انحلال یک شبه یک دانشگاه

چرا دانشگاه علوم پزشکی ایران به ناگاه منحل شد؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آخرين اخبار از انحلال دانشگاه ايران: مديران عوض شدند، مجلس پيگيري کرد

بخش اجتماعي- اخبار دريافتي از چهارمين دانشگاه بزرگ علوم پزشکي کشور که با حکم شامگاه جمعه وزير بهداشت منحل شد، حاکي از تغيير گسترده مديران ارشد، معاونتها و مسئولان بلندپايه اين دانشگاه است

 تغيير مديران ارشد دانشگاه علوم پزشکي ايران، انحلال اين دانشگاه وارد فاز بي بازگشت شد. اخبار دريافتي از چهارمين دانشگاه بزرگ علوم پزشکي کشور که با حکم شامگاه جمعه وزير بهداشت منحل شد، حاکي از تغيير گسترده مديران ارشد، معاونتها و مسئولان بلندپايه اين دانشگاه است. همچنين خبر مي رسد اعتراضات جسته و گريخته اي از سوي دانشجويان به عمل آمده که تاثيري در تصميم مسئولان وزارت بهداشت در انحلال اين دانشگاه عظيم ندارد. کميسيون امور بهداشت و درمان مجلس نيز ظهر ديروز، جلسه اضطراري تشکيل داد تا در آن اختيارات حقوقي و مستندات قانوني وزير بهداشت را بررسي کند. اين کميسيون از مرضيه وحيد دستجردي خواسته است در اولين فرصت ممکن در يکي از روزهاي هفته جاري در کميسيون حاضر شود و دلايل خود را ارائه کند.

خداحافظي با دانشگاه علوم پزشکي ايران

تعداد زيادي از مديران ارشد دانشگاه تغيير کردند، به خانه رفتند و يا حکم جديد گرفتند. گفته مي شود براي 19 تن از مديران دانشگاه علوم پزشکي ايران، حکمهاي جديد صادر شده و يا با تقدير از خدمات آنها در طول دوران کار، به خانه فرستاده شدند.

دانشجويان دانشگاه نيز دست به اعتراضاتي زده اند. به نوشته ايلنا خبرگزاري کار ايران، دانشجويان دانشکده پرستاري و مامايي دانشگاه علوم پزشکي ايران صبح ديروز  با شنيدن انحلال دانشکده‌اي که در آن تحصيل مي‌کنند، در محوطه اين دانشگاه تحصن کرده و اعتراض خود را نسبت به اين اتفاق ابراز کردند. هر چند تا شامگاه ديروز، اين اعتراضات در صحن دانشگاه وجود داشت، با اين حال تصور مي شود دانشگاهيان ايران با جذب در پرديسهاي دانشگاه علوم پزشکي تهران، به تحصيل ادامه خواهند داد.

گفتني است دانشگاه علوم پزشکي ايران با در اختيار داشتن 26 بيمارستان، تعداد زيادي شبکه و مرکز بهداشتي و استخدام نزديک به 14 هزار نفر پزشک، پرستار و کارمندان در رده هاي مختلف، چهارمين دانشگاه بزرگ پزشکي کشور بود که قرار است امکانات و مراکز تحت پوشش آن در دانشگاه هاي علوم پزشکي تهران، شهيد بهشتي و کرج توزيع شود.

با اين حال، منابع آگاه به "خبر آنلاين" گفتند برخي از دانشجويان دانشگاه علوم پزشکي تهران نيز در اقدامي مشابه، دست به تحصن زده اند تا از نشستن کنار دانشجويان جديد، خودداري کنند. آنها در بيان دليل کار خود گفته اند دانشجويان پذيرفته شده در دانشگاه ايران، از امتياز و رتبه پايين تري نسبت به آنها برخوردار بوده و ادغام دانشجويان جديد، مي تواند به شان علمي دانشگاه تهران، ضربه بزند.

با اين حال برخي منابع خبري، پيش از اين گفته بودند مسئولان دانشگاه تهران، حاضر به پذيرفتن دانشجويان جديد نيستند، زيرا علاوه بر نداشتن امکانات، از کمبود جا نيز در عذابند، ولي اخبار موثق از تصميم تيم مديران دانشگاه تهران، براي نقل مکان پرديس مرکزي دانشگاه علوم پزشکي تهران به جوار برج ميلاد، محل دانشگاه سابق ايران، حکايت دارد. با اين وجود به نظر نمي رسد بهانه هايي مانند کمبود مکان، چندان توجيه کننده نپذيرفتن دانشجويان ايران شود.

جلسه اضطراري در تهران، وزير در استهبان

از سوي ديگر، قوه مقننه از موضوع انحلال بي خبر دانشگاه ايران، اظهار نارضايتي مي کند. به گفته اعضاي کميسيون بهداشت و درمان، وزير بهداشت با ابلاغ اين حکم، نشان داد شاني براي مشورت با کميسيون بهداشت قائل نيست. برخي از نمايندگان مجلس در گفتگو با "خبرآنلاين" از احتمال سئوال قانوني از مرضيه دستجردي خبر دادند.

