غذا خوردن آخر شب تقاضای مغز شماست!
غذا خوردن آخر شب تقاضای مغز شماست!
سلامت نیوز: تا حالا به این موضوع فكر كردهاید كه چرا بعد از غذا خوردن وقتی سراغ یخچال میروید باز هم اشتها دارید تا خوراكی دیگری را از یخچال برداشته و بخورید.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه جوان، محققان دانشگاه بریگامیانگ اطلاعات جدیدی برای علت تمایل شما، دوستانتان، همسایگان و اكثر كسانی كه میشناسید به غذا خوردن شبانه یافتهاند. برخی از قسمتهای مغز میزان یكسانی از «مواد غذایی عالی» را در عصر دریافت نمیكند.
در یك مطالعه تازه منتشر شده، استادان علوم ورزشی و یك عصبشناس در دانشگاه بریگامیانگ از ام آرای (MRI) برای اندازهگیری چگونگی پاسخ مغز افراد به تصاویر غذای پركالری و كم كالری در زمانهای مختلف روز استفاده كردند. نتایج نشان داد كه تصاویر غذا، مخصوصاً غذای پركالری، میتواند خوشههایی را در فعالیت مغز ایجاد كند، اما پاسخهای عصبی در عصر كمتر است.
محققان میگویند: «شاید شما در شب بیش از حد غذا بخورید، چون حداقل به طور بصری در آن زمان از روز، غذا یك مزیت محسوب نمیشود. ممكن است غذا خوردن در شب ارضاكننده نباشد، پس برای احساس رضایت غذای بیشتری میخورید.»
یك تحقیق كه در بین افراد خاصی در یك مدت معین صورت گرفت، نشان داد كه شركتكنندگان بهطور ذهنی بیشتر سرگرم غذا خوردن در شب بودند، گرچه درجه گرسنگی و «سیری» آنها مشابه دیگر ساعات روز بود. نتیجه تحقیق نشان داد اگر زمان روز بر واكنشهای عصبی به تصویر غذا تصویر بگذارد، میتوان تصمیم را بهتر متوجه شد.
در این تحقیق افراد هم به تصاویر غذاهای كم كالری (سبزیجات، میوه، ماهی و حبوبات) و هم غذاهای پركالری (شكلات، غذاهای پخته شده، بستنی و فست فود) نگاه كردند. همان گونه كه انتظار میرفت، محققان دریافتند واكنشهای عصبی بیشتری به تصاویر غذاهای پركالری وجود داشت. با این حال، آنها از دیدن واكنش كمتر مغز به پاداش در مواجهه با تصاویر غذا در عصر تعجب كردند.
اینجا بود كه محققان دریافتند ما فكر میكنیم واكنشها در شب بیشتر خواهد بود، چون تمایل به غذا خوردن بیش از حد در اواخر روز داریم اما فقط برای دانستن این امر كه مغز به طور متفاوت در زمانهای مختلف روز واكنش نشان میدهد، میتواند استدلالاتی برای خوردن داشته باشد.»
با این وجود، محققان خاطرنشان میسازند این مطالعه مقدماتی بوده و كار اضافی نیاز به تأیید و درك بهتر یافتهها دارد. گامهای بعدی تحقیق میتواند میزانی را تعیین كند كه این واكنشهای عصبی به رفتار خوردن و استدلال برای مدیریت وزن تبدیل شود.
منبع: ساینس دیلی
سلامت نیوز: غذا خوردن آخر شب تقاضای مغز شماست!
غذا خوردن آخر شب تقاضای مغز شماست!
محققان دانشگاه بریگامیانگ اطلاعات جدیدی برای علت تمایل شما، دوستانتان، همسایگان و اكثر كسانی كه میشناسید به غذا خوردن شبانه یافتهاند. برخی از قسمتهای مغز دریافت همان میزان «مواد غذایی زیاد» را در عصر درک نمیکنند.
تا حالا به این موضوع فکر کردهاید که چرا بعد از غذا خوردن وقتی سراغ یخچال میروید باز هم اشتها دارید تا خوراکی دیگری را از یخچال برداشته و بخورید.
محققان دانشگاه بریگامیانگ اطلاعات جدیدی برای علت تمایل شما، دوستانتان، همسایگان و اکثر کسانی که میشناسید به غذا خوردن شبانه یافتهاند. برخی از قسمتهای مغز دریافت همان میزان «مواد غذایی زیاد» را در عصر درک نمیکنند.
در یک مطالعه تازه منتشر شده، استادان علوم ورزشی و یک عصبشناس در دانشگاه بریگامیانگ از ام آر ای (MRI) برای اندازهگیری چگونگی پاسخ مغز افراد به تصاویر غذای پرکالری و کم کالری در زمانهای مختلف روز استفاده کردند.
نتایج نشان داد که تصاویر غذا، مخصوصاً غذای پرکالری، میتواند خوشههایی را در فعالیت مغز ایجاد کند، اما پاسخهای عصبی در عصر کمتر است.
محققان میگویند: «شاید شما در شب بیش از حد غذا بخورید، چون حداقل به طور بصری در آن زمان از روز، غذا یک مزیت محسوب نمیشود. ممکن است غذا خوردن در شب ارضاکننده نباشد، پس برای احساس رضایت غذای بیشتری میخورید.»
یک تحقیق که در بین افراد خاصی در یک مدت معین صورت گرفت، نشان داد که شرکتکنندگان بهطور ذهنی بیشتر سرگرم غذا خوردن در شب بودند، گرچه درجه گرسنگی و «سیری» آنها مشابه دیگر ساعات روز بود.
در این تحقیق، افراد، هم به تصاویر غذاهای کم کالری (سبزیجات، میوه، ماهی و حبوبات) و هم غذاهای پرکالری (شکلات، غذاهای پخته شده، بستنی و فستفود) نگاه کردند. همانگونه که انتظار میرفت، محققان دریافتند واکنشهای عصبی بیشتری به تصاویر غذاهای پرکالری وجود داشت. اما آنها از دیدن واکنش کمتر مغز به پاداش در مواجهه با تصاویر غذا در عصر تعجب کردند.
لانس دیویدسون، پروفسور علوم تربیت بدنی می گوید: ما فکر می کنیم واکنش های مغز در شب بیشتر است، چون تمایل داریم شب ها بیشتر غذا بخوریم. اما فقط این را می دانیم که پاسخ ها و واکنش های متفاوت مغز در زمان های مختلف روز می تواند توضیحی برای این نوع خوردن یعنی پرخوری شبانه باشد.
با این وجود، محققان خاطرنشان میسازند این مطالعه مقدماتی بوده و کار اضافی نیاز به تأیید و درک بهتر یافتهها دارد.
گامهای بعدی تحقیق میتواند میزانی را تعیین کند که این واکنشهای عصبی به رفتار خوردن و استدلال برای مدیریت وزن تبدیل شود.
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
منبع: روزنامه جوان با کمی تغییر
مطالب مرتبط:
5 ترفند برای جلوگیری از پرخوریهای شبانه
5 کاری که نباید بعد از پرخوری انجام دهید
چگونه در خواب لاغر شویم؟
کسی که کم میخوابد شام بیشتری میخورد
بالاخره شام بخوریم یا نخوریم؟