افزایش قد تا کی ادامه دارد؟

آیا شما از اینکه قد کوتاهی دارید ناراحت هستید و یا آرزوی بلندتر شدن قدتان را دارید؟ خیلی ها بر این باورند که هیچ راهی برای بلند تر شدن قد وجود ندارد. آیا این تفکر درست است؟...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

افزایش قد تا کی ادامه دارد؟


آیا شما از اینکه قد کوتاهی دارید ناراحت هستید و یا آرزوی بلندتر شدن قدتان را دارید؟ خیلی ها بر این باورند که هیچ راهی برای  بلند تر شدن قد وجود ندارد. آیا این تفکر درست است؟


علم ژنتیک معتقد است که وقتی کودکی متولد می شود، میزان قد او از قبل و بر اساس قد پدر و مادرش تعیین شده است. در این صورت  اگر پدر و مادر کوتاه قد باشند، به دلیل به ارث بردن ژن های کوتاه قدی، در آخر فردی کوتاه قد خواهید بود.

 

اما واقعیت این است که اگرچه ژن ها نقش مهمی در میزان قد سن بلوغ شما دارند، ولی رازهایی وجود دارد که به وسیله ی آنها می توان بر توقف قد ژنتیکی غالب شد، چراکه علاوه بر ژنتیک، عوامل محیطی نیز بر روند رشد قدی موثرند.

 

درست است که 60 تا 80 درصد قد سن بلوغ از وراثت ژنتیکی ناشی می شود، اما 20 تا 40 درصد دیگر وابسته به زندگی و رفتارهای روزمره ما خواهد بود و نباید از آن غافل شد.

 

عامل سوم در روند افزایش قد، میزان سن است. حتما دقت کرده اید که با افزایش سن، قد ما چند سانتیمتر کاهش می یابد.

 

عوامل موثر در افزایش قد زنان و مردان عبارتند از:

1- عوامل محیطی

رژیم غذایی، ورزش و شرایط زندگی نقش مهمی در قد مردان و زنان دارند. افرادی که در جوامع فقیر، کشورهای درحال جنگ و یا گرفتار بلایای طبیعی زندگی می کنند، در مقایسه با جوامع غنی و مرفه، به طور متوسط قد کوتاه تری دارند.

 

نژاد افراد نیز نقش مهمی در قد نهایی آنها دارد. برای مثال مردان ژاپنی به طور متوسط 2.5 سانتی متر کوتاه تر از مردان آمریکایی می باشند.

معمولا در پایان 17 سالگی، رشد قدی زنان متوقف می شود. این توقف رشد قدی اگرچه در جنس مذکر نیز بعد از بلوغ وجود دارد، ولی بیشتر می توان آن را کاهش سرعت رشد قدی در نظر گرفت تا توقف آن

2- تغییرات جنسیتی

معمولا مردان بلندتر از زنان هستند. رشد قدی زنان معمولا ناگهانی و در هنگام بلوغ است و قد نهایی یک زن معمولا تفاوت چشمگیری با قد او در پایان سن بلوغ و شروع قاعدگی ندارد. در حالی که افزایش قد در مردان روندی تدریجی دارد که معمولا تا 20 سالگی ادامه می یابد. دلیل این تفاوت مرد و زن ها تفاوت در کروموزوم های آنهاست. کروموزموم های XY در مردان و XX در زنان نقش مهمی در تفاوت های قدی دو جنس دارند.

 

متوسط قد

در سال 2004 آمارهای جمع آوری شده از مراکز پیشگیری و کنترل بیماری ها در سراسر دنیا، نشان داد متوسط قد مردان در سنین 20 تا 74 سالگی، 174 سانتیمتر و میانگین قد زنان 162 سانتی متر است. از این رو زنانی که قد 162 سانتی متر دارند و مردانی که قد 174 سانتی متر دارند، به عنوان افراد با قد طبیعی و متوسط در نظر گرفته می شوند.

 

معمولا از چه سنی افزایش قد متوقف می شود؟

در میان تمام تغییرات بدنی که در زمان بلوغ رخ می دهد، یک اتفاق قابل توجه این است که بعد از بلوغ افزایش قد مخصوصا در جنس زن به سختی ایجاد می شود. معمولا در پایان 17 سالگی، رشد قدی زنان متوقف می شود. این توقف رشد قدی اگرچه در جنس مذکر نیز بعد از بلوغ وجود دارد، ولی بیشتر می توان آن را کاهش سرعت رشد قدی در نظر گرفت تا توقف آن. چراکه افزایش رشد قدی مردان معمولا تا 20 سالگی ادامه خواهد داشت. با این حال راه هایی وجود دارد که شما بر این توقف رشد قدی غلبه کنید.

 

با کمک رموز افزایش قد قادر خواهید بود، قدتان را 5 تا 14 سانتی متر بلندتر کنید. البته اگر هنوز در سن رشد باشید، ممکن است قد بلندتری نیز به دست آورید. پس در هر سنی حتی پس از دوران بلوغ، می توانید قدتان را چند سانتی متر بلندتر کنید. ممکن است فکر کنید که این میزان افزایش قد نیاز به چند سال زمان دارد، ولی اینطور نیست. تنها چند ماه زمان برای رسیدن به این هدف مورد نیاز است.

 

رموز افزایش قد

1- ورزش: همانطور که ورزش مداوم برای تناسب اندام ضروری است، برای افزایش قد نیز لازم است. یوگا ورزشی است که در این زمینه جدا تاثیرگذار است و منجر به افزایش قد تا 8 سانتی متر می گردد. ورزش یوگا باعث افزایش ترشح و نیز فعالیت هورمون های رشد می شوند. شنا، بدمینتون، دوچرخه سواری، پرش، کشش و ژیمناستیک از سایر ورزش هایی هستند که می توانند منجر به افزایش قد بدن شوند.

 

2- خواب کافی: یکی دیگر از رمز های افزایش قد خواب کافی است. مطالعات نشان داده اند خواب کافی، حداقل 8 ساعت در شبانه روز تاثیر مهمی در افزایش قد دارد. تاثیرات خواب کافی از تاثیر آن بر هورمون های بدن ناشی می شود.

در واقع در هنگام خواب، هورمون رشد که مسئول اصلی افزایش قد است، بیشتر ترشح می شود و از این رو افزایش قد تسهیل می شود. از طرفی خوابیدن، وضعیت بدنی شما را اصلاح می کند. زمانی که شما به پشت می خوابید، فشار از روی ستون فقرات برداشته شده و استخوان ها در موقعیت صحیح قرار می گیرند و این منجر به رشد بهتر و بیشتر می گردد. تغییر عادات خوابیدن ممکن است در ابتدا سخت باشد، اما فراموش نکنید که بعد از گذشت دو هفته، بدن به شرایط خواب جدید عادت می کند.

 

3- قرص ها و داروهای تزریقی: با بلوغ زودرس، قد فرد کوتاه تر می ماند. اما راه های درمانی وجود دارد که یک پزشک حاذق می تواند به شما کمک کند. مصرف برخی قرص ها و داروهای تزریقی در افزایش قد کمک کننده خواهد بود. اما لازم است قبل از مصرف هر گونه دارویی با پزشک متخصص مشورت نمایید. امروزه داروهای زیادی در بازار وجود دارند که علی رغم تبلیغات کاذب در خصوص افزایش سریع قد، عوارض جبران ناپذیری بر سلامت شما برجای می گذارند و فراموش نکنید که داروهای افزایش قد، هرگز معجزه افزایش قد نخواهند بود.

 

4- جراحی: یکی دیگر از راه های افزایش قد، جراحی برای افزایش طول اعضای بدن است. اما در این خصوص نیز لازم است در ابتدا اطلاعات کافی در خصوص نحوه عمل جراحی و پزشک متخصص را کسب کنید. در این زمینه نتیجه ی بسیاری از عمل ها مطلوب نخواهد بود و ممکن است به درد همیشگی و آزاردهنده در اعضای بدن منجر شود. پس بهتر است از جراحی هایی که با قیمت پایین سعی در جلب کردن توجه شما دارند پرهیز کنید. نتایج نامطلوب جراحی به آسیب های مداوم منجرخواهد شد.

 

دختران جوان بدانند درست است که به طور معمول روند افزایش قد تا سن 17 سالگی متوقف می شود، اما نترسید. شما می توانید به آرامی و به طور پیوسته قدتان را بلند کنید.

 

برای شروع بهتر است با یک ورزش کششی شروع کنید. برنامه ورزشی روزانه را در برنامه خود قرار دهید. به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.

 

پزشک در صورت لزوم، برای شما داروهایی را تجویز می کند که می تواند در افزایش قد شما تاثیرگذار باشند. در خصوص تغییرات رژیم غذایی و سبک زندگی برای افزایش قد با پزشکتان مشورت کنید. سعی کنید تا حد امکان برای افزایش قد، به فکر جراحی نباشید.

الهه گودرزی

بخش سلامت تبیان


مطالب مرتبط:

هر‌ قدی بلندشدنی نیست

قد به زور بلند نمی‌شود

در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت