بهداشت و تغذیه در دوران عادت ماهانه

اهمیت حفظ بهداشت فردی و نوع تغذیه در دوران قاعدگی از مسائلی است که همواره مورد تاکید پزشکان بوده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بهداشت و تغذیه در دوران عادت ماهانه


اهمیت حفظ بهداشت فردی و نوع تغذیه در دوران قاعدگی از مسائلی است که همواره مورد تاکید پزشکان بوده است.

همیشه صحبت از این بوده که برخی مواد غذایی در این دوران خورده شود و از برخی دیگر پرهیز شود.

در مواردی این توصیه‌ها کاملاً درست است مثلاً پرهیز از مصرف حبوبات و مواد غذایی نفاخ و کاهش مصرف سبزی‌ها و میوه‌های خام. در این موارد به وضوح به مسئله تغییراتی که در بدن به دلیل تغییرات هورمون‌ها ایجاد می‌شود، توجه شده است. تغییرات هورمونی در این زمان به خصوص در روزهای قبل از شروع خونریزی ایجاد می‌شود که منجر به کاهش حرکات روده و در نتیجه نفخ و دل پیچه و دردهای شکمی می‌شود.

 

از طرفی خونریزی که منجر به از دست رفتن آهن خون و در نتیجه کم‌خونی می‌شود، دلیل واضحی برای توصیه به مصرف مواد غذایی حاوی آهن، چون گوشت و تخم مرغ و شیر است.

 

از مواد غذایی دیگری که پیشینیان به مصرف آن در این دوران توصیه می‌کردند، مواد حاوی انرژی فراوان مثل کاچی است که حاوی نشاسته و چربی فراوان است و در تحقیقات اخیر دیده شده علائمی چون تحریک‌پذیری یا افسردگی که در برخی افراد قبل از شروع عادت ماهانه رخ می‌دهد با مصرف میزان بیشتر مواد قندی و نشاسته‌ای خاص بهبود می‌یابد.

 

در برخی موارد دیده شده که به بانوان توصیه می‌شود در دوران عادت ماهانه از قرص‌های حاوی آهن استفاده کنند. در این مورد باید گفت که بیش از 50 درصد زنان در جهان از کم‌خونی ناشی از خونریزی عادت ماهانه رنج می‌برند، بنابراین توصیه به مصرف روزانه یک قرص آهن در تمامی ماه به تمامی زنان (به جز کسانی که دچار بیماری خاصی مثل تالاسمی هستند) بی‌جا نیست به خصوص این که مصرف یک عدد قرص آهن که حاوی 60 میلی گرم آهن است تنها در حد نیاز روزانه یک انسان است، آن هم به شرط این که تمامی آهن موجود در قرص جذب شود، اما معمولاً کمتر از 30 درصد آن جذب می‌شود.

خونریزی که منجر به از دست رفتن آهن خون و در نتیجه کم‌خونی می‌شود،

دلیل واضحی برای توصیه به مصرف مواد غذایی حاوی آهن، چون گوشت

و تخم مرغ و شیر است

در مورد بهداشت این دوران هم توصیه‌های زیادی وجود دارد؛ ازجمله این که در این دوران حمام نکنند، اما این کار صحیح نیست، فقط باید از غوطه‌ور شدن در آب خودداری کرد مثل شنا کردن یا نشستن در وان، وگرنه حمام کردن و پاکیزه نگه داشتن بدن در این دوران لازم است. پس از هر بار دفع ادرار یا مدفوع باید خود را شسته و سپس خشک کنند. از پدهای بهداشتی استفاده کرده و از آنجا که برخی مارک‌های لوازم بهداشتی حساسیت‌زاست و باعث احساس سوزش در ناحیه تناسلی یا خارش در ناحیه می‌شود، نباید به استفاده از این نوع نوار بهداشتی ادامه داد. نوار بهداشتی باید در فاصله کوتاه عوض شود، چون می‌تواند به عنوان محیطی تلقی شود که میکروب‌ها به راحتی روی آن رشد می‌کند و منجر به ایجاد عفونت در ناحیه شود.

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


منبع: جام جم آنلاین - دکتر ثریا عالمی، جراح و متخصص بیماری‌های زنان و زایمان

 

مطالب مرتبط:

توصیه‌های تغذیه‌ای در کیست تخمدان

تأثیر تغذیه بر اندومتریوز

غذاهای فوری؛ عاملی برای دردهای پیش از قاعدگی

نقش موثر تغذیه در کنترل سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

8 ماده غذایی مفید برای بهبود علائم سندرم پیش از قاعدگی

سندروم پیش از قاعدگی و درمان‌های غذایی

کاهش دردهای قاعدگی با گیاهان

بیماری های خاص زنان

گیاهان دارویی موثر بر سندرم پیش از قاعدگی

تاثیر ویتامین E در کاهش دردهای قاعدگی

زنجبیل، موثر در کاهش دردهای قاعدگی

تغذیه در سندروم پیش از قاعدگی

تغذیه و شیوه زندگی در PMS

در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت