بهترین کیف مدرسه چه کیفی است؟

استفاده از کیف‌هایی که روی یک شانه ‌انداخته می‌شود به دانش‌آموزان توصیه نمی‌شود. همچنین وزن کیف دانش‌آموز بستگی به توان و جسم او دارد...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بهترین کیف مدرسه چه کیفی است؟


تحقیقات نشان می‌دهد وزن زیاد کیف‌های مدرسه باعث بروز بیماری و آسیب‌های ستون فقرات، مفاصل و دردهای شدید در نواحی گردن، دست ها، کتف، پشت و پاها در دانش آموزان می شود.


تنوع کیف‌های مدرسه و نیز آسیب‌هایی که در اثر حمل کیف نامناسب به وجود می‌آید موجب شده تا والدین همواره به هنگام خرید کیف برای فرزندانشان این دغدغه را داشته باشند که کدام کیف برای فرزندشان مناسب‌تر است.

در اینجا چند مورد از خصوصیات کیف مناسب مدرسه را بیان می کنیم:

 

1- جنس برزنتی

کیف‌های لی یا کتانی اصلا مناسب نیستند، چون این کیف‌ها سنگین هستند و پر کردن آنها با کتاب و دفتر هم وزنشان را بیش از حد بالا می‌برد. بهتر است برای فرزند خود، کیف‌های برزنتی یا پارچه‌ای سبک را انتخاب کنید. کیفی با کمترین بند، سگک یا تزیین اضافی (مانند زیپ‌های تزیینی) بخرید تا وزن آن زیاد نشود.

میزان حمل کتاب و وسایل تحریر باید متناسب با وزن کودک باشد و بهتر است که دانش آموزان دبستانی بیش از دو کیلوگرم و یا حداکثر سه کیلوگرم وزن را حمل نکنند.

هر مقدار کیف‌ دانش‌آموز سبک‌تر باشد، برای سلامتی او بهتر است.

تحمیل وزن زیاد به بدن دانش‌آموزان می‌تواند سبب آسیب به مفاصل شود. وزن نامناسب کیف‌ها در بدن دانش‌آموزان در درازمدت، افتادگی شانه به یک طرف یا حتی انحراف ستون فقرات، افزایش قوس کمر و بدشکلی در ستون فقرات را به دنبال دارد.

در پایین این مطلب، یک تحقیق را در مورد عوارض کیف های سنگین انجام شده است، برای شما بیان می کنیم.

وزن کیف مدرسه با تمام لوازم داخل آن نباید بیشتر از 10 تا 15 درصد وزن بچه‌ها باشد

2- رنگ طیف سبز و آبی

معمولا بچه‌ها در مدرسه، کیف خود را روی زمین می‌گذارند و آن را زیر دست و پا می‌اندازند. به همین دلیل رنگ‌های خیلی روشن مانند سفید، کرم، نارنجی و لیمویی برای کیف مدرسه مناسب نیست. تمام طیف‌های رنگ سبز و آبی، سرخابی، قرمز و بنفش از بهترین رنگ‌هایی هستند که می‌توان برای کیف مدرسه بچه‌ها انتخاب کرد.

وقتی می‌خواهید کیف مدرسه بخرید، سعی کنید نوعی از آن را انتخاب کنید که کمترین عکس و نقش و نگار را داشته باشد. هرچقدر کیف‌های مدرسه ساده‌تر باشد، امکان پز دادن بچه‌ها در مدرسه به یکدیگر و پرت شدن حواس آنها از سمت درس و مشق به سمت وسایل کمتر خواهد شد.

کیفی را ‌انتخاب کنید که مواد بازتاب‌دهنده نور (رنگ های شب نما) داشته باشد تا به این ترتیب کودک‌تان در صورتی که در تاریکی را می‌رود، آسان‌تر دیده شود.

 

3- 10 تا 15 درصد وزن بدن

وزن کیف مدرسه با تمام لوازم داخل آن نباید بیشتر از 10 تا 15 درصد وزن بچه‌ها باشد. اگر بچه‌ها کیف‌های خیلی سنگین حمل کنند، احتمال افزایش غیرطبیعی قوس کمر و وارد شدن فشار بیش از حد به عضلات گردن، شانه و کمر آنها دور از انتظار نخواهد بود.

 

4- شستشو با آب ولرم و پودر

کافی است یک تشت بزرگ آب ولرم و پودر لباسشویی درست کنید و کیف بچه‌ها را 3 تا 4 ساعت داخل آن بگذارید. سپس با یک دستمال یا فرچه نرم، تمام گوشه و کنار کیف را تمیز و آن را خوب آبکشی کنید. کیف را برای خشک شدن، پشت‌ورو و با گیره از طناب آویزان کنید. بهتر است کیف مدرسه را در روزهای تعطیل بشویید تا وقت کافی برای خشک شدن آن وجود داشته باشد.

معمولا پسربچه‌ها به تمیزی لوازم خود کمتر از دخترها اهمیت می‌دهند. به همین دلیل بهتر است کیف مدرسه‌ها پسربچه‌ها را هر 25 تا 30 روز یک بار و کیف دخترها را هر 35 تا 40 روز یک بار بشویید.

