پاک‌ترین نقطه زمین کجاست؟

آلودگی هوا این روزها همه را کلافه کرده. اگر ساکن شهرهای بزرگ، صنعتی یا پرجمعیت باشید که اوضاع برایتان از همیشه بدتر است و احتمالا در آرزوی فرار کردن به یک نقطه پاک و طبیعی به سر می برید. فکر می کنید پاک ترین هوای دنیا کجا پیدا می شود؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

پاک‌ترین نقطه زمین کجاست؟

 


آلودگی هوا این روزها همه را کلافه کرده. اگر ساکن شهرهای بزرگ، صنعتی یا پرجمعیت باشید که اوضاع برایتان از همیشه بدتر است و احتمالا در آرزوی فرار کردن به یک نقطه پاک و طبیعی به سر می برید. فکر می کنید پاک ترین هوای دنیا کجا پیدا می شود؟

 

نشانی اش را به شما می دهیم اما این که چطور باید دنیا را دور بزنید تا در قطب شما به آخرین بخش خاکی کره زمین برسید، با خودتان است! بله؛ پاک ترین هوای جهان را جزیره ای به نام اسوالبارد در قطب شمال دارد که در واقع آخرین نقطه مسکونی کره زمین به حساب می آید. جایی که ساکنان آن بیشتر محققان و پژوهشگرانی هستند که برای انجام کارهای علمی به اسوالبارد رفته اند و همسایه تک و توک ساکن بومی این منطقه شده اند.

با این حال اسوالبارد، هیچ شباهتی به تصویری که از زندگی اسیکموها در ذهنتان ترسیم شده ندارد. این منطقه به جای خانه های یخی، خانه هایی شبیه مناطق سردسیر دنیا دارد و در آن هتل و اینترنت پرسرعت و فروشگاه های زنجیره ای و حتی فرودگاه و دانشگاه هم پیدا می شود.

 این منطقه جزو مناطق آزاد تجاری و غیرنظامی به حساب می آید و فروشگاه هایی از معروف ترین برندهای دنیا هم در اسوالبارد شعبه دائمی دارند. بنابراین نفس کشیدن در پاک ترین هوای دنیا، آنقدرها هم برایتان بدوی و پرزحمت نخواهد بود!

در اسوالبارد سگ و سورتمه تنها وسیل حمل و نقل داخلی است و سرمای هوا در فصول سرد سال به کمتر از 20درجه سانتی گراد زیر صفر می رسد. با حال این جزیره کوچک درجه حرارت بیشتری نسبت به مناطق هم عرض جغرافیایی اش دارد

اسوالبارد از جزایر نروژ به حساب می آید که بهشت ستاره شناس ها و هواشناسان لقب گرفته. چرا که نه فقط در آن از آلودگی هوا خبری نیست، بلکه از نظر فاکتورهای ستاره شناسی، کمترین مزاحمت بصری در اتمسفر آن وجود دارد. این منطقه بین قطب شمال و گرینلند قرار دارد و در گذشته محل خوبی برای ماهیگیری و صید نهنگ به شمار می رفت.

اما امروز بیشتر از هر چیز جنبه توریستی، تحقیقاتی و صنعتی پیدا کرده است و مهم ترین فعالیت صنعتی در آن استخراج ذغال سنگ است.

در اسوالبارد سگ و سورتمه تنها وسیل حمل و نقل داخلی است و سرمای هوا در فصول سرد سال به کمتر از 20درجه سانتی گراد زیر صفر می رسد. با حال این جزیره کوچک درجه حرارت بیشتری نسبت به مناطق هم عرض جغرافیایی اش دارد. با توجه به پدیده خورشید نیمه شب، روزهای تابستانی در سوالبارد ممکن است بیشتر از 100 دوره بیست و چهار ساعته تقویمی طول بکشند و این یعنی اسوالبارد شانس بهره مندی از پوشش گیاهی را دارد.

سوالبارد محل زندگی انواع گونه‌های مرغ‌ دریایی، گوزن‌های شمالی، پستانداران دریایی و خرس‌های قطبی است و جالب است بدانید که در آن 7 پارک ملی هم وجود دارد. اگر برای تماشای این نقطه برفی اما تمیز کره زمین به اندازه کافی انگیزه پیدا کرده اید، باید بگوییم که برای ورود به سوالبارد نیازی به ویزا و اجازه اقامت نیست و مدت مجاز اقامت خارجی ها هم نامحدود است.

اسوالبارد به شما فرصت تماشای خورشید نیمه شب و شب قطبی را می دهد و یکی از بهترین اتمسفرها را برای دیدن شفق قطبی دارد.

 

رستم زاد

بخش گردشگری تبیان


مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت