نخستین هواپیمای سرنشین دار پیل سوختی پرید
نخستین هواپیمای سرنشین دار پیل سوختی به پرواز در آمد
دستاورد اخیر حاصل كار تیم مهندسی موسسه تحقیقات و فنآوری بوئینگ اروپا در شهر مادرید اسپانیا است كه با مساعدت شركای صنعتی دیگری از اتریش، فرانسه، آلمان، اسپانیا، انگلیس و ایالات متحده انجام شده است.
گلایدر Dimona با ظرفیت دو سرنشین و طول بال 3/16 متر به عنوان بدنه هواپیما استفاده شده و پس از ساخت صنایع هوایی اتریش اصلاحاتی چون افزون سیستم هیبرید پیل سوختی پلیمری/باتری یون ــ لیتیم را برای تامین توان موتور الكتریكی وصل شده به ملخ هواپیما روی آن انجام شده است.
در سه قسمت پرواز آزمایش آن، خلبان با استفاده از تركیب توان باتری و توان حاصل از پیلهای سوختی هیدروژنی تا ارتفاع سه هزار و 300 پا (هزار متر ) بالاتر از سطح دریا صعود كرد و پس از رسیدن به ارتفاع مناسب و قطع دریافت انرژی از باتریها، هواپیما با تكیه بر توان تولیدی پیل سوختی و برای مدت زمانی نزدیك به 20 دقیقه در مسیری مستقیم و با سرعت 100 كیلومتر در ساعت به پرواز ادامه داد.
به گفته محققان بوئینگ، فنآوری پیل سوختی پلیمری از پتانسیل لازم برای تامین توان خودروهای پرنده كوچك با سرنشین یا بدون سرنشین برخوردار بود و پیل سوختی اكسید جامد میتوانند به عنوان سیستمهای تولید انرژی ثانویه مانند واحدهای كمكی هواپیماهای تجاری بزرگ به كار گرفته شدند.
بوئینگ در رویای تامین انرژی اصلی هواپیماهای بزرگ مسافربری توسط پیلهای سوختی نیست، اما بررسی پتانسیل كاربرد این فنآوری و دیگر منابع انرژی و سوختهای جایگزین پایدار برای بهبود عملكرد دوستدار محیط زیست صنایع هواپیما را ادامه میدهد.
منبع: ایسنا