در آذرماه 1384 پس از یک سال تاخیر، هواپیمای ایرباس 321 فرانسوی به ایران تحویل داده شد. هواپیمایی که حواشی بسیاری داشت و رئیسجمهور وقت دستور فروش یا استفاده تجاری از آن را صادر کرد.
کسی منکر گرانیها نیست. فشار اقتصادی بیشتر از سالهای قبل احساس میشود و همه جا حرف از مشکلات معیشتی است. در کنار همهی این حرفها و بحثها مردم به دنبال آن هستند که کیفیت زندگی را مثل قبل حفظ کنند. راهکارهایی که در ادامه میآید در همین راستا است. ترفندهایی از جنس صرفهجویی و خرید ارزانتر برای گذر از این گردنه سخت اقتصادی.
آشوبگران در روزهای اخیر با سوءاستفاده از عصبانیت مردم بابت گرانی بنزین دست به تخریب اموال عمومی میزنند؛ یکی از غمانگیزترین حملات این آشوبگران به تأسی از حملات وحشیانه مغولها مربوط به آتش زدن کتابها و قرآنها در تعداد بالاست.
هفته کتابخوانی از 24 آبان آغاز میشود و عاشقان مطالعه با شروع تخفیفهای کتابفروشیها به دنبال کتابهای موردعلاقه خود میروند. اگر چه این تخفیفها حدود 15 تا 20 درصدی است اما چند سالی است که افزایش قیمت کتاب باعث شده این کالای فرهنگی از سبد خانوار حذف شود.
ایران در صنعت تولید کفش و چرم سابقه دیرینه و جایگاه خوبی داشته و میتوان با تحقیق و بررسی کفشهایی با کیفیت عالی و قیمت مناسب تهیه کرد. در این فرصت مروری بر تعدادی از برندهای ایرانی خواهیم داشت.
خادم شدن در بارگاه و صحن و سرای امام رضا(علیه السلام) آرزوی خیلیهاست. بسیاری از مردم دوست دارند به هر طریق ممکن در این بارگاه خدمت کنند. با توجه به درخواست و استقبال زیاد مردم طرحهایی برای علاقهمندان درنظر گرفته شده است.
حتی وام 60 میلیونی هم نمیتواند کمکی برای تسهیل ازدواج باشد. نمودار سن ازدواج سال به سال صعود میکند و شاید به همین دلیل است که ازدواج دختر 16 ساله و پسر 20 ساله عجیب است.
امروز هر کدام از ما ایرانیها میتوانیم با افزایش تقاضا برای خرید پوشاک باکیفیت ایرانی، ظرفیت تولید را افزایش داده و در رونق صنعت پوشاک ایرانی تأثیرگذار باشیم. لذا در این فرصت سعی داریم تا تعدادی از برندهای پوشاک ایرانی را به شما معرفی کرده تا قدمی در جهت حمایت از تولید ایرانی برداشته باشیم.
پیچیدگی شرایط مادران شاغل، از نامشان پیداست. آنها زنانی هستند که هم باید مادر باشند و هم کارگر یا کارمند. و باید درست وسط این دو وظیفهی مهم، زمانبر و البته ضروری بایستند. دو وظیفهای که یکی از آنها ذاتیِ زن و برای زندگیِ او ضروری است، و دیگری یک واقعیت اجتنابناپذیر در دنیای امروز.
این روزها انتخاب مهدکودک مناسب برای کودکان خیلی از والدین را سردرگم کرده است. شاید تا چند سال پیش کسی فکرش را نمیکرد که رقابت بین مهدکودکها تا این اندازه بالا بگیرد و مهدهایی پیدا شوند که با کلاسهای اضافه و قیمتهای نجومی انتخاب را برای خانوادهها سخت کنند. مهدهایی که در آن از کلاس زبان گرفته تا موسیقی، شطرنج، سوارکاری و آشپزی وجود دارد. برای بررسی شهریههای نجومی و لزوم وجود آموزشهای اضافی در مهدکودکهای گرانقیمت با پریسا قیاسی روانشناس کودک و حبیبالله مسعودی فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی گفتوگو کردیم.
بر اساس دادههای موجود در سایت «دادهنمای تهران»، در سال تحصیلی 97-96 شهر تهران حدود 622 هزار دانشجو داشته. رقمی که در مقایسه با سال قبل از آن، 13 درصد افت کرده.
کافی است یکبار پیادهروی اربعین را برای سفر انتخاب کنید تا با مهماننوازی و بخشندگی عراقیها آشنا شوید. عراقیها برای پذیرایی از زوار، جان، مال، کار و زندگی خود را وقف میکنند. در سالهای اخیر ایرانیها و حتی کشورهایی همچون ترکیه و پاکستان هم به برپایی موکبهایی در مسیر پیادهروی اربعین از نجف تا کربلا پرداختهاند اما نحوه برپایی موکب و خدمت به زائران ایرانی از نکاتی است که علی کاشانی مسئول یکی از موکبهای ایرانی در گفتوگو با تبیان به آنها میپردازد.
چند سالی است که پیادهروی اربعین مشتاقان زیادی پیدا کرده و هر سال بر تعداد آنها افزوده میشود. حالا جمعیتی میلیونی از ایران راهی عراق میشوند تا در مراسم عظیم راهپیمایی اربعین حاضر شوند. اما در چند سال اخیر بسیاری از مسافران با پدیدهای به اسم «ثبتنام در سامانه سماح» روبرو شدند. سامانهای که مشخص نیست از کجا آمده و چه خدمتی به زائران ارائه میدهد.
قوه قضاییه روز گذشته لایحه صیانت از حقوق زنان را پس از چندین سال وقفه، تصویب و آن را برای اجرا به دولت ابلاغ کرد. این قانون قرار است چقدر شرایط زنان را بهبود ببخشد؟
درآمدزایی دانشگاهها در وانفسای «بودجه نداریم»، اجتنابناپذیر به نظر میرسد. با این حال اما وجود ظرفیت بالا در پردیسهای خودگردان نشان میدهد مشکل کمبود ظرفیت در برخی رشتههای پرطرفدار دانشگاهی، مشکل غیرقابل حلی نیست.
70 میلیون برای مهندس شدن و 100 میلیون تومان برای دکترا گرفتن! این یک آگهی تبلیغاتی نیست. واقعیتِ این روزهای بسیاری از دانشگاههای برتر کشور است که با «پردیسهای خودگردان» به فکر درآمدزایی افتادهاند.
اعتراضات کارگران هفتتپه، میتواند یک نمونه موفق از اعتراض صنفی و مسالمتآمیز باشد. این ماجرا اگر چه رسیدگی به مسالهی خصوصیسازیهای پر ابهام را در دستور کار نهادهای مربوطه قرار داد و نگاههای زیادی را به سمت دغدغههای کارگران برگرداند؛ اما این روزها برخی انتقادات را به همراه داشته است. هفت تپه چه خبر بود و کارگران معترض به چه سرنوشتی دچار شدند؟