غذاهای گرم برای روزهای سرد!

علاوه بر تمام لباس‌های گرمی که به تن می‌کنید باید بدانید که تغذیه‌ی خوب نیز دمای بدن را بالا می‌برد و باعث می‌شود در طول زمستان شما احساس سرما و همچنین خستگی کمتری داشته باشید و چاق نشوید
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

غذاهای گرم برای روزهای سرد!


علاوه بر تمام لباس‌های گرمی که به تن می‌کنید باید بدانید که تغذیه‌ی خوب نیز دمای بدن را بالا می‌برد و باعث می‌شود در طول زمستان شما احساس سرما و همچنین خستگی کمتری داشته باشید و چاق نشوید.

در هوای سرد همه‌ی ما به فکر فراهم آوردن امکاناتی هستیم که بتوانیم با سرما مقابله کنیم. خانه‌ی گرم، لباس و کفش گرم و غیره راه‌هایی برای مقابله با سرما هستند. اما در این باید به فکر تغذیه‌ی مناسب هم بود. تغذیه‌ی درست و متعادل شما را از گزند سرما حفظ می‌کند. در این مقاله شما را با برخی از این مواد غذایی بیشتر آشنا می‌کنیم.

اگر یک رژیم لاغری سخت را دنبال می‌کنید باید بدانید که احساس خستگی و

سرما کاملاً طبیعی است. با این حال این عوامل باعث حساسیت شما شده و در

برابر بیماری‌ها و عفونت‌های زمستانی ضعیفتان می‌کند

زمانی که هوا سرد می‌شود مکانیسم‌هایی در بدن فعال می‌شود که دمای بدن را بالا می‌برد و اعضای آن را از خطر حفظ می‌کند. افزایش گرمای بدن انرژی تولید می‌کند. تمام این عکس‌العمل‌ها را ترموژن می‌نامند. برای فهم بهتر این مکانیسم زمانی را در نظر بگیرید که از سرما به خود می‌لرزید: لرزش عضلات باعث تولید گرما در بدن می‌شود. برخی از مواد غذایی به خوبی ترموژن بدن را بالا می‌برند که با آن‌ها آشنا می‌شوید:

قهوه

حتی یک فنجان قهوه‌ی کوچک نیز برای فعال کردن ترموژن بدن کارساز است. مصرف منظم قهوه می‌تواند مصرف انرژی را تا 13 درصد افزایش دهد. در عین حال این تأثیر قهوه باعث می‌شود مصرف چربی‌ها برای تولید انرژی بیشتر شود؛ و این بدین معنی است که اگر مثل سابق غذا بخورید لاغرتر هم می‌شوید.

اگر در هوای سرد دلتان یک نوشیدنی گرم خواست به سراغ قهوه بروید. البته توجه داشته باشید قهوه به مدت چند ساعت هورمون‌های استرس را تحریک می‌کند؛ برای همین توصیه می‌کنیم افرادی که دچار استرس و بی‌خوابی هستند در مصرف قهوه احتیاط کنند.

 

چای سبز

به نظر می‌رسد «کاتچین» چای همانند قهوه مصرف انرژی را بالا می‌برد. کاتچین‌های چای، مانع از تجمع چربی‌ها می‌شود.

برخی از متخصصان توصیه می‌کنند در طول روز هم چای و هم قهوه بنوشید زیرا ترکیبات این دو نوشیدنی مکمل هم بوده و تأثیر بیشتری روی بدن می‌گذارد.

 

فلفل

حتماً برای شما هم اتفاق افتاده که بعد از خوردن فلفل یا غذای تند احساس کنید از دهانتان آتش بیرون می‌زند! باید بدانید این حالت فراتر از یک احساس است.

فلفل در سیستم عصبی تغییراتی ایجاد کرده و ترموژن بدن را فعال می‌کند. این ماده‌ی غذایی همانند قهوه، کاهش وزن را نیز تسهیل می‌بخشد. البته اگر به خوردن غذاهای تند عادت ندارید توجه داشته باشید که به یک باره سراغ فلفل نروید و به تدریج آن را به غذاهایتان اضافه کنید.

افرادی که دچار بیماری‌های خودایمنی هستند باید در مصرف فلفل احتیاط کنند.

 

زنجبیل و فلفل سیاه

زنجبیل حاوی ماده ‌ای به نام جینجرول (gingerol) و فلفل سیاه حاوی پی پرین است.

این دو ماده به خانواده‌ی ترکیبات فلفل تعلق دارند و حتی از آن‌ها نیز قوی‌تر هستند. برای همین زنجفیل و فلفل سیاه هم، با سرما مقابله می‌کنند.

 

 

پروتئین

پروتئین‌ها ریز مغذی‌هایی هستند که تأثیر گرمابخشی آن‌ها بیشتر از گلوسیدها و یا لیپیدها می‌باشد. برای همین در فصل زمستان از خوردن مواد غذایی پروتئین دار غافل نشوید.

پروتئین‌های حیوانی در گوشت قرمز، ماهی، محصولات لبنی و تخم مرغ و پروتئین‌های گیاهی در سبزیجات برگ دار، سویا، حبوبات، غلات و دانه های روغنی وجود دارد.

 

امگا 3 ها

اسیدهای چرب امگا 3 جزو چربی‌های اشباع نشده‌ی پُلی محسوب می‌شوند. این اسیدهای چرب مفید در ماهی‌های چرب وجود دارند که در آب‌های سرد زندگی می‌کنند. بدن به راحتی می‌تواند از این اسیدهای چرب برای تولید انرژی استفاده کند. برای همین وجود امگا 3 های لازم در بدن راهی برای مقابله با سرما محسوب می‌شود. توصیه می‌کنیم در هفته دو تا سه مرتبه ماهی میل کنید. می‌توانید از کپسول‌های روغن ماهی نیز استفاده کنید.

 

حواستان به رژیم‌های غذایی باشد

آیا مدام احساس خستگی می‌کنید؟ همیشه سردتان است؟ اگر این احساس سرما و خستگی مدام با شما باشد توصیه می‌کنیم حتماً به پزشک مراجعه کنید زیرا این دو حالت می‌تواند علامت یک بیماری یا اختلال باشد. البته اگر یک رژیم لاغری سخت را دنبال می‌کنید باید بدانید که احساس خستگی و سرما کاملاً طبیعی است. با این حال این عوامل باعث حساسیت شما شده و در برابر بیماری‌ها و عفونت‌های زمستانی ضعیفتان می‌کند. برای پیشگیری از این قبیل مشکلات توصیه می‌کنیم فعالیت‌های بدنی‌تان را کمتر کرده و رژیم ساده تری را دنبال کنید.

 

فاطمه مهدی پور

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


مطالب مرتبط:

تغذیه‌ی زمستانی از نگاه طب سنتی

10 نکته برای سالم ماندن در فصل سرما

بخور نخورهای سرماخوردگی

آیا لازم است در فصل سرما غذای بیشتری بخوریم؟

بهترین رژیم غذایی در زمستان

تغذیه‌ی پاییزی از نگاه طب سنتی

6 خوراکی مناسب برای فصل سرما

در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط مجموعه : توصیه های تغذیه ای
آخرین مطالب سایت