بخور نخورهای تغذیه‌ای در رینیت آلرژیک

تغذیه در تب یونجه؛ رایج‌ترین آلرژی فصل بهار

خارش و آبریزی چشم‌ها، عطسه‌های مداوم و ... از علائم تب یونجه هستند و می‌دانیم حالا که در فصل بهار هستیم، باید مانند یک مهمان ناخوانده، احتمالاً حتی تا پنج ماه آینده تحملشان کنیم. شاید تعجب کنید اگر بدانید با تغییراتی در رژیم غذایی‌تان می‌توانید تأثیر بزرگی بر شدت علائم آلرژی‌تان بگذارید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
بین چیزی که می‌خورید و شدت علائمی که با تب یونجه تجربه می‌کنید، ارتباط قابل‌توجهی وجود دارد. مثلاً اگر غذاهایی بخورید که هیستامین زیادی داشته باشند، احتمال اینکه این ماده شیمیایی درون‌ریز، علائم آلرژی‌تان را بدتر کند زیاد است و حتی باعث می‌شود این علائم را شدیدتر و دردناک‌تر از هر زمان دیگری احساس کنید.
درصد زیادی از افراد چه کودک و چه بزرگسال دچار رینیت آلرژیک هستند که یک آلرژی نسبت به گرده‌هاست. شاید شما در ماه فروردین زمانی که گرده‌افشانی درختان شروع می‌شود، آغاز علائم را احساس کرده باشید و بعد از آن نیز فصل گرده‌های علف با فرا رسیدن شهریورماه را در پیش خواهید داشت.
حالتان را درک می‌کنیم: خارش و آبریزش چشم‌ها، گرفتگی یا آبریزش بینی، عطسه و سرفه، خارش گلو و دهان و بینی و گوش‌ها، از دست دادن حس بویایی، گوش‌درد و احساس خستگی!

یکی از راه‌های بهبود تحمل هیستامین که معمولاً نادیده گرفته می‌شود، تثبیت سطح قند خون است. مطالعات علمی نشان داده بین کنترل قند خون و میزان هیستامین در بدن یک ارتباط دوطرفه وجود دارد. یعنی نوسانات قند خون می‌تواند میزان هیستامین را در بدن بالا ببرد


وقتی دچار تب یونجه می‌شوید چه اتفاقی می‌افتد؟

واکنش‌های تنفسی آلرژیک زمانی روی می‌دهند که موادی به نام آلرژن‌ها با گیرنده‌های آلرژی در حفره بینی تماس برقرار می‌کنند. بدن، ترکیبی به نام هیستامین ترشح می‌کند که سبب خارش، آبریزی بینی، عطسه، آبریزی چشم‌ها و سردرد می‌شود. هیستامین به بدنتان کمک می‌کند از شر چیزی که اذیتتان می‌کند خلاص شوید که در مورد آلرژی، عاملی که آزارتان می‌دهد، آلرژن است. آلرژن‌های معمول می‌توانند شامل مایت‌های خاک، گرده‌های علف و درختان، موی حیوانات و حشرات ریز شوند.
وقتی شما آلرژی دارید، برخی از محرک‌ها برای آلرژی شما، مانند گرده، موی حیوانات و یا گرد و خاک، شاید بی‌خطر به نظر برسند؛ اما سیستم ایمنی شما آن‌ها را به عنوان خطر دریافت کرده و واکنش نشان می‌دهد. هدف بدن شما این است که از شما محافظت کند و این خوب است؛ اما واکنش بیش از حد نشان دادن باعث بروز تمام علائم ناخوشایند آلرژیک می‌شود.
غذاهایی وجود دارند که علائم تب یونجه را بدتر می‌کنند، بنابراین باید سعی کنید آن‌ها را از رژیم غذایی خود حذف کرده یا مصرفشان را طی فصل تب یونجه به حداقل برسانید. سایر غذاها به طور طبیعی ضدالتهاب هستند، بنابراین می‌توانید از آن‌ها به وفور در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

