اصلاح فرآیندهایی برای ارتقای سلامت

«سمن های حوزه سلامت» به اصلاح فرآیندها و برنامه ها برای ارتقای سلامت شهروندان کمک کنند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
به گزارش تبیان به نقل از روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، زینب نصیری در نشست تخصصی سازمان های مردم نهاد حوزه سلامت اظهار داشت: مداخله ثمربخش سازمان های مردم نهاد به عنوان رکن اساسی جامعه مدنی که مطالبات اجتماعی طیف بزرگی از مردم جامعه را نمایندگی می کنند؛ امری ضروری است.

وی خاطرنشان کرد: تصمیم داریم برنامه اثربخشی را در حوزه سلامت شهری با هم افزایی انجمن های مردم نهاد تدوین کنیم و برای گسترش چتر حمایتی از اقشار مختلف جامعه نیازمند همراهی و هم افزایی سازمان های مردم نهاد هستیم.

نصیری از خانه های سلامت، مراکز فراموز، مرکز کنترل خشم، مراکز تخصصی ارائه خدمات سلامت روان، مرکز آموزش کودکان نابینا، شورای سلامت محله، شبکه سلامتیاران، کانون های اجتماعی 11گانه سلامت محور و شورای راهبردی معلولان به عنوان ظرفیت های اداره کل سلامت شهرداری تهران نام برد و افزود: شهرداری تهران این فضاها را برای شهروندان ایجاد کرده و به عنوان تسهیلگر این فضاهای مشارکتی و هماهنگ کننده را در اختیار انجمن ها و سازمان های مردم نهاد قرار می دهد.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران با تاکید بر لزوم تعریف سهم انجمن ها و سمن های سلامت محور در فرایند تصمیم گیری و سیاستگذاری این حوزه گفت: سازمان های مردم نهاد به عنوان جدی ترین ذینفعان در جامعه مدنی هستند که در حوزه سلامت نیز می توانند به اصلاح برنامه ها و فرآیند های موجود برای ارتقای سلامت شهروندان کمک کنند.

وی با اشاره به زیرساخت های قابل توجهی که طی سال های گذشته در حوزه سلامت در سطح محلات شهر تهران ایجاد شده است، افزود: در بهره گیری از ظرفیت های این مراکز ایراداتی به چشم می خورد به عنوان نمونه خدمات به صورت مستقیم توسط بدنه خانه های سلامت ارائه می شد که بناداریم فضاها و مجموعه های سلامت در سطح محلات و مناطق و اداره کل سلامت را در اختیار سازمان های مردم نهاد قرار دهیم که در این زمینه برنامه ریزی، هماهنگی و پیش بینی های لازم صورت خواهد گرفت.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران تصریح کرد: علی رغم اتفاقات خوب بین مجموعه شهرداری و سمن ها، به نظر می رسد تاکنون نوع تعاملات بر مبنای برنامه های مناسبتی و همچنین حمایت های شهرداری از سازمان های مردم نهاد بوده که با توجه به باور ما به مشارکت سازمان های مردم نهاد در تصمیم گیری، سیاستگذاری، اجرا و نظارت، باید کارگروه هایی در این خصوص تشکیل شود.

وی توجه به جامعه هدف از سوی انجمن ها و سازمان های مردم نهاد را ضروری دانست و افزود: باید بتوانیم نقش مطالبه گری، تسهیل سازی و حمایت طلبی برای گروه های خاص در حوزه سازمان های درون و بیرون شهرداری تهران را ایفا کنیم.

نصیری، خطاب به نمایندگان سازمان های مردم نهاد حوزه سلامت اظهار کرد: ما را به عنوان شریک اجتماعی بپذیرید. با همکاری یکدیگر، می توانیم از ظرفیت های موجود گروه های خاصی که کمتر دیده می شوند اما سهم اساسی در حوزه سلامت دارند، استفاده کنیم.

در این نشست مهدی امیری معاون اداره کل سلامت گزارشی از تاریخچه، اسناد بالادستی، وضعیت سلامت در شهر تهران و ظرفیت های موجود برای هم افزایی و تاثیرگذاری بیشتر در جهت ارتقای سلامت شهروندان ارائه داد.

در ادامه نمایندگان انجمن ها و سازمان های مردم نهاد در حوزه سلامت از جمله بیماری های خاص، مبارزه با سرطان، هموفیلی، صرع، ام اس، حمایت از معلولین ضایعه نخاعی، انجمن آلزایمر، آموزش و پیشگیری از ایدز، حمایت از کودکان توان یاب جسمی حرکتی، دفاع از حقوق معلولان و... ضمن بیان دغدغه های خود در حوزه سلامت، نظرات، پیشنهادها و درخواست های خود را در این زمینه مطرح کردند.

بر اساس نقطه نظرات ارائه شده در این نشست، مقرر شد نسبت به برگزاری جلسات کارشناسی با سمن ها، انعقاد تفاهم نامه های همکاری مشترک و تشکیل کارگروه های تخصصی مسئله محور اقدام شود.

مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت