يهوديان آمريکا از رژيم صهيونيستي حمايت نمي کنند

نتايج يک نظرسنجي که به وسيله کميته يهوديان آمريکا منتشر شده نشان از اختلاف گسترده و عميق ميان آمريکا و يهوديان اسرائيلي در زمينه مسائلي چون شهرک سازي هاي صهيونيست ها، تکثرگرايي ديني و سياست هاي ترامپ دارد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
به گزارش تبیان بهنقل از خبرگزاری صدا و سیما، اختلاف ميان يهوديان آمريکا و رژيم صهيونيستي بالا گرفته است. اين تشديد اختلاف به شکاف فزاينده ميان طرفين منجر شده است. خروجي و پيامد اين مسئله حمايت نکردن يهوديان آمريکا از رژيم اشغالگر قدس بوده که اين روزها بيشتر در مخالفت با موضوعاتي از قبيل اشغال کرانه باختري و مواضع ترامپ نمايان شده است.

در اين باره آسوشيتدپرس گزارش داده که نتايج يک نظرسنجي که به وسيله کميته يهوديان آمريکا منتشر شده نشان از اختلاف گسترده و عميق ميان آمريکا و يهوديان اسرائيلي در زمينه مسائلي چون شهرک سازي هاي صهيونيست ها، تکثرگرايي ديني و سياست هاي ترامپ دارد.

از اين رو شايد بتوان گفت که جهت گيري بسياري از يهوديان آمريکايي در قبال رژيم صهيونيستي نه تنها وفاداري مشتاقانه و غرور و افتخار نيست، بلکه بي علاقگي، خجالت و دشمني است. حتي امروز کار به جايي کشيده که سي و نه گروه يهودي در جهان با امضاي نامه‌اي، حمايت خود را از تحريم رژيم صهيونيستي اعلام کرده اند.


اين چرخش در مواضع و جهت گيري ها از همين حالا تبعات خود را بر فاصله گيري دموکرات ها از رژيم صهيونيستي گذاشته است به طوري که اين احتمال کاملاً وجود دارد که حزب دموکراتيک آمريکا که حدود هفتاد درصد يهوديان آمريکا عضو آن هستند به زودي دست از حمايت از اسرائيل بردارد. از اينرو غيرمنتظره نيست که تعداد دموکرات‌هايي که از اسرائيل حمايت مي کردند نسبت به سال 2010، 13 درصد کاهش يافته باشد. سناتور يهودي «برني سندرز» نامزد دموکرات انتخابات رياست جمهوري آمريکا يکي از برجسته‌ترين مقاماتي است که اظهارات تندي را در مخالفت با رژيم صهيونيستي به زبان آورده و خواستار پايان يافتن اشغالگري اين رژيم شده است.

به علاوه از لحاظ جمعيتي هم کاهش محبوبيت اسرائيل ميان گروه‌هايي که تمايل دارند به نامزد دموکرات رأي دهند آشکار است: جوانان، سياه‌پوستان و افراد آمريکا لاتيني.

چرايي و علت اينکه بسياري از يهوديان آمريکا نسبت به صهيونيست ها بي تفاوت و حتي دشمن شده اند، به ماهيت رژيم جعلي صهيونيستي بازمي گردد که در قالب کشور اسرائيل خود را معرفي مي کند. در اين باره اکثر تحليل گران معتقدند که مشکل اصلي، اسرائيل است؛ کشوري (رژيمي) که نتوانسته خود را با تغييراتي که در گذر زمان به وجود مي آيد هماهنگ کند. از جمله مايکل بارنت مي نويسد در حالي که بيشتر يهوديان آمريکا از «خداشناسي سياسي بر مبناي پيامبر يهود» استقبال مي کنند و به «تعاملات بين المللي» اشتياق نشان مي دهند اما اسرائيل «به طور روزافزوني همچون يک رژيم نژادپرست عمل مي کند.»

از اين رو شايد بتوان گفت که جهت گيري بسياري از يهوديان آمريکايي در قبال رژيم صهيونيستي نه تنها وفاداري مشتاقانه و غرور و افتخار نيست، بلکه بي علاقگي، خجالت و دشمني است. حتي امروز کار به جايي کشيده که سي و نه گروه يهودي در جهان با امضاي نامه‌اي، حمايت خود را از تحريم رژيم صهيونيستي اعلام کرده اند. در اين نامه آمده است: بيش از هر زمان ديگري مهم است که در مسير تمايز قائل شدن بين خصومت يا تعصب عليه يهود از يک سو و نقد سياست هاي «اسرائيل» و نظام ظلم و بي عدالتي حرکت کرد.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت