بخش فقه و معارف پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR مطالبات رهبر انقلاب در زمینه ترویج نماز و توصیههای معنوی از ایشان دربارهی نماز خوب خواندن را در این مطلب مرور میکند.
سفر اربعین، بهره از سُفرهای است که دیگران برایمان پهن کردند. این سفر رنج دارد، تقرب دارد، اما رنج مقدس و انسانساز این سفر ۸۰ کیلومتری به دست نیامد؛ مگر اینکه کسانی قبل از ما رنجهای دیگری را متحمل شدند تا این نعمت امروز دست ما برسد.
به گزارش دبیرخانه نهضت جهانی گفتمان خانواده، در ایام سوگواری اربعین حسینی و در مسیر پیاده روی اربعین، نمایشگاه های نهضت جهانی گفتمان خانواده با مجموعاً بیش از ۱۲۰۰ پوستر در قالب ۴۱ دوره نمایشگاهی برای33 موکب اجرایی گردید.
به گزارش دبیرخانه نهضت جهانی گفتمان خانواده پویش قرار طلوع با محوریت نذر حفظ سوره مبارکه فجر (منتسب به امام حسین علیهالسلام) و اهدای آن به یکی از شهدای کربلا شکل گرفت.
در این مسیر سخت، زنان نیز همراه و همپای مردان، به راه میافتند؛ به عشق درک مسیر و به شوق دیدار حرم مولا، اما آنچه که مهم است، رعایت نکاتی ساده برای سلامت طیکردن این مسیر معنوی است؛ مسیری که سختیهای خود را دارد، ولی لازم است به بهترین شکل ممکن طی شود تا هم به راحتی به پایان شیرین خود برسد و هم حظ معنوی لازم از آن برده شود. نکاتی که خوب است زنان در پیادهروی اربعین رعایت کنند.
در این سفر، مسیر مهمترین مرحله سفر است؛ پس لازم است اقدامات امنیتی مناسب را اندیشیده باشید. از مهمترین این اقدامات، ثبتنام در یک کاروان معتبر و همراهی با آن است. بنابه توصیه وزارت خارجه و سازمان اوقاف، سفر انفرادی به عتبات برای مردان نیز ممکن است با مشکلات و خطراتی همراه باشد، و این در مورد زنان به مراتب بیشتر خواهد بود.
خانواده هایی که تجربه پیاده روی اربعین دارند میدانند که دانستن یک سری نکات پیش از سفر اربعین واجب و ضروری است چرا که زیارت اباعبدالله در ایام اربعین به دلیل شرایط خاص و ویژهای که وجود دارد، کاملا متفاوت با زیارت در ایام دیگر سال است.
در ایام اربعین حسینی عاشقان و شیفتگان اباعبدالله الحسین(ع) خود را برای زیارت پیاده حضرتش آماده میکنند. قطعا رفتن به چنین سفری برای شیفتگان حضرت، سفری رویایی است که هر سختی را به جان میخرند تا به فیض عظیم آن زیارت نائل شوند. اما از آنجایی که این سفر در کشور همسایه عراق است و بعد مسافت در آن وجود دارد، بسیار ضروری است تا زائران با آمادگی بیشتری رهسپار شوند.
چه خوب است زوار اربعین ابراز ارادت بیدریغ مردم عراق در قبال خود را نادیده نگرفته و به هر طریق ممکن در حد توان از آنان قدردانی کرده و با رعایت مسائلی خاطره خوبی را برای میزبانان عراقی فراهم کنند.
بسیاری از بزرگان دین اسلام، امام حسین(علیه السلام) را عامل وحدت آفرین مسلمانان میدانند. محبت و عشق به حسین(علیه السلام) تنها مختص شیعیان نیست. اکنون در جادههای عراق، چیزی فراتر از وحدت در حال شکل گیری است و آن همدلی میان مسلمانان و آزادگان جهان است
برای بهره بردن بهتر از حال و هوای سفر اربعین حسینی باید در طول مسیر نکات ویژهای را رعایت کرد. مواردی که با توجه کردن به آنها لذت سفر ماندگارتر خواهد شد.
امسال، متولدین نیمهی دوم سال 91 و نیمه اول سال 92 به کلاس اول ابتدایی رفتند و 31 شهریور، در جشن شکوفهها شرکت کردند. بر اساس آمارهای منتشرشده از سوی وزارت آموزش و پرورش، تعداد دانش آموزان کشور در سال جاری، حدود 500 هزار نفر بیشتر از سال قبل شده.
بازار لوازمالتحریر از جمله مواردی است که در کل دنیا نگاه ویژهای به آن شده و رقابتی تنگاتنگ را در میان شرکتهای مختلف ایجاد کرده است. تولید کنندگان داخلی نیز سالهاست در این زمینه با تولید محصولات متنوع جایگاه خوبی پیدا کردهاند.
بر اساس تحلیلی که مرکز تحقیقات پیو در مورد آمار نیروی کار از 114 کشور در سال 2018 تا 2019 انجام داده است، زنان حداقل 40 درصد نیروی کار را در بیش از 80 کشور جهان تشکیل میدهند.
این روزها تبلیغات زیادی برای افزایش جمعیت صورت میگیرد. اما به نظر میرسد بازار کار در کشور ما، تا حدود زیادی «ضد مادر» است. مادران برای ورود به بازار کار، نمیتوانند روی امنیت شغلی و اشتغال درازمدت حساب کنند.
نذری دادن در ماه محرم از قدیمالایام بین شیعیان رواج داشته است. بیشتر این نذریها بهصورت توزیع غذا در میان عزاداران و دستههای عزاداری انجام میشود. در این ایام فرقی میان ثروتمند و فقیر نیست؛ غذاهای نذری بدون توجه به وضعیت مالی افراد، بین اقشار مختلف جامعه توزیع میشود. با وجود این خیلیها سهمی در این نذریها ندارند. اما میتوان با برنامهریزی قبلی نذری را بین افرادی توزیع کرد که به هر دلیلی از شرکت در مراسم عزاداری و گرفتن غذای نذری محرومند.
عزاداری بر امام حسین (ع) اجر فراوانی دارد و بسیار به آن توصیهشده است؛ در این میان به اطعام در ماه محرم و صفر هم تأکید بسیار شده است. اما با توجه به گران شدن گوشت و اقلام خوراکی خیلی از خانوادهها مانند سالهای گذشته توان نذری دادن را ندارند. در این میان راههای دیگری هم هست که با هزینهی کمتر بتوان یاد و حب امام حسین را در دل دیگران زنده نگه داشت.
امام حسین(عليه السلام) را فقط به جنگِ روز عاشورا نباید شناخت؛ آن یک بخش از جهاد امام حسین(عليه السلام) است. به تبیین او، امر به معروف او، نهی از منکر او، توضیح مسائل گوناگون در همان منی و عرفات، خطاب به علما، خطاب به نخبگان- حضرت بیانات عجیبی دارد که تو کتابها ثبت و ضبط است- بعد هم در راه به سمت کربلا، هم در خود عرصهی کربلا و میدان کربلا، باید شناخت... عاشورا پیامها و درسهایی دارد. عاشورا درس میدهد که برای حفظ دین، باید فداکاری کرد. درس میدهد که در راه قرآن، از همه چیز باید گذشت. درس میدهد که در میدان نبرد حق و باطل، کوچک و بزرگ، زن و مرد، پیر و جوان، شریف و وضیع و امام و رعیت، با هم در یک صف قرار میگیرند.
شاید در گذشته کمتر خانوادهای حاضر میشد کودک غریبهای را به عنوان فرزند خود قبول کند اما در زمان حاضر شاهد افزایش درخواست متقاضیانی هستیم که به دلایل مختلفی علاقمند به پذیرفتن فرزندخوانده هستند.