افتتاح کتابخانه الکترونيکي علوم اسلامي استان فارس با يک ميليون و 200 هزار کتاب

مدير کل سازمان تبليغات اسلامي فارس گفت: يکي از فعاليت‌هاي فرهنگي اين سازمان استفاده از فضاهاي مجازي است که اولين اقدام ما در اين راستا فعال کردن اينترانت داخلي بوده است...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

افتتاح کتابخانه الکترونيکي علوم اسلامي استان فارس با يک ميليون و 200 هزار کتاب

مدير کل سازمان تبليغات اسلامي فارس گفت: يکي از فعاليت‌هاي فرهنگي اين سازمان استفاده از فضاهاي مجازي است که اولين اقدام ما در اين راستا فعال کردن اينترانت داخلي بوده است.

حجت الاسلام عبدالرضا خوشنويس صبح روزگذشته درآئين افتتاح نخستين پژوهشکده و کتابخانه ديجيتال علوم اسلامي استان فارس با اشاره به اين که جوانان بايد از فرصت هاي مجازي به نحو احسن استفاده کنند، افزود: تاکنون در 23 مسجد اينترانت راه‌اندازي کرده ايم که تا پايان امسال نيز 45 کافي نت ديني ديگر راه اندازي و افتتاح مي‌شود.

وي به راه اندازي کتابخانه الکترونيکي حوزه علوم اسلامي فارس اشاره کرد و گفت: اين پژوهشکده و کتابخانه از سه منبع کتابخانه الکترونيکي آسيا، پژوهشکده نور قم و کتابخانه مؤسسه تبيان استفاده مي کند که در حال حاضر پژوهشگران مي توانند از يک ميليون و 200 هزار جلد کتاب استفاده کنند.

حجت الاسلام خوشنويس ادامه داد: از هم اکنون تا پايان مهرماه افراد مي‌توانند به صورت آزمايشي و رايگان از اين محيط استفاده کنند و در آينده نيز 5 ميليون کتاب ديگر به اين مجموعه افزوده مي‌شود.

وي با تأکيد بر اين که روزانه 80 پژوهشگر مي توانند از اين محيط استفاده کنند، خاطر نشان کرد: اگر اين کتاب ها در فضاي فيزيکي بود ما احتياج به 6 هزار متر مربع مکان داشتيم که هم اکنون با ايجاد محيط اينترنت اين کار براي ما بسيار آسان‌تر شده است. وي در بخش ديگري از سخنان خود به ايجاد کيوسک‌هاي ديني در ادارات اشاره کرد و گفت: با تصويب شوراي تحول اداري تصميم گرفته شد تا ادارات نيز به اينترانت ديني مجهز شوند که اين کار در جهت طرح تکريم ارباب رجوع است.

قنبري، مدير واحد انفورماتيک اداره كل تبليغات اسلامي فارس نيز در اين مراسم گفت: اين پژوهشکده براي عموم رايگان است که در دو شيفت صبح و بعدازظهر به افراد علاقه‌مند سرويس ارائه خواهد داد. وي ادامه داد: افراد مي توانند روزانه 3 ساعت از اين پژوهشکده و کتابخانه الکترونيکي استفاده کنند.

معاون پژوهشي مرکز منطقه اي اطلاع رساني علوم و فناوري دراين آئين گفت: سال 2011 شيراز ميزبان کنفرانس بين المللي Kollnet است.

محمدرضا قانع گفت: در حال حاضر جامعه امروز در محيط اينترنت با مشکلات زيادي مواجه است و محيط هاي آلوده اينترنت به عنوان تهديدي براي جوانان محسوب مي شوند که در اين راستا بسياري از مديران خوش فکر و سازمان هاي مرتبط با اين امر توانسته اند اين تهديد را به فرصت تبديل کنند.

وي ادامه داد: اداره كل تبليغات اسلامي فارس نيز با افتتاح و بهره برداري از اين پژوهشکده در ايجاد تبلاگ در اين زمينه درخشيده است. وي به مرکز منطقه اي رسانه اي علوم و فناوري اشاره کرد و گفت: از سال 1370 فرهنگستان علوم جهان سوم خاورميانه در شيراز داير شد که اين مرکز توسط مجلس شوراي اسلامي و شوراي نگهبان به تصويب هيأت دولت رسيد.

قانع با تاتأکيد بر اين که اين مرکز در سطح بين المللي فعاليت گسترده اي دارد، افزود: با بهره برداري اين مرکز ما توانسته ايم به پژوهشگران و محققين در سطح ملي منطقه اي و بين المللي اطلاعات مفيدي را ارائه دهيم که در حال حاضر با کشورهاي درياي خزر، کشورهاي آسياي مرکزي، خاورميانه، شبه قاره هند و کشورهاي شمال آفريقا ارتباط داريم. وي با تأکيد بر اين که اين مرکز متعلق به عامه مردم است، گفت: براي عضويت و استفاده از منابع اين مرکز محدوديتي نداريم و همه اقشار جامعه مي توانند از اين مرکز منطقه اي اطلاع رساني کنند. قانع تصريح کرد: هم اکنون مرکز منطقه اي اطلاع رساني علوم و فناوري به منظور شناساندن سطح علمي ايران به جهانيان با کشورهاي خارجي از جمله يمن، سوريه و ارمنستان قراردادي منعقد کرده است تا از اين طريق اطلاعات را بتوانيم مبادله کنيم.

وي هدف از راه اندازي اين مرکز را ايجاد زمينه لازم براي همکاري منطقه اي در جهت تبادل اطلاعات، ارتقاي سطح علمي براي رسيدن به توسعه اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي ذکر کرد و گفت: در اين مرکز ما تمام پايان نامه ها و مقالات در مجلات فارسي را گردآوري کرده ايم و دراختيار محققين و پژوهشگران قرار مي دهيم و علاوه بر اين تمام اطلاعات مقالات خارج از کشور را نيز توانسته ايم به خوبي جمع آوري و دسته بندي کنيم.

وي يادآور شد: در حال حاضر اين مرکز اقدام به چاپ و نشر مقالات فارسي و غير فارسي، ارتباط با پژوهشگران، گردآوري اطلاعات و ايجاد زمينه لازم براي همکاري محققان ايراني خارج از کشور، ارتقاي سطح دانش کتابداري و اطلاع رساني و ... مي کند.

معاون پژوهشي مرکز منطقه اي اطلاع رساني علوم و فناوري با تأکيد بر اين که افراد در خارج از کشور مي توانند به صورت رايگان از منابع ما استفاده کنند، گفت: در داخل کشور نيز عضويت شرايط خاصي دارد که افراد بايد به اين مرکز مراجعه کنند و با پر کردن فرم مخصوص اطلاعات را در همان لحظه دراختيار آنان مي گذاريم.

محمدرضا قانع با اشاره به اين که پژوهشگران اين مرکز موفق شدند در سال 2001 در کنفرانس علمي به تبادل اطلاعات بپردازند، افزود: ماه گذشته نيز اين کنفرانس در آلمان برگزار شد که پژوهشگران و محققين اين مرکز 12 مقاله از ايران ارائه دادند. وي ادامه داد: کنفرانس بين المللي Kollnet هر ساله برگزار مي شود و محققان يافته هاي تحقيقي خود را ارائه مي دهند که در سال 2011 اين کنفرانس در شيراز برگزار خواهد شد.

وي در بخش ديگري از سخنان خود به پايگاه هاي مختلف کتاب هاي فارسي و لاتين اشاره کرد و گفت: در اين پايگاه هاي اطلاع رساني، افراد به کليه کتاب هاي فارسي و لاتين مي توانند دسترسي پيدا کنند و همچنين ما توانسته ايم نقشه هايي ازسراسر دنيا جمع آوري کنيم.

وي افزود: در اين راستا اين مرکز اقدام به راه اندازي بخشي به نام دانشوران معاصر ايران کرده است که اطلاعات علمي و شخصي دانشمندان در آن جمع آوري شده است.

وي همچنين به پايگاه استنادي علوم جهان اسلام اشاره کرد و افزود: با اين پايگاه پژوهشي افراد مي توانند دانشگاه هاي مختلف را مورد ارزيابي قرار دهند.

سپس قنبري مسئول تبيان فارس توضيحاتي درخصوص چگونگي راه اندازي و نحوه استفاده از کتابخانه الکترونيکي تبيان فارس دادند.

درادامه مرکز مذکور باحضور مسئولين استاني وشهرستاني توسط ابراهيم عزيزي فرماندار شيراز مورد افتتاح وبهره برداري رسمي قرار گرفت.

 

  • افتتاح کتابخانه شيراز
  • افتتاح کتابخانه شيراز
  • افتتاح کتابخانه شيراز
  • افتتاح کتابخانه شيراز
  • افتتاح کتابخانه شيراز
  • افتتاح کتابخانه شيراز
  • افتتاح کتابخانه شيراز
  • افتتاح کتابخانه شيراز
  • افتتاح کتابخانه شيراز
  • افتتاح کتابخانه شيراز
  • افتتاح کتابخانه شيراز
  • افتتاح کتابخانه شيراز

 

دفتر تبيان شيراز

 

مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت