مذاکره با آمریکا در هیچ سطحی انجام نخواهد شد
چرا امروز ایران نباید با آمریکا مذاکره کند
دلايل ايران برای مذاكره نكردن با آمريكا موضوعی نيست كه تا كنون از سوی ايران مطرح نشده باشد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ :
سه شنبه 1398/06/26
اول، دو طرف پای میــز مذاکره بروند و بعد از ســاعتها و روزها گفتگو کردن، به دلیل تعارض شدید دیدگاهها و رویکردها، به نتیجهای نرسند و میز مذاکره را ترک کنند. در این حالت، نه تنها چیزی عاید کشور نمیشود بلکه هم فرصتهای کشــور به هدر میرود، و هم فضاسازیها علیه ایران به شکل سنگینتری از سر گرفته خواهد شد که ایران نمیخواهد مذاکرات به نتیجه برسد و به اصطلاح میشود کالاول!
وزیر امور خارجه پیشین آمریکا که در مذاکرات هستهای با ایران به عنوان نماینده آمریکا حضور داشت، در مصاحبهای با شبکه پیبیاس رفتار دونالد ترامپ از جمله خروجش از برجام را تصمیمی خطرناک و مخرب برای آمریکا دانسته و تاکید کرده بود كه با این كار ايران ديگر با آمریکا مذاکره نخواهد كرد
ســوم هم اینکه آمریکا به مذاکرات، به صورت یک "بسته کامل" که فراتر از موضوع هستهای –كه مبنای توافق قبلی است- مینگرد و خواستار "مذاکرات جامع" با ایران، بر سر سایر موضوعات مهم مانند فعالیتهای منطقهای ایران، تسلیحات موشکی، حقوق بشر، حمایت ایران از گروههای محور مقاومت هستند.
در حقيقت نشريه خط حزبالله در بند سوم اين سئوال را مطرح میكند كه آيا عاقلانه است با كشوری كه پايبند وعدههای قبلی خود در توافق هستهای نيست، يكبار ديگر و اينبار درباره موضوعاتی به مراتب مهمتر و حساستر مذاكره كنيم؟
محمدجواد ظريف هم پيش از اين گفته بود كه ما در مسأله برجام با حسن نيت رفتار كرديم بنابراين با آمريكا كه عهد خود را میشكند، مذاكره نمیكنيم.
وزير امور خارجه ايران با اشاره به رفتار فزاينده نظاميان آمريكا در منطقه گفته بود: شما نمیتوانيد ايرانیها را تهديد كنيد و از آنها انتظار مذاكره داشته باشيد.
حتی جان کری، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا که در مذاکرات هستهای با ایران به عنوان نماینده آمریکا حضور داشت، در مصاحبهای با شبکه پیبیاس رفتار دونالد ترامپ از جمله خروجش از برجام را تصمیمی خطرناک و مخرب برای آمریکا دانسته و تاکید کرده بود كه با این كار ايران ديگر با آمریکا مذاکره نخواهد كرد.
مجيد تخت روانچی سفير و نماینده ایران در سازمان ملل متحد هم پيش از اين در یادداشتی در واشنگتن پست نوشته بود كه "مذاکرات واقعی و سازنده نمیتواند زیر سایه ارعاب، اجبار و تحریمها شکل بگیرد. دولت ترامپ هم با صدای متحد در مورد نیاز به گفتوگو با ایران صحبت نمیکند و سرانجام خروج ناگهانی ترامپ از توافق هستهای برجام، نگرانی برای انجام معامله جدید در آینده را پديد آورده است"
اما سخنان امروز رهبر معظم انقلاب اسلامی تاكيدی دوباره بر سياستهای اصولی ايران درباره مذاكره با آمريكا بود.
حضرت آیت الله خامنهای در خصوص مذاکره با آمریکا دو نكته را فرمودند: ۱) مذاکره با آمریکا یعنی تحمیل خواستههای آنان بر جمهوری اسلامی، ۲) مذاکره یعنی نمایش موفقیت سیاست فشار حداکثری آمریکا.
ايشان به اين نكات نيز اشاره كردند:
- گاهی میگویند مذاکره بدون پیششرط، گاهی نیز میگویند مذاکره با ۱۲ شرط. اینگونه سخنان یا ناشی از سیاست آشفته آنها است و یا ترفندی برای سردرگم کردن طرف مقابل.
- هدف آمریکاییها از مذاکره نه یافتن راهحل عادلانه، بلکه تحمیل خواستههای گستاخانه است. آنها اینقدر گستاخ شدهاند که امروز این واقعیت را خودشان هم به زبان میآورند.
- یك مقام آمریکایی گفته بود باید با ایران سر میز مذاکره بنشینیم و ما فلان چیزها را بگوییم و ایران قبول کند. برای این نوع مذاکره باید به سراغ همان کسانی بروند که به عنوان گاو شیرده آنها عمل میکنند. جمهوری اسلامی، جمهوریِ مؤمنین، جمهوری مسلمینلله و جمهوری عزت است.
- سیاست دولت آمریکا، فشار حداکثری به ایران در قالب تحریمهای گوناگون، تهدید و یاوهگوییهای مختلف است. دولت کنونی آمریکا معتقد است تنها راه مواجهه با ایران، فشار حداکثری است. با رودربایستی و تعارف نمیتوان جمهوری اسلامی را به زانو درآورد.
- خود آمریكاییها و متحدان آنها به ناکام ماندن سیاست فشار حداکثری در به زانو درآوردن ایران، اذعان دارند اما میخواهند با نشان دهند كه فشار حداکثری جواب داد و مسئولان جمهوری اسلامی بر خلاف آنکه میگفتند مذاکره نمیکنیم مجبور شدند پای میز مذاکره بیایند.
- اگر دشمن توانست اثبات کند که فشار حداکثری مؤثر بر روی ایران است، ایران و ملت عزیز ما دیگر روی آسایش را نخواهند دید، چون از این به بعد، هر چیزی را که قلدرانه از جمهوری اسلامی مطالبه کنند، اگر به آنها «چَشم» گفتیم، مسئله تمام است اما اگر «نه» گفتیم دوباره فشار حداکثری آغاز خواهد شد.
- رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: چنانچه آمریکا حرف خود را پس گرفت و توبه کرد و به معاهده هستهای که آن را نقض کرده است، بازگشت، آنوقت در جمع کشورهای عضو معاهده که شرکت و با ایران صحبت میکنند، آمریکا هم میتواند شرکت کند، اما در غیر اینصورت هیچ مذاکرهای در هیچ سطحی بین مسئولان جمهوری اسلامی و آمریکاییها اتفاق نخواهد افتاد نه در نیویورک و نه غیر آن.
مطالب مرتبط مجموعه :
چرا ایران به عنوان کانون اپیدمی کرونا معرفی میشود؟
چگونه مجلس با قانونگذاری زندگی ما را بهبود بخشید؟!
لیست انتخاباتی درست کنید و با دیگران به اشتراک بگذارید
آخرین مطالب سایت