تلگرام فیلترینگ را خرید!

دامنه های پیام رسان موبایلی تلگرام موفق شدند تا از مرجع ارجاعات مربوط به سایت های فیلتر شده هم سبقت بگیرند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تلگرام فیلترینگ را خرید!

دامنه های پیام رسان موبایلی تلگرام موفق شدند تا از مرجع ارجاعات مربوط به سایت های فیلتر شده هم سبقت بگیرند.

فرآوری: آزاده مرنی-بخش ارتباطات تبیان

امروزه فضای مجازی به گونه ای در ابعاد مختلف زندگی ما نفوذ کرده که نمی توان زندگی بدون آن را تصور کرد، درحالی که همین فضا آسیب های متعددی را با خود به دنبال داشته است و آسیب های جدی و عمیقی را بر شخصیت و رفتار اقشار مختلف جوامع بجای گذاشته است. در این راستا پیدایش مفهوم شهروند دیجیتال و فراگیری آن همپای ایجاد و رشد شاهراه های ارتباطات دیجیتال باعث شکل گیری سبک رفتاری خاصی در فضای مجازی شده است.
تا یکی دو سال گذشته و زمانیکه حجم استفاده از ابزارهای ارتباطی مبتنی بر پهنای باند به این اندازه نبود، سایت هایی نظیر پیوندها که مربوط به صفحات فیلتر می شد جزو پایگاه های پربازدید داخلی به حساب می آمد که رنکینگ تک رقمی داشت.
اما به مرور و با افزایش کاربران موبایل هوشمند، میزان و فرهنگ استفاده از فضای مجازی روبه تحول نهاد و الگوی رفتاری کم کم به سمت تغییر سبک رفت تا جاییکه سایت پیوندها اکنون به رتبه 22 از منظر رنکینگ سایت های پربازدید داخلی رسیده است.
چنین افتی می تواند ناشی از دو عامل الف. کاهش حجم سایت های فیلتر شده یا ب. افزایش سطح فرهنگ مردم برای استفاده از اینترنت باشد که چون دلیل اول مشهود نیست لذا می توان گفت دومین عامل محقق شده است که عامل دوم از اهمیت خاصی برخوردار می باشد.
از سویی دیگر وقتی به الگوی ترافیکی کشور نگاه می کنیم، متوجه می شویم که اکنون دامنه پیام رسان تلگرام جزو 15 سایت پربازدید ایران است؛ لذا این نشان از علاقه مردم به این شبکه پیام رسان دارد که آن را با اختلافی چشم گیر حتی از خبرگزاری های رسمی کشور و دیگر پایگاه های پر کاربرد نظیر بانک ها نیز جلو انداخته است.

به مرور و با افزایش کاربران موبایل هوشمند، میزان و فرهنگ استفاده از فضای مجازی روبه تحول نهاد و الگوی رفتاری کم کم به سمت تغییر سبک رفت تا جاییکه سایت پیوندها اکنون به رتبه 22 از منظر رنکینگ سایت های پربازدید داخلی رسیده است

آمارهای تحلیلی نشان می دهد که 82.6 درصد از کل کاربران تلگرام، ایرانیان هستند و استفاده ما از این پیام رسان با موبایل حدود 20 برابر روسی هاست.
آمار ترافیکی دامنه telegram.org که در رتبه 17 است، نیز می گوید که مراجعه کاربران ایرانی به دامنه این پیام رسان از طرق دیگر به غیر از موبایل، چهار برابر روسی هاست. کاربران کشور ما 7.6 درصد از بازدیدکنندگان دامنه مذکور را تشکیل می دهند.

تلگرام از دو دامنه telegram.me  و telegram.org به صورت همزمان استفاده می کند که اولی برای اتصال نرم افزارهای موبایل و دومی برای دسترسی کاربران از طریق وب استفاده می شود.
با این حساب اپلیکیشن مورد بحث، همچون نمونه های پیشین که تا چنین مرحله ای پیش آمدند اما در نهایت با افت کیفیت از دایره رقابت خارج شدند، در نقطه بحرانی قرار دارد که لغزشی کوچک می تواند مهر باطلی بر تمامی فعالیت های پیشین و سلب اعتماد کاربران باشد.
این پیام رسان موبایلی در حال حاضر پر ترافیک ترین ابزار ارتباطی ایرانی ها به حساب می آید و آمار برخی اندروید مارکت ها می گوید که بیش از 20 میلیون کاربر این برنامه را روی گوشی خود نصب کرده اند.

رشد شبکه های اجتماعی در ایران

در چند سال اخیر، حضور شبکه های اجتماعی در ایران رشد پیدا کرده و با بهبود زیرساخت های ارتباطاتی اپراتورهای تلفن همراه، میلیون ها ایرانی، به اینترنت دسترسی دارند. براساس نظرسنجی ها و داده های مربوط به پایان سال 93،  ضریب نفوذ تلفن ثابت در ایران به ازای هر ۱۰۰ نفر جمعیت ۳۷.۶۶ درصد و ضریب نفوذ مشترکان تلفن همراه به ازای هر ۱۰۰ نفر ۹۲.۲ درصد است.  میزان دسترسی خانوارهای ایرانی به اینترنت ۴۴.۷۳ درصد، ضریب نفوذ کاربر اینترنت ۳۹.۳۵ درصد و نسبت دسترسی خانوارهای ایرانی به رایانه ۵۲.۴۷ درصد اعلام شده بود. این درصدها در سال 94 به مراتب رشد بیشتری پیدا کرده و آمار جدید نیز تا پایان سال 94 بر اساس نظرسنجی های صورت گرفته توسط اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) اعلام خواهد شد.
در این راستا و باتوجه به مخاطرات شبکه های اجتماعی ، دولت ایران به عنوان متصدی اصلی گسترش فناوری های ارتباطاتی جدید، با نگاهی راهبردی به منافع ملی می تواند از آسیب پذیری ها و خطرات موجود ، با ظابطه مند کردن این فضا ، فرهنگ استفاده صحیح از شبکه های اجتماعی را گسترش دهد ولی در صورت عدم کنترل بی و قید شرط این فضا و برای بهره گیری زودگذر سیاسی، باید منتظر افزایش حجم تهدیدات در تمامی حوزه های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی بود.


منبع : فرهنگ نیوز / مرکز ملی مطالعات جهانی شدن

 

مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت