بدون هنرهاي سنتي سخني براي گفتن نداریم

نمايشگاهي از طرح و نقش‌هاي فرش ايراني به‌مناسبت بزرگداشت «استاد محسن محسني» با حضور جمعي از هنرمندان و مسوولين فرهنگي عصر روز 30 آبان‌ماه در موزه هنرهاي معاصر تهران گشايش يافت.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بدون هنرهای سنتی  سخنی برای گفتن نداریم

در افتتاحیه‌ی نمایشگاه طرح و نقش‌های فرش ایرانی،

شالویی: بدون هنرهای سنتی ما سخنی برای گفتن در دنیای امروز نداریم

نمایشگاهی از طرح و نقش‌های فرش ایرانی به‌مناسبت بزرگداشت «استاد محسن محسنی» با حضور جمعی از هنرمندان و مسوولین فرهنگی عصر روز 30 آبان‌ماه در موزه هنرهای معاصر تهران گشایش یافت.

به گزارش خبرنگار بخش هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این مراسم كه اساتید و مسوولینی چون استاد حسن بلخاری، بهمن نامور، غلامرضا امیرخانی، مهدی مكی‌نژاد و ... حضور داشتند، ابتدا دكتر محمود شالویی رییس موزه هنرهای معاصر تهران ضمن ابزار خرسندی از برگزاری این نمایشگاه گفت: اگر هنرهای سنتی ما نباشد به جرأت می‌توانیم بگوییم كه ما سخنی برای گفتن در دنیای امروزی نداریم، چرا كه ایران با هنری در دنیا شناخته شده است كه به‌دست هنرمندانش ریشه در تاریخی كهن دارد.

مهدی مكی‌نژاد مسوول گنجینه‌ی هنرهای از یاد‌رفته هم مطرح كرد: اهمیت این نمایشگاه به دو دلیل است، یكی بزرگداشت و تجلیل از استاد «محسن محسنی» كه از فرهیختگان حوزه فرهنگ و هنر است و دیگری تجلیل از هنر فرش كه هنری فراگیر است و مانند معماری در سراسر ایران و در اذهان همه‌ی ایرانیان و خارج از كشور كاملا شناخته شده است.

سپس محمدعلی رجبی عضو پیوسته فرهنگستان هنر و دبیر این جشنواره هم در سخنانی مطرح كرد: این نمایشگاه بی‌نظیر از طرح‌ها و نقش‌های 130 سال پیش تاكنون گردآوری شده كه حتی شطرنجی‌های بعضی از این طرح‌ها با دست كشیده شده است.

وی هم‌چنین گفت: از بین 1530 اثر گرفته شده از موزه‌ها، شركت سهامی فرش، هنرمندان فرش، خانواده‌ی هنرمندان و موزه ملی فرش و ... تعداد 226 اثر دراین نمایشگاه به نمایش درآمده است و این نمایشگاه شامل 2 بخش است، یكی مدل‌ها و نمونه‌هایی است كه هنرمندان آنها را تقلید می‌كردند و سپس توسط سایر هنرمندان

اگر هنرهای سنتی ما نباشد به جرأت می‌توانیم بگوییم كه ما سخنی برای گفتن در دنیای امروزی نداریم، چرا كه ایران با هنری در دنیا شناخته شده است كه به‌دست هنرمندانش ریشه در تاریخی كهن دارد.

فرشبافته می‌شده كه متاسفانه امروزه این روش به فراموشی سپرده شده و بخش دوم، آثاری است كه از 130 سال پیش تاكنون مجموعه‌ای از انواع طرح‌ها و نقش‌های تمام مناطق ایران به نمایش درآمده است.

رجبی در پایان خبر داد: در طول این نمایشگاه هر هفته روزهای یكشنبه و چهارشنبه ظرف مدت 25 روز جلساتی با حضور اساتید بزرگ طرح و فرش ایرانی برگزار خواهد شد كه در هر جلسه دو استاد این عرصه سخنرانی خواهند كرد و سپس استاد محسنی سخن خواهند گفت.

وی افزود: سرانجام در روز آخر این نمایشگاه 25 آذرماه مراسم بزرگداشتی برای استاد محسن محسنی با حضور شخصیت‌های فرهنگی و هنرمندان برگزار خواهد شد.

 

مطالب مرتبط مجموعه : اخبار سال 1389
آخرین مطالب سایت