جیمز باند و آمیتاب باچان در تهران

فكر می‌كنید اتفاق غریبی است كه روی سردر سینماهای ایران نام شون كانری، آمیتاب باچان یا عمرشریف را ببینید؛ آن هم در فیلمی ایرانی؟ هیچ شوخی‌ای در كار نیست. قرار است ستاره‌های سینمای جهان در فیلم‌های ایرانی بازی كنند ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

جیمز باند و آمیتاب باچان در تهران   

ستاره‌های سینمای جهان در فیلم‌‌های ایرانی بازی می‌كنند

فكر می‌كنید اتفاق غریبی است كه روی سردر سینماهای ایران نام شون كانری، آمیتاب باچان یا عمرشریف را ببینید؛ آن هم در فیلمی ایرانی؟ هیچ شوخی‌ای در كار نیست. قرار است ستاره‌های سینمای جهان در فیلم‌های ایرانی بازی كنند و رو در روی هنرپیشه‌های كشورمان قرار بگیرند؛ بدون هیچ اتفاق عجیب و غریبی. فیلم‌های ایران در مرز جهانی شدن ایستاده‌اند، آن هم نه به خاطر مضمون و قصه‌های انسانی‌. این بار قصه، جور دیگری است؛ این ستاره‌ها هستند كه ما را بین‌المللی می‌كنند.

آمیتاب باچان و ایرانی‌ها

فیلم‌های هندی هنوز هم جزء آثار مورد علاقه خانواده‌های ایرانی هستند. استقبال از فیلم «شعله» نشان داده كه قصه‌های پر از اشك و  اندوه در ایران مخاطبان فراوانی دارد. شاید همین نكته باعث شده كه كارگردان‌های ایرانی به فكر استفاده‌ از ستاره‌های هندی در فیلم‌هایشان بیفتند. علی شاه حاتمی - سازنده مجموعه «خوش ركاب» و فیلم «لاك‌پشت» - در سفری به هند با آمیتاب‌باچان و سلمان‌خان مذاكره كرده و با آنها برای بازی در فیلم تازه‌اش به توافق رسیده است؛ اگر چه هنوز قصه فیلم او منتشر نشده اما می‌شود حدس زد كه این بار او ملودرامی مناسب خانواده‌ها خواهد ساخت.

به جز علی شاه حاتمی، سازنده مجموعه «مسافری از هند» هم بار دیگر گذارش به هندوستان افتاده؛ قاسم جعفری این روزها در كشور هفتاد و دو ملت به سر می‌برد تا مكان‌های فیلم‌برداری اثر تازه‌اش –مجنون و لیلی– را پیدا كند؛ فیلمی كه از همین حالا اسم هندی «رام و سیتا» برایش انتخاب شده و قصه‌ای عاشقانه دارد و در دشت‌های وسیع جنوب هند فیلم‌برداری می‌شود. او هنوز نگفته كه چه افرادی در این فیلم حاضر می‌شوند اما احتمال حضور ستاره‌های مشهور هندی در این فیلم وجود دارد. مجید مجیدی هم جزو كسانی است كه به تازگی به هند و هندی‌ها علاقه‌مند شده. «كشمیر سل زده» نام فیلم اوست كه در این سرزمین غریب فیلم‌برداری می‌شود. اگر چه او گفته هنرپیشه‌های هندی در فیلم او جایی ندارند، با این همه سال آینده را باید سال فیلم‌های هندی و ایرانی دانست.

عمر شریف و كمال تبریزی

 هفته پیش خبری در خبرگزاری‌ها همه را شوكه كرد؛ تهیه‌كننده فیلم «سن پترزبورگ» از حضور عمر شریف – بازیگر الجزایری‌الاصل فرانسوی – در این اثر خبر داد. عمر شریف را تماشاگران ایرانی با فیلم «دكتر ژیواگو» شاهكار دیویدلین می‌شناسند كه قصه‌اش درباره دلدادگی پزشكی در زمان حضور كمونیست‌ها در روسیه بود. طبق گفته تهیه‌كننده ایرانی‌، او قرار است نقش روبه‌روی پرویز پرستویی را در فیلم تازه كمال تبریزی بازی كند. سن پترزبورگ قصه 2 كلاهبردار است كه مدام سر هم كلاه می‌گذارند و فرار می‌كنند. شریف و پرستویی هم نقش‌های این دو را بر عهده دارند؛ اگر چه به جز عمر شریف، احتمال حضور مایكل كین - هنرپیشه مشهور فیلم «آمریكایی آرام» و «بانوی زیبای من» - هم وجود دارد. كین كه 2 سال قبل در «بتمن آغاز می‌كند» حاضر شده، این بار به ایران می‌آید تا نقشی پلیسی را بازی كند و عمر شریف و پرویز پرستویی را گیر بیندازد!

با وجود این اخبار، هنوز كار تازه كمال تبریزی شروع نشده. با توجه به سرمای روسیه، فعلا فیلم‌برداری به تعویق افتاده است.

ژولیت بینوش و كیارستمی

قصه، قصه‌ای تكراری است. ژولیت بینوش سال گذشته به تهران آمد و بعد از 10 روز گشت و گذار در اصفهان و شمال ایران، به پاریس رفت. آن وقت‌ها هر كس از كیارستمی یا بینوش درباره همكاری با یكدیگر می‌پرسید، هر دو تكذیب می‌كردند اما یكی دو ماه بعد، همه چیز مشخص شد. «رونوشت برابر اصل» عنوان اثر تازه عباس كیارستمی است كه قصه‌اش در ایتالیا می‌گذرد و ژولیت بینوش هم نقش اصلی آن را بر عهده دارد.

طی یك سال گذشته نام چندین بازیگر برای حضور روبه‌روی این هنرمند فرانسوی مطرح شد؛ اول از همه رابرت دنیرو – بازیگر مشهور فیلم‌هایی نظیر پدرخوانده2 و گاو خشمگین – بود. اما به دلیل همزمانی پروژه‌ای دیگر با كار كیارستمی، رابرت دنیرو در این فیلم حاضر نشد. بعد از او، نام آل‌پاچینو – همان هنرپیشه فیلم‌های سر پیكو و صورت‌زخمی – بود كه دهان به دهان می‌چرخید.

 البته نقل قولی از كیارستمی كه او پیر شده و نمی‌تواند نقش‌هایش را خوب بازی كند هم بین همه شایع شده بود. با این همه، خود كارگردان ایرانی مدتی پیش اعلام كرد بازیگر مقابل ژولیت بینوش را انتخاب كرده. سامی‌ فری بازیگری از قدیمی‌های تئاتر فرانسه برای فیلم «رونوشت برابر اصل» برگزیده شده و همه نام‌های بزرگ كنار رفته‌اند. فیلم، بهار سال آینده در ایتالیا فیلم‌برداری می‌شود و مثل دیگر فیلم‌های ایرانی در كشورهای خارجی، به زبان فارسی نیست.

شون كانری و درویش

امسال سال بازیگران انگلیسی است. بعد از مایكل كین، این بار خبرهایی مبنی بر حضور جیمز باند قدیمی در یكی از پرهزینه‌ترین فیلم‌های ایرانی به گوش می‌رسد.

شون كانری – هنرپیشه فیلم‌هایی نظیر «مارنی» ساخته آلفرد هیچكاك، «اسرار صندوقچه گمشده» به كارگردانی استیون اسپیلبرگ و «جیمز باند»ها – قرار است در فیلم «روز رستاخیز» رودرروی بازیگران ایرانی حاضر شود. احمدرضا درویش بعد از دوئل، 2 سالی را استراحت كرده و این بار قصد دارد فیلم پرهزینه‌اش درباره حضرت ابوالفضل(ع) را با حضور ستارگان اروپایی و آمریكایی بسازد. با اینكه شون كانری پیش از این به دلیل اعلام بازنشستگی‌اش حاضر نشده بود در قسمت تازه ایندیانا جونز بازی كند اما شایعات از حضور قطعی او در فیلم درویش خبر می‌دهد. عمر شریف هم كه پای ثابت فیلم‌های ایرانی شده، در «روز رستاخیز» نقشی را بر عهده می‌گیرد. عوامل جلوه‌های ویژه فیلم «ارباب حلقه‌ها» هم به جمع عوامل «روز رستاخیز» اضافه شده‌اند. بنابراین از همین الان می‌توانید منتظر فیلم پرستاره و البته جذابی باشید كه خارجی‌ها هم اخبار آن را دنبال می‌كنند.

سابقه

در همین چند سال اخیر، بعضی كارگردان‌های ایرانی سراغ بازیگران كشورهای دور و بر رفته‌اند و از آنها برای فیلم‌هایشان استفاده كرده‌اند. ابوالفضل‌جلیلی برای فیلم حافظ، بازیگری ژاپنی را به ایران آورد و كمال تبریزی هم برای فیلم «فرش باد» ستاره‌ای از همان كشور را به اصفهان برد.

حسن فتحی هم در سریال «مدار صفر درجه» بازیگرانی از فرانسه و لبنان و مجارستان را انتخاب كرد و بعضی‌ها را هم به ایران دعوت كرد. سال‌ها پیش هم ابراهیم حاتمی‌كیا از گروهی آلمانی در فیلم «از‌كرخه تا راین» بهره برد و بعدها در بوسنی بازیگری از آن دیار را در فیلم «خاكستر سبز» بازی داد. با این همه، هیچ كدام از آنها به اندازه افرادی كه امسال نامشان برای حضور در فیلم‌های ایرانی مطرح شده، مشهور نبوده‌اند. ژولیت بینوش، عمرشریف، مایكل‌كین، شون‌كانری، آمیتاب‌باچان و سلمان‌خان قرار است ستاره‌های ایرانی‌ای نظیر محمدرضا گلزار و بهرام‌رادان و هدیه‌تهرانی را از میان به‌در كنند؛ اتفاق جالبی است، نه؟

آنتونی كوئین و رستم شاهنامه

سال‌ها پیش وقتی فیلم فارسی هنوز یكه‌تاز میدان در سینمای ایران بود، گروهی از آمریكا به ایران آمدند تا فیلمی را در مناطق مختلف كشور فیلم‌برداری كنند. آنها بازیگرانی از ایران را هم برای نقش‌های مختلف انتخاب كردند؛ اگرچه نقش هیچ كدام از بازیگران ایرانی نقش مهمی نبود. فیلم «كاروان‌ها» اثری بود كه با هزینه مشترك ایران و آمریكا ساخته می‌شد.

آن زمان بود كه آنتونی كوئین فقید سری هم به تهران زد و در این فیلم با بازیگران ایرانی همبازی شد. محمدعلی‌كشاورز یكی از آن افرادی است كه روبه‌روی او بازی كرده است.

كوئین بعدها به خاطر نقش‌اش در فیلم‌های «محمدرسول‌الله (ص)» و عمرمختار، در ایران بسیار مشهور شد اما بزرگ‌ترین اتفاق حضور او در فیلم «هفت خدمتكار» بود؛ اثری كه كارگردان ایرانی داریوش شكوف آن را در لس آنجلس كارگردانی كرد و بعد هم قرار شد كه فیلم «ایستگاه آخر» را با هم بسازند؛ اثری درباره آخرین روزهای زندگی لئون تولستوی، نویسنده روس. اگر چه پیش از آن هم مسعود كیمیایی قصد داشت قصه رستم و سهراب را به صورت وسترن و با بازی آنتونی كوئین در نقش رستم بسازد.  اما مرگ او پایان همه این برنامه‌ها بود. او تنها ستاره‌ای بود كه با بازیگران ایرانی و در فیلم كارگردان‌های ایرانی جلوی دوربین رفته بود.

 

منبع : همشهری

 

مطالب مرتبط مجموعه : اخبار سال 1389
آخرین مطالب سایت