اوقات فراغت، لذت و شادی
اوقات فراغت، لذت و شادی
اوقات فراغت در برگیرندهی صور جامعی از فعالیتهاست که عناصر آن، علاوه بر آن که فکری و اجتماعی هستند، غالبا ماهیتی فیزیکی نیز دارند.
در این معنا، فعالیتهایی که از روی اجبار، با نگرش ابزاری و با محدودیتهای تحمیلشدهی بیرونی انجام گیرند و فرد استقلال عمل زیادی روی آنها ندارد، از حوزهی این تعریف خارج هستند و اساسا اینگونه فعالیتها محدودکنندهی خویشتنیابی فرد به شمار میروند.
اوقات فراغت و به ویژه ورزش، کارکردهای خاصی را برای همهی بخشهای جامعه و به ویژه جوانان دارد.
در میان جوانان،اوقات فراغت به دلایل سنی نیز حائز اهمیت است. معمولا
دیگران را مشابه و برابر با خود ببینند،و دیگران نیز آنها را برابر ببینند. به علاوه، در فعالیتها و روابط فراغتی است که جوانان نقشهای جنسیتی خود را میآموزند.
اوقات فراغت در کشورهای غربی
روند تحولات جهانی اوقات فراغت با تحولات بازار کار و آموزش هم بسته است. در عموم کشورهای جهان، به ویژه کشورهای اروپای غربی، جوانان کم تر از همقطاران خود در سالهای رونق اقتصادی پس از جنگ، درگیر اشتغال اقتصادی هستند و سطح اشتغال به صورت فزایندهای پایین آمده است.
تحولات بازار کار و صنعت و پایین آمدن رشد اقتصادی، دلیل اصلی این موضوع بوده است.
از یک طرف، تورم افراد با تحصیلات دانشگاهی، از ارزش اقتصادی مدارج دانشگاهی کاسته و ادامهی تحصیلات را با ریسک زیادی روبهرو ساخته است.
بدین ترتیب از آنجایی که جوانان بیکار در بسیاری موارد راه تحصیل را برمیگزینند، بیکاری آنها پنهان میماند. از طرف دیگر، از دست رفتن و محدود شدن بازار کار جوانان، به معنای وقت فراغت فراوان برای آنها نیست.
تجربهی بیکاری، از اعتماد به نفس جوانان در جست و جوی شغل میکاهد. سیاستی که جوانان در کشورهای غربی برای افزایش شانس اشتغال خود برگزیدهاند، بالا بردن بیش تر انگیزهی خود برای ادامهی تحصیل بوده است.