استفاده از کیف‌هایی که روی یک شانه ‌انداخته می‌شوند به دانش‌آموزان توصیه نمی‌شود

5- کوله دوبندی

متخصصان  طب فیزیکی و توانبخشی معتقدند که کیف‌های کوله پشتی مناسب‌تر از انواع دستی و بندی آن است.

کوله‌پشتی‌های دوبنده بهترین کیف مدرسه برای بچه‌ها هستند. البته کوله‌پشتی بیشتر به درد بچه‌های 10 سال به بالا می‌خورد. برای بچه‌های کوچک‌تر و دبستانی می‌توانید کیف‌های چرخ‌دار تهیه کنید که هم حمل‌ونقلشان آسان باشد و هم فشار زیادی به دلیل حمل کیف پر از کتاب به ستون‌فقراتشان وارد نشود.

بهتر است کیفی که می‌خرید یک جیب کوچک برای قرار دادن لیوان یا قمقمه داشته باشد.

هرچه تعداد جیب‌های کیف بیشتر باشد، بهتر است زیرا بچه‌ها می‌توانند به‌راحتی لوازم مدرسه خود مانند جامدادی، دفتر، کتاب، کلید، دستمال و دفترچه یادداشتشان را در جیب‌های مختلف کیف بگذارند و برای پیدا کردن آنها سردرگم نشوند. کیفی که دارای چند محفظه است، به گسترش یکنواخت وزن وسایل مدرسه کمک می‌کند.‌

نحوه تنظیم دو بند کوله پشتی باید طوری باشد که وزن کیف در ناحیه پشت و میان دو کتف قرار گیرد. از طرف دیگر کوله پشتی‌های یک طرفه مناسب نبوده و غیراستاندارد هستند؛ چرا که برای حمل آن، فرد ناچار است به یک طرف متمایل می‌شود.

اگر برای بچه‌ها کوله‌پشتی می‌خرید، باید بندهای آن را طوری تنظیم کنید که قد کوله پایین‌تر‌ از کمر آنها نباشد. هرچه کوله‌ها آویزان‌تر باشند، فشار بیشتری به شانه‌های بچه وارد می‌شود.

حمل کوله‌ها و کیف‌های بزرگ و یک‌بنده‌ امکان فرورفتن شانه‌ای که کیف بیشتر روی آن انداخته می‌شود، افزایش می‌دهد.

 

سنگینی کیف‌ مدرسه آسیب جدی به دانش آموز وارد می‌کند

تحقیقات جدید در اردن نشان می‌دهد وزن زیاد کیف‌های مدرسه باعث بروز بیماری و آسیب‌های ستون فقرات، مفاصل و دردهای شدید در نواحی گردن، دست ها، کتف، پشت و پاها می شود.

 

بر اساس این تحقیقات، وزن زیاد کیف ها همچنین باعث فشار به قلب و ریه‌ها به علت آسیب دیدن اسکلت بدن و ستون فقرات می‌شود.

 

بیماری های ناشی از وزن زیاد کیف های مدرسه، مستلزم عمل جراحی است و عوارض این بیماری ها عوارض خود را سریعا در دوره کودکی نشان نمی ‌دهد، بلکه به مرور زمان، زیاد شده و خود را در آینده نشان می‌دهد که همین امر ایجاب می‌کند تا درباره خطرات جسمی و روانی ناشی از حمل این کیف های سنگین، اطلاع رسانی صورت گیرد.

 

این تحقیقات نشان داد استفاده نادرست از کیف مدرسه بر حرکت استخوان های ستون فقرات تاثیر می‌گذارد و باعث تغییر مایع مفاصل ستون فقرات می‌شود که این امر به نوبه خود، لغزش مفصلی و پوکی استخوان را به همراه می‌آورد، به گونه‌ای که در پایان سن نوجوانی، بیش از 50 درصد افراد از دردهای ناحیه پشت رنج می‌برند که یکی از علل آن، استفاده نادرست از کیف های مدرسه است.

 

در این تحقیقات، ویژگی‌های لازم کیف مدرسه اینگونه بیان شده است:

وزن کیف مدرسه باید به اندازه 10 تا 15 درصد وزن کودک و بندهای نگهدارنده آن نرم باشد تا کتف را اذیت نکند و پهنا و طول آن از پهنا و طول پشت کودک بیشتر نباشد. همچنین کتاب ها به طور عمودی از سنگین ترین تا سبکترین کتاب داخل کیف چیده شوند.

در این تحقیقات همچنین توصیه شده است که کتاب ها بزرگ نباشند، بلکه از چند بخش تشکیل شده باشد که دانش آموزان بخش مورد نیاز را به مدرسه ببرند تا به این شیوه از وزن کیف کاسته شود و معلمان نیز با دانش آموزان همکاری کرده و از آنها نخواهند که همه دفاتر و کتاب های خود را به مدرسه بیاورند.

فرآوری: نیره ولدخانی

بخش سلامت تبیان


منابع:

هفته نامه سلامت

باشگاه خبرنگاران

در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت