سندرم مرگ ناگهاني نوزاد(SIDS)

SIDS (Sudden Infant Death Syndrome) به مرگ ناگهاني كودكان در سال اول زندگي اطلاق مي شود كه علت آن تا به امروز مشخص نشده است. اما تحقيقات...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سندرم مرگ ناگهانی نوزاد(SIDS)

SIDS یا Sudden Infant Death Syndrome به مرگ ناگهانی كودكان در سال اول زندگی اطلاق می شود كه علت آن تا به امروز مشخص نشده است. اما تحقیقات نشان داده اند كه عواملی مانند آلودگی محیط زیست، عفونت و مشكلات ژنتیكی و ارثی، در بروز این سندرم مؤثر هستند.

گاهی اوقات در شرایطی خاص، مثل حالتی كه نوزادی نارس در معرض عوامل مذكور قرار بگیرد، احتمال مرگ ناگهانی نوزاد بیشتر می شود.

بر طبق آمار گزارش شده، سندرم SIDS ، نوزادان را بیشتر در سن زیر 6 ماه، به خصوص بین 2 تا 4 ماهگی به كام مرگ می كشاند. گرچه علت این سندرم هنوز به طور كامل روشن نشده،  اما با رعایت بعضی نكات ایمنی می توان تا حد زیادی از بروز آن جلوگیری كرد.

توصیه های زیر برای كاهش عوامل خطرزا، به پدران و مادران تا حد زیادی كمك می كند:

- از خواباندن نوزاد روی شكم(به حالت دمر)، خودداری كرده و همواره او را به پشت(طاق باز) بخوابانید.

- برای خواباندن نوزاد، از تشك های طبی و استاندارد كه سطح صاف و محكمی دارند، استفاده كنید.

- در صورتی كه نوزاد را در كنار خود می خوابانید، فاصله خود را با او حفظ كرده تا در طول شب، از افتادن ناخودآگاه اعضای بدنتان روی او جلوگیری نمایید.

- وسایل نرم مثل اسباب بازی های شل، عروسك های پشم دار و پارچه ای و بالش های نرم و شل را كه ممكن است روی بینی و دهان نوزاد بیفتند و جلوی تنفس او را بگیرند، از اطراف نوزاد دور نگه دارید.

- دقت كنید پستانكی كه برای نوزاد استفاده می كنید،  تمیز و خشك باشد.

- از نگه داشتن نوزاد در صندلی اتومبیل، ساك حمل و یا گهواره، به مدت زیاد خودداری كنید.

بر اساس اعلامیه جدید مؤسسه ملی سلامتی و رشد كودكان(NICHD)، احتمال بروز "سندرم مرگ ناگهانی نوزاد"، در فصل زمستان افزایش می یابد. علت این است كه هنگام سرما والدین برای گرم كردن نوزاد، از لباس های زیاد و پتوهای ضخیم استفاده كرده و اتاق نوزاد را بیش از حد گرم می كنند. در حالی كه یكی از عوامل ایجاد كننده خطر سندرم  SIDS، گرمای بیش از حد محیط  اطراف نوزاد می باشد. بنابراین، والدین باید دقت نمایند كه حتی در فصل زمستان، دمای اتاق كودك باید در حدی متعادل(حدود 26 درجه سانتیگراد) بوده كه یك فرد بزرگسال نیز در آن دما احساس راحتی و آرامش نماید. همچنین پتوی نوزاد باید سبك و با ضخامتی كم باشد و پدر و مادرها باید مواظب باشند كه پتو را فقط تا روی سینه نوزاد بالا بكشند و از افتادن آن روی بینی و دهان او جلوگیری كنند.

مترجم: نوشین نواب

*مطالب مرتبط:

برفك از بیماری های شایع دوران كودكی

كم آبی و اسهال بیماری های شایع دوران كودكی

زردی

گوش درد

تب و تشنج

مننژیت

سیاه سرفه

در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت