نجوم برای تنبل ها
نجوم براي تنبل ها
با دانشمندان (8)
اگر از کودکي دوست داشتيد فضانورد شويد و به طور کلي درباره آسمان بالاي سرتان کنجکاو بوديد اما تا کنون هيچ اقدامي خاصي انجام نداده ايد، براي شما يک پيشنهاد خوب داريم! البته پيشنهاد ما شامل افرادي مي شود که حوصله مطالعه کتب نجومي و جستجو در سايت هاي علمي را ندارند و به نوعي در يادگيري نجوم تنبل هستند.
چند وقتي است راديو تهران سه شنبه شب ها در حدود ساعت 9، برنامه اي را با عنوان «روي موج نجوم» پخش مي کند. اين برنامه با دعوت از فعالان نجوم آماتوري کشور به ارائه مفاهيم پايه اي نجوم به زبان ساده و گويا مي پردازد و معمولا مطالب روز ستاره شناسي را مورد تحليل قرار مي دهد. حافظ آهي، سردبير اين برنامه در يک اقدام مفيد، تمامي برنامه هاي روي موج نجوم را بر روي وبلاگ اين برنامه قرار داده است. بدين ترتيب شما مي توانيد برنامه ها را دانلود کنيد و در هر زمان که خواستيد آن ها را گوش کنيد. براي دريافت برنامه هاي روي موج نجوم اينجا را کليلک کنيد.
البته بهتر است هرچه زودتر به يادگيري نجوم مشغول شويد و درباره اجرام سماوي مثل خورشيد بيشتر بدانيد، چراکه دانشمندان از يک فاجعه بزرگ در سال 2013 خبر داده اند که توسط خورشيد رقم خواهد خورد:
دانشمندان ناسا پيش بيني کردند که توفان خورشيدي که قرار است در سال 2013 رخ دهد مي تواند براي زمين به يک فاجعه بزرگ و حتي نابودي دنيا تبديل شود. ارزيابيهاي ناسا نشان مي دهد که توفان خورشيدي سال 2013 يک فاجعه بزرگ است چون شدت آن 20 برابر ويرانگرتر از اثرات ناشي از عبور توفان کاترينا در آمريکا است و مي تواند عملکرد شبکه هاي تلويزيوني و اينترنت را به شدت مورد تهديد قرار دهد.
اکنون کارشناسان ناسا نسبت به خطرات بالقوه اي که توفان عظيم خورشيدي در فاصله 150 ميليون کيلومتري و در سال 2013 مي تواند براي زمين داشته باشد هشدار دادند. به گفته اين محققان، در حال حاضر فعاليت خورشيدي بسيار شديد شده است و در سالهاي آينده نيز ميزان آن افزايش خواهد يافت و منجر به بروز يک فاجعه بي سابقه خواهد شد. اين توفان بر روي سيستمهاي انرژي و ارتباطات زمين اثر خواهد گذاشت و عملکرد پلاسماي خورشيدي به شدت زندگي مملو از فناوري امروز را مختل خواهد کرد. براساس گزارش تلگراف، اين توفانها مي توانند تمام ابزارها از آي- پاد تا ماهواره ها را در معرض نابودي قرار دهند و منجر به قطع برق در بسياري از مناطق دنيا شوند.
شايد همين خلل ارتباطي باعث شده است تا آژانس فضايي ژاپن اينقدر بر روي ثبت رکوردش در گينس اصرار کند. احتمالا آن ها فکر مي کنند با وجود اين اختلالات، پروژه ديگري نمي تواند رکورد آن ها را بزند:
آژانس فضايي ژاپن در تلاش است تا رکورد پرواز کاوشگر "هايابوسا" را در کتاب برترينهاي جهان، گينس به ثبت برساند.
آژانس فضايي ژاپن يک درخواست رسمي را به منظور به رسميت شناختن رکورد پرواز کاوشگر "هايابوسا" به موسسه گينس در لندن ارسال کرده است. به گفته مقامات آژانس فضايي ژاپن، اين طولاني ترين پرواز رفت و برگشت به طرف يک جرم آسماني غير از ماه است.
هايابوسا در مارس 2003 / فروردين 1382 به فضا پرتاب شد و در سپتامبر 2005 / شهريور 1384 به سيارک ايتوکاوا رسيد. ماموريت هايابوسا، تماس با سطح اين صخره فضايي و نمونهبرداري از سطح آن بود، اما تصاوير و اطلاعات ارسالي انجام موفقيتآميز چنين برخوردي را تاييد نکرد؛ هرچند که برخي دانشمندان ژاپني اظهار اميدواري کردند بخشي از گردوغبار سطح سيارک وارد مخزن اين فضاپيما شده باشد.
پس از آن، هايابوسا به کمک موتورهاي پيشرفته يوني خود رهسپار زمين شد و پس از پشت سر گذاشتن مشکلات فراوان، از جمله از کار افتادن موتورهاي فضاپيما، وارد مدار زمين شد. هايابوسا در نزديکي زمين، مخزن کوچکي را رها کرد که حاوي نمونههاي احتمالي جمعآوريشده از سطح سيارک ايتوکاوا بود.
منبع اخبار:
نجوم نيوز / مهر / خبرآنلاين
تنظيم راي تبيان:
م.ح.اربابي فر