضرت امام(ره) نقل می کنیم:
من به صاحب دكّان گفتم: تو از نيم شاهي بگذر و به مشتري گفتم: تو هم از نيم شاهي و به مقدار پنج شاهي و نيم به صاحب دكان بده.
صاحب دكان ساكت شد و چيزي نگفت. ولي چون حق با صاحب دكان بوده و من به قدر نيم شاهي به قضاوت خود كه صاحب دكان راضي بر آن نبود حق او را
آیة الله بهجت، معتقد بودند که برخی از عرفا که کتاب های آنان، حاکی از آن است که پیرو مذهب اهل سنّت هستند، در اواخر عمر، مذهب اهل بیت علیهم السلام را اختیار کرده اند. ایشان در این باره فرمودند:
سید مرتضی در وصیتنامه زیبایی راجع به نمازش میگوید: تمام نمازهای واجب مرا که در طول عمرم خواندهام به نیابت از من دوباره بخوانید. دوستانش پرسیدند چرا؟! شما که فردی وارسته بودید و اهمیت
مقام ابراهیم چیست؟ همان سنگ با اهمیتی که در جلوی کعبه قرار دارد و گفت وگو با معبود، بعد از طواف عشق، در پشت آن انجام می شود؛ سنگی که حضرت ابراهیم علیه السلام بر فراز آن مردم را به سوی
دیدم آقایی عبا بر سر کشیده و به طرف حرم در حرکت است، آن شخص به درِ بستِ بالا که رسید، در باز شد، به درِ صحن کهنه که رسید، باز شد، به درِ که حرم رسید، آنهم باز شد، وقتی عبا را از سر برداشت و بر دوش انداخت. دیدم که میرزا مهدی اصفهانی است.
خادمی در را گشود و گفت: «آقا نیستند و هر وقت نباشند، فورا نایب خاصشان در جای ایشان ظاهر میشود، اجازه خواستم تا به خدمت نایبشان برسم. همین که وارد شدم دیدم در جای آقا امام زمان(عج) سید ابوالحسن اصفهانی نشسته است.
ایشان با لطف و لحنی پدرانه به ما گفت: «من نیز در جوانی چنین قصدی کردم اما برای پیدا کردن ترجمه صحیح به مشکل برخوردم و لابد شما آن را حل کردهاید» و آرام آرام ما را متوجه ساخت که ترجمه ما دقیق نیست. ما معذرتخواهی کردیم. ولی ایشان فرمود: «من نگفتم نماز....