مشاور راهنمای مؤثر بودن برای کلاس
مشاور و راهنمای مؤثر بودن برای دانش آموزان
از میان تمام جنبه های کاری یک معلم مشاور مدرسه ی راهنمایی، رابطه ی صمیمی داشتن با دانش آموزان می تواند بیش ترین ارزش را دارا باشد. شما میتوانید هر دانش آموز را به عنوان یک فرد مستقل بشناسید، و آن ها ممکن است با شما در سطحی بسیار فراتر از آموزگاران دروس خود رابطه برقرار کنند. در اغلب موارد از شما انتظار خواهد رفت که به خوبی با دانش آموزان خود آشنا شوید و پیشرفت آن ها را در هر سطحی دنبال کنید.
1- سعی کنید خیلی سریع نام آن ها را یاد بگیرید. هر روز با تعدادی از دانش آموزان در مورد برخی از مسائل مربوط به مدرسه یا خانه صحبت کنید. همیشه روی تعداد خاصی از دانش آموزان تمرکز نکنید. بکوشید تا با تمام افراد رابطه ی صمیمی ایجاد کنید.
2- از شرح حال دانش آموزان کلاس خود مجموعه ای تهیه کنید. این کار را خود دانش آموزان نیز میتوانند انجام بدهند؛ که میتواند برای مثال شامل سرگرمیها ، خوراکی های مورد علاقه ، محبوب ترین موسیقی ، موفقیت های ورزشی و ... باشد. سعی کنید مواردی را که نسبت به آن حساس هستند، بیابید.
3- برای آن ها نه تنها یک آموزگار، بلکه یک حامی باشید. دانش آموزان کلاس را متوجه کنید که همواره پشتیبان آن ها هستید. این به آن معنا است که شما نیز به نوبه ی خود از آن ها انتظار دارید هنگامی که به کمک نیاز دارند به شما مراجعه کنند. آمادگی شنیدن مسائل شخصی یا خانوادگی آن ها را داشته باشید. زیرا ممکن است این مسائل در نحوه ی کمک شما به آن ها تأثیر داشته باشد.
4- رفتار اجتماعی نیکو را تحسین کنید. هر چند، چنین رفتاری هر آموزگار و دانش آموزی را تحت تأثیر قرار میدهد، اما اغلب مواقع این مشاور راهنما است که بر رفتارهای کلی نظارت دارد. در آن ها " روحیه تیمی " ایجاد کنید و این احساس را القا نمایید که " ما دارای بهترین کلاس هستیم".
5- در کنار دانش آموزان باشید. زمانی را برای صحبت کردن با آن ها در نظر بگیرید. مدام مشغول امور اداری یا آماده شدن برای کلاس بعدی نباشید.
6- می توانید میانجی گری کنید! وقتی دانش آموزان کلاس شما با هم کارانتان مشکل پیدا میکنند، پیشنهاد شما برای کمک به آن ها " ناهمواریها را هموار میکند". اغلب مواقع شما قادر خواهید بود مشکلاتی را که بعضی از دانش آموزان با آن مواجه هستند و هم کارانتان نسبت به آن ها آگاهی ندارند، برای آنان بیان کنید.
7- گاهی اوقات برای دانش آموزان تکالیف مختصری که موجب هم کاری بین آنان در ترکیب های متفاوت میشود، در نظر بگیرید. این عمل از تقسیم شدن کلاس به گروه هایی که همیشه با هم کار میکنند، جلوگیری مینماید.
8- در صورت امکان در دانش آموزان احساس غرور ایجاد کنید. تهیه و یا تشویق دانش آموزان به تهیه ی پوستر و گیاهان گلدانی میتواند این احساس را در آن ها ایجاد کند.
9- به جزئیات توجه داشته باشید. بعضی از دانش آموزان دوست دارند که شما تاریخ تولد آن ها را بدانید و یا به کارهای درخشان و موفقیت های ورزشی آن ها اشاره کنید.
10- تفاوت میان افراد را شناسایی کنید. شما میتوانید با دانش آموزان رفتار برابری داشته باشید بدون این که برخوردتان با آن ها یکسان باشد. اما به دانش آموزان آرام، صرف مشکل دلر نبودنشان، کم اعتنایی نکنید.
نویسنده: ساناز فرهنگی