ظهر ديروز، با وجودي که مجلس، درگير رسيدگي به لايحه برنامه پنجم توسعه در صحن علني بود و تا ديشب تمام وقت نمايندگان به اين موضوع اختصاص يافت، کميسيون بهداشت تصميم گرفت جلسه اي اضطراري تشکيل دهد. با تشکيل اين جلسه، مقرر شد مسئولان تصميم گيرنده اين انحلال، توضيح بدهند چرا چهارمين دانشگاه بزرگ علوم پزشکي کشور را با يک ابلاغيه، منحل اعلام کرده اند.

به گفته دکتر پزشکيان، عضو کميسيون بهداشت، در جلسه اضطراري اين کميسيون تصميم گرفته شد وزير بهداشت را در اسرع وقت براي اداي توضيحات به کميسيون بخواهند و از وي درباره حيطه اختيارات قانوني و مستندات به صلاح بودن اين تصميم سريع، توضيح بخواهند.

پزشکيان همچنين با اشاره مخالفت اعضاي کميسيون با اين انحلال به خبرآنلاين گفت تصور اکثريت اعضاي کميسيون بهداشت اين بود که وزير، اختيار انحلال دانشگاهي را که به صورت هيات امنايي اداره مي شود، ندارد.

با اين حال، اخبار ديگر حاکي از توضيحات ابتدايي وزارت علوم است. به گفته محمدرضا رضايي کوچي، عضو کميسيون بهداشت، در جلسه اضطراري ديروز ظهر، يکي از مقامات وزارت بهداشت حاضر شده و برخي توضيحات را ارائه کرده که چندان قانع کننده نبوده است. اين نماينده در گفتگو با خبرگزاري مهر گفت: "معاون پارلماني وزير بهداشت اظهار داشت که اين انحلال به صورت قانوني و با پشتوانه علمي صورت گرفته و کليه جوانب در اين امر رعايت شده است."

با اين حال گفته مي شود کميسيون بهداشت تصميم گرفته درباره ابهام قانوني اختيار وزير در انحلال دانشگاه معظم ايران،

 از اداره حقوقي مجلس، استعلام قانوني بگيرد. اعضاي کميسيون بهداشت به اميدوار رضايي، عضو ديگر اين کميسيون ماموريت دريافت اين استعلام را مقرر کرده اند.

از سوي ديگر، مقامات ارشد وزارت بهداشت با سپردن اختيار دانشگاه علوم پزشکي ايران به استان فارس سفر کرده اند. به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت بهداشت، مرضيه وحيد دستجردي، وزير بهداشت در اقدامي از پيش تعيين نشده به بيمارستانهاي شهرستان استهبان و ني ريز در استان فارس سفر کرد و به بازديد از اين مراکز پرداخت.

بنا به اطلاع اين سايت، در حالي که هنوز دانشگاهيان دانشگاه علوم پزشکي ايران در حيات اين مرکز، اجتماع کرده اند، وزير از بيمارستان جديد استهبان که در حال ساخت است بازديد و بر تسريع ساخت و تجهيز اين بيمارستان تاکيد کرده است.

اين مقام اجرايي همچنين طي بازديد از بيمارستان شهرستان ني ريز علاوه بر بررسي مشکلات اين بيمارستان به وضعيت برخي بيماران بستري نيز رسيدگي کرد. گفته مي شود وي با توجه به زياد بودن بعد مسافت اين منطقه با نزديک ترين مرکز درماني ، بر حل مشکل مردم اين منطقه تاکيد کرده، در حالي که مشکلات مردم و دانشگاهيان در پايتخت ايران، همچنان با انحلال ناگهاني دانشگاه علوم پزشکي ايران، بر زمين مانده است. از فارس خبر مي رسد وزير بهداشت همچنين به منطقه آباده طشک رفته و به مردم قول داده پيگيري هاي لازم براي رفع مشکلات درماني آنها را انجام دهد.

گفته مي شود وزارت بهداشت، دليل عدم حضور بزرگترين مقام تصميم گير در بحراني ترين لحظات دانشگاه هاي علئوم پزشکي تهران در پايتخت شلوغ ايران را رفتن به "سفرهاي استاني و بررسي وضعيت ارايه خدمات بهداشتي درماني ، نظارت بر آنها، ديدار با مردم و بررسي مشکلات آنها و همچنين پيگيري برخي کمبودها و مسايل مراکز بهداشتي و درماني" ذکر کرده اند.

گفتني است دانشگاه علوم پزشکي ايران با در اختيار داشتن 26 بيمارستان، تعداد زيادي شبکه و مرکز بهداشتي و استخدام نزديک به 14 هزار نفر پزشک، پرستار و کارمندان در رده هاي مختلف، چهارمين دانشگاه بزرگ پزشکي کشور بود که قرار است امکانات و مراکز تحت پوشش آن در دانشگاه هاي علوم پزشکي تهران، شهيد بهشتي و کرج توزيع شود.

منبع:خبرآنلاين

تنظيم براي تبيان:هنگامه سهرابي

 

مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت