دنیا، گروگان سیاستهای آمریکا
وزیر امور خارجه گفت: استفاده بیش از حد آمریکا از قدرت نظامی و اقتصادی خود باعث شده که دنیا به شدت به این فکر بیفتد که نمیتواند زندانی و گروگان سیاستهای واشنگتن باشد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ :
شنبه 1397/08/19 ساعت 14:40
وی با یادآوری این که قدرت اقتصادی آمریکا قدرت قابل توجهی است، تصریح کرد: مقابله با قدرت اقتصادی این کشور مخصوصاً در شرایطی که در دنیا شرکت ها تصمیم گیری نهایی برای روابط اقتصادی خود می گیرند، کار دشواری است.
رییس دستگاه دیپلماسی یادآور شد: اروپایی ها در اعلام نظر سیاسی در برابر بزرگ ترین متحد خودشان ایستادند و ما انزوای آمریکا را می بینیم و عصبانیت مقامات آمریکایی را از انزوای این کشور کاملاً مشاهده میکنیم.
ظریف یادآور شد: این که اروپایی ها کاملا نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند یک واقعیت است اما این به اصل فواید برجام برای ایران و صلح و امنیت بین المللی خدشه ای وارد نمی کند.
وی همچنین گفت: رفتار آمریکا خلاف اصول روابط بین الملل است و این رفتارها را اگر بخواهیم میزان بگیریم که کدام قاعده بین المللی صحیح است و چه قاعده درست نیست آن وقت باید به این نتیجه برسیم که همه قواعد بینالمللی غلط است چون آمریکا همه آنها را نقض کرده است.
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: آمریکا از یونسکو، معاهدات پاریس، نفتا و ترانس پاسیفیک خارج شده است و برای هیچ کدام دلیل نمیشود که آنها توافق های بدی بوده است. اینها نشان دهنده آن است که آمریکا یک دولت یاغی است و بر اساس منطق زور عمل میکند.
ظریف تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم که وقتی از زور بیش از حد استفاده می کنند، اثرات منفی دارد صحبت هایی که چند روز گذشته امانوئل مکرون رییس جمهوری و وزیر دارایی فرانسه بیان کردند و پاسخی که ترامپ در فرانسه به آنها داد، نشان دهنده این است که استفاده بیش از حد آمریکا از قدرت نظامی و اقتصادی خود باعث شده دنیا به شدت به این فکر بیفتد که نمیتوان زندانی و گروگان سیاستهای این کشور باشد.
** اگر یقین هم داشتم ترامپ سر کار میآید بازهم مذاکرات برجام را به همین شکل انجام می دادیم
رییس دستگاه دیپلماسی پاسخ به این سوال که اگر می دانستید بعد از دولت اوباما دولت ترامپ مستقر می شود باز هم به مذاکرات برجام میرفتید، گفت: بله حتما این کار را میکردم به خاطر این که اعتقاد دارم امروز برجام چهره ایران را در دنیا مشخص کرده و چهره آمریکا را هم مشخص کرده است.
ظریف افزود:برجام قطعنامههای فصل هفتم شورای امنیت را علیه ایران برداشته و اجماع جهانی علیه این کشور را شکسته است در واقع تصوری که رژیم صهیونیستی و آمریکا از یک تهدید امنیتی برای ایران، ساخته بودند را منهدم ساخته و سرمایهگذاری ۴۰ ساله رژیم صهیونیستی و رژیم سعودی و برخی دیگر را برای این که ایران را به عنوان خطر در منطقه نشان دهند نابود کرده است.
وی اضافه کرد: تصور کنید که امروز ترامپ در مسند قدرت بود، ما برجام را نداشتیم و ترامپ در شرایطی مسئولیت سیاست خارجی آمریکا را برعهده داشت که تمامی قطعنامه شورای امنیت علیه ایران بود اجماع جهانی علیه ایران بود روسیه، چین و کشورهای اروپایی هم با آمریکا بر علیه ایران همراه بودند در آن شرایط چه وضعیتی را برای برای کشور متصور بودید.
وزیر امور خارجه با بیان این که جمهوری اسلامی توانسته شرایطی را ایجاد بکند که رییس جمهوری آمریکا ادعا می کند بزرگ ترین کلاه سر آمریکا رفته است، افزود: آنچه برجام انجام داده این بوده است که طراحی چند دهه ای آمریکا برای ایران را به تهدید برای صلح و امنیت ببرد از بین برده است.
ظریف همچنین گفت: برخی از دوستان فکر می کنند برجام فقط یک معامله اقتصادی بود در حالی که این طور نیست، برجام هم توان هسته ای ایران را نگه داشت، یکی از اعضای دائم شورای امنیت یکی از همکاران ما گفته بود شما ۶ قطعنامه علیه خود را نابود کرده اید و در کنار آن تحریم ها را برگرداندید، نیروی هسته ای شما هم در دنیا به رسمیت شناخته اید.
وی خاطرنشان کرد: ما تنها کشوری هستیم که شورای امنیت غنیسازی آن را به عنوان یک واقعیت پذیرفته و هیچ کشور دیگری این واقعیت را نپذیرفته است و اینها واقعیاتی است که در برجام اتفاق افتاده است.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: اگر یقین هم داشتم بعد از دولت اوباما دولتی مثل ترامپ سر کار میآید بازهم مذاکرات برجام را به همین شکل که هست، انجام می دادیم.
**ترامپ با مشکلاتی در مجلس نمایندگان آمریکا مواجه می شود
رییس دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره ترکیب جدید مجلس نمایندگان آمریکا و این که آیا اتفاق جدیدی در ارتباط واشنگتن با جهان و ایران می افتد، گفت: حتما اتفاقات جدیدی خواهد افتاد، اما ما هیچ وقت بر اساس سیاست ها و مسائل داخلی آمریکا، سیاستهای خود را تعیین نکردیم.
ظریف اضافه کرد: قبل از انتخابات هم من در مصاحبه با یک نشریه آمریکایی به صراحت گفتم که ما بر اساس تحولات داخلی آمریکا تصمیم نمیگیریم.
وی تصریح کرد: در گذشته هم ما شرایط متفاوتی داشتیم این طور نبود که دولتهای دموکرات دولتهایی باشند که تمایل به ایران داشته باشند و جمهوریخواهان اینطور نباشند. در این که دموکراتها و جمهوریخواهان با ایران موافق نیستند و با ما سر سازش ندارند تردیدی نداریم.
وی با بیان این که سیاست خارجی و سیاست ما درباره برجام ارتباطی به مسائل داخلی آمریکا ندارند و احساس نمی کنم که تأثیر چندانی هم در مورد ایران داشته باشد در عین حال گفت: آقای ترامپ با مشکلاتی در مجلس نمایندگان مواجه می شود نه به عنوان وزیر بلکه به عنوان دانشجوی روابط بین الملل که سال هاست وضعیت داخلی آمریکا را دنبال کردم می توانم بگویم در وضعیتی که مجلس نمایندگان آمریکا که مسئول بودجه این کشور است و اختیارات جالب دیگری را بر عهده دارد مخصوصاً در مورد مسائل داخلی دولت با مشکل مواجه می شود.
ظریف ادامه داد: آیا به این معنی است که سیاستش درباره ایران تشدید میشود یا تعدیل میشود هر دو امکان وجود دارد و این بستگی دارد که ما چگونه عمل کنیم.
رییس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران یک کنشگر بسیار مهم منطقه است و رفتار و سیاستهای آن که تا چه حد بتوانیم آمریکا را در انزوا نگه داریم بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
ظریف درباره نحوه رفتار این کشور تاکید کرد: ما روی رفتار خودمان تا سیاستهای داخلی آمریکا حساب میکنیم.
**حرف های آمریکا مزورانه است
رییس دستگاه دیپلماسی پاسخ به سوال دیگری در خصوص پیشنهادهای آمریکاییها برای گفت و گو، باتوجه به موضع این کشور نسبت به ایران آیا همچنان امکان گفت و گوی مستقیم وجود دارد، گفت: آنچه ما مطرح کردیم این بوده که آمریکایی ها در یک سیاست مزورانه تلاش میکنند که بگویند اهل گفت و گو هستند و باید این سیاست مزورانه را افشا کرد.
ظریف افزود: آمریکایی که نتایج 12 سال مذاکرات که دو سال و نیم آخر آن فشردهتر بود و خودش هم در آن بود را زیرپا گذاشت.
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: ما باید با نحوه برخورد و ادبیات خود نشان دهیم حرف های آمریکا مزورانه است و اگر میگویند دنبال مذاکره هستند، دروغ میگویند.
ظریف همچنین اظهارداشت: آمریکایی ها میخواهند حرکتی انجام دهند که اقدام غیرقانونی خود را در خارج شدن از برجام و عهدنامه ۱۳۳۴ ایران و آمریکا را به شکلی بپوشانند. ادبیاتی که بنده و اقای رییسجمهوری استفاده می کنیم برای نشان دادن تزویری است که در سیاست آمریکا وجود دارد.
وی تصریح کرد: ما اعلام کردیم اگر دولتی به تعهداتش پایبند نباشد جای مذاکره ندارد. مسئولیت دولت ها در حقوق بین الملل با تغییر رییس یک کشور تغییر نمی یابد و حتی با انقلاب مسئولیت دولت ها پایدار می ماند. در آمریکا انقلاب نشده انتخاباتی شده و رییس جمهوری جدید فکر می کند که دنیا را عوض کرده است.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: این واقعیات برای مردم دنیا باید روشن شود و با زبانی صحبت کنیم که همه
متوجه شوند.
ظریف اضافه کرد: اگر می خواستیم با زبان دیگری صحبت کنیم، نمیتوانستیم انزوای آمریکا را به شکلی که میبینیم ملاحظه کنیم البته این به این معنا نیست که قدرت اقتصادی و نظامی آمریکا ناگهان ناپدید شود اینها واقعیتی است که علی الارض وجود دارد اما هنر سیاست خارجی ایران این است که بتواند آن واقعیات را در حوزه سیاسی به خوبی تعدیل کند و فکر می کنم این کار به خوبی انجام شد.
** آمریکا کل جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرده است
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره FATF اظهار داشت: موضع ما در این زمینه روشن است، جمهوری اسلامی ایران برای این که بتواند با بانک های دنیا تبادلات داشته باشد، نباید خودش را تحریم کند. آمریکایی ها تمام تلاش خود را میکنند که ما را از دنیا جدا کنند، ما باید کاری کنیم که اگر مشکلات آمریکا را کنار بگذاریم مشکلات دیگری در ارتباطات ما نباشد.
رییس دستگاه دیپلماسی یادآور شد: به نظر ما توافق هایی که در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار داشته- دو اصلاحیه قوانین داخلی و دو کنوانسیون بین المللی- در دو - سه سال گذشته به اندازه کافی مورد بررسی قرار گرفته و تمام نگرانی های موجود رفع شده و دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در این باره بررسی کرده است.
ظریف ادامه داد: صدها ساعت وقت در این زمینه گذاشته شده و ملاحظهای وجود ندارد.
وی یادآور شد: متاسفانه برخی دوستان با نیت خیر نکاتی را مطرح می کنند که جایگاهی در این سیستم ندارد در واکنش به این که ممکن است آمریکا از طریق فشارهای سیاسی و اقتصادی بسیج و سپاه پاسداران را در لیست سازمان های تروریستی قرار دهد، اینها اصلا ربطی به سیستم FATF ندارد.
رییس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: آمریکا کل جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرده و از این اتهامات به ایران می زنند که از سال ۱۹۸۴ در فهرست کشورهای حامی تروریسم آمریکا قرار داشته است.
ظریف افزود: صحبتهایی که دوستان میکنند مبتنی بر واقعیات نیست، این که سازمان یا کشوری در فهرست سازمان تروریستی آمریکا باشد، ملاک نیست. هر کشوری چیزی برای خودش دارد اتهاماتی هم که آمریکا می زنند فقط برای خودش خوب است.
وزیر امور خارجه افزود: آنچه مهم است این که شورای امنیت چه سازمان هایی را به عنوان سازمان تروریستی شناخته است، آنها سازمانهایی هستند که رژیم های منطقه همواره از آنان حمایت کردند که عضو فعال اف ای تی اف هم هستند. دوستان ما بیش از حد در این زمینه پیش میروند چه زمان سپاه را شورای امنیت در فهرست تروریستی قرار میدهد که دوستان ما درباره آن اظهار نگرانی می کنند.
ظریف در پاسخ به این که ممکن است برخی کشورها تحت فشار آمریکا قراردهد و شورای امنیت را تحت فشار قراردهد، گفت: افزود: ما از ترس مرگ خودکشی نمی کنیم. من چنین اتفاقی را بسیار بعید می دانم، اگر درست رفتار کنیم اما اگر چنین اتفاقی افتاد آن موقع درباره آن میتوانیم تصمیم بگیریم و هیچ یک از این کنوانسیون ها به شکلی نیست که برای خروج از آن محدودیت داشته باشید اگر چنین واقعیتی افتاد آن وقت ما درباره خروج از FATF تصمیم می گیریم.
وزیر امور خارجه یادآورشد: علاوه بر این ما عضو FATF نمی شویم تنها اتفاقی که میافتد این است که ما از فهرست کشورهای غیر همکار خارج میشویم و کشوری میشویم که با آن همکاری میکند.
ظریف همچنین گفت: این کنوانسیون ها به شکلی نیست که برای خروج از آن محدودیتی داشته باشید. اگر چنین اتفاقی افتاد که احتمالش در جهان واقع یک در هزار نیست ما درباره خروج از تکلیف تصمیم بگیریم.
وی افزود: تنها اتفاقی که میافتد ما از کشورهای غیرهمکار کارگروه ویژه اقدام مالی خارج می شویم و تبدیل به کشوری میشویم که با استانداردهای که بیش از 200 کشور و 15 سازمان و موسسه بین المللی با اف ای تی اف همکاری میکنند وجزء آنها قرار میگیریم.
وی ادامه داد: بعضی دوستان اشتباهی دراین تعریف دارند و آن این است که می گویند ۳۵ کشور عضو FATF هستند و ایران عضو ۳۵ کشور نخواهد شد درحالی که بیش از ۲۰۰ کشور و سازمان همکار با اف ای تی اف هستند و تنها ایران و کره شمالی غیر هم کار هستند، ما می خواهیم از این وضعیت خارج شویم.
رییس دستگاه دیپلماسی درپاسخ به این سوال که وزارت خارجه برای کاهش تاثیر تحریم ها چه برنامه ای دارد، گفت:با معاونت اقتصادی که ایجاد کرده ایم تمام تلاش این است که از یک طرف زمینه همکاری های غیر نفتی ایران و کشورهای دیگر را افزایش دهد و صادرات غیرنفتی، ورود گردشگر، سرمایهگذاری خارجی و این ها را از سال گذشته که وزارت خارجه معاونت اقتصادی ایجاد کرد به صورت ویژه و هدفمند دنبال میکنیم.
ظریف افزود: در حوزه صادرات نفت هم در خدمت همکاران مان در وزارت نفت و بانک مرکزی هستیم ضمن اینکه به مسئولیت و وظایف ذاتی این سازمانها احترام میگذاریم هرجا بتوانیم کار آنها را تسهیل کنیم این کار را انجام خواهیم داد.
**انزوای آمریکا
ظریف در پاسخ به سوال دیگری درباره سخنان گستاخانه مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا، گفت: اینکه امروز ترامپ به پاریس رفته و یکی از سر تیترهای روزنامه های فرانسوی این است که دنیا علیه ترامپ، معلوم است وزیر خارجه آمریکا چه میتواند بگوید، باید بگوید ایران منزوی است.
وزیر امور خارجه اظهارداشت: وقتی بزرگترین قدرت نظامی و اقتصادی از همکاران و متحدینش نام ببرد، علیرغم اینکه ناتو این همه عضو دارد و آمریکا با اکثر کشورهای دنیا روابط نزدیک دارد، میگوید چند کشور در خاورمیانه و اروپا از ما حمایت میکنند. ادعا می کند کشورها خرید نفتشان را از ما به خاطر قلدری آمریکا پایین آورده اند و متحدین آمریکا هم اعلام کردند که با عدم تمایل این کار را انجام میدهند، چون آمریکا از فشارهای غیرقانونی علیه آنها استفاده میکند.
وزیر امور خارجه گفت: همه دنیا هم به این نتیجه رسیده اند که باید در میان مدت کاری بکنند که از این فشارها مصون شوند، حرکت هایی که در اروپا و سایر دنیا میبینید. اینکه کشورها تصمیم میگیرند دلار را از روابط دو و چندجانبه خودشان حذف کنند و با ارز ملی ارتباط برقرار کنند نشان دهنده این است که سیاستهای آمریکا موفق نبوده است.
ظریف افزود: باید این واقعیت را بپذیریم که آمریکا بزرگترین اقتصاد دنیا است و از مزیت اقتصادی خود استفاده می کند، اما اصطلاحی که بیشتر و بیشتر مطرح می شود و اصل طرح این مساله هم به خاطر سیاست آمریکا در قبال برجام است، نظامی کردن اقتصاد و دلار آمریکاست.
وی ادامه داد: این که در برابر نظامی شدن دلار آمریکا مقابله میکنند کار بسیار سختی است و نمیخواهم شعار بدهم، دلار ده ها سال است بر روابط اقتصادی دنیا حاکم است و بسیار سخت است برای کشورها از حاکمیت دلار بخواهند فاصله بگیرند و نه اینکه خود را جدا کنند، اما آمریکاییها انزوای خود را در همین واقعیت ببینند که علیرغم قدرت نظامی و اقتصادی مجبورند بگویند که فقط چند کشور در خاورمیانه و اروپا از ما حمایت نیمبند میکنند.
وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره کند بودن اقدامات اروپایی ها، گفت: ما با اروپایی ها در تماس ساعتی هستیم، به اروپا فشار میآوریم و نتیجه تلاش هایمان را به مقامات عالی گزارش میدهیم. سیاست های مختلف و اقدامات مختلفی داریم. فشارهای ما کارآمد بوده و توانستهایم اروپا را که بسیار برای آنها روابط فرا آتلانتیکی بسیار مهم است، تا این حد همراه کنیم.
ظریف گفت: از ابزارهای متفاوت استفاده میکنیم، ابزارهایی در داخل و خارج برجام داریم، این کارها هم اکنون انجام میشود، تماسهایی داشته ایم و نامهها و اسنادی منتشر کرده ایم و اقدامات مشابهی انجام داده ایم که باید در حوزه دیپلماتیک بعضی کارها با فشارهای پشت پرده ادامه یابد.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره توییتر بعیدی نژاد سفیر ایران در انگلیس درباره خبرنگار گاردین و حمایت عربستان از شبکه ایران اینترنشنال و تهدید وی، گفت: آنچه آقای بعیدی نژاد مطرح کرد اصل کلی است و ما از همه اتباع ایرانی در خارج حمایت میکنیم.
وزیر امور خارجه افزود: وظیفه سفارتخانهها هم همین است که از اتباع ایرانی حمایت کنند، البته حمایت ما بدون توجه به این است که چه اقداماتی انجام داده اند و چه دیدگاه سیاسی دارند. در مورد قتل خبرنگار آمریکایی به تحقیقاتی که دولت ترکیه می کند، اعتماد کردیم و ورودی به این تحقیقات نکردهایم.
ظریف اظهار داشت: مایلیم اجازه دهیم دولت ترکیه تحقیقاتش را ادامه دهد و سیاست ما درباره حمایت از اتباع ایرانی صرف نظر از ورود به این مسئله است.
وی در ادامه در پاسخ به اینکه آیا خودتان خرید می روید؟ گفت: نمی توانم این کار را انجام دهم بخاطر اینکه وقتی می خواهم خرید کنم، برای مردم مزاحمت ایجاد می شود، اما همسرم خرید می کند و خبردارم.
وزیر امور خارجه افزود: دوست دارم به خرید بروم و قبل از مسئولیت هم همه کارهایم را خودم انجام میدادم، اما اکنون همسرم خرید میکنند.
ظریف در پاسخ به اینکه آیا از قیمت ها خبر دارید؟ گفت: بله، شرایط خوبی نیست، من کاملا درک میکنم که مردم احساس خوبی از قیمت ها ندارند. ما هم احساس خوبی نداریم.
وی در پاسخ به اینکه اگر وزیر خارجه نباشید مایل هستید کدام وزارتخانه را اداره کنید، گفت: همین وزارتخانه را هم خیلی بلد نیستم، برغم اینکه تمام زندگی کاری، علمی و درسی من در این وزارتخانه بوده، هیچ کار دیگری غیر از وزارت خارجه و درس دادن در دانشگاه ندارم.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: الان هم اگر وزیر نبودم این قانون شامل حال من هم می شد. البته در سن 50 سالگی با 25 سال سابقه خود را بازنشسته کردم، به خاطر اینکه نمی نوانستم در دولت قبلی حضور جدی داشته باشم. سی سالم پر نشده بود.
ظریف یادآور شد: طبق مقررات وزارت خارجه کسی که سفیر بوده می تواند با 35 سال خدمت و 65 سال سن ادامه فعالیت دهد و فقط سه نفر در وزارت خارجه هستند که مشمول قانون جدید مجلس می شوند که بیست و هفتم آبان ماه باید برگردند.
وی در پاسخ به سئوال دیگری درباره سفرای ایران در هند و چین گفت: سفیر ما به دهلی نو اعزام شد و در مورد سفیر ایران در چین هم آقای دکتر همتی رفتند، اما به دلایل ملاحظاتی که نیاز کشور بود آقای رئیس جمهوری ترجیح دادند از ایشان در بانک مرکزی استفاده کنند.
رییس دستگاه دیپلماسی یادآورشد: روند اعزام چندجانبه است؛ وزارت خارجه پیشنهاد می کند، دستگاههای نظارتی باید نظر بدهند و رئیسجمهوری تایید کنند. معمولا این روند دو ماه طول می کشد، باید سفیر را به کشور طرف مقابل پیشنهاد کنیم و آن کشور باید بپذیرد.
ظریف با اشاره به اینکه این پروسه سه الی چهارماه طول می کشد، گفت: آقای همتی مرداد ماه به ما اعلام کردند که مسئولیت بانک مرکزی را قرار است بپذیرند و ما در ماههای اولیه هستیم که فرد جدیدی را معرفی کنیم.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا تلویزیون ایران را نگاه می کنید؟ گفت: متاسفانه اصلا تلویزیون نگاه نمی کنم، به خاطر اینکه فرصت ندارم. حتی خبر را هم از روی اینترنت و سایت ها پیگیری می کنم و نمی رسم در تلویزیون هم خبر نگاه کنم و این از مشکلاتی است که بنده دارم.
ظریف در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه صدای چه کسی را دوست دارید، گفت: من صدای خیلیها را دوست دارم. مثل بقیه ایرانی ها صدای استاد شجریان و فرزندشان را خیلی دوست دارم، صدای آقای هژیر مهرافروز را دوست دارم و بقیه خوانندگان را که اسم یادم نمی ماند، ولی به همه ارادت دارم.
**ایران کنشگر مهم در صحنه بین المللی
وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره پیش بینی شرایط در آینده، اظهار داشت: فکر میکنم بیش از هر چیز اوضاع در اختیار خود ماست. ایران کنشگر مهم در صحنه بین المللی است و ما خودمان تعیین می کنیم که چه می شود.
ظریف با تاکید بر اینکه مردم ایران میتوانند با موفقیت از این مرحله عبور کنند، افزود: اتفاقی که در بیرون ایران میافتد این است که می خواهند ناامیدی را در جامعه ما تزریق کنند، امیدوارم هیچ کس در داخل نخواهد این کار را بکند، به خاطر اینکه اعتقاد دارم تزریق ناامیدی در داخل در دو سه سال گذشته به شدت با اهداف سیاسی انجام شده و هیچ فایده ای برای هیچ گروه سیاسی ندارد.
رییس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: اینکه آمریکایی ها آنقدر برای این تحریمها تبلیغات کردند، بیشتر برای ایجاد فضای روانی بود و بهترین راه مقابله این است که از این فضای روانی مرعوب نشویم.
وی گفت: بیشترین میزان سرمایه ما داخلی است، هم سرمایه انسانی و هم سرمایه مالی زیادی داریم، بخش نقدینگی اگر به جای بازارهای کاذب به کارهای مولد درازمدت بیاید، حتما میتواند نتیجه بخش باشد و شرایط بسیار بهتری برای کشور ایجاد کند.
ظریف ادامه داد: آمریکایی ها می خواهند ما را در حال نااطمینانی نگه دارند، حتی پیشنهاد می کردند اگر این کار را بکنید 6 ماه تحریم ها را عقب میاندازیم، هیچ فایده ای ندارد و حتی به نفع آنهاست که با تحریمها بازی بکنند و شرایط عدم اطمینان به آینده را طولانی تر کنند.
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: ما باید بازی آمریکاییها را بشکنیم و در زمین آمریکا بازی نکرده و در زمین خودباوری و اعتماد به نفس و استفاده از سرمایه عظیم انسانی، مالی و اقتصادی خود ایرانیان در داخل کشور و خارج کشور بازی کنیم، باید یک همدلی جدی بین مردم ایجاد کنیم و رمز عبور موفقیتآمیز از این مرحله این است که این همدلی را تقویت کنیم.
**طرفدار تیم ملی هستم
ظریف در پاسخ به اینکه آیا خودتان ورزشی هستید؟ گفت: ورزش مختصر در حد پیاده روی اگر فرصت شود، انجام میدهم. متاسفانه کمتر فرصت می کنم، فرصت تماشای بازی های خوب تیم ملی و تیم های داخلی را نداشتم، متاسفم که در این زمینه در بیسوادی مطلق به سر می برم.
وی در پاسخ به این سوال که طرفدار استقلال هستید یا پرسپولیس؟ گفت: طرفدار تیم ملی هستم و دکتر عراقچی پرسپولیسی هستند روانچی هم پرسپولیسی بود، ماهم از آنها طرفداری می کردیم و در حمایت از کل مردم ایران.
منبع: ایرنا
مطالب مرتبط مجموعه : سیاسی
آخرین مطالب سایت