غذاهایی که نباید مصرف کنید

غذاها و نوشیدنی‌هایی که میزان زیادی هیستامین دارند و می‌توانند علائم آلرژیک‌تان را بدتر کنند شامل شکلات، گوجه‌فرنگی و آووکادو می‌شوند.
هیستامین همیشه هم در برخی از محصولات غذایی بخصوص وجود ندارد اما می‌تواند در باکتری‌هایی که در اطراف آن‌ها هستند وجود داشته باشند. بنابراین محصولات غذایی که مانده‌اند، نگه‌دارنده دارند یا تخمیری‌اند مانند سرکه و ساورکرات و ماست و سویا سس و همچنین ماهی‌دودی، اغلب منابع بزرگی از هیستامین هستند.
همچنین غذاهایی نیز هستند که هر چند هیستامین زیادی ندارند اما آزادکننده‌ی هیستامین در بدن هستند و می‌توانند ماست سل یا سلول‌های آلرژی را تحریک به ترشح هیستامین نمایند. این غذاها شامل توت فرنگی، آناناس، موز، مرکبات و سفیده تخم‌مرغ می‌شوند.
غذاهایی که حاوی گندم هستند مانند نان و پاستا و کیک می‌توانند در افرادی که آلرژی گرده علف دارند نیز واکنش آلرژیک ایجاد کنند.
محصولات لبنی مانند شیر و پنیر، موکوس را غلیظ کرده و باعث می‌شوند گرفتگی بینی یا گوش بدتر شود. به‌ویژه پنیر کهنه دارای میزان زیادی هیستامین است. لبنیات می‌توانند سبب ترشح هیستامین در بدنتان نیز بشوند. حتی جایگزین‌های محصولات لبنی مانند شیر سویا نیز باید با احتیاط مصرف شوند زیرا شیر سویا حاوی تعدادی پروتئین است که می‌توانند با گرده درختان واکنش نشان داده و در نتیجه، واکنش آلرژیک شدید ایجاد کنند.
یکی از راه‌های بهبود تحمل هیستامین که معمولاً نادیده گرفته می‌شود، تثبیت سطح قند خون است. مطالعات علمی نشان داده بین کنترل قند خون و میزان هیستامین در بدن یک ارتباط دوطرفه وجود دارد. یعنی نوسانات قند خون می‌تواند میزان هیستامین را در بدن بالا ببرد و شما باید مصرف قندتان را کاهش دهید و رژیم غذایی متعادلی از پروتئین‌ها، چربی‌ها و کربوهیدرات‌های فیبردار در هر وعده داشته باشید.

غذاهایی که وقتی تب یونجه دارید باید مصرف کنید

بعضی از غذاها خاصیت ضدالتهابی دارند و گیرنده‌های هیستامین در سیستم ایمنی‌تان را مهار می‌کنند، در نتیجه علائم آلرژی‌تان را کاهش می‌دهند. این غذاها شامل آن‌هایی می‌شوند که حاوی کوئرستین گیاهی و بتاکاروتن هستند و غذاهایی که ویتامین C زیادی دارند.
غذاهای کوئرستین دار شامل پیاز، سیر، مارچوبه، انواع توت، سیب، کلم برگ، فلفل، آلو و انگور قرمز می‌شوند.
غذاهای بتاکاروتن دار شامل سیب‌زمینی شیرین، هویج، کدوحلوایی، فلفل قرمز و زرد، زردآلو، نخود سبز، کاهو رومانی و سبزیجات برگ تیره مانند اسفناج می‌شوند.
غذاهای ویتامین C دار نیز شامل بلوبری، بروکلی، کیوی، انبه و گل کلم می‌شوند.

چای نعنا فلفلی نیز مفید است زیرا دارای منتول نعناست که یک ضداحتقان طبیعی بوده و به تسکین علائم سینوزیت نیز کمک می‌کند


چه باید بنوشید؟

مقدار زیادی آب بنوشید. هیدراته نگه داشتن بدن از هر جهت به سلامتی کمک می‌کند. در مورد تب یونجه، نوشیدن آب زیاد به شل شدن غشای مخاطی در راه‌های هوایی بینی کمک کرده و احساس گرفتگی را کاهش می‌دهد.
چای سبز سرشار از آنتی‌اکسیدان است که به طور کل برای سیستم ایمنی مفید است. چای سبز دارای ترکیبی به نام EGCG است که می‌تواند یک گیرنده‌ی اصلی دخیل در واکنش آلرژیک را مهار نماید.
دم‌نوش زنجبیل نیز می‌تواند با کاهش نوعی آنتی‌بادی خاص در بدن، واکنش آلرژیک را کاهش بدهد.
چای نعنا فلفلی نیز مفید است زیرا دارای منتول نعناست که یک ضداحتقان طبیعی بوده و به تسکین علائم سینوزیت نیز کمک می‌کند.


یک رویکرد ضدالتهابی

تب یونجه یک عارضه‌ی التهابی است که می‌توانید با مصرف غذاهای ضدالتهابی، آن را تسکین بدهید. غذاهایی که دارای اسیدهای چرب امگا 3 هستند در صدر لیست غذاهای ضدالتهابی قرار دارند. تمام ماهی‌های چرب و بذر کتان و گردو از بهترین منابع امگا 3 می‌باشند.
شیر نارگیل، گیاهانی مانند جعفری، مریم‌گلی، آویشن و اورگانو (پونه کوهی)، زردچوبه، دارچین و رازیانه نیز دارای خواص ضدالتهابی‌اند.
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت