سير بخوريد تا سرما نخوريد

مصرف سير براي جلوگيري از سرماخوردگي و حتي بهبودي پس از ابتلا به آن، موثر است...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سیر بخورید تا سرما نخورید

پایگاه اینترنتی نیویورک تایمز در گزارشی علمی نوشت:

مصرف سیر برای جلوگیری از سرماخوردگی و حتی بهبودی پس از ابتلا به آن، موثر است.

قرن ها از سیر نه تنها به دلیل مصرف آن در آشپزی، بلکه به خاطر قدرت درمانی آن تعریف شده است. دلیل آن هر چه باشد، ولی مطالعات انجام شده ی اخیر، یک تاثیر آن را تایید می کنند.

دانشمندان انگلیسی مدت دوازده هفته بین ماه های نوامبر و فوریه (زمستان) به 146 نفر، روزی یک عدد سیر دادند و به 146 نفر سیر ندادند.

طی این دوره آزمایشی از 146 نفری که سیر مصرف کرده بودند، 24 نفر به سرماخوردگی مبتلا شدند، درحالی که از 146 نفری که به آنها سیر داده نشده بود، 65 نفر دچار سرماخوردگی شدند.

علاوه بر این، افراد گروهی که سیر مصرف کرده بودند، ولی سرماخورده بودند، خیلی زودتر از کسانی که سیر مصرف نکرده بودند و سرماخورده بودند، بهبود یافتند.

یکی از توضیحاتی که دانشمندان برای این تاثیر اعلام کردند آن است که ترکیبی موسوم به «آلیسین» در سیر که فعال ترین ترکیب موجود در سیر است، مانع از فعالیت آنزیم هایی می شود که در عفونت های میکروبی و ویروسی نقش دارند.

همانطور که می دانید کسانی که سیر مصرف می کنند دیگران را از خود می رانند (به دلیل بوی تند آن)، بنابراین میکروب ها را نیز از خود دور می کنند.

سایر فواید شگفت انگیز سیر

سیر با داشتن آنزیم‌های طبیعی به جذب بهتر غذا كمك می‌كند.

از طرفی به عنوان یك ماده ی ضد نفخ عالی و یك ماده ضد انگل و كرم‌های روده‌ای شناخته شده است.

مصرف سیر یكی از بهترین درمان‌ها برای سرفه‌های شدید است و معمولا از شربت سیر برای درمان آن استفاده می‌شود.

سیر دارای تركیبات ضد میکروبی است و می‌تواند با انواع عفونت‌ها مبارزه كند، بدین منظور می‌توان از آن هم به صورت استعمال خوراكی و هم موضعی برای درمان قارچ‌ها و عفونت های باكتریایی پوست استفاده نمود.

تحقیقات متعددی نشان می‌دهد كه سیر می‌تواند از سیستم قلبی و عروقی محافظت نماید، زیرا می‌تواند میزان كلسترول و تری گلیسرید خون را كاهش دهد و تجمع پلاكت‌ها را مهار كند و میزان فیبرینولیز را كه لخته خون را از بین می‌برد، افزایش دهد ( یعنی از لخته شدن خون در رگ ها جلوگیری کرده و خون را رقیق می کند).

از سیر همچنین به عنوان یكی از درمان‌های فشار خون بالا یاد شده است، زیرا می‌تواند مویرگ های ریز را باز كرده و ریتم قلب را تنظیم كند و فشار خون را کاهش دهد.

مطالعات نشان داده‌اند كه خوردن منظم سیر باعث كاهش احتمال ابتلا به سرطان‌های مری، معده و روده بزرگ می‌شود. این اثرات به این علت است كه سیر از تشكیل مواد سرطان زا جلوگیری می‌نماید.

سیر حاوی تركیبات سولفورداری است كه از رشد تومورهای سرطانی خصوصا در سینه و پوست جلوگیری می‌نماید.

هشدارها:

مهم‌ترین اثر جانبی سیر خوراكی، ایجاد بوی بد در تنفس و بدن است.

مصرف بیش از حد سیر با معده خالی باعث ناراحتی های گوارشی می‌شود.

همچنین گزارش‌هایی مبنی بر واكنش‌های آلرژیك (حساسیت زا) در اثر استفاده ی زیاد از سیر خام وجود دارد.

تهیه سیر به صورت پودر باعث می‌شود عصاره آن به فرم خالص تر در اختیار مصرف‌كننده قرار گیرد. همچنین استفاده از سیر به صورت كپسول می‌تواند از ایجاد بوی بد در دهان جلوگیری و بلع آن را آسان‌تر كند.

سیر بر متابولیسم داروها تاثیری ندارد، اما بهتر است كه از مصرف همزمان مقدار زیاد آن با داروهای ضد انعقاد خودداری كرد.

همچنین بهتر است 7 تا 10 روز پیش از عمل جراحی نیز از مصرف سیر زیاد خودداری شود، زیرا زمان خونریزی را افزایش می‌دهد.

مصرف مقدار كم سیر در دوران شیردهی و بارداری مجاز است، اما به علت تاثیری كه بر بو و طعم شیر دارد، برخی نوزادان را ناراحت می‌كند، بنابراین بهتر است از مصرف سیر در دوران شیردهی اجتناب شود.

گفتنی است سیر دارای غلظت بالایی از مواد سولفوردار است و ماده‌ای به نام آلیسین ماده فعال سیر را تشكیل می‌دهد كه اكثر خواص سیر را به آلیسین نسبت می‌دهند.

آلیسین زمانی در سیر تولید می‌شود كه حبه سیر خورده یا جویده شود. در این صورت است که تركیب سولفورداری به نام آلیین(alliin) تحت تاثیر آنزیمی ‌به نام آلیناز، به آلیسین تبدیل می‌شود که همگی در سیر وجود دارند.

به علت این‌كه آنزیم آلیناز در اثر گرما از بین می‌رود، لذا سیر پخته شده خواص درمانی كمتری از سیر خام دارد.

منابع:

واحد مرکزی خبر

مركز اطلاعات دارویی ایران

*مطالب مرتبط:

سیر، ضد میکروب قوی است

این سبزی بدبو را دست کم نگیرید

خواص درمانی و غذایی سیر (1) و (2)

فردی که سرماخورده چه باید و چه نباید بخورد؟

ضدسرفه هاى طبیعى

بخش تغذیه و سلامت تبیان

 

در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت